Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

moj uzor-S.G
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la moj uzor-S.G » 28 jan 2016, 14:38

Sretan rodjendan Karageru, uz Dzerija i Hipiju meni najdrazeg igraca otkako pratim Livči :)
ZZ

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 28 jan 2016, 19:31

#Liverpool have made their final offer of £31m to #Shakhtar for #Teixeira and want a response by Saturday. #Teixeira wants to leave to LFC.
Navodno. I neka je posljednja.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 28 jan 2016, 19:57

Izvor ?

Ono sto sam ja video jeste da je Echo preneo da se nista nije pomaklo od one prve ponude, i da deal sve vise deluje kao da je off. Steta.
Klopp is in agreement that paying £38M for Teixeira would be too big of a gamble. (Echo)
Mogli smo da preplacujemo takozvane "PL proven" igrace, ali ovi abroad su nam teska mana. Ne znam uopste kako smo Firmina uspeli da dovedemo, i dalje se cudim.

Inace odlican post @reds.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 28 jan 2016, 20:06

Paradajz je napisao/la:Izvor ?
Nije reliable. :mrgreen:

Kako god, jasno je da ovi ne odstupaju od 38m i ne gori im da ga prodaju baš u januaru.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 28 jan 2016, 20:46

Ma prodace ga oni na leto za istu tu cenu, samo sto se vise nece samo LFC interesovati. Samo ga dodati na onu cuvenu listu "neuspesnih abroad transfera" nazalost.

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 28 jan 2016, 23:46

reds je napisao/la: Kad sam već spomenuo eventualni plasman u LP, koliko god to nekome čudno zvučalo, mislim da je dugoročno za klub možda čak i bolje da ove sezone ostanu bez Evrope jer vjerujem da bi Klopp na taj način mogao udariti bolje temelje za budućnost, pa možda čak i neki napad na titulu za 2 sezone. Ovo ljeto će biti veliki šoping od strane premierligaša u to nema sumnje, jer će i Chelsea i City trošiti uveliko, očekujem 100+ miliona glat da idu obje ekipe, a vjerujem da će i United trošiti i to vjerovatno sa novim menadžerom, a trebao bi i Wenger potegnuti za kojim igračem. Svakako tu je i ostatak Evrope, ali mislim da na ljeto niko neće moći doći do izražaja od ruskih i arapskih miliona. Shodno tome, čisto sumnjam da će Kloppu se ispuniti tek tako eventualne želje i vjerujem da bi Liverpool tu mogao itekako ostati kratkih rukava i bojim se da su već sada očekivanja prevelika od tog ljetnog roka (lično mislim da će biti potrebna barem dva ljetna da Klopp to koliko toliko posloži po svom ćejfu) od strane navijača. Koliko god btw. vjerovao da sa Kloppom dolaze bolji dani, toliko mi je i teško povjerovati da će dolazak jednog čovjeka promijeniti drastično najgoru transfer politiku u modernoj historiji nekog kluba. Baš zbog toga dodatno mislim da ne smiju ispustiti Alexa sad na zimu.

Helem, ova sezona će poslužiti dobro Kloppu kao podloga da vidi šta i kako dalje i nadam se da će na ljeto napraviti čistku, iako ponovo govorim da nisam baš preveliki optimista. Jedan od golmana, Toure, Enrique i Lucas ili Allen (prije ovaj drugi) bi trebali dobiti zahvalnicu i vidjeti šta je sa ovim posudbama prije svega Markovića jer Liverpoolu fali krilnih igrača, pa očekujem da će Jurgen ispitati ima li kakve fajde od njega ili će biti jedan u nizu propalih talenata Melwooda. Dovesti na ljeto par kvalitetnih igrača i naredne sezone sve ispod TOP 4 bi bio ogroman podbačaj. Premiership i dva kupa, sasvim dovoljno mečeva da se ekipa dodatno uigra, vremena na pretek da se spremaju za mečeva i bez velikog trošenja igrača, te da se napravi odlična podloga koju bi po nekoj mojoj zamisli onda trebalo unaprijediti sa još svega jednim ili dva kvalitetna igrača. Ovo naravno pod uslovom da bude bez Evrope naredne sezone. Mislim da klub nije spreman da već od naredne sezone se uhvati u koštac i sa LP, te da bi se mogla ponoviti sudbina Rodgersovog Liverpoola poslije one nevjerovatne sezone.

