Promjenuli jesu ali pakete ne mozes koristiti dok ti FIA to ne odobri. Najcesce 5-6 utrka unutar i samo mozes iskoristiti 2-3 a mozes ih imati 5-6 sve do Spa imas pravo ubaciti sve osim novog motora ako ubacis novi motor a nisi bio u sudaru dobijas kaznu.akisarajevo92 je napisao/la: ↑10 jul 2023, 16:40pa reče Stella da su promijenili aerodinamiku bolida 100% u odnosu na početak sezoneGrimReaper je napisao/la: ↑10 jul 2023, 07:01Sa McLarenom se desilo - uprgrades, Lando je dobio nesto upgradea u Baku sa floor alignmentom, ali najvise radiatori, nos i defuser. Aston Martin je pravi primjer pre-hypea ono "Imamo mi ovo,ono" ali kad dodje momenat da se to pokaze Williams duplo brzi od njih.
Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- GrimReaper
- Kontakt:
Re: Formula 1
Life is temporary, but death is eternal.
You sold our soul, you told us its never gonna happen.
FREE RUI PINTO.
FREE RUI PINTO.
-
- Kontakt:
BREAKING:| According to Viaplay Nyck de Vries has been sacked by AlphaTauri - effective immediately.
Daniel Riccardo will reportedly replace Nyck De Vries for the rest of the season, starting at next week’s Hungarian GP. #I'mnotsurprised!
via: Twitter @allardkalff
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- BuggyTheClown
- Kontakt:
Brutalno, ali ne mogu reći da mi ga je žao s obzirom s kakvim stavom je došao u AT. Da je izabrao Williams ostao bi bar do kraja sezone, ali jbg, mislio je da će pomesti Tsunodu i konkurisati za to drugo RB mjesto. I ovako mislim da je bolji od Sargeanta koji sad ko fol dobija komplimente kad Williams leti po stazi.
⚜️
- GrimReaper
- Kontakt:
GrimReaper je napisao/la: ↑08 jul 2023, 03:18Od sljedece sezone najvjerovatnije FIA je rekla da se ovo vise nece smijeti desavati i da ce u Austriji morati biti ili astro-turf ili sljunak kako se ponovo ne bi desavalo ovako. Sljunak ne odgovara radi DTMa i Moto GP a astro turf je jedina solucija.
Poslje Spa bi De Vries mogao biti bivsi a na njegovo mjesto sigurno dolazi Daniel Ricciardo i onda pocetak 2024 bi imali Nico VS Lewis 2.0 ( Max vs Daniel)
https://www.formula1.com/en/latest/arti ... r9rXp.html
Called it. Utrku prije Spa.
FREE RUI PINTO.
FREE RUI PINTO.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Helmut Marko nema strpljenja, pravi onaj nazi mentalitet.
Ništa Danijel neće donijeti u onom kršu od bolida, borba od 12 do 20 mjesta
NE ZABORAVITI I NE OPROSTITI SREBRENICU. SMRT ČETNICIMA.
Ništa Danijel neće donijeti u onom kršu od bolida, borba od 12 do 20 mjesta
NE ZABORAVITI I NE OPROSTITI SREBRENICU. SMRT ČETNICIMA.
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
- GrimReaper
- Kontakt:
Ja mislim da ce Dani imati malo veci uspjeh nego De Vries. Sigurno ce se mozda vrtiti tu oko top 10 zavisno je sad od toga sta Alpha dobija od paketa i hoce li ih uopce i dobiti i ako ih dobiju kada ce ih implementirati.
FREE RUI PINTO.
FREE RUI PINTO.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Debitovaće na najgoroj mogućoj stazi, jedva čekam da ga Maksmilijan za krug obiđe i da mu mahne kao Sajncu na VerštapenringuGrimReaper je napisao/la: ↑11 jul 2023, 18:20Ja mislim da ce Dani imati malo veci uspjeh nego De Vries. Sigurno ce se mozda vrtiti tu oko top 10 zavisno je sad od toga sta Alpha dobija od paketa i hoce li ih uopce i dobiti i ako ih dobiju kada ce ih implementirati.

