NK Široki Brijeg
Re: NK Široki Brijeg
Danas se vidjelo koliko Maric znaci ovoj ekipi,Barisic kao da nikako i nije igrao,a Ćema je najbolji za sadit kavode
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...
HRHB
HRHB
- invincible1921
- Kontakt:
bez provokacije kevine, ali sam dosta puta cuo da samo katolici smiju igrat u sirokomKevin je napisao/la:zašto trolate temu s tim glupostima??
Široki ima pravo dovoditi igrače koje god želi. Nigdje u pravilniku ili statutu ne stoji da ne smije igrati srbin,bosnjak ili neki musliman druge nacije..ne znam u čemu je problem?
okanite se gluposti...

=\_1921_/=
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Pa Wagner, covjece, ako je bitno. Ne znam sta se to koga tice.
Slavija odigrala na bunker, primila gol i to je to.
Slavija odigrala na bunker, primila gol i to je to.
...Život za Široki...
Purić nije došao u Široki poslije Čelika radi toga što se piše u postovima iznad.
Mada fakat nebitno, ne vjerujem da bi oni odbili nekog super kvalitetnog igrača radi toga.
Inače, ovo je praksa i u Južnoj Americi.
Mada fakat nebitno, ne vjerujem da bi oni odbili nekog super kvalitetnog igrača radi toga.
Inače, ovo je praksa i u Južnoj Americi.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Nijedan nekatolik nije zaigrao ni za kosarkaski klub. Ipak sam misljena da je ovo ako nista nepisano pravilo kluba 

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
fundamentalizam, klasicni.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Cak i da to jeste slucaj, a sve ide putem da jeste (bez uvrede stvarno ikome), to je izbor koji su sami izabrali i koji nama, kunkurentima SB-a, ide na ruku. Za sada Sirokom ide dobro s tom praksom i ako je nastave i dalje ja, iskreno, nemam nista protiv, navijac Sirokog nek` se brine o tome, slaze ili ne, dok su iza Zelje na tabeli ja sam zadovoljan kakvu god praksu da imaju. 

R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Kad je igrao Siroki s Aekom moj poznanik je bio prevodioc spanskog jer je Aek tada vodio onaj spanjolac ne mogu se sjetiti imena. Kada je Mijo Jelic rekao da u Sirokom mogu igrati iskljucivo katolici ljudi su ostali zgrozeni. Nakon toga nasamo je spanski trener pitao mog poznanika prevodioca gdje je dosao i jeli se ovaj zayebaje. Izvinjavam se zbog offa i meni to ne smeta jer znam o kome se radi ali normalnim ljudima koji gledaju sport kao sport a ne kao neki paravan isticanja nacionalnosti to izaziva zgrazavanje i zbunjenost da u XXI vijeku postoje takvi sportski kolektivi
UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
cuj nemas nista protiv toga. Direktno podstices segregaciju, kakav je to mentalni sklop i razmisljanje covjeceRooney88 je napisao/la:Cak i da to jeste slucaj, a sve ide putem da jeste (bez uvrede stvarno ikome), to je izbor koji su sami izabrali i koji nama, kunkurentima SB-a, ide na ruku. Za sada Sirokom ide dobro s tom praksom i ako je nastave i dalje ja, iskreno, nemam nista protiv, navijac Sirokog nek` se brine o tome, slaze ili ne, dok su iza Zelje na tabeli ja sam zadovoljan kakvu god praksu da imaju.