Odoh malo predaleko, ali ovo pišem iz razloga jer je engleski nogomet na niskim granama, nema niti jedne ozibljne ekipe u ligi (za okvire Evrope) i to je odlična prilika da se LFC konačno stabilizuje i proba to iskoristiti. City će morati praviti ozbiljnu rekonstrukciju, a još ako dođe Pep biće svega u njegovoj prvoj sezoni, Chelsea se raspao ove sezone, nema dileme da će i oni sljedeće sezone imati izmjena i pitanje je ko će na klupu, United također ne u bajnoj poziciji što se tiče menadžera, igrači su sasvim dobri, ali i tu je veliko pitanje ko će na klupu, a Wenger standardno tjera inat k'o da je sa naših prostora. Daleko od toga da je Liverpool u boljoj situaciji od bilo koje od ovih ekipa, ali opet mislim i da ne zaostaju previše jer svi sem Arsenala imaju problema na sve strane i da bi se tu moglo nešta 'isčeprkati' na Jurgenovo pozitivno ludilo i na mišiće i snagu.

Klubu fali tačno ozbiljnih 5 igrača. Golman, stoper, centralni veznjak, krilo i napadač.
Simo je dobar i nadam se da će mu ona tekma od neku noć biti prekretnica, mada vjerujem da će do kraja karijere ostati vrlodobar golman - ali i kikser. De Gea je najbolji pokazatelj koliko golman znači jednoj ekipi. Praktično je odveo United prošle sezone u LP, a i ove sezone ako odu u istu, pola zasluga bar ide njemu.
Stoper i nije pod must have, ali bi bilo poželjno uzeti Matipa. Skrtel već ulazi u ozbiljne godine i iako mi je najdraži igrač ove ekipe, treba razmišljati na duže staze. Sakho potencijal za odličnog igrača, ali nekako fali nešto. Lovren u zadnjih mjesec - dva, najbolji stoper i zaista je pohvalno što pokazuje kvalitet, ali bojim se da se ne aktivira onaj stari 'mode' pa se vrati u kikserske vode. Toure je svakako penzija, a od Caulkera i Ilorija ne očekujem da će se zadržati u klubu. Dovesti ovog iz Njemačke, pa nek se bore za mjesto. Svakako u odbrani trebaju rezerve za bekove, a za nadati se da na Gomeza neće drastično utjecati teška povreda.
Centralni vezni - valjda će šta Grujić tu poslužiti, ali i bez njega tu treba jedan ozbiljan igrač inače ode sve niz vodu što se mene tiče. I dalje stojim pri tome da je najbolje vratiti Coutinha nazad, pogotovo ako dođe Teixeira. Cana brusiti za DM-a, Cou i Hendo ispred. Snaga, brzina, kreativnost, defanziva - sve se dobija sa ovim veznim.
Pod uslovom da dođe Alex, on na ofanzivnog veznjaka, Firmino u špic, ostaju krilne pozicije upitne, a konkurencija i nije neka (Ibe, Marković, Lallana, Milner). Zato dovesti jednog kvalitetnog igrača, jednog od omladinaca (Ibe - Markec) na posudbu i to u Premiership po mogućnosti, a jedan od Engleza na krilo do naredne sezone kad dolazi još jedno krilo. :D Ili dovesti kvalitetnog playmakera, Coutinha na AMF, desno krilo Alex. To su te opcije koje se otvaraju ako on dođe.
I ostaje napadač. Koliko god za sada Firmino izgledao dobro, tu treba igrač, sem da nekim čudom Sturridge počne provoditi više po terenu nego po bolnicama. Dosta igrača, ali kad se sve stavi na papir opet nije to to. Stu - već rečeno, Ben može biti druga ili treća opcija u napadu, ali mislim da mu se to baš neće dopasti, a ni klubu bogme nije u interesu da ne bude u ozbiljnijim planovima, Ings - teška povreda, pitanje je kakav će biti poslije nje, inače jako koristan rotacijski igrač bi mogao biti i Origi koji ima potencijal da postane itekako dobar fudbaler, ali po mom mišljenju dostići će negdje level upravo Dannya - daleko čisto rotacijski igrač u većem klubu, odnosno prvi napadač nekog osrednjeg tima.

Sve u svemu, uzeti od Sakhtara sad Alexa i uzeti Liga kup, a ostalo što se mene tiče kako god bude. Igrati i FA kup i LE uz Premiership je previše za ovu momčad, tako da je jedno od toga suvišno, a to je po meni FA kup. Protiv WH-a odmoriti neke od igrača (Sakhoa, Hendersona, Cana i Firmina obavezno), dati priliku ovim što i ne igraju toliko pa šta god da bude. Nadati se što skorijem povratku i Coutinha jer je neophodna svježa krv i vjerujem da mu je ova pauza dobro došla da malo rasčisti sam sa sobom u glavi šta i kako misli dalje. Igra koju je praktikovao u zadnjih mjesec - dva (dok je igrao), je pogubna i za njega i za ekipu. Ne pravi razliku na terenu, sve se svodi na šutanje. Potreban je itekako Firminu jer fali kvalitetnih pasova naprijed. Povratak Stu-a bi već bila premija, da bih se usudio reći da će onda uzeti ili još jedan trofej ili plasman u LP, ali to je već previše. :shifty: Istpriti ovu ekipu i gospodina Jurgena do ljeta, a onda barem 2 ili 3 kvalitetna igrača dovesti na pozicije koje sam već naveo, jer je nerealno očekivati da se sve ispuni za jedan rok, zbog toga i smatram da će to sve fino da se posloži tek za dvije sezone. :salut:

