Može, igrači se stalno žale, malo bi stalno igrali, malo su umorni, malo bi da se dovedu pojačanja pa malo kukaju kad ne igraju svaku...
FC Bayern München
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Sve se slažem, samo hoću da skrenem pažnju na umor, i ako se žale na umor, generalno, to se ne smije potcjenjivati (u smislu priče da treba još nekog dovesti da rotacija bude bogatija). Jer odmor se ne može dovesti transferom, ne možeš ga kupiti, ne možeš ga napraviti. Možeš ga preduhitriti ili spriječiti planskim radom, i sa svjesti da se umor može desiti. Zatvaranje očiju na to nas je ubilo nekoliko puta u zadnjih 10 godina.
I ako se sad žale, u martu i aprilu neće moći hodati, ako ko i bude imao da hoda. Volio bih da to uprava ne potcjeni. Daj ta dva igrača i da možemo rotirati svakog igrača jednom u 3-4 tekme, a to će vjerujem biti ključno. Zašto bi, ako smo sad sve osvojili, iduću sezonu bacili u smeće? Nema smisla ni potrebe, bez obzira u kakvim uslovim radili.
I ako se sad žale, u martu i aprilu neće moći hodati, ako ko i bude imao da hoda. Volio bih da to uprava ne potcjeni. Daj ta dva igrača i da možemo rotirati svakog igrača jednom u 3-4 tekme, a to će vjerujem biti ključno. Zašto bi, ako smo sad sve osvojili, iduću sezonu bacili u smeće? Nema smisla ni potrebe, bez obzira u kakvim uslovim radili.
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
effe_sa je napisao/la: ↑26 sep 2020, 01:33E sada me zanima da li je ovaj kadar ipak jači nego što si mislio ili je ipak sve najviše zasluga Flicka koji je apsolutni maksimum iz kadra izvukao....Zanima me sada kakvo mišljenje imaš. Nije da ti nisi cijenio mnoge igrače u našem kadru, samo si čini mi se prema nekolicini bio skeptičan.
Nedostajalo mi je iskreno kvalitete na krilu da bi u najjačim utakmicama izlazili kao pobjednici. To mi je nekako izgledao kao najveći problem. Znači u tim situacijama gdje se utakmica lomi a gdje u nekim mojim razmišljanjima nismo imali te igrače koji mogu donijeti pobjede. Očito sam se prevario.
Nisam iskreno bio uvjeren da Gnabry, Lewa, Thiago mogu odigrati jedan strašan turnir kao što su odigrali. Kad ovdje dodamo novog igrača, novu mašinu, Leona Goretzku koji me iskreno najviše oduševio ( uz Daviesa normalno ) jer je napravio drastičan ali zaista drastičan napredak, bio je to još jedan igrač koji je donio tu dodatnu vrijednost koja je potrebna.
Tako da kao odgovor na pitanje mogu reći da je Flick izuzetno zaslužan za osvajanje lige prvaka jer je postavio temelje igre, doveo momčadski duh na najviši nivo koji postoji, vratio presing igru, učinio neke igrače boljima nego prije, nekima je samo vratio povjerenje i formu što je rezultiralo fantastičnom igrom istih. Zaista, možemo biti sretni što imamo ovakvog trenera.
Flick je uspio izvući maksimum iz igrača i kao neku floskulu ovdje mogu navesti onu dobro poznatu da je savršeno tempirao formu za završni turnir.
Očito čovjek ima znanje, ima iskustvo i ovu priliku je dočekao raširenih ruku koju je fenomenalno iskoristio. Igrati protiv PSG-a onakav nogomet, pa i kad smo poveli on se nije branio već je tražio drugi pogodak... Svaka čast na tome, zaista neviđeno.
effe_sa je napisao/la:Pa to oko napadača je zadnjih godina stalno specifična priča. Zna se sve to oko Lewe.
Ali generalno govorio sam i prije po pitanju ove teme oko Zirkzeea. On treba dobiti veću minutažu, a Lewa određene pauze, kojih je i pod Flickom bilo vrlo malo, ali eto nešto je bilo i bio je relativno kraće vrijeme povrijeđen. Za Zirkzeea znamo da ima određeni kvalitet, da u određenim utakmicama može dobro poslužiti (tako je za sada). Samo što po meni momak treba dobiti još malo više prilike. Nije sutra K.O. faza LP i da on mora odmah uletiti. Eto do odlučujućeg dijela sezone ima toliko vremena, da bi on još prakse u igri mogao skupiti i dalje napredovati. Dovođenje novog napadača bi onda Zirkzeea skroz ugušilo. Drugo, mi u slučaju izostanka Lewandowskog imamo i neke druge opcije za napad (ne idealne, ali mogu poslužiti i nisu loša rješenja) u vidu npr Gnabryja ili sada i Sanea, a u krajnjem slučaju i Mullera.
