Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

harishp
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la harishp » 08 jul 2010, 15:09

Za_raju je napisao/la:
harishp je napisao/la:Ovu ''sjajnu''sansu iz RS nece propustiti a i sa kockaste strane ce im dobro doci.
"'Nasi''ili njihovi nesposobni da i vola bjelog u guzcu ubodu ce naravno da se ko biva bihuzure.
Niko ni prstom maknuti nece to je pa skoro sigurno.Dobra generacija repke sa kojom je bilo nade opet ce nestati.
A nebi me iznenadilo nakon svog tog sra-nja da ista go-vna izmile na povrsinu.
I vrate se da ''obave''posao do ''kraja''. :roll:
Izvini sto ti moram reci ali moras otvoriti oci i vidjeti dalje od nosa!!!
Nije bolan nama problem RS niti Hercegov(i)na problem prave tako zvani "NASI" oni prave ovu situaciju,znas i sam da je savez bio truho u pocetku dok nije bilo RS-a i Hrecegovine u njemu...
Nasa reisova garnitura pravi ovu atmosferu i anarhiju da bi mogli svoje neznanje o fudbalu prikrivati prebacivajuci krivicu na RS...
Pa pogledaj da svi sa krivicnom dosijem dolaze upravo sa "NASE" strane Tigar,Usanovic...

Ljudi hajmo mi njima hebat majku na izborima koji slijede i poslat ih da prosipaju "vjeru" svojim ukucanima a ne nama kod kojih se je uvijek klanjalo i vjerovalo bez imalo pompeznosti i selamanja po kaficima,jedino tako ja vidim rijesenje krize u nasem fudbalu...
@za raju kad se tako uljudno izvanjavas prihvatamo izvinjenje. 8-)
Helemnejse pored otvaranja ociju ti si haman zaboravio izvaditi tampone iz usiju.
Kao i mali gubitak osjecaja citanja izmedju redova.
Ovo navedeno ''bihuzurenje nasih''si itekako drugacije trebao shvatiti a ne bukvalno.
Ocito da si predvidio pokojnog nam Petra ono bjese Jelica.Koji je picio zajedno sa Ronhilom tamo gdje sad ronhil pici.I vodio savez u onu stvar.Predvidio si glavnu osobu koja se bavi kasom isto iz manjeg entiteta.
predvidio si ''bojovnika''iz Sirokog i slucajnosti mu isto prezime Jelic.
Svi su oni sa ili krivicnim ili pred krivicnim dosijeom.
Za nase petokolanase zna i svaka ''bela rada''skrivena iza paucine.
Ali ovi sada imaju veliku sansu da odrade posao do kraja.
Tek nakon ovog sastanka ,vrlo lako ce se znati ko je totalno tamo a ko vamo.
Iskreno da ti kazem,99,9 ni nas samih.Sto na forumu,sto bilo gdje.Nista u biti nismo bolji.
Hraknemo,pljunemo ono bezveze.
A kad treba nesto konkretno nigdje nas nema.
Tako da pored ociju,ebes nos,treba i usi a bogami zvalje otvoriti kad treba.
A ne ''zavijati'' ko Hamdina kuja u gluho doba.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 09 jul 2010, 10:18

Na koji način se biraju ovi likovi (frikovi) u Savezu??! Postoji li način da ih se nekako svrgne redovnim putem??!
Ne mogu vjerovati da netko može biti tako glup/tup da sam pod sobom jamu kopa. Nisu mi jasni nikako... Vide li oni dalje od svog nosa??! Meni to stvarno ne ide u glavu...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

analiticar_
Kontakt:

Post Postao/la analiticar_ » 09 jul 2010, 10:35

dubrava je napisao/la:Na koji način se biraju ovi likovi (frikovi) u Savezu??! Postoji li način da ih se nekako svrgne redovnim putem??!
Ne mogu vjerovati da netko može biti tako glup/tup da sam pod sobom jamu kopa. Nisu mi jasni nikako... Vide li oni dalje od svog nosa??! Meni to stvarno ne ide u glavu...
O gdje si Dubrava ebo ga belaj.....Ma biraju se ti likovi za kafanskim stolom ili tocnije po novom sistemu nakon dzmustaga, npr bitne odluke ce se desiti danas nakon dzume u dzamijskom dvoristu... :D Barem sto se tice ovih gubara iz federacije...Ma ista su to sve ****...Samo treba vjesati za bandere ko u partizanskim filmovima, pa bi se sve sredilo...

