Vedad Ibisevic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Sheyi
Kontakt:

Re: Vedad Ibisevic

Post Postao/la Sheyi » 02 mar 2014, 15:18

Cim su ga nasi pozvali Vedo je prihvatio i tu priča zavrsava.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 mar 2014, 15:20

Džaba, mora se ovo ponovo postavljati...

[youtube][/youtube]
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 02 mar 2014, 15:28

A kakvi su stručnjaci bili u savezu igrače su primorali da bojkotuju reprezentaciju i dođe Fuke na klupu i sklepa NEKU reprezentaciju,i u tom lošem vremenu je bilo nečeg dobrog,pozvali Vedu u repku za tekmu protiv Norveške,jer da nisu garant bi ga neki stručnjak proglasio nedovoljno kvalitetnim,kao što se i sad radi s Bešićem,Prcićem...

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 02 mar 2014, 19:21

ovi specijalci opet izgubiše, a vodili 0-1 :lol:

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 02 mar 2014, 21:55

Vedo je vrlo glupo istupio u ovom intervju.

Vedo ovdje govori o nekim mladim igracima znaci mnozina. U posljednje vrijeme se najivse pominju Tankson i Prcic, pa je vjerovatno Vedo mislio na njih dvojicu. Ako izuzmemo Tanksona, o kojem je vec sve receno i ne treba ga vise spominjati ostaje nam samo Prcic.

Sad se postavlja pitanje ko to daje za pravo Vedi da on odredjuje nekome kolko i kakvo mu je srce?

Prcic je rođen u Francuskoj i nastupao je za sve nase mlade selekcije. Sta je to njega dovelo u nasu U-17 reprezentaciju, ako ne srce?

Ne moze niko u istu recenicu stavljati Prcica i Tankovica ili bilo koga drugog, pa ni Vedo.

Pa nije on jedini i Bogom dan da odluci srcem. Prema tome nepotreban i glup istup. Ako je vec istupio trebao je imenovati.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 02 mar 2014, 22:31

Mozambik je napisao/la:Vedo je vrlo glupo istupio u ovom intervju.

Vedo ovdje govori o nekim mladim igracima znaci mnozina. U posljednje vrijeme se najivse pominju Tankson i Prcic, pa je vjerovatno Vedo mislio na njih dvojicu. Ako izuzmemo Tanksona, o kojem je vec sve receno i ne treba ga vise spominjati ostaje nam samo Prcic.

Sad se postavlja pitanje ko to daje za pravo Vedi da on odredjuje nekome kolko i kakvo mu je srce?

Prcic je rođen u Francuskoj i nastupao je za sve nase mlade selekcije. Sta je to njega dovelo u nasu U-17 reprezentaciju, ako ne srce?

Ne moze niko u istu recenicu stavljati Prcica i Tankovica ili bilo koga drugog, pa ni Vedo.

Pa nije on jedini i Bogom dan da odluci srcem. Prema tome nepotreban i glup istup. Ako je vec istupio trebao je imenovati.
Niste svjesni sta pricate, svega mi. Prcic je taj koji je najvise pogrijesio.
Zamisli da se Vedad oprostio od reprezentacije kada je nastupao za PSG a nije dobijao pozive za A repku, cak ga je onaj sa kacketom otjerao i iz U-21 reprezentacije.
Normalno da to nije uradio nego je cekao svoju priliku a nekakva oprastanja mu nisu padala ni na kraj pameti. Ne stavlja sebe ispred ekipe ili drzave kao neki drugi.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 02 mar 2014, 22:56

calcio je napisao/la: Niste svjesni sta pricate, svega mi. Prcic je taj koji je najvise pogrijesio.
Zamisli da se Vedad oprostio od reprezentacije kada je nastupao za PSG a nije dobijao pozive za A repku, cak ga je onaj sa kacketom otjerao i iz U-21 reprezentacije.
Normalno da to nije uradio nego je cekao svoju priliku a nekakva oprastanja mu nisu padala ni na kraj pameti. Ne stavlja sebe ispred ekipe ili drzave kao neki drugi.
On nije nastupao za PSG, odmah su ga posudili u nizu ligu, dok je sa druge strane Prcic standardan clan francuskog prvoligasa.

Prcic uopste nije pogrijesio, dapace, vrlo inteligento i razumno je objasnio svoje postupke, cak me i iznenadio obzirom da je rijec o momku sa 20 godina.

Negov slucaj ne mozes stavljati u isti kos kao i Tanksonov. Momak nije kalkulirao sa 17 godina, nema nikakvu mogucnost da zaigra za bilo koju drugu drzavu, znaci ne glumi momak i obzirom da je rođen u Francuskoj, a prosao je sve NAŠE mlade selekcije, ocito je da mu ne fali patriotizma.

