labudovi nisu garantnuerta je napisao/la:nije dan
Desavanja unutar reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Desavanja unutar reprezentacije
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Brzo kucanje, jbg.LenBias je napisao/la:labudovi nisu garantnuerta je napisao/la:nije dan
U danasnjem fudbalu kad dodje do sukoba u ekipi u vidu selektor kontra igraca logican je slijed da se trener otpusti.Naravno da je lakse otpustiti jednog covjeka i dovesti drugog nego mijenjati citav kolektiv.To i stoji i nema se sta tu puno filozofirati.
Samo sad se postavlja pitanje ko je u ovoj situaciji u pravu a ko u krivu ? Onim sto mi kao navijaci znamo je vecinom sve ovo sto nam mediji plasiraju.Licno,moj stav da u ovoj prici nema nevinih,dakle krivicu treba da snose svi a ne da se sva krivica prebacuje na jednu osobu.
Susic je kriv sto je vjerov'o pojedinim igracima i sto je dozvolio da poslije Rumunije ponovi se novi Egipat.Srecom tad smo se brzo vratili i uspjeli dobiti Rumune u Zenici.Sad je u pitanju Brazil i mora se to sto prije rijesiti za dobrobit reprezentacije.Apelujem na ove iz saveza da ne sjede skrstenih ruku i da se ne vade pricom da to nije u njihovoj ingerenciji.
Sad sto se tice Spahica,licno ja njega puno ne mirisem al cijenim njegove igracke kvalitete i borbu koju daje na terenu.On je igrac reprezentacije i njegovo je da daje maksimum na terenu a ne da nesto sugerise selektoru i da se javno prepucava sa njim preko medija.On je kapiten i treba biti uzor mladim igracima,kako igrama tako ponasanjem na terenu i van njega.
Sad,dalo bi se diskutovati o tome da li je Spahic pravi primjer ? Iskreno,meni je on obican kabadahija koji ne zasluzuje kapitensku traku,od kikseva u vaznim trenutcima,napravljenih penala do samaranja protivnickih igraca na prijateljskim utakmicama.To nije nikakav kapiten,to je kabadahija.
Za mene olicenje kapitena je ono sto je uradio Begovic u Zilini,usao u svlacionicu i razdrmao igracki kadar i rek'o da igraju ko pi*ke i da treba da pocnu igrati.Kapiten treba nakon kiksa da stane ispred tima pred novinare a ne da se krije od njih ko djavo od krsta il' sto je jos gore da ih maltretira,odredjuje vozacu busa kuda ce voziti i govoriti da selektor laze javno na televizoru.
Sta mislite sta bi bilo kad bi kapiten njemacke repke( mislim da je Lahm) reko u medijima da Loew laze i da treba zvati neek stare igrace jer oni imaju zasluge za sadasnji uspijeh.Bio bi javno lincovan na Brandenburger Tor.
Sto se tice Susica ima se i njemu puno toga prigovoriti.Od pozivanja sumnjivih igraca do forsiranja pojedinih igraca u prvi tim preko cudnih taktika,izjava i svega.To sve stoji i dalo bi se o tome polemisati.
Ali kad se uzme u obzir da je on selektor i da je njegova zadnja dodjemo do zakljucka da je njegov zadatak da sastavlja tim od igraca za koje on smatra da su najbolji,pa makar to bilo 11 igraca Leotara,on ce svakako snositi odgovornost za rezultate.
Cilj koji je nametnut od Saveza Susicu prije kvalifikacije je bio plasman u Brazil,to je on i ispunio tako sto se tice rezultata nema se tu sta prigovoriti.Trenera drze rezultati,on ih ima.On treba da odlucuje ko ce igrati i koga ce zvati a ne nesto da Spahic njemu sugerise.
Sto se tice Dzeke,nas najbolji igrac i covjek koji do Egipta nije cuo nijednu pogrdnu rijec od mene,ili cak kritiku.Decko koji treba da bude primjer nasoj djeci kako se pravi uspijeh u karijeri,radom i samo radom.Preko granata do jednog od najboljih svijetskih klubova.To je uspijeh koji mu niko ne moze oduzeti.