Nego ne rece mi za zagrebcanke, kakve su?? Imal sta na glavu???
NS BIH + Reprezentacija BIH = Mafija, prodaju i stimaju utakmice i rade za kladionicarsku mafiju

vezirac
Kontakt:

Post Postao/la vezirac » 09 jul 2010, 11:44

Kako se 3 lopova slazu kad im se hoce zajednicki plijen na "nepravedan UEFA-in" nacin umjesto na tri dijela, stociti u jedan. :D

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 09 jul 2010, 11:52

savez je jedino mjesto u ovoj drzavi gdje nema "nasi"- "njihovi"..oni svi rade zajedno i slozno ,ne gledajuci nacionalnu ,vjerusku pripadnost ili proslost,da ukradu sto vise.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 09 jul 2010, 11:54

ultrasstyle_tz je napisao/la:savez je jedino mjesto u ovoj drzavi gdje nema "nasi"- "njihovi"..oni svi rade zajedno i slozno ,ne gledajuci nacionalnu ,vjerusku pripadnost ili proslost,da ukradu sto vise.
hahahaha

ovo je tacno :)

jedan drugom ledja stite, a nijedan nema pojma o fudbalu , o stranim jezicima da ne govorim
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

analiticar_
Kontakt:

Post Postao/la analiticar_ » 09 jul 2010, 12:07

Ma da se to radi samo o Savezu, to bi bio najmanji problem...Od fudbala ne zive gradjani BIH, fubal je kao neka dusevna satisfakcija...

No u politici, ekonomiji, pravosudju, zdravstvu, ma svugdje ukratko, sve je lopov do lopova..Cijeli sistem je zasnovan na kriminalu i korupciji...Ne moze covjek vise zivjeti bez toga...

Hvala ti Alija sto si nam napravio blagodat...Ne bi se kralo vako jako da te nije Alija !!!
NS BIH + Reprezentacija BIH = Mafija, prodaju i stimaju utakmice i rade za kladionicarsku mafiju

nexoze
Kontakt:

Post Postao/la nexoze » 09 jul 2010, 12:40

referendum da postanemo kolonija njemacke i da domaci ljudi nemogu biti dio vlade, ni vitalnih zakonodavnih tijela je jedini izlaz . Angela Merkel , evo ti sve dzaba samo nas primi !
"My lands are where my dead lie buried" Chief Crazy Horse

analiticar_
Kontakt:

Post Postao/la analiticar_ » 09 jul 2010, 12:51

nexoze je napisao/la:referendum da postanemo kolonija njemacke i da domaci ljudi nemogu biti dio vlade, ni vitalnih zakonodavnih tijela je jedini izlaz . Angela Merkel , evo ti sve dzaba samo nas primi !

A Tihica poslati u Brisel, u europski parlament..Usljanovica u FIFU.... :D

Bečki Kongres
Kontakt:

Post Postao/la Bečki Kongres » 09 jul 2010, 12:53

Da li ima neko u savezu koji se nekada, barem rekreativno, bavio fudbalom? Naravno, suludo je očekivati da u savezu budu ljudi koji su neko i nešto u svijetu fudbala(Baždarević, Halilhodžić, Hadžibegić, Bolić, Kodro, Osim, Bajević...), ali zar moraju biti likovi koji su fudbal gledali jedino na tv-u? Činjenica je da svako gleda svoj džep, što je i sasvim razumljivo s obzirom u kakvom odronu od države živimo, ali zar je tim kradljivcima u savezu stao mozak? Kako krasti novac kada su računi blokirani, te kada su klubovi i savez suspendovani? Zar nije jednostavnije krasti kada sve ide "kao po loju"? Naravno, bilo bi najbolje kada se ne bi kralo nikako, ali svi znamo da je to nemoguće.
Pitao sam već, a niko nije znao odgovor, pa pitam opet. Da li je moguće da FIFA skine neke ljude iz saveza, a da reprezentacija i(li) klubovi ne budu suspendovani? Dakle, ukoliko je to moguće, zašto igrači(barem oni proslavljeni koji su se ne tako davno oprostili od državnog tima) ne napišu neko pismo i pošalju ga krovnoj svjetskoj fudbalskoj organizaciji, te da im napišu šta, kad, kako i gdje. Dakle, da ne bude nekog okolišanja, već pravo u sridu sa svim problemima. Zar je moguće da u jednoj iole razvijenijoj zemlji na poziciji koja je itekako bitna bude čovjek koji je krivično gonjen? Smiješno. Mi smo šprdnja od države, a to se vidi, kako u politici, tako i u svim sportskim savezima.