EDIT: Zaboravim sa napisati, nek' dovedu nekog ko zna izvoditi prekide. :pray:
Ti izgleda zaboravio da se i sledece sezone igra i EL :mrgreen: pa cijelo vrijeme spominjes kako je mozda i bolje da se ne igra LP sledece sezone, naravno sto smatram pogresnim misljenjem, kako ti LP moze naskoditi ? Naravno mislim da ova ekipe ne moze do LP, ali o tome sam dovoljno pisao, ali ne vidim zasto bi dugorocno gledajuci Kloppu odgovaralo da sledece godine ne igramo LP, ovo je ona prica od onog novinara sa sportkluba, koji je toliko gluposti napricao o desavanjima u Livrepoolu, o super menadzeru koji nije uspio jer je eto prerano izborio LP :crazy: LP ti moze samo pomoci i kamo srece da je nekim cudom osvojimo EL.

Slazem se da Kloppa ceka tezak posao, daleko tezi nego BR-a, jer ce doci kvalitetniji menadzeri u ligi, nece vise pokemoni trositi veliku lovu, a na terenu ekipe ne znaju akciju jednu napraviti i na kraju titulu uzeti ekipa koja je najmanje losa bila, a Evropu ne treba ni spominjati.

Tri veznjaka, Teixeira na desetci, Firmino u spicu i dva krila, pa sa koliko igraca cemo to igrati ? :mrgreen:

Zasto zrtvovati kup, a ne ligu ? U kupu imas sansu ici do kraja, a liga ti nista ne znaci.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 29 jan 2016, 00:38

@YNWA, pošto sam u škripcu sa vremenom neću duljiti.

Mislio sam skroz na takmičenja u Evropi. Svakako da igranje u LP ima više prednosti, ali ako skontaš da je to vjerovatno 8-10 mečeva (sa kvalifikacijama) više za sezonu i to za ekipu koja u zadnje vrijeme ima dosta problema sa povredama i zbog toga nema širinu u ekipi, to je ipak itekako velik problem. Ponavljam da vjerujem da Klopp neće uraditi neki specijalan posao na ljeto iz više razloga i stoga se bojim da bi Liverpool naredne sezone mogao lahko ispuhati sa eventualnim igranjem na 4 fronta. Ključ moje zamisli jeste da bi klub bez natjecanja u Evropi imao i više nego dovoljno vremena da udari jake i čvrste temelje, te da naredne sezone sigurno upadne u TOP 4, sa tendencijom da se u narednim sezonama ustali u LP, te eventualno udari i na titulu. Moja prepostavka je da ako budu igrali LP, da neće istu izboriti za sezonu 17/18 kroz ligu što je opet korak unazad. Priču sa SK-a nisam slušao/čitao tako da nisam upućen.

Što se tiče ovih viška igrača :mrgreen: my bad. Nisam ni skontao, ali sa Alexom to bi bio najmanjim problem. Ključ je da se dovede kvalitetan centralni vezni ili krilo (uz njega) i u zavisnosti od toga iskombinovati. Can - Hendo nazad, Cou nešto povučenije lijevo krilo, Alex 10-tka, desno eventualno Milner i naprijed Firmino (recimo). U svakom slučaju veliki broj kvalitetnih kombinacija, ali to sve zavisi od transfera.

Liga znači prestiž i puno više novca (recimo više novca taman za koliko bi doveli Alexa) nego FA kup. Klopp ako ugrabi Liga kup, ima jedan trofej i sigurno da će probati u ligi ići što dalje, jer svakako da ne želiš otpočeti novi posao sa pozicijom broj 6 ili gore od toga (a može bolje). Iskreno, ja bih radije dva kupa i 7. ili 8. mjesto u ligi, nego recimo jedan kup i 5. mjesto. Međutim, mislim da smo svi svjesni da ova ekipa trenutno nema kapacitet da igra na tri fronta do kraja, a totalno je neozbiljno očekivati da će se žrtvovati liga (koja donosi enorman novac klubu) jer unatoč svemu klub ima "mizernih" -8 u odnosu na Spurse. Tako da odluka pada na FA kup ili LE. Ako dalje razlažemo stvari, sa ovim drugim imaš šanse da uhvatiš LP što će sigurno probati Jurgen, tako da je računica po meni jasna - FA kup će se žrtvovati. Možda i mogu probati izgurati i tu, ali onda slijedi debakl posljednjih mjesec - dva i veći broj povreda nego sada.

