Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
Malo sam čeprkao po TM forumu, pa naišao na raspravu o najboljim igračima BL po pozicijama. Pa evo da i ja dam svoje mišljenje glede toga:
Golmani - 1. Neuer, 2. MATS. 3. Adler, 4. Weidi, 5. Giefer
Centralni braniči - 1. Hummels, 2. Dante, 3. Badstuber, 4. Subotić, 5. Pap
Bočni braniči - 1. Lahm, 2. Alaba, 3. Schmelle, 4. Piszczek, 5. Jung
Defenzivni/centralni vezni - 1. Javi, 2. Gundo, 3. Svinja, 4. L. Bender, 5. S. Bender
Ofenzivni vezni - 1. Goetze, 2. Ribery, 3. Reus, 4. Robben, 5. T. Muller
Napadači - 1. Lewa, 2. Mandžo, 3. Gomez, 4. Son, 5. Hunter
Defenzivni/centralni vezni - 1. Javi, 2. Gundo, 3. Svinja, 4. L. Bender, 5. S. Bender
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"
Nije tvoje da misliš...anton 1983 je napisao/la:Ja mislim da si jako dobro razmislim prije nego što nešto napišem.

Ti tako uvijek "pametno zboriš" da si stalno na kraju u krivu (Gundo aka Flop, Reus...anton 1983 je napisao/la: Onaj bolji i pametniji odgovor koji sam trebao dobiti, nije mi bilo niti u peti da ću ga dobiti.

Vjeruj da se i mi tad odmaramo.anton 1983 je napisao/la:pa se zato svako malo od ovog foruma maknem i odmorim.

Kao što rekoh Nuri će tek sljedeće sezone pokazat' zašto je doveden. Konkretne razloge sam ti već naveo. Kraj priče. Nema tu mudrovanja. Ne znam samo zašto si imao neka očekivanja za ovu sezonu kad je on u pitanju?!

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
- anton 1983
- Kontakt:
Znači ti sad tvrdiš da on SADA nije ŠPEK koji će biti sljedeće sezone? Ajde potvrdi to tak da znam da sam ti ga metnuo!Semir bvb je napisao/la:
Kao što rekoh Nuri će tek sljedeće sezone pokazat' zašto je doveden. Konkretne razloge sam ti već naveo. Kraj priče. Nema tu mudrovanja. Ne znam samo zašto si imao neka očekivanja za ovu sezonu kad je on u pitanju?!![]()
Ono je l' igrao 100 ili 200 minuta je sasvim svejedno kad nije to to. Tek će biti To naredne sezone

Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
Ne može sada biti ŠPEK zato što od početka sezone nije imao preduslove da bude ŠPEK.
Molim adminsitraciju da ubace opciju "olovčica" pa da sve ovo probam nacrtati za one koji teže kontaju.

Molim adminsitraciju da ubace opciju "olovčica" pa da sve ovo probam nacrtati za one koji teže kontaju.

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
- anton 1983
- Kontakt:
A što sam ti ja reko, pametni? Zato se i moram odmoritiSemir bvb je napisao/la:Ne može sada biti ŠPEK zato što od početka sezone nije imao preduslove da bude ŠPEK.![]()

Znači ti misliš da je bilo iluzorno očekivati da će malo više igrati? Pa zaš si onda bio vesel kad je došao? I sam da znaš u 9 tekmi kod igrača koji se nalazi u situaciji kao Sahin je 270 za razliku od 132 minute, jako velika razlika :ugeek:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
Pa napisao sam ti već... Ček ček da se citiram...anton 1983 je napisao/la: Pa zaš si onda bio vesel kad je došao?

