Skijaski skokovi

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Claus
Kontakt:

Re: Skijaski skokovi

Post Postao/la Claus » 24 jan 2015, 12:15

Čestitke Prevcu. Sigurno jedan od najkonstantnijih skijaša-skakača koji se pojavio zadnjih godina, a takve treba izuzetno cijeniti.

Tačno Sapporo dođe Slovencima kao domaći teren. :mrgreen:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 24 jan 2015, 13:20

Čuj ovog stručnjaka iz Slovenije. Ovdje se relaksirano govori o svim skakačima, ako ti se ne sviđa to sto niko nije šen'o kad pobijedi Prevc najbolje ti je da potražiš neki drugi forum. Meni je svejedno da li će pobijediti Kraft ili Prevc, najvažnije je da ima što više kvalitetnih skakača i da su takmičenja zanimljiva. Ovim bih završio svaku dalju raspravu s tobom.

Slažem se sa Clausom da je Prevcova konstantnost postala njegov prepoznatljiv brend, to ga kvalifikuje kao vrlo izvjesnog osvajača velikog globusa u budućnosti, a možda i ove godine s tim da se i Kraft doima prilično konstantnim, nije ispuhao nakon turneje, naprotiv, bilježi iste rezultate i dalje. Hayboeck je već iza Prevca i on ne pokazuje konstantu na nivou Krafta, to je jasno. Ali i on je postao daleko kvalitetniji nego ranije i to je veliki dobitak za ovaj sport. I to bi bilo to što se tiče SK-a.

Ali što se tiče SP-a sve ovo prilično pada u vodu, ima i previše kvalitetnih skakača da bi se prognoziralo bilo šta, evo i Koudelka je vratio formu, ovaj vikend nema Freunda ali znamo da je i on sve bolji, Kasai i Stoch uvijek mogu imati pravi dan makar nisu u top formi. Jedva cekam.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 25 jan 2015, 23:08

Nešto mi pade na pamet, pa nadam se da će mi neko pomoći. Svi se vjerovatno ovdje sjećate Japanca Mijahire. E sad, ja sam iz ove mlađe garde sportskih ljubitelja (20 godina), i bio sam još uvijek relativno dijete kada je on skakao, nedovoljno da zapamtim do detalja. Ali ubjeđen sam da je on imao nekako čudan položaj ruku kada je na skakaonici. Pokušao sam da nađem na YT njegove skokove, ali mi sada izgleda sve normalno. :mrgreen:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 25 jan 2015, 23:51

Dobro pitanje, ja se ne sjećam nekog posebnog položaja ruku, sjećam se da je imao odličan stil kao i svi Japanci tog doba.

Uspio sam danas da izdržim da ne saznam rezultate do 17:45 kada je bila repriza, a oni pustili samo drugu seriju. Koudelka do četvrte pobjede sezone, ovako iz glave mislim da niko nema toliko ove sezone, ali nije konstantan. Prevc i Kraft jesu konstantni, danas treći odnosno četvrti, a Stoch drugim mjestom pokazao da se vraća, jasno je da ne može biti konstantan još uvijek ali biće uskoro. Hayboeck gubi korak, nema konstantu rezultata, ovo u zadnje vrijeme liči na prošlu sezonu kada ga niko nije ni držao za ozbiljnog kandidata za sami vrh. Fannemel k'o malo bolji nego u zadnje vrijeme.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 26 jan 2015, 00:47

Ja se sjecam Francija Peteka,Jaroslava Sakale .Jel se ko od vas sjeca Tonija Nieminena koji je bljesno I onda ga nestalo a tako je Primoz Peterka.Dieter Thoma I Andreas Goldberger su bili moji omiljeni skakaci.Finci su propali skroz a bili su uvijek u vrhu skijaski skokova.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 26 jan 2015, 03:54

primoz peterka... nije bio neki stilista, a pogotovo jer je skakao u doba funakija, ali je slovio za jednog od najvecih talenata. meni je ostao upamcen po tapsanju po nadkoljenicama prije svakog skoka. moj najdrazi skakac i velika je steta kako je njegova karijera otisla u tom nekom ruznom pravcu..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 26 jan 2015, 21:43

Meni je uglavnom stara garda najdraža. Od trenutnih skakača, naravno opet stari lisac, Noriaki Kasai. Ostalo ništa. :)