EDIT: Da dovršim samo započeto...

U vezi te priče sa Rodgersom i kolapsa koji se desio sezoni 14/15, LP je tu zapravo najmanji faktor. Desilo se ono što je svima poznato, a to je da je klub ostao prvo bez najboljeg igrača Suareza, a zatim vjerovatno drugog najboljeg - Sturridgea, čim si ekipi oduzeo nekih cca 40 ligaških golova. LFC je i u toj famoznoj sezoni primio veliki broj golova, ali su imali luđački napad pa je bilo sasvim normalno da ako prime 2 ili 3, zabiju 4,5 ili 6 komada. Onda se desilo da bukvalno nestane ovih 40-tak golova, a da klub nastavi da prima skoro identičan broj golova. Gerrard se raspao psihički, a fizički ionako ga zadnjih godina nije krasila neka trka. Klub kao najveće pojačanje dovodi cirkusanta Ballotelija, te masu igrača upitnog kvaliteta poput Lovrena, Morena, Origija, Markovića, Cana itd... Naravno ovi mladi su dovedeni kao talenti od kojih se očekuje da u budućnosti dostignu neki željeni nivo, ali klub gubi ponajboljeg napadača svijeta u tom trenutku i ne dovodi adekvatnu zamjenu i praktično odatle kreću svi problemi. Sad šta bi bilo kad bi bilo - na kraju pristojnih -8 u odnosu na United, ali da je Sturridge bio bar još 5 utakmica spreman bilo bi... i tako to.

Da se još vratim kratko na tu famoznu 13/14. Rodgers je u toj sezoni ozbiljnije koristio (više od 10 nastupa) tačno samo 18 igrača - što je jako, jako malo. Koliko me sjećanje služi, te sezone Liverpool nije igrao Evropu i prilično brzo je eliminisan iz kupova. Dakle, ekipa je imala sasvim dovoljno vremena da se sprema samo za ligaške mečeve, što je na kraju i rezultiralo sa korištenjem malo igrača. Šta misliš dokle bi dogurali da su igrali na 3 fronta recimo? I onda se desi taj raspad sistema i opet korak nazad za Liverpool.

Eh to je poenta onog što govorim za narednu sezonu i ne igranje u Evropi. Klopp neće moći posložiti ekipu samo za jedan prelazni rok po svojoj želji i to iz više razloga. Pitanje je u kakvom će sastavu biti ekipa za narednu sezonu, šta će biti sa dugoročno povrijeđenim igračima (Gomezom, Ingsom, i Sturridgeom)... Liverpool nema taj luksuz da u ligi odmara neke igrače ili vrši neke kombinacije jer nisu toliko dominantni da se poigravaju sa protivnicima, znači 100% u svakom duelu moraju dati od sebe, a opet ako uđeš u LP naravno da ćeš igrati sa 120% u svakom meču jer je klub željan tog takmičenja. Zatim tu dođu kupovi, gdje nemaš obraza ispasti odmah i to od nekog trećeligaša ili i gore, pa i tu igraš sa barem kombinovanim sastavom, pa eventualno dobro prođeš pa i završnici igra bolji tim ne bi li se uzeo trofej i tako dalje i tako dalje. Uz sve to, ekipa standardno ima brutalne pripreme za početak sezone, gdje se putu hiljade i hiljade kilometara i ionako iscrpljeni igrači dodatno umaraju (najbolje se oslikalo na Chelseau ove sezone).

Dakle, malo po malo, sa svih strane skupilo bi se eventualno sa igranjem u Evropi nekih finih skoro pa 60 mečeva, a sa ovim što Klopp hoće da implementira - presing, muška i borbena igra do zadnje sekunde, daje mi za pravo da mislim i vjerujem da ekipa neće odradi dovoljno dobro prelazni rok da se može iznijeti tih 50-tak - 60 utakmica kako treba i da će se desiti da u sezoni 16/17 ne izbore LP što će opet biti korak unazad i gdje se može desiti slična stvar kao i sa Rodgersom.
FK Pjetlovi

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 29 jan 2016, 08:50

Times pise kako nam je Chicarito sad prioritet. Lako moze ovo znaciti da smo pustili buvu novinarima zbog Teixeire.
Sumnjam da je Meksikanac uopste i moguc sad u januaru.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 29 jan 2016, 09:03