Samo i prije sam govorio, mlad igrač, iz omladinskog pogona, može kod nas samo i dobiti priliku ako nastanu nepredviđene situacije. U većini slučajeva je tako. Nekada kada tako nekog iznenada baciš u vatru, on baš izraste, tako bi Zirkzee možda, kao što je u BuLi naprasno bljesnuo, iznenadnim ulaskom u igri, moglo bi se to desiti i u LP. Govorio sam prije da je bilo tih primjera pod Van Gaalom, kada su Muller i Badstuber gurnuti u vatru i odigrali odmah dobru sezonu, a evo Muller dokle je stigao ili ranije primjer kojeg ćeš se ti isto sjetiti Owena Hargreavesa koji je mijenjajući u jednoj utakmici Effenberga izletio na veliku scenu i izrastao.
Ma shvaćam što govoriš i ako ne dovedemo napadača on će dobiti priliku sigurno, u to nema sumnje. Samo sam eto nekako skeptičan postao jer ove sezone ima baš puno utakmica u kratko vrijeme i neki napadač tipa Manđukić ( ne mora biti nužno on naravno ) bi nam sjeo odlično. Istina, jako bi se smanjila minutaža Zirkzea i onda bi se razmišljalo o nekoj posudbi. No, očito da nemamo nikakvu ambiciju dovesti napadača pa će Zirkze svakako dobivati priliku što je isto odlično i za njega a i da se pokaže ostalim mladim igračima da imaju mjesto u prvoj ekipi Bayerna.
effe_sa je napisao/la:Ovdje si u pravu. Mislim slažem se, jer dovodiš zamjenskog beka a toliko se natežeš i još na kraju možeš samo izgubiti, jer on možda već ima neki cilj u glavi. Mislim Bayern je uvijek bio klub koji se fokusira na jednog igrača, brzo se odluči i u većini slučajeva ekspresno dogovori s klobom od kojeg kupuje igrača. Takvih je primjera bilo s Realom, najbolji onaj kada smo kupili od njih Robbena, a da ovi ostali klubovi nisu ni skontali da je na prodaju i da se tu nešto dešava.
Pa izgleda da ćemo i izgubiti tu utrku za Desta. Što je opet nekako i neshvatljivo, zagrizli za njega, želimo ga dovesti, pa onda oklijevamo sa cifrom, sad eto dođe Barca i uzme ga jer mu ponudi vjerojatno početnu postavu. Nije to problem nego ako smo zaista bili uvjereni u njegove kvalitete, onda smo trebali i iskeširati tih 20-25 milijuna i to je to.
Ako nismo bili uvjereni u kvalitetu, onda smo mogli dovesti nekoga drugoga, pa čak možda opet neka posudba nekog starijeg igrača a koji ima određenu kvalitetu. Ovako, meni je Pavard također izgledao dosta umorno u supercupu a nemaš zamjenu za njega i on jednostavno mora igrati. Pomalo neozbiljno od uprave.
effe_sa je napisao/la:Meni jedino u ovim da kažemo sitnim stvarima, malo fali strategija i tu nema baš jedinstvenog stava naše uprave. Pored ovog oko Desta generalno su ta pozicija desnog beka (zamjenski bek) i to još jedno krilo toliko iskomplikovani. Prije sam već govorio: Flick hoće i zadovoljan je opcijom Perišić - naši ne kupe Perišića. Flick hoće da da priliku i računa donekle na Bautistu Meiera - naši pošalju na posudbu istog.
Isto tako, treba biti jasna strategija i jasno se reći....Ili da će se na pozicijama gdje postoji mogućnost davati prilika mlađima ( onda u vezi pored Kimmicha, Goretzke i Tolissa gurati mlađe, pa tako i na krilu) i na taj način skinuti pritisak sa trenera, koji bi s raspoloživim opet mogao dosta napraviti, a pogotovo kada nema ni pritiska. A unapređuju se usput i mlađi igrači pa sve dobro. Ili, druga opcija da se ide s dozom velikih očekivanja i tim pritiskom, ali da se onda treneru u tom slučaju i ispune određene želje.
Generalno, kada se sve sabere i oduzme, ono što sam čuo, vidio, pročitao zadnjih sedmica, dana, Flick očigledno želi još jedno krilo i tog beka. A to nije puno za ispuniti.