Mozda se nisam dobro izrazio, vjerovatno iz razloga sto ne volim crtati misljenje. Ne opravdavam ali je to njihova stvar. Dakle, greska je njihova u klubu i to se ne moze mijenjati nametanjem stavova. Sta sada? Svi da skocimo, uzmemo krampe u ruke i pobijemo ih sviju?Bosniacum Lilium je napisao/la:cuj nemas nista protiv toga. Direktno podstices segregaciju, kakav je to mentalni sklop i razmisljanje covjeceRooney88 je napisao/la:Cak i da to jeste slucaj, a sve ide putem da jeste (bez uvrede stvarno ikome), to je izbor koji su sami izabrali i koji nama, kunkurentima SB-a, ide na ruku. Za sada Sirokom ide dobro s tom praksom i ako je nastave i dalje ja, iskreno, nemam nista protiv, navijac Sirokog nek` se brine o tome, slaze ili ne, dok su iza Zelje na tabeli ja sam zadovoljan kakvu god praksu da imaju.pa nije ovo 12. vijek i doba Krstaskih ratova

R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
ko sam ja da ih mijenjam? Pa valjda imaju dole obrazovne ustanove dole, Boga pitaj sta oni dole uce
Pa tek ona zastava Treceg Rajha i Vatikana
kad se samo sjetim tih budalastina. Svako zna da je Nacisticka Njemacka bila veliki protivnik Rimokatolickoj Crkvi
Izgleda da ne razumijes neke stvari, vidim da imas isti mentalni sklop kao oni, ne bi vam skodilo da malo prosirujete vidike i da citate neka stiva koja vam mogu time pomoci. Cuj ja da ih mijenjam. Nema nista od toga, dokle pojedinac ne pocne sebe mijenjati, onda ga ne moze nikad niko promijeniti. Zamisli sad da u Zelji mogu igrati samo muslimani, ili u Sarajevu
To bi bile price "balijska posla, pogan najveca, fasisticka gamad." Posto su drugi u pitanju, onda je to ok, daj molim te, saberi se
NE ZNAM U KAKVOJ SU VEZI SPORT I RELIGIJA ?! Kod nas sve moze ocito

Izgleda da ne razumijes neke stvari, vidim da imas isti mentalni sklop kao oni, ne bi vam skodilo da malo prosirujete vidike i da citate neka stiva koja vam mogu time pomoci. Cuj ja da ih mijenjam. Nema nista od toga, dokle pojedinac ne pocne sebe mijenjati, onda ga ne moze nikad niko promijeniti. Zamisli sad da u Zelji mogu igrati samo muslimani, ili u Sarajevu