To sto momak zeli priliku, koju je zasluzio, a koja mu nije pruzena i na taj nacin stiti sebe od raznih ubleha, kriminalaca i mesetara, to je za tebe visa matetatika i ti to ne mozes razumjeti.

Lahko je tudjim kurcem glogonje mlatit. Volio bih da vidim Vedu kako bi reagovao kada bi umjesto njega bili pozivani kojekakvi amateri iz raznih amaterskih liga posredstvom kojekakvih menadjera.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 mar 2014, 22:59

Mozambik je napisao/la: Volio bih da vidim Vedu kako bi reagovao kada bi umjesto njega bili pozivani kojekakvi amateri iz raznih amaterskih liga posredstvom kojekakvih menadjera.
Reagovao bi kao i uvijek u karijeri kad je bio neopravdano zapostavljan, radio bi još jače i nametnuo se, zato je i uspio u životu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 02 mar 2014, 23:05

Virtu4l je napisao/la:
Mozambik je napisao/la: Volio bih da vidim Vedu kako bi reagovao kada bi umjesto njega bili pozivani kojekakvi amateri iz raznih amaterskih liga posredstvom kojekakvih menadjera.
Reagovao bi kao i uvijek u karijeri kad je bio neopravdano zapostavljan, radio bi još jače i nametnuo se, zato je i uspio u životu.
Ne znam samo sto napadas Prcica, kad evo i sam pises da je neopravdano zapostavljen.

Inace zivot nije takav kakvim ga ti pokusavas predstaviti. Posebno zivot fudbalera, potencijalnog reprezentativca Bosne i Hercegovine. Treba tu puno vise od znoja i truda. Nemojmo se lagati

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 02 mar 2014, 23:26

Prcic je prije oprastanja bio standardni clan nase mlade reprezentacije. I tamo se znao ljutiti ako nije bio u prvoj postavi ali necemo ovaj put o tome. Poenta je da se nije bas puno isticao u toj mladoj reprezentaciji, koja se inace nije bas predstavila u lijepom svijetlu u tekucem ciklusu. Pobjedili su Albaniju i izgubili od svih ostalih, cesto sa previsokim rezultatima. Ako cemo iskreno, najbolje partije smo i pruzili kada je Prcic bio na klupi, obadvije pobjede protiv Albanije te protiv Spanije u gostima. Ne tvrdim da je to bilo zbog njega, vec kao primjer da nije ni tamo standardan te da je Jagodic mozda ipak bio u pravu sto ga je ostavio na klupi. Potencijal kod Prcica postoji, to niko ne porice. Ali ne znam po cemu misli da upravo on iz te mlade reprezentacije treba da bude pozvan u A reprezentaciju, jeli on ima tako visoko misljenje o sebi? Sve sami amateri i jedini on koji nesto zna? Realnost nije bas takva. U svakom slucaju biranje igraca je posao selektora. Ja ne smatram da je nepravedno zapostavljen. Susiceva izjava je bila losa i ima pravo da se malo naljuti zbog nje, ali on je debelo pretjerao. Mozda gleda previse onih sapunica, njegova reakcija je bila bas nekakva melodramaticna.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 02 mar 2014, 23:30

Mozambik je napisao/la: Ne znam samo sto napadas Prcica, kad evo i sam pises da je neopravdano zapostavljen.

Inace zivot nije takav kakvim ga ti pokusavas predstaviti. Posebno zivot fudbalera, potencijalnog reprezentativca Bosne i Hercegovine. Treba tu puno vise od znoja i truda. Nemojmo se lagati
Prcic treba da drzi jezik za zube i nista vise. Nije njegovo da izlijece sa glupostima po medijima. Jesi li mozda kad cuo Vedada, da je izlazio u javnost, kad ga je od Zukanovica do Cire handrio svak zivi? NISI, Penal Jelic je bio ispred Ibisevica u U21, jesi li kad cuo da se Vedad bunio? Jesi li kad cuo da se Vedad po novinama prosipao, kad je bio prvi strijelac Bundeslige, znaci prvi na listi, a kod Cirkana na klupcagi? Jesi li? NISI, jer je Vedad karakter i trudom i radom se nametne i natjera selektora da ga uvrsti u prvi tim, a ne kao Prcic umisljena zvijezdica. Nije Jagodic slucajno sa njim i Besicem vodio borbu, sve ima svoje kako i zasto. Zato mani se gluposti i poredjenja jedne velicine kao sto je Vedad i jednog jos nezrelog igracica Prcica.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 02 mar 2014, 23:36