+1Semir bvb je napisao/la:"Drkicu smo bacali" zbog toga što se u tim vratio miljenik navijača, a ne zbog toga što smo očekivali da će nas odvesti na viši nivo.Tek sljedeće sezone očekujem od njega da pokaže zašto je doveden.
![]()

Kad pročitaš nešto onda razmisli o tome šta je pisac htio da kaže

- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Previše subjektivno.KSIVLE je napisao/la:Malo sam čeprkao po TM forumu, pa naišao na raspravu o najboljim igračima BL po pozicijama. Pa evo da i ja dam svoje mišljenje glede toga:
Leno i Trapp su svakako bolji od Giefera, stim da je Adler bolji od Matsa. Schmell po mom misljenju nije u top pet bekova. U odbrani Diagne zasluzuje da se nađe u top drustvu, a Hummels je pokazao par puta da nije na nivou Dantea. Gundoghan je prezelen da bi se našao ispred Sweinija. U izbor offanzivni veznjaka ne bih ulazio, ali i Kroos bi se mogao svrstati u top pet mirne duše. MAnždo puno više radi za tim od Lewandovskog ove godine i ako ćemo objektivno korisniji je za ekipu. Schurrle je također kao krilni napadač klasa vrijedna top 5.Svako ima svoje misljenje , ali 17 bodova prednosti kaze da nisi u pravu jer si forsirao igrače BVB-a.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Dvojio sam između Trappa i Giefera, pa odabrao Giefera. Adler je možda ove sezone bolji od MATS-a, ali u globalu je ovaj potonji bolji golman. A koga bi ti stavio ispred Schmellea? Fuchsa, Molinara, Kadleca, Uchidu...? Hummels se s pravom ubraja među najbolje stopere današnjice, dok s Danteom to nije slučaj. Što se tiče ofenzivnih veznjaka, ima tu još odličnih igrača tipa Kroos, Kuba, Draxler, Farfan..., ali po meni je ovih 5 top. Što se tiče 17 bodova, a šta je sa prošle 2 sezone? Nećemo donositi sud o igračima samo na osnovu ove nepune sezone.FRANK RIBERY je napisao/la:
Previše subjektivno.
Leno i Trapp su svakako bolji od Giefera, stim da je Adler bolji od Matsa. Schmell po mom misljenju nije u top pet bekova. U odbrani Diagne zasluzuje da se nađe u top drustvu, a Hummels je pokazao par puta da nije na nivou Dantea. Gundoghan je prezelen da bi se našao ispred Sweinija. U izbor offanzivni veznjaka ne bih ulazio, ali i Kroos bi se mogao svrstati u top pet mirne duše. MAnždo puno više radi za tim od Lewandovskog ove godine i ako ćemo objektivno korisniji je za ekipu. Schurrle je također kao krilni napadač klasa vrijedna top 5.Svako ima svoje misljenje , ali 17 bodova prednosti kaze da nisi u pravu jer si forsirao igrače BVB-a.
I naravno da je izbor subjektivan, jednako kao što bi bio i tvoj ili bilo kojeg drugog forumaša. Ali vjeruj mi da je manje subjektivan od raznih stručnjaka sa TM-a po kojima je Kiessling najbolji napadač BL (jer je prvi strijelac), Reinartz među najboljim veznjacima (jer ima dobre ocjene u Kickeru), Huszti među najboljim ofanzivcima (jer ima dobru scorer statistiku)...

"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"
- anton 1983
- Kontakt:
@Semire
Eto pobjedio, sa ovim načinom citiranja.
samo ne znam kaj ćemo ja i ti napraviti ako sahin do kraja sezone odigra bitnu ulogu za BvB. Smijat će nam se cijeli forum 
Eto pobjedio, sa ovim načinom citiranja.

