Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

KSIVLE
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la KSIVLE » 13 mar 2013, 09:37

Omerbavarac je napisao/la:Steta, no glavu gore, moglo je biti i gore.

Zamisli da smo u kozi Engleza. :mrgreen:
Moj prika kad na kraju Englezi budu slavili osvajanje EL, a zadnji Bundesligaš završi svoju odiseju u CL u polufinalu, onda ćemo rado biti u koži Engleza. :mrgreen:
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 13 mar 2013, 10:02

KSILVE te mogu pitati jednu stvar? Jesi li ti skužio kako švabima uvijek fali onaj milimetar da postignu nešto "prejebeno"?

Za one koji ne znaju. 2010 kad je Inter osvojio LP, te sezone je BUNDESLIGAŠIMA samo falio jedan remi više bez obzira na ishod utakmice u finalu, da sezonu prije prestignu Talijane - da se to dogodilo, BUNDESLIGA bi bila naprednija nego danas. Pazite samo jedan remi u cijeloj **** sezoni. Za one koji se sječaju kako je HSV ispao tada od fulhama, sada bi svi mogli nabijati glavom u zid, zbog toga što taj remi HSV nije nabavio, a mogao je samo tako!

Prošle godine bayern neosvoji LP, koji nam je pripadao.

Ove sezone Schalke ne uđe u zadnjih 8 i ostvari najveći uspjeh BUNDESLIGE u posljednjih 15 godina. I to na koji način ne uđe!

Svaki puta, UŽAS, nezasluženo i za dlaku! Pa do kad više!?!??!

BMK, bio to Bayern ili BvB, ali ove godine jedan od te dvojice mora zasjesti na vrh Europe!!!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 13 mar 2013, 10:13

Aha. :roll: I to je baš frustrirajuće. Imaš još 1 primjer iz ove sezone, a to je ispadanje Gladbacha od Dynama. Sjećam se da je netko od Zelenih u toj utakmici imao pred kraj odličnu šansu za prolaz i mašio. :x A Bayernovo lanjsko gubljenje CL doma, kao i HSV-ov neulazak u finale EL koje se igra na njihovom terenu protiv jednog Fulhama je za mene nogometna tragedija.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Klare

Re: VfB Stuttgart

Post Postao/la Klare » 13 mar 2013, 11:21

@effe, ne bih baš rekao,
štaviše mišljenja sam da po kvaliteti u Njemačkoj imaju ekipu no.5.

Bayern, Dortmund, Šalke, Leverkuzen, Štutgart, pa onda možeš metnut' koga hoćeš.

Na svim pozicijama su oni kvalitetno popunjeni,
u prvih 11 nema tu baš neke slabe tačke,
a da im fali kvalitetan kreativac se i mogu složiti,
Hajnal je to trebao biti, ali ipak da ova sezona nije njegova,
a u svoje vrijeme je bio dobar igrač, znao je s loptom.

Bruno je dobro vodio, iz krize ih usmjerio na pravi put, a evo opet kriza :? ,
ovo definitivno postala ekipa u kojoj trener može do godinu i po...,
sad će oni po novog trenera i opet preporod. 8-)

Uglavnom ono što si napričao na prethodnim stranicama je 70% netačno. :)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 13 mar 2013, 11:28

Klare briješ i to na veliko - iza HSV-a i Wolfsburga su ziher
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Klare

Post Postao/la Klare » 13 mar 2013, 11:39

amerosm je napisao/la:Kada se sve sabere neuspjesna sezona u Evropi za Bundesligu
Ne bih ovo podržao, ali baš ono nikako. ;)

Bundesliga će ovu sezonu najvjerovatnije završiti na drugom mjestu(opet),
i bliža je prvom, nego li trećem,
a pritom je dobila još jedan klub extra cijenjen u evropskim okvirima i kojeg se svrstava među favorita za osvajanje.

Ako ćemo mi ovako pričati šta onda treba da rade Španci kad onako lako ispadoše Athletic, Atletico, pa eto Valencia, a onda možda i Malaga, ili Englezi... ;)

Sezona je odlična :!: , to već sada možemo reći, a imamo još ono fenomenalno(effe :D ), no otom-potom.

Klare

Post Postao/la Klare » 13 mar 2013, 11:47

Meni nisu,
a sad sve zavisi kako u čijim očima.