MANIJACI JUG 1987
- BosniaBoston
- Kontakt:
Ruku na srce, ovo je bilo izvjesno. Možda je samo iznenadjenje što nisu sačekali summer breakGrimReaper je napisao/la: ↑11 jul 2023, 18:13GrimReaper je napisao/la: ↑08 jul 2023, 03:18Od sljedece sezone najvjerovatnije FIA je rekla da se ovo vise nece smijeti desavati i da ce u Austriji morati biti ili astro-turf ili sljunak kako se ponovo ne bi desavalo ovako. Sljunak ne odgovara radi DTMa i Moto GP a astro turf je jedina solucija.
Poslje Spa bi De Vries mogao biti bivsi a na njegovo mjesto sigurno dolazi Daniel Ricciardo i onda pocetak 2024 bi imali Nico VS Lewis 2.0 ( Max vs Daniel)
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
- GrimReaper
- Kontakt:
Da puno brze ali ja sam mislio da ga nece odmah gurnuti nego sam bas rekao summer break pa onda ali eto tacno bilo kako sam i rekao.BosniaBoston je napisao/la: ↑11 jul 2023, 18:32Ruku na srce, ovo je bilo izvjesno. Možda je samo iznenadjenje što nisu sačekali summer breakGrimReaper je napisao/la: ↑11 jul 2023, 18:13GrimReaper je napisao/la: ↑08 jul 2023, 03:18Od sljedece sezone najvjerovatnije FIA je rekla da se ovo vise nece smijeti desavati i da ce u Austriji morati biti ili astro-turf ili sljunak kako se ponovo ne bi desavalo ovako. Sljunak ne odgovara radi DTMa i Moto GP a astro turf je jedina solucija.
FREE RUI PINTO.
FREE RUI PINTO.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Mjesto je trebao dobiti Liam Lovson, ne Danijel, realno.
MANIJACI JUG 1987
- GrimReaper
- Kontakt:
Za Daniela se znalo ima mjesec dana samo je bilo pitanje ko leti : Checo ili De Vries
FREE RUI PINTO.
FREE RUI PINTO.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Ne može Čeko letiti, lik je drugi u šampionatu, tu je da bolid doveze do cilja i to je to, radi ono što mu je zadato od Hornera i Helmuta.GrimReaper je napisao/la: ↑11 jul 2023, 20:35Za Daniela se znalo ima mjesec dana samo je bilo pitanje ko leti : Checo ili De Vries
Danijel ima 34. godine, nema smisla da mu se da mjesto u F1 pored Liama Lovsona koji ima 21. godinu i koji je dio RedBul junor programa
MANIJACI JUG 1987
- GrimReaper
- Kontakt:
Napisao sam vec gore na nekoj od stranica. Checo je u nepovoljnoj situaciji sada 1. Na zadnjih 5-6 utrka nije ocima vidio Q3, 2. Red Bull hoce da vrati zar borbe Checo to ne moze jer iovako se muci doci do Q3 a ne nesto vece. 3. Sa ovakvim bolidom trenutno Daniel bi bio metak u Red Bullu i sigurno bi znao kako i kad da napada, Daniel je jedino rijesenje bio samo se cekalo kada.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑11 jul 2023, 21:11Ne može Čeko letiti, lik je drugi u šampionatu, tu je da bolid doveze do cilja i to je to, radi ono što mu je zadato od Hornera i Helmuta.GrimReaper je napisao/la: ↑11 jul 2023, 20:35Za Daniela se znalo ima mjesec dana samo je bilo pitanje ko leti : Checo ili De Vries
Danijel ima 34. godine, nema smisla da mu se da mjesto u F1 pored Liama Lovsona koji ima 21. godinu i koji je dio RedBul junor programa
FREE RUI PINTO.