Paradajz je napisao/la:Times pise kako nam je Chicarito sad prioritet. Lako moze ovo znaciti da smo pustili buvu novinarima zbog Teixeire.
Sumnjam da je Meksikanac uopste i moguc sad u januaru.
Da, ali govore da će Chicha na ljeto biti meta, ne sada, jer ne vjeruju da će ga pustit Bayer.
The Anfield side had discussed the idea of trying to rush through a deal this month but believe Leverkusen could not be persuaded to sell.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 29 jan 2016, 09:22

Da, sad vidim da je kao top priority za leto. Nista mi se to ne svidja.
Sve mi je to sumnjivo, pogotovo sto je Rory Smith potpisnik clanka.

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 29 jan 2016, 09:40

Navodno su ga nasi zeljeli i 2014, ali je on zelio procesti godinu na posudbi u Realu. Ne znam sta bi rekao na to. Uvijek sam ga cijenio i smatrao jako dobrim igracem, ali bio je u Unitedu, a meni to dosta smeta.
Sve su prilike da od Teixeire nema nista u januaru. Razlika u ponudjenoj i trazenoj cijeni je prevelika, a na ljeto ce Shakhtar imati vise kupaca, i vjerovatno ce otici za 50mil eura. Tako da se bojim da i njega mozemo dodati na listu sa Costom, Willianom, Mkhitarjanom itd.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 29 jan 2016, 11:00

Oglasili se ovi iz Shakhtara.
Shakhtar CEO: "Liverpool offered €32m and €4m bonus. It was their last figure. Our position is, we don't want to sell Alex Teixeira now."
Shakhtar CEO: "We will sell Alex Teixeira only at the end of the season. We need good results in Europa League and Ukrainian Championship."
Shakhtar CEO: "Alex Teixeira has a €70m clause in his contract. If someone can pull this off, then come and take him."
Shakhtar CEO: "Klopp wants to see Alex Teixeira, in a personal conversation with Liverpool, it was also mentioned."
70m evra je vec ludilo. :lol:

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 29 jan 2016, 11:18

Upravo procitao...
Ako je tacno da su ga molili da ostane jjos sest mjeseci, kada sz svi bjezali iz Shakhtara, i on prihvatio, onda ga fakat jebu.
Ova cijena od 70 miliona je smijesna za igraca iz Ukrajinske lige.
Koliko god da sam se radovao eventualnom dolasku, previsoka cijena mi je promijenila misljenje.
Jbt, skoro ko Suarezova cijena.
Shaktar, hvala i prijatno...
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 29 jan 2016, 12:29

Jurgen Klopp is set to make significant changes to his Liverpool side for Saturday’s FA Cup tie with West Ham at Anfield. (James Pearce)
Steven Caulker is in contention to make his full debut vs West Ham &
Dejan Lovren is set to make his comeback from injury. (James Pearce)
Daniel Sturridge’s absence is set to continue. He is still struggling to convince Klopp that he’s ready for a return. #lfc (James Pearce)
Joe Allen is expected to be rewarded with a start along with the likes of Christian Benteke, Jordon Ibe and Brad Smith vs West Ham. (Pearce)
Joao Teixeira and Cameron Brannagan will also come under consideration. Klopp must decide whether to retain Jon Flanagan. (James Pearce)
Kevin De Bruyne OUT for the Capital One Cup final.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 29 jan 2016, 12:58

A i lazu ovi ukrajinci u pm...
Neki dan Lucesku kaze da nema nista protiv odlaska Alexa, da ne zeli nezadovoljnog igraca u ekipi...
Sada ovaj njihov ceo kaze da trener "insistira" na njegovom ostanku.
Je.bo lud zbunjenog.
Meni potpuno identicno kao sa Konoplyankom.
Pocinjem gotiviti Ruse, ako ni zbog cega drugog onda zbog rata u Ukrajini.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 29 jan 2016, 13:40

ackeey je napisao/la:A i lazu ovi ukrajinci u pm...
Neki dan Lucesku kaze da nema nista protiv odlaska Alexa, da ne zeli nezadovoljnog igraca u ekipi...
Je.bo lud zbunjenog.
U Liverpoolu ništa novo. ... opet stara boljka, jbt pa nije Teixeira jedini igrač kreni odmah u pregovore i sa alternativom pa da bar jednog igrača završiš jer nemaš ti vremena u januaru ovakvo duge pregovore voditi... iz godine u godinu isto ja sve više počinjem sumnjati da ovo nije nesposobnost uprave nego pametna taktika kako da uštede novce a da izgleda da se nešto radi. Kako to da svaki drugi klub uspije napraviti transfer bez ovih zavrzlama ili se okrene realnijoj opciji a u Liverpoolu uvijek ista priča. Samo mi je zao kloppa ovdje očigledno da još nije skontao s kim ima posla i gdje je došao.