Taj HSV, ne znam otkud se pronalazi toliki kvalitet :? ,
štaviše ova sezona je iznad njihovih stvarnih mogućnosti
a o Wolfsburgu bi se dalo pričati.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 mar 2013, 12:00

Klare je napisao/la:
Sezona je odlična :!: ,
Sezona je dobra, jer su dva tima u top 8 najjačeg takmičenja i to pokazuje da je liga top. Međutim, dal će dobra sezona postat vrlo dobra, odlična ili fantastična, to tek trebamo da vidimo.
U varijanti da bar jedan tim bude u polufinalu je vrlo dobra, a u varijanti da jedan osvoji je fantastična. Prosto ko pasulj... :)
Klare je napisao/la: to već sada možemo reći, a imamo još ono fenomenalno(effe :D ), no otom-potom.
Hmmmm....Sad ne znam jesam li ovo skonto? :? :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 13 mar 2013, 12:39

Pa znaš ono, dok kod većine ta skala ide do odličnog, znači nema dalje, ti ideš i korak dalje, pa poslije imaš još fenomenalno, pa fantastično...

U normalnim uslovima bi rekao da je sezona dobra, a kasnije bi mogla biti odlična...,
ali pošto ti pomjeraš granice već sada sam rekao da je odlična, a može biti fenomenalna, fantastična...

Prosto ki dobar dan. :lol:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 13 mar 2013, 13:28

A o Werderu?

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 mar 2013, 13:30

Klare je napisao/la:Pa znaš ono, dok kod većine ta skala ide do odličnog, znači nema dalje, ti ideš i korak dalje, pa poslije imaš još fenomenalno, pa fantastično...

U normalnim uslovima bi rekao da je sezona dobra, a kasnije bi mogla biti odlična...,
ali pošto ti pomjeraš granice već sada sam rekao da je odlična, a može biti fenomenalna, fantastična...
:D :D :D Hoćeš da kažeš da pretjerujem? :) Skonto sam, skonto....Ali moraju se pomjerit granice da bi se bolje dočaralo.....

Npr. prošla sezone s Bayernom kao finalistom, Leverkusenom kao učesnikom osiminefinala, te Hannoverom kao četvrtfinalistom EL je bila odlična, ali nije bila fenomenalna jer nije podignuta evropska titula.

Sezona prije toga Schalke u polufinalu LP, druge ekipe prolazile određene krugove, bila vrlo dobra, jer nije bilo npr finaliste, ali je bila vrlo dobra.

S druge strane ako ti niti jedan klub ne stigne do četvrtfinala oba takmičenja, sezona je prosječna. Onda si na razini francuske i portugalske lige, ako ne i niže, jer i njihovi daleko doguraju.

Ova sezona je za BuLi mogla biti perfektna, jer svi su klubovi koji su učestvovali u Evropi, tu i prezimili.
Šteta i za Schalke jer je ispao po kvalitetu od slabijeg protivnika i ispao nesretno, kumovao i sudija.
Dobro UEFA je malo Turcima i navukla ovaj put, jer odavno turski klub nije bio u četvrtfinalu. Vidimo te fazone Cakir sudi tamo bitnu utakmicu, vamo sudija malo navlači Galati. A BuLi žrtvuje jedno janje i to baš Schalke.
Zato sad neće biti pompe, a pitao bi te ja šta bi bilo da je onako sudija sudio nama (Bayernu ) npr....Nemoj dva put razmišljat gdje bi Hoeness bio nakon utakmice..... :) :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 13 mar 2013, 13:32

Ja osobno ove sezone za BUNDESLIGU imam drugačija očekivanja. Za mene je ovo što je dosad postignuto, ok, očekivano, ništa više. Nije BUNDESLIGA više bila što je bila, pa da se ja zadovoljim samo sa dva kluba u 1/4 finalu i to je to.

Da se razumijemo, bez obzira što BvB napravi, ako ovakav Bayern ispadne u 1/4 finalu, ovo je KATASTROFALNA sezona za BUNDESLIGU i blamaža za ovakav Bayern...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 mar 2013, 14:09

anton 1983 je napisao/la:Ja osobno ove sezone za BUNDESLIGU imam drugačija očekivanja. Za mene je ovo što je dosad postignuto, ok, očekivano, ništa više. Nije BUNDESLIGA više bila što je bila, pa da se ja zadovoljim samo sa dva kluba u 1/4 finalu i to je to.

Da se razumijemo, bez obzira što BvB napravi, ako ovakav Bayern ispadne u 1/4 finalu, ovo je KATASTROFALNA sezona za BUNDESLIGU i blamaža za ovakav Bayern...
Ne bih da vam trolujem temu, jer je ona o BuLi, ali da te pitam nesto, Tugnavelli:

Da li ti smatras da 1 liga moze da ocekuje konstantnost vecu od imanja 2 predstavnika u LS godisnje, a da ta liga ne bude konglomerat arapsko-rusko-americko-jevrejskih klubova tj. klubova na finansijama ljudi iz tih krajeva :?:

Ja mislim da je to nemoguce, jer iako se moze desiti da BuLi da i 3 od 4 polufinalista u LS, pre ce se desavati da ima 2 cetvrtfinalista i 1 osminafinalistu ili nesto slicno, nego sto ce imati konstantnost na nivou samih vrhunskih postignuca (tj. finala i polufinala).

