Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

MT3
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la MT3 » 13 mar 2013, 03:13

DzenoMjesecar je napisao/la:ne pricam o zadnjoj tekmi nego zadnjih 5 otkako je upao u rotaciju
i poceo dobivat 15-tak min po tekmi
ne vjerujem da je doveden iz evrope da od njega stvore nego super jakog defanzivca
nego je doveden da zabija, ne ocekujem ja sad od njega da ima 8/8
3/8 bi bilo sasvim zadovoljavajuce za mene
neke krupne "ribe" su se zadale za njeg i smjestile "12 mil" na klupu
a cime to Mirza vraca ? 3 pts po susretu uz sut 1/8
on je iskljucivo doveden radi ofanzive napredak u odbrani je svakako dobrodošao
al je napad (njegovo najace oruzje) dotaklo dno zadnjih 5 tekmi
pa Evans efikasniji jbte, sve ti govori :(
ne mogu da vjerujem sta si napisao :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ne vjerujem kad je zabijao 14 poena po susretu svi ste govorili **** poene kad ne igra odbranu kako mozes reci nije odbrana vazna jesi ti normalan ti bi bio zadovoljan sa 3/8 iz igre ali nisi ti trener ne moze mirza uzet jbt 13 suteva sta ti je bjezi na spavanje i vecinu sto uzme mora pogodit jer je tako on nije tamo glavni igrac pa da uzme 20 suteva al tebi je mozak malo mali ne mogu sve ni da ti objasnim jos ne mogu da dođem sebi auuuuuu pm
Ispred zgrade sa parkinga klepili mi Forda
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza

mirzateletovicc
Kontakt:

Post Postao/la mirzateletovicc » 13 mar 2013, 03:14

Slazem se potpuno.Dzeno Mjesecar

risingforce
Kontakt:

Post Postao/la risingforce » 13 mar 2013, 03:15

Mirza je velika zrtva neznanja trenera Carlesima, ljudi nemaju nikakve izradjene akcije..ili ide Deron(o Deronu naravno sve najbolje) spustanje za Lopeza ili izolacija za bilo kojeg igraca (Blatche, Brooks, JJ...) i zbog toga ispastaju najvise dobri suteri, kao sto su JJ i MT. Istina da Mirzu sut ne ide u zadnjih par utakmica, ali je neizbjezna cinjenica to da Netsi nemaju nikakvu igru, dokaz je i ova utakmica sa slabasnim Hornestima za koju se ne moze reci da su je dobili bez problema..
A evo za sve kriticare, svakom se desi da je u suterskoj krizi, cak i velikom Ginobiliju ili Mirzinom bivsem suigracu iz Caje..

slika

mirzateletovicc
Kontakt:

Post Postao/la mirzateletovicc » 13 mar 2013, 03:17

Kazes da nemaju nikakve igre.Pogledaj koji su na lestvici. To ti sve pokaze.

risingforce
Kontakt:

Post Postao/la risingforce » 13 mar 2013, 03:18

mirzateletovicc je napisao/la:Kazes da nemaju nikakve igre.Pogledaj koji su na lestvici. To ti sve pokaze.
TI kazes da imaju neku igru? vidjet cemo u play-offu protiv malo ozbiljnijih protivnika. Netsi svoje utakmice dobijaju zbog individualnog kvaliteta pojedinih igraca, prije svega Deron i Lopez..ponekad i JJ..
Nesto kao Man City u fudbalu

