- NIJE TAČNO DA JE MUSEMIĆ U PROBLEMA SA OSIMOM.MUSEMIĆ JE BIO U "PROBLEMIMA" SA UPRAVOM SARAJEVA KOJA JE TRAŽILA OD IGRAČA SARAJEVA DA BOJKOTUJU MUSEMIĆA.ONI SU TO HINJSKI I URADILI U OBJE UTAKMICE I DOŠLI DO 0-3 I 2-5.TO JE BIO JEDINI NAČIN POGANLUKU U UPRAVI DA SMIJENI MUSEMIĆA KOLO PRIJE KRAJA JESENJEG DIJELA KAD JE BIO NA 1. POZICIJI. ALI KAD ONO HOĆE ,MARINOVIĆ JE VODIO EKIPU SAMO 3 PROLJETNA KOLA I PROGLAŠEN JE PREKID PRVENSTVA.SARAJEVO JE NA 1 MJESTU I KASNIJE PONOVO ŠAMPION.Pitam te koji je trener osvojio ovu(korona) titulu?.Musemić sa 18 utakmica na klupi ili Marinović sa 3 utakmice na klupi.tcity055 je napisao/la: ↑23 feb 2021, 18:03Željo, uvijek težak protivnik posebno sa prefiganim Amarom. Igrački nisu bolji, ako bude korektno suđenje a nadam se da hoće mogle bi se obje utakmice dobit. Važna je i jedna i druga a posebno KUP jer nema popravke. Šteta što nema navijača al nadati se da možda i bude. Malo je Husref u problemima u zadnje vrijeme kad igra protiv Osima.
FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 24 feb 2021, 18:50, ukupno mijenjano 1 put.
Odlično je to rješenje.Mnogo ljudi u gradu pa i sam Sarvan-novinar kaže da je najbolje ponuditi Husiću da izgradi tu tribinu i dati mu prostore ispod nje.emir012 je napisao/la: ↑23 feb 2021, 19:10Odlicna vijest - nadam se da ce se dogovorit da isto tako zajedno izgrade i istocnu tribinu sa sadrzajima potrebnim za nastup u Evropi.
(Znam da se slabo ko ovdje slaze sa mnom po tom pitanju, ali kad mogu stadion djelit Roma i Lazio, Inter i Milan itd... onda
ne znam zasto bi to bio takav problem u Tz)
Zeljo - tezak protivnik, ali eto ako je neka olaksavajuca okolnost - tri prve utakmice na proljece - sve su na Tusnju, znaci nema putovanja pa se nadam da ce nam to biti bar neka mala prednost u odnosu na Zeljeznicar.
Dođe cica na kolica.Sad onaj Osimov isprdak koji je kao dva puta do nogu potukao Musemića (uz pomoć igrača Sarajeva),dolazi Musemiću na istinu.
Karjašević ,Crnkić ,Kostić imaju prijetnju trećeg kartona.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 24 feb 2021, 19:16, ukupno mijenjano 1 put.
Ja sad ne ulazim u to ko je i dal koga izdao i uvjeren sam da možemo pobijediti obje utakmice ali da će bit teško hoće.tuzlac je napisao/la: ↑24 feb 2021, 18:27- NIJE TAČNO DA JE MUSEMIĆ U PROBLEMA SA OSIMOM.MUSEMIĆ JE BIO U "PROBLEMIMA" SA UPRAVOM SARAJEVA KOJA JE TRAŽILA OD IGRAČA SARAJEVA DA BOJKOTUJU MUSEMIĆA.ONI SU TO HINJSKI I URADILI U OBJE UTAKMICE I DOŠLI DO 0-3 I 2-5.TO JE BIO JEDINI NAČIN POGANLUKU U UPRAVI DA SMIJENI MUSEMIĆA KOLO PRIJE KRAJA JESENJEG DIJELA KAD JE BIO NA 1. POZICIJI. ALI KAD ONO HOĆE ,MARINOVIĆ JE VODIO EKIPU SAMO 3 PROLJETNA KOLA I PROGLAŠEN JE PREKID PRVENSTVA.SARAJEVO JE NA 1 MJESTU I KASNIJE PONOVO ŠAMPION.Pitam te koji je trener osvojio ovu(korona) titulu?.Musemić sa 18 utakmica na klupi ili Marinović sa 3 utakmice na klupi.tcity055 je napisao/la: ↑23 feb 2021, 18:03Željo, uvijek težak protivnik posebno sa prefiganim Amarom. Igrački nisu bolji, ako bude korektno suđenje a nadam se da hoće mogle bi se obje utakmice dobit. Važna je i jedna i druga a posebno KUP jer nema popravke. Šteta što nema navijača al nadati se da možda i bude. Malo je Husref u problemima u zadnje vrijeme kad igra protiv Osima.