Sve drugo bi bilo i previše, a i kada dovedeš dodatna da kažemo veća imena, onda imaš i gužvu i nezadovoljstvo kada taj neko, mora na klupu.
Ma kad pogledaš objektivno mislim da Flick zaslužuje da mu se ispune neke želje. Pogotovo kad bi čovjek trebao imati pravo glasa kod tih transfera, zaslužio je svakako.
S druge strane, piše se da ćemo biti u minusu od 100 do 150 milijuna eura zbog ove situacije. Ok, zašto onda uopće želimo dovesti igrače za 20+ milijuna? Pa ako smo prošle sezone doveli toliko igrača na posudbu za relativno male novce, onda to isto možemo ponoviti i sada. Ne kužim to čekanje, ekipi očajno fali pojačanja, pa da li će to biti 3 igrača od 40-50 milijuna ili će to biti 3 igrača na posudbu od 10-20 milijuna, meni svejedno. Samo daj pojačanja jer ovako gurati na sve frontove ne može biti dobro za zdravlje igrača a posljedično i što se rezultata tiče.
Znači tu definitivno lutamo sa jasnim stavovima.
Tu je još i situacija sa Alabom. Daj mu neki ultimatum da se odluči do nekog datuma i idemo dalje. Ako smo prodali važnijeg igrača, Thiaga, onda možemo prodati i Alabu. Odnosno, mogli smo, sada više niti to nema smisla jer ko zna koga možemo dovesti u tako kratkom periodu a da je kvaliteta.
Pa čak i da Javi Martinez ostane, doveo bih još jednog veznog, može i posudba jer nam i tu nedostaje kreativnost odlaskom Thiaga. Znači 3 igrača po meni moraju doći "ohne wenn und aber".
Igrači se žale da su umorni a sezona još nije ni počela.
Umor je nešto što se lako moglo predvidjeti ako se uzme u obzir stil igre, to da je prošla sezona nedavno završila i rostera sa raznoraznim problemima, od manjka zamjena na nekim pozicijama pa do glumaca i filozofa kojih ima na izvoz itd.sljivo je napisao/la: ↑26 sep 2020, 23:12Sve se slažem, samo hoću da skrenem pažnju na umor, i ako se žale na umor, generalno, to se ne smije potcjenjivati (u smislu priče da treba još nekog dovesti da rotacija bude bogatija). Jer odmor se ne može dovesti transferom, ne možeš ga kupiti, ne možeš ga napraviti. Možeš ga preduhitriti ili spriječiti planskim radom, i sa svjesti da se umor može desiti. Zatvaranje očiju na to nas je ubilo nekoliko puta u zadnjih 10 godina.
Sve to je uprava dobro znala, samo je pitanje znaju li to riješiti ili misle da će svaki drugi igrač biti Davies i da će privući igrače naglašavajući da će odmah završiti na klupi, da nisu dovoljno dobri za klub, nudeći smiješne pare podcjenjujući sve žive u jednadžbi i sl...
-
- Kontakt:
Ama umorni su jer su pred početak sezone samo odradili jednu sedmicu priprema, a prije toga su bili na odmoru. Nisu spremni odmah za takve napore, a igrali su 120 minuta na onakvom nivou. Normalno da će biti umorni jbt. Pa čitavu utakmicu su napadali Sevillu. Pojačanja trebaju za širinu i rotaciju. Baš da se spriječi taj umor i povrede.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Dest se odlučio za Barcu, hvala Bogu da se sapunica završava. Okrenuti se drugima.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
Onda je logično da sutra izađe kombinirani sastav...Bundesliga je napisao/la: ↑27 sep 2020, 01:26Ama umorni su jer su pred početak sezone samo odradili jednu sedmicu priprema, a prije toga su bili na odmoru. Nisu spremni odmah za takve napore, a igrali su 120 minuta na onakvom nivou. Normalno da će biti umorni jbt. Pa čitavu utakmicu su napadali Sevillu. Pojačanja trebaju za širinu i rotaciju. Baš da se spriječi taj umor i povrede.
-
- Kontakt:
Sumnjam da ce kombinirani sastav, ali mogu ili napasti od pocetka da rijese sve brzo ili da igraju pod rucnom.