A prije sam ih imao. Okabe, Harada, Mijahira, Funaki, Saito, Ingerbritsen, Vile Kante, Hanavald. A najviše sam prezirao Martina Helvarta. Neopisivo koliko mi je taj čovjek bio antipatičan. :D

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 26 jan 2015, 22:04

Meni je opet Hoellwarth bio jedan od omiljenih skakača.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 30 jan 2015, 16:40

Trenutno traju kvalifikacije u Willingenu, prva serija je od 17:45. Eurosport.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 30 jan 2015, 16:45

Ammann se oporavio nakon onog teškog pada u Bischofshofenu i počeo s treninzima. Vrlo moguće da ćemo ga gledati na SP-u u Falunu u februaru. :thumbup:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 30 jan 2015, 17:04

Claus je napisao/la:Ammann se oporavio nakon onog teškog pada u Bischofshofenu i počeo s treninzima. Vrlo moguće da ćemo ga gledati na SP-u u Falunu u februaru. :thumbup:
Da, komentator je o tome govorio ranije, sjajne vijesti :thumbup: Puno fantastičnih skakača koji će spašavati sezonu na SP-u, to može biti samo dobro :clap:

iskratel
Kontakt:

Post Postao/la iskratel » 30 jan 2015, 18:35

E ovo je skakaonica. Kada sa pravim uvjetima mozes da poletis 150m.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 30 jan 2015, 18:43

Stoch - tehnicki najjaci skok. Onakav telemark na 147.5 :tokralju:
- Ed Woodward for Prime Minister !

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 30 jan 2015, 19:01

OnlyUnited je napisao/la:Stoch - tehnicki najjaci skok. Onakav telemark na 147.5 :tokralju:
Baš tako, čak ni vjetar u prsa nije bio previše jak, a izvukao je onakvu dužinu. Dao bih mu 20.0 da sam bio sudija. Vjerujem da danas pobjeđuje.

Dobro je što nisu skraćivali zaletište i što su pustili da skakači idu daleko, a ova skakaonica svakako pruža šansu za to.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 30 jan 2015, 19:51

ovo je izvrsno da se kamil ovako vratio! skokovi su sve interesantniji i interesantniji.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 30 jan 2015, 19:59

Super je ova skakaonica u Willingenu, uživamo u dugim skokovima, a tek je prvi dan. Sutra je timsko takmičenje, a u nedjelju još jedno individualno.

Stoch ubjedljivo i nakon prve serije očekivano do pobjede, vrlo brzo se vratio tamo gdje mu je i mjesto :clap: Prevc definitivno svojom konstantnošću prijeti Kraftu koji se sada mora nositi sa velikim pritiskom jer se nalazi u za njega vrlo nepoznatoj situaciji. Freund je već u vrhunskoj formi, nakon turneje sve bolji i bolji i to više nije nikakva tajna. Tepeš je interesantan na nekoliko zadnjih takmičenja, bilježi daleko bolje rezultate nego ranije. Hayboeck je pukao pod pritiskom očito.

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 30 jan 2015, 20:07

super takmicenje Kamil je trenutno najkompletniji skakac u svjetskom kupu, kad se uzme u obzir da je bio povrijedjen do jucer i poceo skakat od novogodisnje turneje, vec sam rekao ranije a i sada austrijski dvojac iz vrha ce popustit polahko do kraja i velike sanse Prevc ima da uzme ukupno na kraju, Freund je isto mogao da nije propustio Japan, bice zanimljivo i u nedelju kada je na rasporedu takmicenje poslije timskog sutra

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 30 jan 2015, 20:48

Sto se timskog takmicenja tice, mislim da ce duel Austrije i Njemacke odluciti pobjednika. Slovenija, Poljska i Norveska bi se mogle boriti za trece mjesto.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 30 jan 2015, 22:48

ja još uvijek ne mogu da svarim da finci ne mogu izbaciti skakača da bude konstantno u top 10-15, pa evo ovo već traje par godina. pa ljudi su kroz cijelu istoriju ovog sporta uvijek imali takmičare koji su bili konkurentni, pa šta im je više sada. pa ovo bi isto bilo da austrija nema skijaša među top 10-15 ili tako nešto slično
nema potpisa

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 31 jan 2015, 16:02

Počelo je timsko takmičenje :arrow:

U ženskoj konkurenciji Daniela Iraschko-Stolz polako preuzima primat od Sare Takanashi.

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.