calcio je napisao/la:Prcic je prije oprastanja bio standardni clan nase mlade reprezentacije. I tamo se znao ljutiti ako nije bio u prvoj postavi ali necemo ovaj put o tome. Poenta je da se nije bas puno isticao u toj mladoj reprezentaciji, koja se inace nije bas predstavila u lijepom svijetlu u tekucem ciklusu. Pobjedili su Albaniju i izgubili od svih ostalih, cesto sa previsokim rezultatima. Ako cemo iskreno, najbolje partije smo i pruzili kada je Prcic bio na klupi, obadvije pobjede protiv Albanije te protiv Spanije u gostima. Ne tvrdim da je to bilo zbog njega, vec kao primjer da nije ni tamo standardan te da je Jagodic mozda ipak bio u pravu sto ga je ostavio na klupi. Potencijal kod Prcica postoji, to niko ne porice. Ali ne znam po cemu misli da upravo on iz te mlade reprezentacije treba da bude pozvan u A reprezentaciju, jeli on ima tako visoko misljenje o sebi? Sve sami amateri i jedini on koji nesto zna? Realnost nije bas takva. U svakom slucaju biranje igraca je posao selektora. Ja ne smatram da je nepravedno zapostavljen. Susiceva izjava je bila losa i ima pravo da se malo naljuti zbog nje, ali on je debelo pretjerao. Mozda gleda previse onih sapunica, njegova reakcija je bila bas nekakva melodramaticna.
Ti nisi procitao njegovu izjavu, jer da jesi vidio bi on uopste ne pricao o pozivima, naprotiv.

Nema se više svrhe nadati. Odlučio sam zahvaliti našem Nogometnom savezu na saradnji. Mislio sam da će neko moje igre zapaziti, da će me nazvati i porazgovarati sa mnom

Glede vaseg spinovanja o pozivu u Brazil.

Možda i nije bilo realno nadati se da idem u Brazil, ipak nisam učestvovao u kvalifikacijama, ali po meni nije pošteno da se jedini ja mjesecima unaprijed otpišem za razliku od svih ostalih igrača

Ovo su djelovi izjave koju ti nisi ni procitao prije nego si dosao na svoje radno mjesto da branis izbornika.

Ocigledno ni Vedo nije procitao objasnjenje momka, pa je zato i pogrijesio u vezi sa njim. Da je imenovao Tanksona uredu, ali stavljati njih dvojicu u isti kos nema smisla i to mu ne treba.

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 02 mar 2014, 23:42

Neki su ovde stvarno dosadni na svakoj temi isto 5ranje a moderatori ništa.Upropastiše cijeli pdf reprezentacije
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 02 mar 2014, 23:43

emir79 je napisao/la:Prcic treba da drzi jezik za zube i nista vise. Nije njegovo da izlijece sa glupostima po medijima. Jesi li mozda kad cuo Vedada, da je izlazio u javnost, kad ga je od Zukanovica do Cire handrio svak zivi? NISI, Penal Jelic je bio ispred Ibisevica u U21, jesi li kad cuo da se Vedad bunio? Jesi li kad cuo da se Vedad po novinama prosipao, kad je bio prvi strijelac Bundeslige, znaci prvi na listi, a kod Cirkana na klupcagi? Jesi li? NISI, jer je Vedad karakter i trudom i radom se nametne i natjera selektora da ga uvrsti u prvi tim, a ne kao Prcic umisljena zvijezdica. Nije Jagodic slucajno sa njim i Besicem vodio borbu, sve ima svoje kako i zasto. Zato mani se gluposti i poredjenja jedne velicine kao sto je Vedad i jednog jos nezrelog igracica Prcica.
Koji si ti, Vedad ili neko treci faktor da odredjujes nekome kako ce drzat jezik.

Gluposti pisete ovdje mjesecima, koristtite Gebelsovu strategiju konstatntnog ponavljanja lazi itd..

Hajde mi samo molim te navedi tu Prcicicevu glupost u medijima.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 02 mar 2014, 23:53

Mozambik je napisao/la:
Ti nisi procitao njegovu izjavu, jer da jesi vidio bi on uopste ne pricao o pozivima, naprotiv.

Nema se više svrhe nadati. Odlučio sam zahvaliti našem Nogometnom savezu na saradnji. Mislio sam da će neko moje igre zapaziti, da će me nazvati i porazgovarati sa mnom

Glede vaseg spinovanja o pozivu u Brazil.