Neka se rijesila ta saga. Neka dovedu Aaronsa ako i to bude znao nas mutavi SD. Kakvo gubljenje vremena i nesposobnost
Neka se rijesila ta saga. Neka dovedu Aaronsa ako i to bude znao nas mutavi SD. Kakvo gubljenje vremena i nesposobnost

Nek su popustili transfer, ko ih hebe. Daj sad nekog na posudbu da se zamazu oci. Tako i ovog drugog, a ti Flik ko te je.be. Znaju ispostovati svakog, i dat ga za manje para, a kad treba ponuditi koji milion vise za klub onda je to trakavica, pijaca, filozofiranje o parama i mentalitetu. A pri prvom neuspjehu ide kmecanje kako se nema sreće.
-
- Kontakt:
Imaju jos vremena da dovedu desnog beka i krilo. Boli me briga nek dovedu i na posudbu ako su toliko skrti, samo neka ima za rotaciju. Ako ne dovedu glavesine i SD onda su nesposobni, bezobrazni i slijepi. Daj meni 20 miliona dovest cu dobrog beka jbt, a onaj Salihamidzic se uvijek muci sa transferima. Da hoce neko normalno doci bez patnje rodio bih se.
Ma ispizdio sam, a trebo bi sacekati kraj roka. Ne znam, boli me sta ce, ali nemoj mi da se svi kite tudjim perjem kasnije (Flikovim). Taj je lik zasluzam za ovo, samo on, i ne zelim da to neko svojata, i ne zelim da se on ne ispostuje i da njegov rad shvata kao priliku da se vise zaradi. Kakav Hasan i ku.rac i peti deseti, da nije Flik ovo zatego, sredio i nasao hemiju, i danas bi se uz samo ko zna koju titulu BL pricala prica o procesu, filozofiji kluba, mentalitetu i zajebancijama.
Bayern were leading the race for Dest's signature for months. The player visited a Bayern game in February, but Bayern's offer was below Ajax's asking price. Only after Barcelona came into the picture, Bayern raised their offer, but even that wasn't enough [@MikeVerweij
]

Sad kad ne uspiju ni Aaronsa dovesti koji je još skuplji, možda da probaju ponuditi ispod 10 milja za početak...
Zadnja izmjena: Bayo, dana/u 27 sep 2020, 02:15, ukupno mijenjano 1 put.
Al koja je poenta ovoga, pošalješ ponudu (naravno manju nego Ajax traži) i vidiš da Barca u međuvremenu želi prodati Semeda (da bi uzela Desta) i ti onda kada se Barca uključuje povećaješ i daješ ono što Ajax traži. Da nemamo za kahve razumio bih da se čekala prodaja Thiaga ali ovo je vrhunski 

Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
-
- Kontakt:
Ma Flick je ljudina. Taj covjek ima nevjerovatne social skills, ne samo sa svojim igracima vec i protivnickim. Kakav Salihamidzic, pa vidjeli smo koliko je bitan dok je Kovac bio. Pusti ti SS.ba i njihove gluposti. Realno svaki igrac je napredovao zbog trenera. Kod Kovaca je svaki nazadovao, i Davies bi bio duplo losiji da nije trenera. Ljuti sve ovo, kao da meni rade a ne Flicku.
Treba se truditi da se ne misli o ovome. Previše zivaca trosi. Treba uzivati u igri, koja jest odlicna i koja na sreću jos traje. A drugi se nece promjeniti (citaj Uprava) sta god mi ovdje rekli, ili bilo ko. Uvjeravati ce se da dobro rade (a to su većinom radili treneri) i gurati isto. Ne isplati se nervirati.
-
- Kontakt:
U zavisnosti kako se zavrsi prelazni rok odlucit ce se da li treba yebat mater upravi ili ne. Ovakvog covjeka ne ispostovati je dno dna.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Bayern se preserava sa skrtarenjem, mi smo u top tri po prihodima a ponasamo se ko da smo pred stecajom. Imbecilno ponasanje citav prelaznu rok, bez ideje i zelje da se trener ispostuje.
A sad idu posudbe skarta.
A sad idu posudbe skarta.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Umor dovodi do povreda. Nije im bilo dosta tri polufinala zaredom koja ispadamo jer su nam ključni igrači povrijeđeni. Ove sezone, usljed korone samo jedan igrač nije mogao igrati (Pavard), pa nam je to opet zadalo dosta muke, jer se Kimmich žrtvovao iz veznog reda na beka. A prije korone Sule bio out, a vidjeli smo njegov značaj u finalu JER se povrijedio Boateng koji očigledno zbog tijela ne može igrati na najvećem levelu u kontinuitetu.
Flick je rekao da vjeruje Hasanu i Kahnu na proširivanju kadra.
Flick je rekao da vjeruje Hasanu i Kahnu na proširivanju kadra.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Ja im ne vjerujem jer ce oktobar za koji dana.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.