da, na hrvatski SK i mislim
Sport i TV
Re: Sport i TV
komentatori iz srbije počeli raditi u zagrebu?
Vjv ne ali rade u sklopu hrvatskog SK.
Ne znam što ti je toliko teško pojmit da srpski komentatori rade za hrvatsku televiziju, i da se emituju u Bosni
a i to je koliko sam shvatio privremeno, dok SK ne prestane emitovat u BiH
pa zato što SK HR ima dovoljno komentatora, a i nisam siguran da u hrvatskoj vole slusati komentatore koji prenosi nesto na ekavici.
- AshburtonG
- Kontakt:
Pa nek onda gledaju negdje drugo. Radi se o privatnoj televiziji. Mogu i romskog komentatora stavit. 

Ma sve ok što se tog tiče,ali cudno mi da ce na Sport Klubu Hrvatska komentarisati ljudi iz Srbije,shvatio bi da se to desi jer nema komentatora ali i do sad su imali.Ovaj što sad prenosi nikad ga nisam cuo do sad.
- AshburtonG
- Kontakt:
Ma kontam ja tebe brate ali vjerovatno postoji neki interni razlog tipa otkazni rok, dogovor ili sta vec. Vjerovatno se vode logikom, ako ih vec moramo placat, onda nek i rade nesto. 

Koliko sam shvatio bota, bukvalno ovo.AshburtonG je napisao/la: ↑12 apr 2025, 22:28Ma kontam ja tebe brate ali vjerovatno postoji neki interni razlog tipa otkazni rok, dogovor ili sta vec. Vjerovatno se vode logikom, ako ih vec moramo placat, onda nek i rade nesto.![]()
I to rade prenose samo za BIH ako se ne varam, u Hrvatskoj se i dalje emituju hrvati.
A sad jel rade u sklopu hrvatskog SK, ili su ostavili srpski SK da radi kao firma bez ikakvih prava prenosa u Srbiji, to ne znam
Kako misliš da li će Telemach dobiti Arene ? Je li to postoji mogućnost da se to ne desi ?
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
- Maroon1946
- Kontakt:
I mene to zanima i nema mi logike da sadržaj sa SK ide na Arenu valjda samo SK ima pravo na isti. U slučaju akvizicije onda BH Telecom ima pravo da prenosi i F1 i Bundes i MotoGP? Pošto je u cijelom regionu sve na Areni vjerujem da će tako i biti kod nas i da će je eventualno svi imati. Da li u maju ili kasnije to preostaje da vidimo.
Ono što meni nije jasno, Arena je nositelj prava za ZB, odnosno BiH, Srbiju, CG i Makedoniju od prvog aprila ili drugog. Šta tu istu Arenu sprječava da pušta prijenos F1, Eurolige itd na Arenama u BiH?
I kako zapravo Sport Klub može da vrši prijenose na području BiH ako nemaju prava na iste?
I kako zapravo Sport Klub može da vrši prijenose na području BiH ako nemaju prava na iste?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Srbijanska politika kojom se želi održati cijena Telemacha pred prodaju Telekomu(sva vrijednost kablovske je u sportskom sadržaju i ovdje i u svijetu). Naša nesposobna država im pušta da rade kako hoće.Otelo je napisao/la: ↑13 apr 2025, 08:37Ono što meni nije jasno, Arena je nositelj prava za ZB, odnosno BiH, Srbiju, CG i Makedoniju od prvog aprila ili drugog. Šta tu istu Arenu sprječava da pušta prijenos F1, Eurolige itd na Arenama u BiH?
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
- akisarajevo92
- Kontakt:
evo i Jurisevica na Areni, bar 10-tak komentatora sa SK je preslo sto sam upratio ovih par dana, za obicnog gledaoca i nema neke promjene osim loga u u uglu ekrana
drago mi je sto cu opet slusati njega i Ercega na NFL-u
Don't believe the hype.
Teško da će toliko raditi NFL jer imaju dovoljno komentatora da pokriju po jednu tekmu u oba termina. Ni oni ne prate više toliko pa je bolje da rade ovi mlađiakisarajevo92 je napisao/la: ↑13 apr 2025, 16:55evo i Jurisevica na Areni, bar 10-tak komentatora sa SK je preslo sto sam upratio ovih par dana, za obicnog gledaoca i nema neke promjene osim loga u u uglu ekrana