Meni je krivo sto je Dzeko dozvolio da bude marioneta drugih ljudi pa je pojeo sad popureno maslo a nije to zasluzio.Ovaj kiks mu se mora zanemariti uz pretpostavku da vise nece biti incidenata sa Midhatom niti ce pasti pod uticaj kapitena Spahica.
Dzeko sad treba izaci javno,priznati svoju gresku i smiriti situaciju jer je on idol nacije,pravi primjer uspijesnog Bosanca i covjek koji ima najvece postovanje od citave javnosti,citave nacije.
Da elaboriram,ono sto bi ja uradio.Sjeo sa Begicem,Susicem,Spahicem,Dzekom.Porazgovarati otvorenih karti i staviti reprezentaciju ispred svih privatnih ratova navedenih.Otici u Brazil,dati svoj maksimum da ostvarimo sto bolji uspijeh i uveselimo naciju.
Poslije toga napraviti remont,dati Begovicu kapitensku traku,dovesti novog trenera sa mudima i zabraniti svakom igracu da daje neke izjave na odluke selektora,jer on je selektor i on ce selektovati ekipu a igraci su to da ginu na terenu i daju svoj maksimum.
Samo sad se postavlja pitanje ko je u ovoj situaciji u pravu a ko u krivu ? Onim sto mi kao navijaci znamo je vecinom sve ovo sto nam mediji plasiraju.Licno,moj stav da u ovoj prici nema nevinih,dakle krivicu treba da snose svi a ne da se sva krivica prebacuje na jednu osobu.
Susic je kriv sto je vjerov'o pojedinim igracima i sto je dozvolio da poslije Rumunije ponovi se novi Egipat.Srecom tad smo se brzo vratili i uspjeli dobiti Rumune u Zenici.Sad je u pitanju Brazil i mora se to sto prije rijesiti za dobrobit reprezentacije.Apelujem na ove iz saveza da ne sjede skrstenih ruku i da se ne vade pricom da to nije u njihovoj ingerenciji.
Sad sto se tice Spahica,licno ja njega puno ne mirisem al cijenim njegove igracke kvalitete i borbu koju daje na terenu.On je igrac reprezentacije i njegovo je da daje maksimum na terenu a ne da nesto sugerise selektoru i da se javno prepucava sa njim preko medija.On je kapiten i treba biti uzor mladim igracima,kako igrama tako ponasanjem na terenu i van njega.
Sad,dalo bi se diskutovati o tome da li je Spahic pravi primjer ? Iskreno,meni je on obican kabadahija koji ne zasluzuje kapitensku traku,od kikseva u vaznim trenutcima,napravljenih penala do samaranja protivnickih igraca na prijateljskim utakmicama.To nije nikakav kapiten,to je kabadahija.
Za mene olicenje kapitena je ono sto je uradio Begovic u Zilini,usao u svlacionicu i razdrmao igracki kadar i rek'o da igraju ko pi*ke i da treba da pocnu igrati.Kapiten treba nakon kiksa da stane ispred tima pred novinare a ne da se krije od njih ko djavo od krsta il' sto je jos gore da ih maltretira,odredjuje vozacu busa kuda ce voziti i govoriti da selektor laze javno na televizoru.
Sta mislite sta bi bilo kad bi kapiten njemacke repke( mislim da je Lahm) reko u medijima da Loew laze i da treba zvati neek stare igrace jer oni imaju zasluge za sadasnji uspijeh.Bio bi javno lincovan na Brandenburger Tor.
Sto se tice Susica ima se i njemu puno toga prigovoriti.Od pozivanja sumnjivih igraca do forsiranja pojedinih igraca u prvi tim preko cudnih taktika,izjava i svega.To sve stoji i dalo bi se o tome polemisati.
Ali kad se uzme u obzir da je on selektor i da je njegova zadnja dodjemo do zakljucka da je njegov zadatak da sastavlja tim od igraca za koje on smatra da su najbolji,pa makar to bilo 11 igraca Leotara,on ce svakako snositi odgovornost za rezultate.
