Ni teoretski ne možemo dobiti Bugarsku, ako se Finci plasiraju direktno. Jedina teorija za Bugarsku je da iz naše grupe direktno ode Armenija
Sheyi je napisao/la:Još jedno zanimljivo pitanje odnosno konstatacija
Recimo svi su se plasirali osim Islanda iz grupe A, oni trebaju sada tri protivnika, sad iz grupe B od pobjednika grupa, samo se mi nismo plasirali, onda i mi trebamo 3 protivnika. Eh sad gledajući cijelu ligu B, bez plasmana bi ukupno gledajući trebali ostati Mi, S. Irska, Wales, Danska ili Irska ili vjerovatno Austrija, eh recimo da 5 ekip iz ove lige ne ide direktno, a gore vec Islandu trebaju 3, je li uzimaju nekoga od ovih koji su ostali oni prvo? Ako da, kad pokupe npr. Austriju, Irsku i Wales, onda mi ostanemo sami sa Sjevernim Ircima, tada bi trebali dobiti ekipe iz trece lige, **** ako ne mozemo to proci. Selam, ode raditi dalje

Ne valja ova logika. Baraži se popunjavaju "odozdo prema gore". Dakle, najbolje 4 ekipe iz svake divizije koje se nisu plasirale igraju baraž. Ako nedostaje takvih ekipa, onda se popunjavaju sa ekipama iz nižih divizija. Međutim, ovdje vrijedi princip "odozdo prema gore". Dakle, recimo da iz divizije A Island i Švicarska ne ostvari plasman. Iz divizije B neka to budu BiH, Vels i Sjeverna Irska. Iz divizije C se plasira jedino Finska.
Baraž divizije D je valjda svima jasan. Baraž divizije C bi igrale Škotska, Norveška, Srbija i Bugarska (najbolje 4 po plasmanu bez Finske). Onda bi naš baraž igrali: BiH, Vels, Sjeverna Irska i Izrael (najbolja ekipa iz sljedeće divizije koja ne igra baraž te divizije). Baraž divizije A bi igrali: Švicarska, Island, Mađarska i Rumunija (najbolje ekipe iz divizije C koje nisu ostvarile plasman u baraž, a nisu upale ni u divizija B baraž).
Dakle, da ne mozgate, opcije koje sam gore napisao su jedine moguće.