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 13 mar 2013, 14:27

MaGiCa je napisao/la: Da li ti smatras da 1 liga moze da ocekuje konstantnost vecu od imanja 2 predstavnika u LS godisnje, a da ta liga ne bude konglomerat arapsko-rusko-americko-jevrejskih klubova tj. klubova na finansijama ljudi iz tih krajeva :?:
Siguran sam da ću ti na ovo odgovorit, kada shvatim što si me htio pitati. Sorry ali fakat te nisam razumio.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 13 mar 2013, 14:34

anton 1983 je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la: Da li ti smatras da 1 liga moze da ocekuje konstantnost vecu od imanja 2 predstavnika u LS godisnje, a da ta liga ne bude konglomerat arapsko-rusko-americko-jevrejskih klubova tj. klubova na finansijama ljudi iz tih krajeva :?:
Siguran sam da ću ti na ovo odgovorit, kada shvatim što si me htio pitati. Sorry ali fakat te nisam razumio.
slika

Jbte, da li smatras da je realno da BuLi daje konstantno bolje rezultate u LS od 2 cetvrtfinalista godisnje, a bez da bude finansirana od stranih tajkuna :?:

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 13 mar 2013, 14:40

MaGiCa je napisao/la:Jbte, da li smatras da je realno da BuLi daje konstantno bolje rezultate u LS od 2 cetvrtfinalista godisnje, a bez da bude finansirana od stranih tajkuna :?:
Aha, to ne ;)

No govorim o uspjehu cijele lige. Znači kada Schalke izvuče Galatasaraya onda oču da ga i prođe da bi ja bio zadovoljan. No ako Schalke izvuče Juve pa ispadne ne mogu biti nezadovoljan. Govorim iz perspektive koliko su neki klubovi jaki i koliko ih je trebalo proči dalje i tu uzimam u obzir i EL.

Po meni je tu Leverkusen MORAO proči dalje, kao i Stuttgart, a Gladbachu, ako se omakne. Isto tako taj Kusen je dovoljno jak da dođe do 1/4 finala EL - realno po njihovom ždrijebu.

Znači ja bih bio (pre)zadovoljan da ih je 4 došlo do 1/4 finala u oba natjecanja, a dalje bi sudio kako bude. Nemrem dalje od toga suditi, kad sezona još nije gotova. naravno ako Bayern i BvB igraju finale u Londonu d aje sezona fenomenalna ili ako Bayern ili BvB to natjecanje osvoje.

što se tiće da konstantno više od dva kluba igraju u 1/4 finalu LP. Ne to ne očekujem. To ovisi o ždrijebu.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 13 mar 2013, 16:18

In my opinion sezona zasad ne može dobiti ocjenu veću od "solidan", s tim da to solidno može postati i fantastično ako se osvoji klempo, ali i loše ako i Bayo i BVB ispadnu u četvrtfinalu. Ne slažem se da smo tek ove godine dobili jaku Borussiju, jer jaka Borussia postoji već 3g, samo što se ove godine ta snaga napokon pokazala i u Europi. Prije bih rekao da smo ove sezone dobili ultrajaki Bayern, koji se sada s pravom svrstava u Sveto trojstvo europskog klupskog nogometa.

Na @antišinom i @effeovu forumu sam naišao na jednu zanimljivu raspravu o tome kakva je budućnost BuLi (pokrenuo, dakako, Anton :D ), pa da kažem koju i o tome. :mrgreen: Nisam detaljno čitao, ali mi je zapalo za oko par zanimljivih postova o tome koji BL-klubovi imaju potencijal za rasti. Moje mišljenje je da trenutno, a vjerovatno i kroz sljedećih 5-6g, osim tradicionalno Bayerna, samo Dortmund ima kapacitet da se popne na vrh Europe i konstantno ravnopravno parira ostalim velikanima. Schalke je i danas vrlo dobar, i u bližoj budućnosti će vjerujem i dalje biti najmanje na ovom nivou, ali nekako ne vjerujem da će oni toliko napredovati da budu barem BL-Valencija s početka tisućljeća. Ne vjerujem ni u neki veliki prosperitet nekih klubova iz velikih i bogatih gradova, konkretno ciljam na Eintracht F, Fortunu D, Herthu i Stuttgart. Jednostavno, nešto im fali, po meni prvenstveno istinske želje za napretkom. To su jednostavno klubovi koji će se zadovoljiti sa ostvarenjem nekog minimalnog cilja, a bez neke težnje višemu. Moji favoriti za rast su definitivno Wolfsburg i Bayer koji imaju lovu, te HSV i Gladbach koji imaju strast, tradiciju i renome velikog kluba. Vjerujem da bar 2 među njima mogu doći na nivo na kojem je danas Schalke (ili ako ćemo tražiti izvan BL, recimo Atletico). Pritom, Bayer je u biti praktički već tu, ali fali neka mrvica da se otkloni svaka sumnja. Ono što je falilo Wolfsburgu/HSV-u zadnjih godina je pamet, ali nadam se da su sad s Allofsom/Frenkijem dobili bar malo i toga. Da bi dosegnuli viši nivo, i njima, kao i Gladbachu treba kontinuitet sudjelovanja u Europi. Zato mi je strašno žao što meni ekstra simpatični Gladbach dogodine vjerovatno neće igrati EL i što će to, lako moguće, usporiti njihov prosperitet. Još ću spomenuti i Werdera od kojeg u sljedećim godinama ne očekujem previše, ali za kojeg sam siguran da će biti dostojan predstavnik BL kad mu se ponovno desi neka jaka generacija. Samo je pitanje hoće li to biti za 3, 5 ili 10 godina. Još tu ima par potencijalno zanimljivih klubova kao Hannover, Hoffa, Sechsigeri ili RB Leipzig, ali o njima drugom prilikom.