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 13 mar 2013, 03:22

MT3 je napisao/la:
DzenoMjesecar je napisao/la:ne pricam o zadnjoj tekmi nego zadnjih 5 otkako je upao u rotaciju
ne vjerujem da je doveden iz evrope da od njega stvore nego super jakog defanzivca
ne mogu da vjerujem sta si napisao :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ne vjerujem kad je zabijao 14 poena po susretu svi ste govorili **** poene kad ne igra odbranu kako mozes reci nije odbrana vazna jesi ti normalan ti bi bio zadovoljan sa 3/8 iz igre ali nisi ti trener ne moze mirza uzet jbt 13 suteva sta ti je bjezi na spavanje i vecinu sto uzme mora pogodit jer je tako on nije tamo glavni igrac pa da uzme 20 suteva al tebi je mozak malo mali ne mogu sve ni da ti objasnim jos ne mogu da dođem sebi auuuuuu pm
Dobro je MT3 nemoj mu objasnjavati, vidis mu u imenu ko je i sta....mjesecar covjek hahahhahaa
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

DzenoMjesecar
Kontakt:

Post Postao/la DzenoMjesecar » 13 mar 2013, 03:23

MT3 je napisao/la:
momak ti izvrces moje rijeci kazes "svi ste govorili" (ako nadjes negdje moj post gdje sam napisao **** pojene pljuni mi u po face)
"kako mozes reci da nije odbrana vazna jesil ti normalan" gdje sam ja gore napisao da je odbrana ne bitna ?
fino sam naglasio da je napredak u odbrani dobrodosao
imao je prije ove tekme 8 suteva i prije te takodje bilo je 7-8 suteva sasvim zadovoljavajuce
i nemoj da se ponasas i da pises kao da si vrhunski kosarkaski znalac
i mani se uvreda tipa (tebi je mozak malo mali), ubjeđen sam da je veci od tvog :*

MT3
Kontakt:

Post Postao/la MT3 » 13 mar 2013, 03:34

DzenoMjesecar je napisao/la:
MT3 je napisao/la:
momak ti izvrces moje rijeci kazes "svi ste govorili" (ako nadjes negdje moj post gdje sam napisao **** pojene pljuni mi u po face)
"kako mozes reci da nije odbrana vazna jesil ti normalan" gdje sam ja gore napisao da je odbrana ne bitna ?
fino sam naglasio da je napredak u odbrani dobrodosao
imao je prije ove tekme 8 suteva i prije te takodje bilo je 7-8 suteva sasvim zadovoljavajuce
i nemoj da se ponasas i da pises kao da si vrhunski kosarkaski znalac
i mani se uvreda tipa (tebi je mozak malo mali), ubjeđen sam da je veci od tvog :*
pa rekao si nisu ga doveli da igra defazivno sad dosta jako sta bi ti hajd mi objasni molim te :?: :?: :?: :?: :?: :?: nisam ja neki poznavalac kosarake ali puno ne pametujem kao ti pogledam na sport klubu ove kosarkase utakmice i gledam mirzu ti se sda vracas na zadnjih pet utakmica jbt koga to interesuje kad ljudi igraju skoro svaki dan mora se uci malo i u krizu ne mozes tokom citave sezone da igras na visokom nivou pogotovo mirza koji je tek dosao uglavnom ne slazem s tobom nikako mislim sta mirza doveden kao suter i on treba sad da uzima 15 lopti po susretu i da puca jel a nije niko i nista u nba koliko ti imas godina :?: :?: :?: previse letis ovo je mirzi prva sezona nemoj cuda neka da ocekujes odo spavat

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 13 mar 2013, 03:41

Koliko god to loše zvuči, ja sam razočaran njegovim igrama od kako je dobio veću minutažu. Bukvalno je iz utakmice u utakmicu sve lošiji, da li je pao pod pritiskom da je sad pod većom lupom, ne znam. Nije iskoristio minutažu, nije opravdao da je bolji od ove dvojice kad je dobio priliku, na kraju ispada da je PJ bio u pravu. Ja opet ne mislim tako, mislim da je Mirza igrač koji je daleko bolji od njih dvojica, ali igrama je sve to demantovao, govorim o posljednjih 5 susreta. Ono što mu zamjeram je slaba pokretljivost u napadu, jedino što traži je tu tricu, a to je velika lutrija. Apsolutno ne igra u reketu, ne koristi leđnu tehniku, da malo i to isproba,pa da pokuša s nekim šutevima s niskog posta, ma kakvi. Žao mi je kad vidim da se samo orijentisao na tricu. Kad se samo sjetim kako je Hrvatksu ubio na niskom postu :/. Sljedeću sezonu će biti daleko bolji, u to ne sumnjam, ali on mora da shvati da igra u jednom nenormalnom klubu, gdje su treneri nenormalni i da mora biti dva puta bolji od nekog da bi dobio šansu. Mirza, mi smo uz tebe, probudi nam se i zaigraj kako znaš i umiješ.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

