Sport i TV
Re: Sport i TV
Pa i nije sa Balkana
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
United grupa
Aplikacija je vrhunska.
Aplikacija je vrhunska.
Edin Avdic sve manje prenosi utakmice. Svako jutro uključim Arenu i premotam da vidim ko je radio NBA program i njega nigdje. Eventualno vikend odradi jednu utakmicu ali tanko. Velika šteta jer je Edin klasa u u svom poslu.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
sad je počeo prenositi i Euroligu, ne može na sve strane stići
Ma sve znam obaveze ono ovo, ali sad moram gledati KK Bosna da bih čuo glas Edina Avdica pored podkasta naravno. Eurolige nema na Areni u Bosni a ovo ostalo sve manje radi. NBA u zadnje vrijeme radi samo u onom Europskom terminu Nedjeljom ali i tu sve manje. Ovi noćni prenosi tokom radne sedmice su prava rijetkost. Možda ga bude više u doigravanju.
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
pa mozda ne prenosi nba u noćnim terminima baš zbog toga da može i euroligu prenositi
Slabo ih radi čitavu godinu. Jednostavno Edin je brend, ima svoj You Tube posao i obaveze iza ekrana. Zato je sve manje u kabini i tu smo na gubitku mi koji uživamo uz vrhunske komentatore.
Moj najveći problem sa Arenom i Sport Klubom od dolaska na BiH tržište jeste nekvalitet komentatorskog kadra. Katastrofa su i jedni i drugi.
Poslije rata pa do pojave tog dvojca se sport uglavnom pratio na ex yu javnim servisima i kanalima tipa OBN, Hayat i Pink... najiskrenije kvalitet je bio daleko veći od ovoga što nam šalje Beogradski dvojac svih ovih godina.
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
Edin je i zastupnik/direktor svih kanala ACG koji rade i iz Sarajeva. Dakle "brine" za Arene, Newsmax Balkans, Euronews BiH i Bloomberg Adria 
Kole isto radi tenis i odbojku pa zato nešto slabije budu na NBA ali bit će.

Kole isto radi tenis i odbojku pa zato nešto slabije budu na NBA ali bit će.
Komentatorski posao na prostoru ex yu je jako slabo plaćen pa to talentovani ljudi kao što je Edin poslije nekog vremena počnu gledati kao hobi. To je na zapadu potpuno drugačije tamo su ljudi skontali da dobar komentator može i od lošeg produkta napraviti nešto gledljivo a loš uništiti vrhunsku utakmicu. Zato njihovi komentatori uzimaju milione.
Zato mi ljubitelji sporta moramo gubiti živce i slušati likove poput Gojka Andrijasevica kako pijani i nadrogirani spavaju dok prenose Junajted Liverpool recimo...
Sve što vrijedi napusti taj posao brzo ili smanji kao Edin dok ostane ovaj toz koji čini 95% komentatorskog kadra Arene i Sport Kluba.
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
DRHAUSE je napisao/la: ↑17 apr 2025, 11:06Slabo ih radi čitavu godinu. Jednostavno Edin je brend, ima svoj You Tube posao i obaveze iza ekrana. Zato je sve manje u kabini i tu smo na gubitku mi koji uživamo uz vrhunske komentatore.
Moj najveći problem sa Arenom i Sport Klubom od dolaska na BiH tržište jeste nekvalitet komentatorskog kadra. Katastrofa su i jedni i drugi.
Poslije rata pa do pojave tog dvojca se sport uglavnom pratio na ex yu javnim servisima i kanalima tipa OBN, Hayat i Pink... najiskrenije kvalitet je bio daleko veći od ovoga što nam šalje Beogradski dvojac svih ovih godina.
ne znam ko je to osim Edina bio kvalitetan na OBN, mozda onaj Adis
O hayatu je smijesno pricati
Edin je bio za košarku, Adis za Seriju A a Vugdalic je bio zadužen za komediju i svoj dio posla radio vrhunski.filip13 je napisao/la: ↑17 apr 2025, 11:58DRHAUSE je napisao/la: ↑17 apr 2025, 11:06Slabo ih radi čitavu godinu. Jednostavno Edin je brend, ima svoj You Tube posao i obaveze iza ekrana. Zato je sve manje u kabini i tu smo na gubitku mi koji uživamo uz vrhunske komentatore.
ne znam ko je to osim Edina bio kvalitetan na OBN, mozda onaj Adis
O hayatu je smijesno pricati
OBN je mala televizija bio i tada ali su prenosi NBA, Serije A i Europske lige bili pravo uživanje.
Adis i Saša su znali od utakmice grupne faze Europske lige napraviti događaj kao da je finale lige prvaka. Plus OBN vazda imao odličnu sliku i zvuk ne sivilo kao Arena.
Meni je kod komentatora najvažnija strast prema sportu pa tek onda poznavanje teorije. Ima ovdje ljudi koje poštujem koji više vole mrtve komentatore koji sve "profesionalno" odrade, ja takve prezirem sem kad je Olimpijada u pitanju.
Strast pa znanje.
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
kako napisah, Edin je bio super, Adis valjda ok, Vugdalić budala .
poneka budala je uvijek dobrodošla. i u prastarim vremenima je postojao mladen delić. ali nevalja kada ih je previše 

vala vugdalić je budala koju nikad nisam htio slušati
Pohvale za Arenu Cloud, radi aplikacija kao sat. Pravi rahatluk nakon onog moja web tv smeća
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- Trebinjac94
- Kontakt:
e svasta, nigdje vezeTrebinjac94 je napisao/la: ↑18 apr 2025, 20:50Šta ovo na RTS-u, Edin i Kole prenose košarku Real - Bajern.
Ide i na moja tv
RTS preuzima Arenin signal jer je tamo haos opći.Trebinjac94 je napisao/la: ↑18 apr 2025, 20:50Šta ovo na RTS-u, Edin i Kole prenose košarku Real - Bajern.
ovo je gore od haosa, do sad valjda RTS nije ni prenosio Euroligu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.