Da zaključim, ono što je neka moja želja je sljedeće:
- BVB i Bayo u samom Euro vrhu; to već imamo
- Schalke i još 2-3 kluba (Bayer, Gladbach, Wob, HSV) na takvoj razini da su u stanju stvoriti neki kontinuitet rezultata u BL, osvojiti EL, dogurati barem među 8 (a zašto ne i 4) u CL, te bez kompleksa ući u fajt i namučiti i najjače klubove u Europi; zasad je tome najbliži Schalke (tj. skoro pa su već tu), ostalima još dosta fali do te razine
- još 3-4 kluba na takvoj razini da se mogu umiješati periodično u borbu za Eurokupove i skupo prodati kožu u Europi bez obzira na ime protivnika (padaju mi pritom napamet Getafe, Osasuna i Espanyol, koji su u EL ostvarivali odlične rezultate mimo svih očekivanja).

Mislim da je to realno očekivanje. Više od toga bi bilo prearogantno. Uostalom i ona jaka Serie A je imala samo 2 kluba koji su bili pobjednici CL.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 mar 2013, 17:13

KSIVLE je napisao/la: Na @antišinom i @effeovu forumu sam naišao na jednu zanimljivu raspravu o tome kakva je budućnost BuLi (pokrenuo, dakako, Anton :D ),
Pravi si špijun tamo postao i nije to moj forum, tamo sam MOD, a pravi gazda može upratit da me dižeš u nebesa s ovim pa će pošamarat i mene i antu...... :lol: :lol: :lol:

Većinu što si napisao, stoji. Nisam zato ni citirao i želim samo kratko dodat nešto malo.
Sa Schalkeom se može biti zadovoljno, do sad su oni obično kad bi došli od osmine prolazili i dalje, pa je tako bilo to četvrtfinale i to polufinale (ona brilijantna izdanja protiv Intera). Ja se malo po pitanju Schalkea i ponavljam, jer smatram da nekad su nepravedno u svim tim diskusijama zapostavljeni i potcijenjeni, a ako pogledamo oni su taj najuspješniji bundesligaš u posljednji par godina u Ligi prvaka i Evropi generalno, a sada opet tu dolazi BVB. Nakon BVB-a i Schalkea dolazi Leverkusen, samo Leverkusen od onog finala 2002. jeste napravio nešto, ali ne previše. Prošle sezone su prošli jaku grupu s Chelseajem i Valencijom, stigli do osminefinala, onda su nadrapali protiv Barce, ali to je bio logičan slijed stvari.

Ako zaokružimo i jedan period od 15 godina opet ćemo dobiti ova 4 kluba koji se ističu: Bayern, Borussia, Schalke , Bayer Leverkusen. S tim da u posljednjih 5 godina je tek Schalke počeo igrati značajniju ulogu u LP, prije toga su imali epizodne uloge i njihov taj najveći uspjeh je bio taj osvojeni Kup UEFA 1997.

U zadnjih 5 godina znači ističu se Bayern i Schalke, pa onda sa velikim zaostatkom Bayer. Sada dolazi Borussia i već ovom sezonom preuzima tu ulogu broj 2 u Ligi prvaka i naravno generalno Evropi.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 14 mar 2013, 11:38

Ksilve si mi zaadovoljan sa mojom aktivnosti? :mrgreen:

GUSTAVO
Kontakt:

Post Postao/la GUSTAVO » 14 mar 2013, 11:40

Šta ocekujete od Štutgarta veceras protiv Lazia,imam osjecaj da ce ga Vedo zabiti veceras na praznom Olimicu :D ..

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Rosicky i 1 gost.