DzenoMjesecar
Kontakt:

Post Postao/la DzenoMjesecar » 13 mar 2013, 03:43

prvo bi da kazem da mi nije namjera ni skim da se kacam ovdje registrovao sam
se iz namjere da mogu sa rajom razmjenit koju dok cekamo Mirzu da udje i prokomentarisemo
njegovu Igru
drugo da se osvrnem na LloriS-a koji na osnovu mog nicka zakljuci kakva sam osoba
svaka cast majstore sta rece gdje si zavrsio psihologiju ? mnogo si jak, divim ti se

REKAO SAM da nije doveden da bi od njeg napravili super defanzivca naravno da ce morat popravit
svoju defanzivu to mu odlicno ide za sad mora se priznat
Mirza je doveden radi svojih napadackih mogucnosti, nisam ni ja neki znalac al to je ocigledno valjda
da mu je sut najace oruzje i da je radi toga doveden
nisam rekao da mora uzimat 15 lopti uzimao ih je 7-8 sto je sasvim dovoljno za 15 min i od toga pogodi 1 sut MALO
da ga **** al malo, gotivim Mirzu ko boga i ostajem budan radi njega al ovo je lose sto pokazuje
u ofanzivi
imam 24 godine i molim te suzdrzi se komentara u kojima pokusavas mene prestavit kao
maloumnog balavca pusti ti mene ovdje je Mirza glavna tema

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 13 mar 2013, 03:52

DzenoMjesecar je napisao/la:prvo bi da kazem da mi nije namjera ni skim da se kacam ovdje registrovao sam
se iz namjere da mogu sa rajom razmjenit koju dok cekamo Mirzu da udje i prokomentarisemo
njegovu Igru
drugo da se osvrnem na LloriS-a koji na osnovu mog nicka zakljuci kakva sam osoba
svaka cast majstore sta rece gdje si zavrsio psihologiju ? mnogo si jak, divim ti se

REKAO SAM da nije doveden da bi od njeg napravili super defanzivca naravno da ce morat popravit
svoju defanzivu to mu odlicno ide za sad mora se priznat
Mirza je doveden radi svojih napadackih mogucnosti, nisam ni ja neki znalac al to je ocigledno valjda
da mu je sut najace oruzje i da je radi toga doveden
nisam rekao da mora uzimat 15 lopti uzimao ih je 7-8 sto je sasvim dovoljno za 15 min i od toga pogodi 1 sut MALO
da ga **** al malo, gotivim Mirzu ko boga i ostajem budan radi njega al ovo je lose sto pokazuje
u ofanzivi
imam 24 godine i molim te suzdrzi se komentara u kojima pokusavas mene prestavit kao
maloumnog balavca pusti ti mene ovdje je Mirza glavna tema
Ma z**ebavam te covjece vidim nov si ovdje, naletices ti ovdje na jos hajke :D uzivaj samo :lol: :lol:
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 13 mar 2013, 04:01

slika
Sport je lijek za tijelo i duh.

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 13 mar 2013, 04:39

Cvikeras ocito ne vjeruje Mirzi, to se vidjelo od kako je preuzeo tim. Ne bi on ni ovoliko igrao, da nisu stigle naredbe s vrha. Srecom s ovakvom igrom, bez sistema u napadu, odbranu niko i ne pomislja da igra, predvidjam da ce letit van u prvoj rundi, koga god da dobiju.