NE ZNAM U KAKVOJ SU VEZI SPORT I RELIGIJA ?! Kod nas sve moze ocito

Ama covjece ode ti u drugu krajnost, ne znam kako neko moze biti ovoliko povrsan a pri tome optuzivati druge za kvar u mentalnom sklopu, ili sta je vec tvoja poenta.
Hajd` ovako, ne slazem se s njihovom politikom i to sam ti vec rekao ali razbijati glavu Sirokim Brijegom necu sigurno jer takvu politiku njihovu ne mogu promijeniti.
Da, sami su ispali idioti prve klase sa onom nacistickom zastavom uz Vatikansku svega pola metra pored. Ali nemoj da ti pada napamet vise stavljati me u isti kos sa takvim hrdjama od ljudi koji su izjednacili nacizam i katolicanstvo (ili bilo koju drugu vjeru), nigdje te nisam uvrijedio tako da neces ni ti mene sigurno samo zato sto vodim normalnu diskusiju. Eh sada koliko navijaca Sirokog smatra taj potez navijaca pohvalnim ne znam, niti jednog ne poznajem licno pa da mi je prenosio utiske.
Problem je sto smo svi mi glasni kada treba govoriti da nesto ne stima negdje ali niko nema pojma kako taj problem rijesiti, naravno pricam o tebi (nista lose naravno). Dakle kriv je Siroki sto praktikuje striktno katolike u ekipi, krivi su oni koji ih podrzavaju u tome, krivi su i oni koji ih ne podrzavaju u tome ali ih ne zanima ali kako promijeniti takav stav ne znamo i nije nas briga ali cemo svejedno upirati prstom u nekoga i govoriti mu da radi pogresno. E to je moja poenta. Ne znam kako im objasniti kako nema potrebe za takvom praksom, kako se i musliman i pravoslavac mogu radovati isto u dresu Sirokog Brijega, tako da necu ni pricati o tome.
Iskreno se nadam kako ti je bar sada moj stav, iako globalno apsolutno nebitan, malo jasniji.
Hajd` ovako, ne slazem se s njihovom politikom i to sam ti vec rekao ali razbijati glavu Sirokim Brijegom necu sigurno jer takvu politiku njihovu ne mogu promijeniti.
Da, sami su ispali idioti prve klase sa onom nacistickom zastavom uz Vatikansku svega pola metra pored. Ali nemoj da ti pada napamet vise stavljati me u isti kos sa takvim hrdjama od ljudi koji su izjednacili nacizam i katolicanstvo (ili bilo koju drugu vjeru), nigdje te nisam uvrijedio tako da neces ni ti mene sigurno samo zato sto vodim normalnu diskusiju. Eh sada koliko navijaca Sirokog smatra taj potez navijaca pohvalnim ne znam, niti jednog ne poznajem licno pa da mi je prenosio utiske.
Problem je sto smo svi mi glasni kada treba govoriti da nesto ne stima negdje ali niko nema pojma kako taj problem rijesiti, naravno pricam o tebi (nista lose naravno). Dakle kriv je Siroki sto praktikuje striktno katolike u ekipi, krivi su oni koji ih podrzavaju u tome, krivi su i oni koji ih ne podrzavaju u tome ali ih ne zanima ali kako promijeniti takav stav ne znamo i nije nas briga ali cemo svejedno upirati prstom u nekoga i govoriti mu da radi pogresno. E to je moja poenta. Ne znam kako im objasniti kako nema potrebe za takvom praksom, kako se i musliman i pravoslavac mogu radovati isto u dresu Sirokog Brijega, tako da necu ni pricati o tome.
Iskreno se nadam kako ti je bar sada moj stav, iako globalno apsolutno nebitan, malo jasniji.

R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
ok sad si bio jasniji, konkretniji i direktniji 

Što vam se tovare kompleksaši i gubitnici na temi vašeg kluba.
Hehe, pridiku vam drže spodobe kao pastrmka, dobio tip internet prije par mjeseci ili nazovi sarajlije a sandžak i turska u srcu.
Hehe, pridiku vam drže spodobe kao pastrmka, dobio tip internet prije par mjeseci ili nazovi sarajlije a sandžak i turska u srcu.
Baš gledam. Njih ko boli kita za Široki, a sve o njemu znaju. E sada im krivo što u NK ŠB ne igraju srbi i muslimani. Pa trebaju biti sretni da još takve biramo bili bi prvaci svake godine. Ovako nam je izbor sužen samo na katolike pa se krpimomiki651 je napisao/la:Što vam se tovare kompleksaši i gubitnici na temi vašeg kluba.