FREE RUI PINTO.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Kakav žar borbe, o čemu ti pričaš? Lik je potonuo nakon Majamija. Ubio ga Maksmilijan u pojam sa onom pobjedom. Niz sjebanih okolnosti i njegova loša forma pa nije pet trka uspio izboriti Q1. Ali nedjeljom lik je sasvim konkurentan na stazi i donosi poene timu. Ovo RedBulu sasvim odgovara, ne dira lava Verstapena, donosi dobre bodove timu za konstruktorsku titulu i mirna kuća.GrimReaper je napisao/la: ↑11 jul 2023, 21:34Napisao sam vec gore na nekoj od stranica. Checo je u nepovoljnoj situaciji sada 1. Na zadnjih 5-6 utrka nije ocima vidio Q3, 2. Red Bull hoce da vrati zar borbe Checo to ne moze jer iovako se muci doci do Q3 a ne nesto vece. 3. Sa ovakvim bolidom trenutno Daniel bi bio metak u Red Bullu i sigurno bi znao kako i kad da napada, Daniel je jedino rijesenje bio samo se cekalo kada.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑11 jul 2023, 21:11Ne može Čeko letiti, lik je drugi u šampionatu, tu je da bolid doveze do cilja i to je to, radi ono što mu je zadato od Hornera i Helmuta.GrimReaper je napisao/la: ↑11 jul 2023, 20:35Za Daniela se znalo ima mjesec dana samo je bilo pitanje ko leti : Checo ili De Vries
Ako je Danijel jedino rješenje što ga odmah ne stave u taj bolid RedBula? Što ga stavljaju u raspali Alfa Tauri najgoru ekipu u takmičenju?
MANIJACI JUG 1987
Zato što ne moraju žuriti s Perezom ove sezone i bespotrebno uvoditi komplikacije u sezonu gdje ganjaju sve pobjede. Konstruktorsku do kraja može sam Max uzeti, ali da je bare bare sezona ala 2021, već bi on letio s ovim rezultatima. I ovo bodova što je uzeo post-Baku je na mišiće bolida, nikakav race pace i pizdarije.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑11 jul 2023, 23:04Ako je Danijel jedino rješenje što ga odmah ne stave u taj bolid RedBula? Što ga stavljaju u raspali Alfa Tauri najgoru ekipu u takmičenju?
Riccardio je test rekao bih više za Tsunodu koji se spominje za to RB mjesto. Bolid je za ku.rac svakako i niko ništa ne očekuje od pozicija ali je bitan H2H itekako. Ako Tsunoda ne bude mogao dobiti Rica koji ne vozi pola godine, onda mu je budućnost itekako upitna, koliko god ga Helmut gotivio.
Slično kao i za Riccardia, vrijeme je da pokaže da li je Mclaren bio fluke stint ili mu je vrijeme prošlo. Ja iskreno mislim da je prvo ali vidjećemo.
S Lawsonom očito ne planiraju žuriti, ali rekao bih da mu je jedno mjesto dogodine zagarantovano.
RB vidio da se ljudi žale na dosadnu sezonu, pa odlučio da napravi Drive to Survive kako spada 

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- AshburtonG
- Kontakt:
Ako Tsunoda ostavi u prasini i Ricciarda u dobroj formi (navodno je brutalno vozio na testu prosle sedmice u Silverstone), on je 90% sljedeci #2 Red Bulla. Ne treba uopce podcjenjivat ovu razliku koju je pravio u poredjenju sa Nickom, koji je F2 i FE sampion. Ako bude dominantan do kraja sezone, ne vidim kojeg boljeg potrcka moze RB dovesti Maxu.
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Cunoda-san će ga poderatiAshburtonG je napisao/la: ↑13 jul 2023, 16:14Ako Tsunoda ostavi u prasini i Ricciarda u dobroj formi (navodno je brutalno vozio na testu prosle sedmice u Silverstone), on je 90% sljedeci #2 Red Bulla. Ne treba uopce podcjenjivat ovu razliku koju je pravio u poredjenju sa Nickom, koji je F2 i FE sampion. Ako bude dominantan do kraja sezone, ne vidim kojeg boljeg potrcka moze RB dovesti Maxu.

MANIJACI JUG 1987
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Još malo statistike Goatštapena
Most dominant 50 race periods in F1 history
Max Verstappen - 32 wins
Michael Schumacher - 31 wins
Lewis Hamilton - 31 wins
Most dominant 50 race periods in F1 history
Max Verstappen - 32 wins

Michael Schumacher - 31 wins
Lewis Hamilton - 31 wins
MANIJACI JUG 1987
- BuggyTheClown
- Kontakt:
Ovaj vikend ćemo vidjeti eksperiment planiran za Imolu. Dakle, obavezan hard u Q1, medium u Q2, soft u Q3. Krkljanac u najavi u Q1, s obzirom da će hard s vremenom biti sve bolji te bi većina trebala ostati dugo na stazi.
Osim ako ne bude kiša, a po trenutnoj prognozi su dobre šanse da će biti.
Osim ako ne bude kiša, a po trenutnoj prognozi su dobre šanse da će biti.
⚜️
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.