Mi imamo jasan cilj .Utakmicu po utakmicu.Došao je čovjek koji je trener prve A klase.
Naravno ,jesenji rezultati su takvi kakvi su (loši).
Mi ulazimo u proljetni dio prvenstva bez imperativa kad je u pitanju plasman.
Ali, svaka utakmica je prilika momcima da eventualno poprave taj plasman.
Kad je Kup u pitanju ,mi smo ravnopravni sa svakim protivnikom i imamo motiv da na kraju podignemo pehar.
Svjesni smo svi toga.Željezničar ima prvo derbi protiv Sarajeva,a potom dolazi nama pa onda slijedi Kup - utakmica.
Ako naši momci budu u stanju ispoštovati ono što od njih traži Musemić mi ćemo biti ozbiljan takmac u ove dvije utakmice.
- Na Grbavici u Korona prenstvu početkom marta 2020 pobijedili su nas uz pomoć sudije.Mi smo ih sa 10 igrača sabili u šesnest.
Crnkiću nije dosuđen penal koji je gospodin Rebac na TV ocijenio kao postojeći.Ta četa željinih staraca jedva je dočekala kraj utakmice.Publika je tražila od sudije od 85 minute da svira kraj utakmice.Dobro se sjećam te utakmice.Da smo na klupi imali trenera umjesto Baljića , pobijedili bi ih.
- Trener puno znači.Sad fala Bogu konačno imamo trenera.
Naravno ,jesenji rezultati su takvi kakvi su (loši).
Mi ulazimo u proljetni dio prvenstva bez imperativa kad je u pitanju plasman.
Ali, svaka utakmica je prilika momcima da eventualno poprave taj plasman.
Kad je Kup u pitanju ,mi smo ravnopravni sa svakim protivnikom i imamo motiv da na kraju podignemo pehar.
Svjesni smo svi toga.Željezničar ima prvo derbi protiv Sarajeva,a potom dolazi nama pa onda slijedi Kup - utakmica.
Ako naši momci budu u stanju ispoštovati ono što od njih traži Musemić mi ćemo biti ozbiljan takmac u ove dvije utakmice.
- Na Grbavici u Korona prenstvu početkom marta 2020 pobijedili su nas uz pomoć sudije.Mi smo ih sa 10 igrača sabili u šesnest.
Crnkiću nije dosuđen penal koji je gospodin Rebac na TV ocijenio kao postojeći.Ta četa željinih staraca jedva je dočekala kraj utakmice.Publika je tražila od sudije od 85 minute da svira kraj utakmice.Dobro se sjećam te utakmice.Da smo na klupi imali trenera umjesto Baljića , pobijedili bi ih.
- Trener puno znači.Sad fala Bogu konačno imamo trenera.
-
- Kontakt:
Brkic zvanicno registrovan, u Nedelju ima pravo nastupa protiv komsinice.
Tuzla City / Sloga Simin Han
Čudno samo 1 godinu.Vjerovatno je sa mogućnošću produženja bar na 6 mjeseci.elvirbaljic je napisao/la: ↑24 feb 2021, 21:14Brkic zvanicno registrovan, u Nedelju ima pravo nastupa protiv komsinice.
"Iskusni veznjak je stavio paraf na jednogodišnji ugovor, a ono što je posebno može radovati Husrefa Musemića odmah će biti u konkurenciji".
DOBRO DOŠAO U FK TUZLA CITY GORANE BRKIĆU

.