Ja bi volio da dođe chicharito uvijek mi je bio drag igrač i ne smeta mi sto je bio u Manchesteru.

@Ackeey čini mi se da su ovi iz donetska pro ruski orijentirani... ja sam ruse uvijek gotovio ali sumnjam da bi naši sa više uspjeha pregovarali s njima, ovo je više postalo sablonizirano
You are someone else I am still right here

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 29 jan 2016, 14:39

E sranja , na ljeto su sanse bas minimalne da ga dovedu

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 29 jan 2016, 17:50

reds je napisao/la:@YNWA, pošto sam u škripcu sa vremenom neću duljiti.

Mislio sam skroz na takmičenja u Evropi. Svakako da igranje u LP ima više prednosti, ali ako skontaš da je to vjerovatno 8-10 mečeva (sa kvalifikacijama) više za sezonu i to za ekipu koja u zadnje vrijeme ima dosta problema sa povredama i zbog toga nema širinu u ekipi, to je ipak itekako velik problem. Ponavljam da vjerujem da Klopp neće uraditi neki specijalan posao na ljeto iz više razloga i stoga se bojim da bi Liverpool naredne sezone mogao lahko ispuhati sa eventualnim igranjem na 4 fronta. Ključ moje zamisli jeste da bi klub bez natjecanja u Evropi imao i više nego dovoljno vremena da udari jake i čvrste temelje, te da naredne sezone sigurno upadne u TOP 4, sa tendencijom da se u narednim sezonama ustali u LP, te eventualno udari i na titulu. Moja prepostavka je da ako budu igrali LP, da neće istu izboriti za sezonu 17/18 kroz ligu što je opet korak unazad. Priču sa SK-a nisam slušao/čitao tako da nisam upućen.

Što se tiče ovih viška igrača :mrgreen: my bad. Nisam ni skontao, ali sa Alexom to bi bio najmanjim problem. Ključ je da se dovede kvalitetan centralni vezni ili krilo (uz njega) i u zavisnosti od toga iskombinovati. Can - Hendo nazad, Cou nešto povučenije lijevo krilo, Alex 10-tka, desno eventualno Milner i naprijed Firmino (recimo). U svakom slučaju veliki broj kvalitetnih kombinacija, ali to sve zavisi od transfera.

Liga znači prestiž i puno više novca (recimo više novca taman za koliko bi doveli Alexa) nego FA kup. Klopp ako ugrabi Liga kup, ima jedan trofej i sigurno da će probati u ligi ići što dalje, jer svakako da ne želiš otpočeti novi posao sa pozicijom broj 6 ili gore od toga (a može bolje). Iskreno, ja bih radije dva kupa i 7. ili 8. mjesto u ligi, nego recimo jedan kup i 5. mjesto. Međutim, mislim da smo svi svjesni da ova ekipa trenutno nema kapacitet da igra na tri fronta do kraja, a totalno je neozbiljno očekivati da će se žrtvovati liga (koja donosi enorman novac klubu) jer unatoč svemu klub ima "mizernih" -8 u odnosu na Spurse. Tako da odluka pada na FA kup ili LE. Ako dalje razlažemo stvari, sa ovim drugim imaš šanse da uhvatiš LP što će sigurno probati Jurgen, tako da je računica po meni jasna - FA kup će se žrtvovati. Možda i mogu probati izgurati i tu, ali onda slijedi debakl posljednjih mjesec - dva i veći broj povreda nego sada.

EDIT: Da dovršim samo započeto...

U vezi te priče sa Rodgersom i kolapsa koji se desio sezoni 14/15, LP je tu zapravo najmanji faktor. Desilo se ono što je svima poznato, a to je da je klub ostao prvo bez najboljeg igrača Suareza, a zatim vjerovatno drugog najboljeg - Sturridgea, čim si ekipi oduzeo nekih cca 40 ligaških golova. LFC je i u toj famoznoj sezoni primio veliki broj golova, ali su imali luđački napad pa je bilo sasvim normalno da ako prime 2 ili 3, zabiju 4,5 ili 6 komada. Onda se desilo da bukvalno nestane ovih 40-tak golova, a da klub nastavi da prima skoro identičan broj golova. Gerrard se raspao psihički, a fizički ionako ga zadnjih godina nije krasila neka trka. Klub kao najveće pojačanje dovodi cirkusanta Ballotelija, te masu igrača upitnog kvaliteta poput Lovrena, Morena, Origija, Markovića, Cana itd... Naravno ovi mladi su dovedeni kao talenti od kojih se očekuje da u budućnosti dostignu neki željeni nivo, ali klub gubi ponajboljeg napadača svijeta u tom trenutku i ne dovodi adekvatnu zamjenu i praktično odatle kreću svi problemi. Sad šta bi bilo kad bi bilo - na kraju pristojnih -8 u odnosu na United, ali da je Sturridge bio bar još 5 utakmica spreman bilo bi... i tako to.