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 09 jul 2010, 12:56

Nije mi jasno odakle cudjenje svih forumasa na ponasanje NSBiH.
Jos za vrijeme rata su se ovako ponasali, dok nije bilo ni "onih" ni "onih", kako oni sami kazu.
Ljudi, ne smetaju nam ni Hrvati, ni Srbi, dapace, trebaju nam, sa njima smo jaci.
Treba izvrsiti, iako je to protuustavno djelovanje, nasilni puc, povjesati debele guzice na jarbole ispred zgrade saveza, i konacno, naci ljude od struke da rade taj posao. Ljude kojima ne trebaju pare, vec koji ce to raditi iz ljubavi i patriotskih osjecanja, a ne ove koji nemaju ni prebijene pare, pa samo kradu. A o fudbalu znaju isto koliko i Hilary Clinton.
Nek me i banuju, ALI **** IM MATER LOPOVSKU!!!

SAVEZ - NAPOLJE!!! :evil: :evil: :evil:
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

analiticar_
Kontakt:

Post Postao/la analiticar_ » 09 jul 2010, 12:57

Ma sprdnja je i FIFA i UEFA, sve je to isto sranje..I tamo su nesposobni ljudi....Sve su to ista **** i njima i ne odgovara da su po savezima pametni, ambiciozni i odlucni ljudi sa nekim ciljevima..Njima i odgovaraju ovakvi klocevi ko Colakovic, usanovic, Ceko ili pak ugledni Iljo svinja....

analiticar_
Kontakt:

Post Postao/la analiticar_ » 09 jul 2010, 13:02

Opet ponvljm da je citava drzava u banani i treba prvo rijesiti mnogo vaznije stvari pa tek onda fudbal...Nista se u BIH nece srediti dok oni strajkaci ne objese nekoliko ovih debelih politicara ispred parlamenta !!!

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 09 jul 2010, 13:14

Bečki Kongres je napisao/la: Pitao sam već, a niko nije znao odgovor, pa pitam opet. Da li je moguće da FIFA skine neke ljude iz saveza, a da reprezentacija i(li) klubovi ne budu suspendovani?
Nije moguce!!!
U pravnoj drzavi moguce bi bilo da ih skine ministarstvo sporta i raspise novi konkurs,ali posto isti u istom tom ministarstvu veze nemaju sa sportom,nego su postavljeni stranackim putem,i ubiru pare za svoj nerad kao i ovi u savezu.
I posto u nas jos nije zakonom uredjeno ministarstvo za sport na nivou drzave, tako da njih Bog dragi ne moze skinuti do sljedecih izbora i sljedece garniture.
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

Bečki Kongres
Kontakt:

Post Postao/la Bečki Kongres » 09 jul 2010, 13:19

neko_iz_mase je napisao/la:
Nije moguce!!!
U pravnoj drzavi moguce bi bilo da ih skine ministarstvo sporta i raspise novi konkurs,ali posto isti u istom tom ministarstvu veze nemaju sa sportom,nego su postavljeni stranackim putem,i ubiru pare za svoj nerad kao i ovi u savezu.
Posto u nas jos nije zakonom uredjeno ministarstvo za sport na nivou drzave, tako da njih Bog dragi ne moze skinuti do sljedecih izbora i sljedece garniture.
Dobro, upoznat sam sa većinom ovoga što si napisao, samo me zanimalo koliko je FIFA moćna kada je raspuštanje saveza određene reprezentacije u pitanju. Hvala ti. Dakle, možemo komotno sjediti u svojim domovima i cuclati prst, jer sigurno neće biti bolje kada je stanje u i oko reprezentacije u pitanju.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 jul 2010, 14:50