Cilj koji je nametnut od Saveza Susicu prije kvalifikacije je bio plasman u Brazil,to je on i ispunio tako sto se tice rezultata nema se tu sta prigovoriti.Trenera drze rezultati,on ih ima.On treba da odlucuje ko ce igrati i koga ce zvati a ne nesto da Spahic njemu sugerise.
Sto se tice Dzeke,nas najbolji igrac i covjek koji do Egipta nije cuo nijednu pogrdnu rijec od mene,ili cak kritiku.Decko koji treba da bude primjer nasoj djeci kako se pravi uspijeh u karijeri,radom i samo radom.Preko granata do jednog od najboljih svijetskih klubova.To je uspijeh koji mu niko ne moze oduzeti.
Meni je krivo sto je Dzeko dozvolio da bude marioneta drugih ljudi pa je pojeo sad popureno maslo a nije to zasluzio.Ovaj kiks mu se mora zanemariti uz pretpostavku da vise nece biti incidenata sa Midhatom niti ce pasti pod uticaj kapitena Spahica.
Dzeko sad treba izaci javno,priznati svoju gresku i smiriti situaciju jer je on idol nacije,pravi primjer uspijesnog Bosanca i covjek koji ima najvece postovanje od citave javnosti,citave nacije.
Da elaboriram,ono sto bi ja uradio.Sjeo sa Begicem,Susicem,Spahicem,Dzekom.Porazgovarati otvorenih karti i staviti reprezentaciju ispred svih privatnih ratova navedenih.Otici u Brazil,dati svoj maksimum da ostvarimo sto bolji uspijeh i uveselimo naciju.
Poslije toga napraviti remont,dati Begovicu kapitensku traku,dovesti novog trenera sa mudima i zabraniti svakom igracu da daje neke izjave na odluke selektora,jer on je selektor i on ce selektovati ekipu a igraci su to da ginu na terenu i daju svoj maksimum.
1946
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ocekivao sam vece sra.nje nakon podjele akreditacija
,ali isto tako i da ce sacekati bar jedan dan pa pocet a ne bas isti dan heheh
inace nista novo nismo saznali sto vec nismo znali godinama

inace nista novo nismo saznali sto vec nismo znali godinama
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Samo šanera Spahiča otjerati iz reprezentacije i mirna Bosna. Tada i Džeko ostaje bez jarana, tako da nema više s kim talasati
1.Oduzeti kapitensku traku.abraham je napisao/la:Samo šanera Spahiča otjerati iz reprezentacije i mirna Bosna. Tada i Džeko ostaje bez jarana, tako da nema više s kim talasati
2.Slijedecu utakmicu obojica na klupu.
Ako vole reprezentaciju vidjet cemo hoce li poslije toga gristi ili ce ponovo po starom...
Nema tu klupe. Ili ga zove ili ne zove.denis1212 je napisao/la: 2.Slijedecu utakmicu obojica na klupu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ma kakva klupa - jednostavno ga ne zovne na sljedeće okupljanje i kraj. Šta može i šta če uraditi?denis1212 je napisao/la:1.Oduzeti kapitensku traku.abraham je napisao/la:Samo šanera Spahiča otjerati iz reprezentacije i mirna Bosna. Tada i Džeko ostaje bez jarana, tako da nema više s kim talasati
2.Slijedecu utakmicu obojica na klupu.
Ako vole reprezentaciju vidjet cemo hoce li poslije toga gristi ili ce ponovo po starom...
Doći sam od sebe na treninge? Kakav je idiot i kabadahija, taj bi radije minirao cijelu stvar oko reprezentacije i SP nego što bi dozvolio da ga se tako riješe.
Sušić samo treba pokazati muda da ga ne zove, jer ako ga zovne ne dobija ništa. Otrest ga ko slinu i kapak.
Pitari,samo vi fantazirajte.