Široki . Brate samo Široki!
Nova vatra, staro mjesto, ista nada.
Lištica
..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje
Nova vatra, staro mjesto, ista nada.
Lištica
..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje
Slomih se vala evo od zelje da dovedem oboje u Siroki Brijeg, kao navijam za taj klub pa mi treba biti problem sto su jednonacionalni po, ono najbitnije, svom izboru. Nek` natovare klub Irancima, Kinezima i Izraelcima sto se mene tice samo nek` budu iza Zelje, to je moja zelja koju zelim svim klubovima, logicno.maxmore je napisao/la:
E sada im krivo što u NK ŠB ne igraju srbi i muslimani. :
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Smoriste vise s tom pricom.
Cuj nije nijedan nekatolik zaigrao za NK ili HKK Široki, nigdje veze, cista neistina, evo prvi Wagner je protestant, a sto se tice HKK kad vec vidim da ''upuceni'' komentiraju, tko se sjeca unazad 3, 4 godine, Sharif Karim Fajardo sto je igrao za Široki je musliman.
Pa cak prva momcad Širokog u njegovoj povijesti, Alija Kajić je tada igrao za Široki. I ne samo on nego jos dosta njih, ali eto krenuo sam samo od prve formirane momcadi Širokog u povijesti. Tko misli da izmisljam, monografiju NK Široki Brijeg u ruke i citaj.
A sve i da jest istina to se apsolutno nikoga ne tice, nikoga ne ugrozava, nije nista neustavno i nije nikakva nezapamcena ''praksa'' u svijetu.
To ako nekome smeta, tocnije sto na racun toga se usudjuje ili misli da moze stereotipizirati jednu sredinu, zvati je segregiranom, fasistickom ili navoditi individualne primjere i ekscese koje je vecina jasno osudila se i ogradila se od toga kao i svatko normalan i koje cu ja navesti za bilo koga u BiH, samo pokazuje fasizam i predrasude samog sebe, a ne nekoga drugog, jer takvi nikad od sebe samih poci nece nego znaju samo uprijeti prstom.
Cuj nije nijedan nekatolik zaigrao za NK ili HKK Široki, nigdje veze, cista neistina, evo prvi Wagner je protestant, a sto se tice HKK kad vec vidim da ''upuceni'' komentiraju, tko se sjeca unazad 3, 4 godine, Sharif Karim Fajardo sto je igrao za Široki je musliman.
Pa cak prva momcad Širokog u njegovoj povijesti, Alija Kajić je tada igrao za Široki. I ne samo on nego jos dosta njih, ali eto krenuo sam samo od prve formirane momcadi Širokog u povijesti. Tko misli da izmisljam, monografiju NK Široki Brijeg u ruke i citaj.
A sve i da jest istina to se apsolutno nikoga ne tice, nikoga ne ugrozava, nije nista neustavno i nije nikakva nezapamcena ''praksa'' u svijetu.
To ako nekome smeta, tocnije sto na racun toga se usudjuje ili misli da moze stereotipizirati jednu sredinu, zvati je segregiranom, fasistickom ili navoditi individualne primjere i ekscese koje je vecina jasno osudila se i ogradila se od toga kao i svatko normalan i koje cu ja navesti za bilo koga u BiH, samo pokazuje fasizam i predrasude samog sebe, a ne nekoga drugog, jer takvi nikad od sebe samih poci nece nego znaju samo uprijeti prstom.
...Život za Široki...
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
A bas bilo fino danas bez vas dok ste bili na njivi. Razumljive su tvoje frustracije nakon rucno prekopanih 6 duluma ali mi nije razumljivo kakvog ti advokata zelis glumiti na tudjoj temi. Sibri nikoga nisam vrijedjao samo sam prenio ono sto znam a tebi se dzabe uvlacit u pakas onima kojr si neki dan kamenjao. A to za neke turske ponjake se i po tebi i po sred erdoana. Samo Forza Velez ostalo me ne zanimamiki651 je napisao/la:Što vam se tovare kompleksaši i gubitnici na temi vašeg kluba.
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
ja se brate ne sjecam da je Široki sa aekom igrao?NeretvanskaPastrmka je napisao/la:A bas bilo fino danas bez vas dok ste bili na njivi. Razumljive su tvoje frustracije nakon rucno prekopanih 6 duluma ali mi nije razumljivo kakvog ti advokata zelis glumiti na tudjoj temi. Sibri nikoga nisam vrijedjao samo sam prenio ono sto znam a tebi se dzabe uvlacit u pakas onima kojr si neki dan kamenjao. A to za neke turske ponjake se i po tebi i po sred erdoana. Samo Forza Velez ostalo me ne zanimamiki651 je napisao/la:Što vam se tovare kompleksaši i gubitnici na temi vašeg kluba.

HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Kevine izvinjenje. Mislim da je trener Aek-a dosao da gleda vas posto ste im bili moguci protivnik ako prodjete. Tu se to desilo. Davno je to bilo
UEFA TEAM RANKING 1989
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.