A sto se tice padobranaca, ovo treba cistit, zatrova se tema bezveze, sad mi je krivo sto sam procitao sta se sve pisalo veceras, samo se jos vise iznervira.
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 13 mar 2013, 06:04

@DzenoMjesecar
Momak pametno pises , ima dosta istine u tvojim postovima.

Danas sam pogledao cijelu tekmu i na osnovu toga par observacija :
Fantasticna ekipna igre Mirze i optimirano do boli. Medjutim pada u zamku kulturne razlike. Ova osobina bi se cijenila svugdje drugo al ne u NBA pogotovo ne kod ovakvog trenera i ovakvih suigraca. Mirza mora da shvati razliku izmedju kultura i sta mu je da radi. Nalazi se cesti u situaciji pod kosem gdje je realno indolentan u odnosu na NBA prosjek a da mu se suigraci koji su suterski puno losiji od njega nalaze na suterskim pozicijama. Niti ce se trener promijeniti niti ce suigraci promijeniti svoj egoisticki stav. Jednostavno Mirza treba da forsira sut pogotovo u rijesenim utakmicama mora da bude bezobrazan.

Nama malo vise strpljenja a Mirzi malo vise kurazi , jer jednostavno mora poceti trpati minimalno 8 - 15 poena po tekmi uz ovu minutazu i uz ovaj kvalitet u odbrani.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 13 mar 2013, 08:15

mirzateletovicc je napisao/la:Ne razumjem kkako je taj mirzin menedzer, ugovoor sa ovim klubom, kaoooooooooo ovaj klub je najboji bio za mirzuuuuuuuuuuuu. ENO ONOGA Galabal doso neznam niz kojog kluba iz evorpe, i eno ga igra normalno u minesoti,

:o :o :oops: :oops: :mrgreen: ......Jos jedan u nizu :!:

MT3
Kontakt:

Post Postao/la MT3 » 13 mar 2013, 11:53

Mjesecear jest u pravi si doveden je radi ofazivnog ucinka znam ali sta je sa evansom i on je slab u padau ali covjek igra odbranu i skaace i igra koliko igra ali mora covjek upasti malo i u krizu nemoguce je da sad svaku utakmicu postigne poena uvijek koliko mi svi zelimo NEMOGUCE jbg ne moze on bas sad svaku utakmicu da uzima 8 suteva po susretu pogotovo kad ga ne ide sut i ovaj blatch kad uzme loptu ne bi je dodao babi svom a ne mirzi isto tako brooks gdje mi mirza sinoc siri ruke i trazi loptu a on je vraca deronu koji je daje mirzi ali tada je vec bilo kasno govorite mirza mora biti bezobrazan pa da uzme 7/8 suteva jbg sad kad uzme toliko suteva onda se prica ne znam sto uzima toliko suteva kad ga ne ide neka ohladi malo evo ohladio je malo u posljednje 2 utakmice i vidjecemo sta ce bitiu sljedecoj svi mi gledamo svaku sitincu sto se tice mirze jer nemamo pametnijeg posla ne znam kako nismo treneri u euroligi pa cak i u nba od mene pa sve do ijednog ovdje mislim stvarno mi sve znamo a ne znamo nista jbt sta mi znamo kakve instrukcije dobiva mirza sta pj misli td itd NEMAMO POJMA :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Zadnja izmjena: MT3, dana/u 13 mar 2013, 12:07, ukupno mijenjano 1 put.

rizzvy
Kontakt:

Post Postao/la rizzvy » 13 mar 2013, 12:07

slazem se sa zadnjim postom. mnogi pisu zasto on ne uradi "ovo", zasto ne uradi "ono". pa sta vi znate sta njemu trener govori da radi. nije on jedan LBJ ili Kobe pa da moze na terenu raditi sta mu je volja. mirza radi sta mu trener kaze i ne moze i ne smije drugacije, pogotovo jer mu je ovo prva sezona.