neko_iz_mase je napisao/la:
Bečki Kongres je napisao/la: Pitao sam već, a niko nije znao odgovor, pa pitam opet. Da li je moguće da FIFA skine neke ljude iz saveza, a da reprezentacija i(li) klubovi ne budu suspendovani?
Nije moguce!!!
I posto u nas jos nije zakonom uredjeno ministarstvo za sport na nivou drzave, tako da njih Bog dragi ne moze skinuti do sljedecih izbora i sljedece garniture.
Pa da ih ministarstvo sporta skine, tad bi nas pogotovo suspendovali jer nije dozvoljeno da se politika mjesa u rad saveza. Kad su cak jednoj Francuskoj zaprijetili, kad je Sarkozy poceo zavlacit nos gdje mu nije mjesto, onda mozes mislit sta bi nama uradili.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 09 jul 2010, 17:36

Cartman je napisao/la: Pa da ih ministarstvo sporta skine, tad bi nas pogotovo suspendovali jer nije dozvoljeno da se politika mjesa u rad saveza. Kad su cak jednoj Francuskoj zaprijetili, kad je Sarkozy poceo zavlacit nos gdje mu nije mjesto, onda mozes mislit sta bi nama uradili.
Pa politika kod nas postavlja komplet garnituru u savez,i samim tim se mijesa u rad saveza,postavljajuci nesposobne ljude za obnasanje funkcija. Fudbalske legende nemaju teoretske sanse da udju u savez,ako nisu clanovi jedne od 3 stranke,koje kod nas vedre i oblace.
Ministarstvo sporta Poljske je smijenilo kompletno rukovodstvo Poljskog saveza,raspisali nove izbore na kojim je morao pobijediti, i postavili najvecu zvijezdu Poljskog nogometa Grzegorza Latoa na celo istog,koji je do tada bio u parlamentu Poljske i isti ucestvovao u rusenju kriminalaca koji su tada harali u njihovom savezu i koji su ukrali bogu nogu. Rezultat svega je bio preko 150 krivicnih prijava protiv te gamadi, i postavljanje istinske legende na čelo saveza.
Sve sto su Fifa i Uefa uradili,je da su osudili taj cin i rekli da nece priznati Latoa :roll: :roll:
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 09 jul 2010, 19:10

"Foteljaši" u N/FS BiH / 24sata.info
24SI - Očekivano, žalosno, jadno, morbidno, šokantno... U N/FSBiH su iznenađeni i zbunjeni, nespremni, bilo šta izjaviti, komentarisati u vezi sa finalom Svjetskog prvenstva i mogućnosti da počne minutom šutnje u znak sjećanja na srebreničke žrtve.
Navikli smo na kalkulantski odnos, na licemjerje vlastodržaca, istrajnih boraca za svoje fotelje, ali ni u najgorim varijantama nismo vjerovali da predsjednik N/FSBiH o ovoj temi nema pojma. Ili ne želi bilo šta da zna, piše San. Očit je strah kod muljatora iz Saveza. Žalosno je što inicijativa nije krenula iz N/FSBiH, još je žalosnije što niko iz Saveza nije spreman govoriti o ovoj temi Valjda da se ne zamjere bagri, po pozicijama, iz FIFA-e.

"Principijelno" ne žele politiku miješati u sport. A, nije im smetalo, naprotiv, to im je imponovalo, kada je pokojni Milan Jelić, kao predsjednik RS i Fudbalskog saveza sa "gorilama" pod punom ratnom opremom ulazio u Savez.

Jasmin Baković, generalni sekretar N/FSBiH, nema nikakvih informacija da li će finalnu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi između Holandije i Španije obilježiti godišnjica genocida u Srebrenici.

"Savez nema nikakvih informacija o tome, jer od Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) nismo dobili nikakvo obavještenje. Znam da su pojedine nevladine organizacije tražile da se na finalnoj utakmici obilježi srebrenička tragedija, ali nisu dobili odgovor od FIFA-e", kaže Jasmin Baković za San. N/FSBiH kao krovno fudbalsko tijelo u našoj zemlji nije ni tražio od FIFA-e da se minutom šutnje oda počast ubijenim Srebreničanima.

"Koliko je meni poznato, Savez nije ništa tražio od FIFA-e, niti je slao neki dopis, ali to bolje zna predsjednik N/FSBiH Sulejman Čolaković", kazao je Baković.