Možda i nije bilo realno nadati se da idem u Brazil, ipak nisam učestvovao u kvalifikacijama, ali po meni nije pošteno da se jedini ja mjesecima unaprijed otpišem za razliku od svih ostalih igrača

Ovo su djelovi izjave koju ti nisi ni procitao prije nego si dosao na svoje radno mjesto da branis izbornika.

Ocigledno ni Vedo nije procitao objasnjenje momka, pa je zato i pogrijesio u vezi sa njim. Da je imenovao Tanksona uredu, ali stavljati njih dvojicu u isti kos nema smisla i to mu ne treba.
Kao sto sam rekao, za ovo podebljano je u pravu. To je jedina recenica koju je trebao reci, bez ikakvih oprastanja i ostalih gluposti. I nakon toga se posvetiti treniranju i igranju a ne sastavljanju spiskova i odlucivanju koga selektor treba zvati. On sigurno nije jedini koji ima prigovor na spiskove i smatra da bi se trebao naci na njemu umjesto nekog drugog. Sta bi trebali reci Muslimovic, Pandza, Stilic... uvijek ce neki kvalitetni igraci ostati van spiskova. I to je dobro jer znaci da imamo sirinu.

Iskreno mislim da je njemu vise zasmetala histerija oko juniora Tankovica koji nije sastavio ni dvije utakmice u A ekipi a vi ste navaljivali da mu selektor mora ici na noge i moliti ga na koljenima da igra za nas. Nego sto mu je zasmetalo sto se pozivaju neki drugi, koji makar spadaju medju bolje igrace u svojim klubovima, sto znaci da neki talenat i iskustvo ipak imaju.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 02 mar 2014, 23:55

Kako vam nije mrsko.....
nego, koliko jos tekmi odmara vedad...nisam brojao...a mrsko mi trazit po netu :D pa ako nekome nije belaj

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 mar 2014, 23:56

hurem je napisao/la:Kako vam nije mrsko.....
nego, koliko jos tekmi odmara vedad...nisam brojao...a mrsko mi trazit po netu :D pa ako nekome nije belaj
5
1974---1975---1976---2001---2013---2020

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 02 mar 2014, 23:56

Mozambik je napisao/la:
Koji si ti, Vedad ili neko treci faktor da odredjujes nekome kako ce drzat jezik.

Gluposti pisete ovdje mjesecima, koristtite Gebelsovu strategiju konstatntnog ponavljanja lazi itd..

Hajde mi samo molim te navedi tu Prcicicevu glupost u medijima.
Al reći da Vedadu ovo nije trebalo......mah.....svaki post je legitimacija svakog od nas ponaosob

slucajniprolaznik
Kontakt:

Post Postao/la slucajniprolaznik » 02 mar 2014, 23:56

hurem je napisao/la:Kako vam nije mrsko.....
Jos dvije tekmice :D

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 02 mar 2014, 23:59

calcio je napisao/la: Kao sto sam rekao, za ovo podebljano je u pravu. To je jedina recenica koju je trebao reci, bez ikakvih oprastanja i ostalih gluposti. I nakon toga se posvetiti treniranju i igranju a ne sastavljanju spiskova i odlucivanju koga selektor treba zvati. On sigurno nije jedini koji ima prigovor na spiskove i smatra da bi se trebao naci na njemu umjesto nekog drugog. Sta bi trebali reci Muslimovic, Pandza, Stilic... uvijek ce neki kvalitetni igraci ostati van spiskova. I to je dobro jer znaci da imamo sirinu.

Iskreno mislim da je njemu vise zasmetala histerija oko juniora Tankovica koji nije sastavio ni dvije utakmice u A ekipi a vi ste navaljivali da mu selektor mora ici na noge i moliti ga na koljenima da igra za nas. Nego sto mu je zasmetalo sto se pozivaju neki drugi, koji makar spadaju medju bolje igrace u svojim klubovima, sto znaci da neki talenat i iskustvo ipak imaju.
A gdje je on sastavljao spisak?

Apsolutno se slazem sa tobom, i ne vidim nikakvog razloga da Vedo u isti kontekst stavlja Tankovica i Prcica, tu je pogrijesio i ne znam zasto i na ovoj temi spinujete o selektoru i izboru igraca.

Ako je tebi Slucaj Tankovic i slucaj Prcic jednak, onda si izuzetno bezobrazan.

Posto ih je Vedo zajedno spomenuo onda su njemu jednaki, a to naprosto nije istina i cinjenica je da je Vedo pogrijesio.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, CAGarfia, GG3, invincible1921, Zglavkar i 52 gosta.