svejedno77
Kontakt:

Post Postao/la svejedno77 » 13 mar 2013, 13:07

ma vjerujte u ovoj ekipi jedina tri skolovana igraca su deron williams koji igrao kod Sloan-a, Bogans koji je jedan period igrao za SAS i koji doda loptu kad ima bolje postavljenog igraca a suta kad je otvoren, sad ne pogada bas ali zna sta radi na terenu ne pokusava previse i Lopez koji kako ga sve vise gledam pa usudujem se rec top 3 centar u Nba a sto se tice Skilla mozda i najbolji, odbrambeni definitivno nije.

Mirza slicno Bogansu ne pokusava previse i bilo bi mu suludo da to radi sta oni ima sad neke driblinge iza leda ko Blatche il da se zabija u 4 kad to nije ni radio u Caji mislim Mirza ima dobar prvi korak, dobar sut, pregled-osjecaj u napdu i to je za njegovu poziciju nije bas uobicajeno a defanzivno moze da se izbori manje-vise ne treba on kako neki kazu sad ne znam da uzme 10 divljih suteva ulazi pod kos i dobije neki faul u napadu ili slicno.

Njegovi procenti u ovoj sezoni zavaravaju jer on nije uzeo puno suteva tako da ako ga malo krene on ce procente popravit jer Ameri pogtovo novinari gledaju dosta te procente i to igra ulogu u procjeni njegove igre.

Al mislim da ce njegova igra doc kad se malo i timska igra popravi a u tom napadu kada je Deron dodao Mirzi posto Brooks nije ovaj mu je nakon akcije pokazao prstom na Mirzu i rekao just move the ball al doci ce a ako sad ne izleti iz rotacije sto se nadam onda ce ostat i u Playoff-u jer nece Kardashiana vratit u Playoff poslje ovog hladenja to nema logike al eto najbitnije da ostane u rotaciji ... doci ce sve ostalo ove maloljetnike na forumu ne govorim po godinama nego po izjavama treba ne u Banovice u Sibir na hladenje

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 13 mar 2013, 13:19

Sve se slazem, ali... Joe Johnson nije skolovan igrac?
Sport je lijek za tijelo i duh.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 13 mar 2013, 13:34

Bilo kako bilo ja sam cak bio zadovoljniji u onim utakmicama sa miamijem kad je imo 1-8 sut , nezz zasto nekako sam razocaran sa ovih 4-5 utakmica :S Ocekivo sam da ce konacno prokinut , ne ostaje nam nista nego da cekamo taj dan a mirzu pratim odavno i znam da je veliki radnik samo da ga malo i sreca posluzi i bit ce uredno.I trebao bi se ugledat malo na blatcha neka slobodno nekad proba nesto 1 vs 1 **** ne moze sve bit na otvoren sut. Nemojte polemisat o skolovanosti igraca u bkn ja stvarno ne vidim po cemu to wallace nije skolovan igrac kao ni JJ , wallace ima ocajnu sezonu al ko tog lika prati zna kolka je to masina od kako igra u nba.Lopez ako nije skolovan onda **** ga.Blatch je lud ali covjek ima fenomenalnu kontrolu lopte i sut za onako visokog igraca , i konacno je pokazo da vrijedi i u vecim ekipama a ne u wizardsima.Da je skolovan tj da ima neku profinjenost u igri da ima pametne suteve i nema ja sam izgubio totalno orijentaciju sa 6 th man igracima ove sezone al meni je makar medju top 15 koji ulaze sa klupe ( al to kazem zato jer sam zaista propustio masu odlicnih utakmica radi BKN-a i teletovica ) ...
Zadnja izmjena: grgr, dana/u 13 mar 2013, 13:38, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Google Adsense [Bot] i 44 gosta.