Slažem se sa većinom tvog posta izuzev početka.Mislim da svaki ozbiljniji klub ili savez u sukobu trener-igrač staje iza trenera.Pogotovo ako trener ima rezultate,i ispunjava ono što mu je zacrtano,ostatak se potpuno slažem sa tobom,s tim da bih još dodao da smo mi navijači najveći gubitnici u ovoj priči.Mi koji navijamo srcem za ovu zemlju,i koji trošimo teško zarađen novac da bi gledali reprezentaciju ovo nismo zaslužili.NEKA IH JE STID SVE!Head je napisao/la:U danasnjem fudbalu kad dodje do sukoba u ekipi u vidu selektor kontra igraca logican je slijed da se trener otpusti.Naravno da je lakse otpustiti jednog covjeka i dovesti drugog nego mijenjati citav kolektiv.To i stoji i nema se sta tu puno filozofirati.

MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
-
- Kontakt:
Kapiten Mirsad Hibic objasnio!I kada sam ja nosio dres sa državnim grbom bilo je problema. Ipak, to je 22 ili više igrača, selektor i stručni štab. Ne razmišljaju svi isto. Mislim da je u interesu NSBiH, selektora, nogometaša i svih zaljubljenika u nogomet da se sjedne i razgovara. Ne smijemo se obrukati na Mundijalu. Momci trebaju napraviti jedan zajednički sastanak, reći otvoreno u lice, svako šta ima i da to ostane zatvoreno iza tih vrata. No, kada izađu na teren igrači moraju da ‘ginu’ za svoju državu. Nema tog nesporazuma koji se ne može otkloniti. U moje vrijeme smo tako rješavali probleme. Kada sam bio kapiten, to svi znaju, na sastanku smo sve dogovarali i otklanjali. Ja sam u nekoliko navrata znao ustati i reći - ‘Hajdemo sve ovdje riješiti’. To je ostajalo u svlačionici, a na terenu smo davali sve od sebe.
Da, kapiten u pravom smislu te riječi. Sumnjam da se Hiba iživljavao na golobradim mladićima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Muhamed Konjic, Elvir Bolic, Sergej Barbarez i on su bili najveci pedagozi u reprezentaciji.
Ma treba Begovića za kapitena,a ovu trojku opomenut ili ostaviti kući pa nek gladaju SP na tv-u.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
Hibić je igračina i veliki patriota jedan od meni najdražih igrača koji su igrali za repku pored Hasana i Sergeja.
Sad imaš Spahića koji je sušta suprotnost gore nabrojanim,hinja,prgavac i kikser.
Sad imaš Spahića koji je sušta suprotnost gore nabrojanim,hinja,prgavac i kikser.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
-
- Kontakt:
Treba otjerat iz aviona Dzekinu familiju i od ostalih igraca,pa avionom kojim repka putuje isao je Soljanin i pola Dzekine familije,svaka njemu cast,al to nemoze da se desi,pa nije teferic u avionu
- SledgeHammer
- Kontakt:
Jes' da je ovo normalna država i normalan savez... A isto tako, uz preduslov da je to normalno, Pape bi već davno dobio nogu, jer riba smrdi od glave!Sissoko je napisao/la:U svakoj normalnoj državi selektor ima slobodu pozivanja igrača koje želi, savez je tu da mu da ostavku ako uvidi da on manipuliše izborom igrača i ne poziva najbolje.
Igrači, tj.nikakav jbeni Džeko ili Spahić nemaju šta tražit niti se mješat u selektorov posao, normalan savez bi takve istupe kaznio.
Šta ste se koji k**** nabrijali na Spahu i Džeku... ti momci su za repku ginuli na terenu i prije Papeta, Spaha pod injekcijama igrao isl. Sad neki plaćeni novinari naprave nekakav senzacionalni članak ili reportažu i svi zaborave ono vrijeme dog se gradila repka, kroz šta su sve ti momci prolazili dok su stvarali "evropski Brazil"... a onda dođe taj Pape koji je repku do tada gledao samo na TV-u, uđe u svlačionu pred tekmu i kaže ko će igrati, a da istovremeno ne kaže kako i šta, te izađe. Zatim zaboravljate njegove katastrofalne izmjene i rotacije igrača po terenu, tako da se igrači nađu na pozicijama gdje nikad lopte nisu šutnuli. Aplaudirate ovdje novinarima koji su po svemu sudeći plaćeni da rasture ovo malo ljepote, a ne pratite komentare stranih medija i stručnjaka.