- akisarajevo92
- Kontakt:
tesko mi je zamisliti da njih dvojica nece zatraziti da rade i NFL, obojica su fanatici oko togaFKSzuti je napisao/la: ↑13 apr 2025, 16:57Teško da će toliko raditi NFL jer imaju dovoljno komentatora da pokriju po jednu tekmu u oba termina. Ni oni ne prate više toliko pa je bolje da rade ovi mlađiakisarajevo92 je napisao/la: ↑13 apr 2025, 16:55evo i Jurisevica na Areni, bar 10-tak komentatora sa SK je preslo sto sam upratio ovih par dana, za obicnog gledaoca i nema neke promjene osim loga u u uglu ekrana
drago mi je sto cu opet slusati njega i Ercega na NFL-u![]()
Jurisevic je radio NFL jos od kasnih devedesetih, pa i one prve prenose na SK uz koji sam ja zavolio NFL
Mixa, Jimmy, Erceg i Vanja, cijela NFL druzina sa podcasta je sad na Areni
dok Erceg svakako nece imati posla kad zavrsi auto-moto sezona krajem novembra a NFL se bas tad zakuha
Don't believe the hype.
svi su oni dobri analitičari i valjaju za NFL podcasta (da im podcast nije u nedogled dug dalo bi se to fino pogledati), ali nevaljaju kao komentatori tog sporta, jednostavno ne znaju to raditi.par puta sam ih silom prilika morao slušati, to je stvarno loše.
a to da skoro svi prelaze na arenu je najlogičnija stvar, sve su to iskusni komentatori kojima je to glavni posao, a sada je osim ono malo evrosporta i ekstremno malo državne televizije sve na areni. oni dakle imaju izbor ili nikako ne raditi svoj posao ili ga raditi na areni. nema tu previše izbora, posebno ga nemaju oni kojima je to neophodno zbog preživljavanja
kroz postojanje dvije sportske mreže na našim prostorima pojavio se veliki broj komentatora jer je potreba bila velika. sada se zahvaljujući aktuelnim događajima dešava to da nažalost dosta njih ostaje bez posla, ali jeb.iga, tako je kako je. oni najbolji će uvijek imati svoje mjesto, bilo bi jako glupo da erceg npr. ne može komentarisati motosport ili bulić američki fudbal. ostalima sa srećom.
a to da skoro svi prelaze na arenu je najlogičnija stvar, sve su to iskusni komentatori kojima je to glavni posao, a sada je osim ono malo evrosporta i ekstremno malo državne televizije sve na areni. oni dakle imaju izbor ili nikako ne raditi svoj posao ili ga raditi na areni. nema tu previše izbora, posebno ga nemaju oni kojima je to neophodno zbog preživljavanja
kroz postojanje dvije sportske mreže na našim prostorima pojavio se veliki broj komentatora jer je potreba bila velika. sada se zahvaljujući aktuelnim događajima dešava to da nažalost dosta njih ostaje bez posla, ali jeb.iga, tako je kako je. oni najbolji će uvijek imati svoje mjesto, bilo bi jako glupo da erceg npr. ne može komentarisati motosport ili bulić američki fudbal. ostalima sa srećom.
- akisarajevo92
- Kontakt:
i ja vecinom gledam na americkim kanalima, posebno se ne propusta redzone
ali kad god sam uhvatio prenos na SK koji su radili Srdjan i Pedja, a posebno Srdjan i Jimmy rado sam ostavio i gledao, ovi ostali takodjer mi ne leze za prenose
ali kad god sam uhvatio prenos na SK koji su radili Srdjan i Pedja, a posebno Srdjan i Jimmy rado sam ostavio i gledao, ovi ostali takodjer mi ne leze za prenose
Don't believe the hype.
-
- Kontakt:
Upomoc, na kojoj areni su jucer bile moto trke i F1 UZIVO
Ciitav dan problem sa mojom web tv. Prokleti bili za sva vremena.
Pa rekoh gore, nema veceg smeca od te web tv.
eon vrhunska aplikacija kao da nije sa balkana.
eon vrhunska aplikacija kao da nije sa balkana.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.