Da se još vratim kratko na tu famoznu 13/14. Rodgers je u toj sezoni ozbiljnije koristio (više od 10 nastupa) tačno samo 18 igrača - što je jako, jako malo. Koliko me sjećanje služi, te sezone Liverpool nije igrao Evropu i prilično brzo je eliminisan iz kupova. Dakle, ekipa je imala sasvim dovoljno vremena da se sprema samo za ligaške mečeve, što je na kraju i rezultiralo sa korištenjem malo igrača. Šta misliš dokle bi dogurali da su igrali na 3 fronta recimo? I onda se desi taj raspad sistema i opet korak nazad za Liverpool.

Eh to je poenta onog što govorim za narednu sezonu i ne igranje u Evropi. Klopp neće moći posložiti ekipu samo za jedan prelazni rok po svojoj želji i to iz više razloga. Pitanje je u kakvom će sastavu biti ekipa za narednu sezonu, šta će biti sa dugoročno povrijeđenim igračima (Gomezom, Ingsom, i Sturridgeom)... Liverpool nema taj luksuz da u ligi odmara neke igrače ili vrši neke kombinacije jer nisu toliko dominantni da se poigravaju sa protivnicima, znači 100% u svakom duelu moraju dati od sebe, a opet ako uđeš u LP naravno da ćeš igrati sa 120% u svakom meču jer je klub željan tog takmičenja. Zatim tu dođu kupovi, gdje nemaš obraza ispasti odmah i to od nekog trećeligaša ili i gore, pa i tu igraš sa barem kombinovanim sastavom, pa eventualno dobro prođeš pa i završnici igra bolji tim ne bi li se uzeo trofej i tako dalje i tako dalje. Uz sve to, ekipa standardno ima brutalne pripreme za početak sezone, gdje se putu hiljade i hiljade kilometara i ionako iscrpljeni igrači dodatno umaraju (najbolje se oslikalo na Chelseau ove sezone).

Dakle, malo po malo, sa svih strane skupilo bi se eventualno sa igranjem u Evropi nekih finih skoro pa 60 mečeva, a sa ovim što Klopp hoće da implementira - presing, muška i borbena igra do zadnje sekunde, daje mi za pravo da mislim i vjerujem da ekipa neće odradi dovoljno dobro prelazni rok da se može iznijeti tih 50-tak - 60 utakmica kako treba i da će se desiti da u sezoni 16/17 ne izbore LP što će opet biti korak unazad i gdje se može desiti slična stvar kao i sa Rodgersom.
Pisi malo krace postove, malo ko ce ovo procitati, ne znam sta bi i meni da citam :mrgreen:

A sad ozbiljno. Osvajanjem kupa ti si vec u Evropi, igras kvalifikacije za EL, znaci 99 % si u grupnoj fazi, izgleda to si zaboravio ;)

LP ti nikako ne moze biti teret i nesto sto te moze poremetiti u planovima da dođes do cilja. LP ti moze samo pomoci, iz milion razloga. Razumio bi tu pricu da je sad dilema, da li potrositi 300 miliona funti i ici na sve ili nista, ako izboris LP odlicno, ako ne izboris nema te nigdje i neces se oporaviti u sledecih nekoliko godina.
Ovu prica ima smisla kad je rijec o EL, jer ides po nekim "vukojebinama", financijski ti ne donosi toliko koristi, zato Englezi i salju rezerve, ali LP je nesto drugo.

Sta ces vise novca dobiti ako budes 6, umjesto 7 ili 8 ? Pamte se samo trofeji, koga briga koji si zavrsio ako nisi izborio LP. A LP ne mozes izboriti, nije to samo -8.

I sam si napisao da najmanji uticaj na debakl prosle sezone ima LP, znaci ne bi ona bila problem ni sledece, samo dovedi kako treba pojacanja ?

BR je znao prije te sezone da mu ne treba sirok igracki kadar jer nema Evrope, da smo igrali Evropu sigurno bi doveo jos kojeg polovnjaka :mrgreen:

Presing je posebna prica, sumnjam da cemo takav Liverpool gledati sledece sezone, Klopp je vidio da se mora prilagoditi PL i da taj presing nece proci.
ackeey je napisao/la:A i lazu ovi ukrajinci u pm...
Je.bo lud zbunjenog.