Čuj Spaha isključivi krivac zato što nismo otišli na EP, zbog njegove bahatosti i skrivljenog penala u Parizu, a ne Pape koji je na desnog beka stavio Maletića, kojeg je moglo pretčati svako ono dijete koje dobacuje lopte krej linije, te je Spaha morao krpiti i tu stranu. Dalje, samo treba još pomenuti da je taj penal kao i samo suđenje protiv BiH u toj utakmici osuđeno od svih svjetskih medija isl. Takođe utakmicu u baražu protiv Portugala koju izgubismo sa 6:2, njemački stručnjaci ocjenuju da nije ni čudo kada je naš legendarni Pape u toku te utakmize rotirao gotovo sve igrače na terenu tako da je gotovo svaki igrač promijenio i po pet pozicija na terenu. Ali ne, naši tj. papetovi novinari znaju da je to sve OK i da su igrači jedini krivi jer mu se miješaju u posao, džaba što bolje znaju koji od njih koliko vrijedi i s kim mogu igrati, jer pape ima svoje prijatelje koji gledaju neke nove "zmajeve" i preporučuju ih za repku!
Trust me, I know what I'm doing !!!
Prva provjera “Zmajeva” pred SP ipak u Gradačcu
Prijateljska utakmica protiv selekcije Obale Slonovače 30. maja u Sent Luisu, ipak neće biti prva na pripremama nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine pred Svjetsko prvenstvo u Brazilu.
Sedam dana nakon okupljanja u Sarajevu, koje je zakazano za 15. maj, “Zmajevi” će u Gradačcu odigrati lakši pripremni susret. Protivnik bi 22. maja trebala biti neka kombinovana selekcija, ali za sada nije definisano koja. Prema informacijama iz naše kuće fudbala, to bi mogla biti selekcija Premijer lige BiH.
Kao što je poznato, naš tim u Sarajevu će se pripremati od 15. do 25. maja, kada će otputovati u Sjedinjene Američke Države. Pored utakmice s Obalom Slonovače, “Zmajevi” će u ovoj zemlji odigrati još jedan susret, protiv Meksika u Čikagu 5. juna.
U Brazilu, u koji “Zmajevi” idu 6. maja, planirana je utakmica protiv čuvenog Santosa.
Fin potez ako se ostvari. Prvo, u Gradačcu je lijep teren, fina je publika i sigurno će ljudi iz tog dijela zemlje napuniti stadion. Drugo, ako budu igrali protiv igrača iz PLBiH i to bi bilo lijepo iz više razloga.
Prijateljska utakmica protiv selekcije Obale Slonovače 30. maja u Sent Luisu, ipak neće biti prva na pripremama nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine pred Svjetsko prvenstvo u Brazilu.
Sedam dana nakon okupljanja u Sarajevu, koje je zakazano za 15. maj, “Zmajevi” će u Gradačcu odigrati lakši pripremni susret. Protivnik bi 22. maja trebala biti neka kombinovana selekcija, ali za sada nije definisano koja. Prema informacijama iz naše kuće fudbala, to bi mogla biti selekcija Premijer lige BiH.
Kao što je poznato, naš tim u Sarajevu će se pripremati od 15. do 25. maja, kada će otputovati u Sjedinjene Američke Države. Pored utakmice s Obalom Slonovače, “Zmajevi” će u ovoj zemlji odigrati još jedan susret, protiv Meksika u Čikagu 5. juna.
U Brazilu, u koji “Zmajevi” idu 6. maja, planirana je utakmica protiv čuvenog Santosa.
Fin potez ako se ostvari. Prvo, u Gradačcu je lijep teren, fina je publika i sigurno će ljudi iz tog dijela zemlje napuniti stadion. Drugo, ako budu igrali protiv igrača iz PLBiH i to bi bilo lijepo iz više razloga.
DRUG NEBI TI PUNCA
AKO je dobar teren nema problema i treba mesarima iz PL jasno objasnit da se ne ulazi jako u duele.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
A Vrsajevicu?Cartman je napisao/la:AKO je dobar teren nema problema i treba mesarima iz PL jasno objasnit da se ne ulazi jako u duele.

1946
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 20 gostiju.