A Suljo Čolaković, polako, ali sigurno vodi bh. Savez u propast i suspenziju, od strane Međunarodne fudbalske federacije. Čolaković nije želio govoriti za San, ali je rekao jednu rečenicu kojom je pokazao koliko ga je briga za BiH i srebreničke žrtve.

"Pitajte FIFA-u hoće li biti obilježavanja srebreničkog genocida", kazao je Čolaković.

Kao da Sepp Blatter treba brinuti o ovome, a ne Suljo. Nažalost, šta drugo očekivati od čovjeka koji godinama uništava bh. fudbal i koji je na kraju doveo do samrti. Doduše, ni Blatter i kompanija nisu bolji. Njemu trebaju čolakovići i slični da bi i on godinam vladao FTFA-om.

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 10 jul 2010, 03:25

Nas savez je politicki, i dok se ne iscupamo iz rupe to nece nikom smetati. Cim nasa repka napravi neki rezultat FIFA/UEFA ce reci moramo vas suspendovati jer politika je umjesana u vas savez. Mislite sta hocete al' to je tako, pa nas savez je jedini u svijetu imao predsjednika entiteta (politicara) za predsjednika NSBIH.

Naravno nikome to nije smetalo jer nismo ugrozavali nikog. Nazalost cim napravimo neki rezultat bit cemo suspendovani !
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

mirza_9
Kontakt:

Post Postao/la mirza_9 » 10 jul 2010, 04:06

NSBiH mo­ra pla­ti­ti 500.000 ma­ra­ka za ka­ma­te

No­go­me­tni Sa­vez je pred ban­kro­tom. Na­vo­dno, do ne­ki dan to ni­su zna­li svi čla­no­vi Iz­vršnog odbo­ra NSBiH. Šo­ki­ra­li su se ka­da se u je­dnoj od ta­ča­ka go­vo­ri­lo o fi­nan­sij­skoj si­tu­aci­ji. Mo­mo To­šić, v.d. bla­gaj­nik, hla­dno je kon­sta­ti­rao ka­ko je Sa­vez u be­zi­zla­znoj si­tu­aci­ji.

- Šo­ki­ra­lo smo se ka­da smo ču­li da Sa­vez mo­ra pla­ti­ti 500. 000 ma­ra­ka na ime ka­ma­ta. Pa, do­kle ova­ko, pi­ta­li smo se svi, ali ni­je bi­lo od­go­vo­ra. Ne znam ku­da ovo vo­di, ka­ko se Sa­vez vo­dio svih ovih go­di­na, te ka­ko je nas­tao ova­ko ve­li­ki dug. Bo­jim se naj­go­reg sce­na­ri­ja, iako mno­gi pod­cje­nju­ju sa­daš­nju po­zi­ci­ju. Na­ža­lost, zbog li­ce­mjer­stva po­je­di­na­ca, na­jod­go­vor­ni­jih za rad Sa­ve­za, do­šli smo u ova­kvu si­tu­aci­ju - izja­vio je za «San» Ro­do­ljub Pet­ko­vić, ge­ne­ral­ni se­kre­tar FSRS, ko­ji je bio na po­slje­dnjoj sje­dni­ci Iz­vršnog odbo­ra NSBiH.

Ka­ko se po­slo­va­lo, ču­di nas ka­ko u Sa­ve­zu ima­ju za ka­fe. Go­di­na­ma se na pu­to­va­nja išlo kao na ek­skur­zi­ju. Umjes­to pred­sje­dni­ka i ge­ne­ral­nog se­kre­ta­ra, pu­to­va­la je «svi­ta» od de­se­tak lju­di. Ka­su su pus­to­ši­li i sa­mi čla­no­vi Iz­vršnog odbo­ra i Pred­sje­dniš­tva, jer su za svoj ne­rad do­bi­ja­li pa­uša­le, čak i pre­mi­je za po­bje­de re­pre­zen­ta­ci­je. Ta­ko su čla­no­vi no­go­me­tne vla­de do­bi­va­li mje­se­čno po 750 ma­ra­ka, a tro­ji­ca čla­no­va Pred­sje­dniš­tva du­plo vi­še. Ako se zna da su im če­tvo­ro­go­diš­nji man­da­ti ni­je te­ško izra­ču­na­ti ko­li­ko su sa­mo njih pe­ta­nest strpa­li u svo­je dže­po­ve.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, izdzezveubrazil, legendarnadruga, MElloo i 40 gostiju.