Zezas se :?

I u cemu je sad problem, pa mi smo se isto ponasali u slucaju Suarez.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 29 jan 2016, 19:47

YNWA je napisao/la:
LP ti nikako ne moze biti teret i nesto sto te moze poremetiti u planovima da dođes do cilja. LP ti moze samo pomoci, iz milion razloga. Razumio bi tu pricu da je sad dilema, da li potrositi 300 miliona funti i ici na sve ili nista, ako izboris LP odlicno, ako ne izboris nema te nigdje i neces se oporaviti u sledecih nekoliko godina.
Ovu prica ima smisla kad je rijec o EL, jer ides po nekim "vukojebinama", financijski ti ne donosi toliko koristi, zato Englezi i salju rezerve, ali LP je nesto drugo.
Ja sam ti probao objasniti zašto mislim da je bolje imati što je manje moguć broj utakmica sljedeće sezone, tako da nemam više ništa napisati na tu temu.
Sta ces vise novca dobiti ako budes 6, umjesto 7 ili 8 ? Pamte se samo trofeji, koga briga koji si zavrsio ako nisi izborio LP. A LP ne mozes izboriti, nije to samo -8.
Napisao sam da bih ja radije da klub uzme oba kupa (osim ako neće direktno u EL onda :) ) pa makar završio i na slabijoj poziciji, nego da bude naprimjer peti i da uzme jedan kup. Istina je samo da se trofeji pamte, ali briga je vlasnike kluba i one koji brinu o novcu jer je očigledno da oni nisu raspikuće bez obzira na stotine miliona koje je Liverpool potrošio. Ipak je liga najbitnija i logično je da ako si u Liverpoolu ne želiš da budeš slabo plasiran. Navijači su praktično naviknuti na slab plasman i sasvim je normalno postalo vidjeti LFC na pozicijama recimo 6 ili 7 ili i gore. Potpuno je suludo u trenutnoj situaciji (prihvatljivih -8 u odnosu na LP) očekivati da će se liga 'otkačiti' zarad FA kupa. Radi EL bih i razumio, ili da je klub izgubio sve šanse za LP (kojoj se sigurno potencijalno nadaju), ali ovako nema šanse.
I sam si napisao da najmanji uticaj na debakl prosle sezone ima LP, znaci ne bi ona bila problem ni sledece, samo dovedi kako treba pojacanja ?
Upravo tako i to sam mislim detaljno i objasnio. Jednostavno sumnjam da neće ekipa imati potrebnu širinu da naredne sezone iznese recimo 50+ mečeva, a od Švaba ne očekuješ da će puštati tek tako utakmice. Dakle, ako dovedu potrebne kvalitetne igrače, recimo na 4 od 5 pozicija koje sam naveo, onda vjerujem da će moći igrati ako treba i na 3 fronta punom snagom, u suprotnom nikako. Plus što bi se moglo desiti da City, Chelsea i United uđu u sezonu sa novim trenerima, a ove prve dvije ekipe i sa dosta izmjena što svakako želiš iskoristiti dok se mašine nisu zahuktale.

Presing je posebna prica, sumnjam da cemo takav Liverpool gledati sledece sezone, Klopp je vidio da se mora prilagoditi PL i da taj presing nece proci.
To je jedno od milion pitanja. Trebaće i Kloppu još prilagodbe, pitanje je koliko će moći izvući pouka iz ove sezone, hoće li imati ijednom cijelu ekipu na okupu pa da barem u nekoliko mečeva vidi u potpunosti na čemu je. Sve se to može itekako odraziti na narednu sezonu. Šta će biti sa trojicom igrača koji su već dugo povrijeđeni (a koji su bitni igrači, barem za rotaciju), sa Bentekeom, Allenom, Lucasom i sličnim igračima? Koliko će na kraju biti izmjena u ekipi? Vrlo lahko se može desiti da ekipa uđe sa dosta izmjena u narednu sezonu, pa da praktično opet sljedeća sezona bude uigravanje, a imaš slabiju podlogu i ekipu od svih konkurenata i onda se vraćamo na ono o čemu sam toliko pisao i srž - imaćeš veliki broj utakmica, ekipu koja nije dorasla tome i koja vrlo vjerovatno u takvoj situaciji neće izboriti LP kroz ligu i to u sezoni koja će sigurno biti turbulentna za skoro sve sem Arsenala i onda opet imaš veliki korak unazad i to jednostavno postaje začarani krug.
FK Pjetlovi

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.