Nadam se da će neko od predstavnika iz Njemačke uzeti ligu prvaka,aludiram na Dortmund ili Bayern.
Stvarno je smiješno kako se Real provukao i siguran sam da ako se sretnu sa Bayernom,da će biti 100% eliminisani.
Sretno Švabe!
Stvarno je smiješno kako se Real provukao i siguran sam da ako se sretnu sa Bayernom,da će biti 100% eliminisani.
Sretno Švabe!
Ljudi dragi kakva je ovo moćna liga. Još da Štrumpfići ne zaseru pa da imamo 3 u četvrtfinalu i time ponovimo 1998.
-
- Kontakt:
smiješan si mi KSIVLE s tim avatarom
ne mogu se nikako naviknuti

Agieren statt reagieren
ma bas je mocan s tim avataromPale_Companion je napisao/la:smiješan si mi KSIVLE s tim avataromne mogu se nikako naviknuti

Jbg, zaebo me Kloppo, nisam znao da će protiv Bayerna odmarati momčad za večeras. 

Nakon prvih susreta šesnaestine finala Evropske lige sam bio optimističan i rekao najmanje će 2 proći, a možda i svi. Na kraju je prošao 1. Ali isto sam tako rekao, da neću žalit iako svi ispadnu, ali da u Ligi prvaka prođu sva 3 tima.
Sad su vjerovatno već prošla 2, 99 %(Dortmund sigurno, Bayern skoro sigurno, da tako kažem...
) i nadamo se prolazu i Schalkea. 2 tima u četvrtfinalu Lige prvaka su ogromna stvar već i već se sad vidi nastavak pozitivnog trenda. Finalistu je BuLi imala i prošle sezone, a sad 3 ekipe u osmini finala, 2 ili 3 u četvrtfinalu, to je stvarno fantastično. Iako su i ekipe poput Schalkea i Leverkusena u ovih 15 godina znale daleko dogurat, ipak od 1999. godine mislim, nije bilo 2 bundesligaška tima u četvrtfinalu Lige prvaka. A 3 bi bila nešto fantastično. Zanimljivo da te '99 smo imali njemačko četvrtfinale - Bayern vs Kaiserslautern.
S tim da napomenem da tada nije bilo osmine finala....
Sad su vjerovatno već prošla 2, 99 %(Dortmund sigurno, Bayern skoro sigurno, da tako kažem...

S tim da napomenem da tada nije bilo osmine finala....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Iz razloga sto je pobjegao sa mjesta nesrece kada je sa svojim VW Toureg-om udario parkiranog Mercedesa Haggui ce morati platiti kaznu u iznosu od 36.000 € i ostace 4 mjeseca bez vozacke dozvole.
Steta na vozilu je bila 3.000 €...Stvarno je lik ispao BUDALA.

Steta na vozilu je bila 3.000 €...Stvarno je lik ispao BUDALA.

"My Favorite Ring is Always the Next One"
- schweinsteiger
- Kontakt:
Mozda je bio pijan,pa je zato i pobjegao.Tada bi mu bile vece sankcijeamerosm je napisao/la:Iz razloga sto je pobjegao sa mjesta nesrece kada je sa svojim VW Toureg-om udario parkiranog Mercedesa Haggui ce morati platiti kaznu u iznosu od 36.000 € i ostace 4 mjeseca bez vozacke dozvole.
Steta na vozilu je bila 3.000 €...Stvarno je lik ispao BUDALA.![]()

#miasanmia
Od ovog Stuttgarta nikakve koristi covjek nema...

Polako!amerosm je napisao/la:Od ovog Stuttgarta nikakve koristi covjek nema...

Iako večeras izgube to njima ništa ne znači,
a Bruno je zašarenio sastav(pogotovo naprijed), kao da se igra kalkuatora večeras.

Ma znaci za Bundesligu i to mnogo, a siguran sam da ce se oni sada vise koncentrisati na kup i preko njega pokusati obezbjediti Evropu naredne godine.Klare je napisao/la:Polako!amerosm je napisao/la:Od ovog Stuttgarta nikakve koristi covjek nema...![]()
Iako večeras izgube to njima ništa ne znači,
a Bruno je zašarenio sastav(pogotovo naprijed), kao da se igra kalkuatora večeras.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.