Sloboda i Tuzla City igrat će na stadionu Tušanj u u nedjelju, 28. februara u 13:30 sati, a ne u 15:00 kako je prvobitno bilo planirano.
Do promjene termina utakmice došlo je uslijed problema sa trafostanicom koja napaja reflektorsku rasvjetu na tuzlanskom stadionu.
Ovo je šuplja.Pa ovo je bila dnevna utakmica.Sunce zalazi otprilike 17:35.Dakle pola sata poslije završene utakmice.
Sloboda i Tuzla City igrat će na stadionu Tušanj u u nedjelju, 28. februara u 13:30 sati, a ne u 15:00 kako je prvobitno bilo planirano.
Do promjene termina utakmice došlo je uslijed problema sa trafostanicom koja napaja reflektorsku rasvjetu na tuzlanskom stadionu.
Ovo je šuplja.Pa ovo je bila dnevna utakmica.Sunce zalazi otprilike 17:35.Dakle pola sata poslije završene utakmice.
-
- Kontakt:
Dobro je, neces morati nositi dva tufera i flasicu sirutke ako budes gledao u reflektore, yebo te otac retardirani.tuzlac je napisao/la: ↑25 feb 2021, 16:54.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".
U utakmici sa gorkim očekujem sigurnu pobjedu.U odnosu na prošli duel (koji smo dobili 2:1) naš tim je jači za otprilike 20 %(ne u igračkom smislu nego u stručnom znanju-Musemić) a tim sljedbenika ruske boljševičko-komunističke ideologije je slabiji za bar 20 % zbog odlaska nekih njima bitnih igrača.
Pobjedu može ugroziti samo neka potpuno nepredviđena pojedinost poput lošeg suđenja,crvenog kartona,izmišljenog penala ili neki bizarni detalj poput autogola i slično.Moja prognoza je čista pobjeda.
Pobjedu može ugroziti samo neka potpuno nepredviđena pojedinost poput lošeg suđenja,crvenog kartona,izmišljenog penala ili neki bizarni detalj poput autogola i slično.Moja prognoza je čista pobjeda.
Nisam izmislio ali sam zaprepašćen.Anti-fati , pa se javi Paveliću AntiSviuodbranu je napisao/la: ↑25 feb 2021, 17:41Dobro je, neces morati nositi dva tufera i flasicu sirutke ako budes gledao u reflektore, yebo te otac retardirani.tuzlac je napisao/la: ↑25 feb 2021, 16:54.
Istorija ex yu fudbala
Fudbal u Bosni i Hercegovini 1908-1941
Ekipe koje su se odazvale povjereništvu sarajevskog nogometnog podsaveza za igranja u ligi NDH 1941. Nekim klubovima je poslje zabranjeno takmicenje jer su bili previse srpski,jevrejski ili jugoslavenski.

-
- Kontakt:
Kod mene djed nosilac partizanske spomenice, partizan i socijaldemokrata. Otac dobrovoljac, komandir diverzanata.tuzlac je napisao/la: ↑25 feb 2021, 19:05Nisam izmislio ali sam zaprepašćen.Anti-fati , pa se javi Paveliću AntiSviuodbranu je napisao/la: ↑25 feb 2021, 17:41Dobro je, neces morati nositi dva tufera i flasicu sirutke ako budes gledao u reflektore, yebo te otac retardirani.tuzlac je napisao/la: ↑25 feb 2021, 16:54.
Istorija ex yu fudbala
Fudbal u Bosni i Hercegovini 1908-1941
Ekipe koje su se odazvale povjereništvu sarajevskog nogometnog podsaveza za igranja u ligi NDH 1941. Nekim klubovima je poslje zabranjeno takmicenje jer su bili previse srpski,jevrejski ili jugoslavenski.
![]()
Kod tebe otac bio ustasa, a ti zapuco van BiH cim je prva petarda pukla za novu godinu 91

Mene bi bilo stid da pisem ovdje vise, ali ti obraza nemas.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
Mi jesmo jači.Pogotovu kad je trener u pitanju.Ali, derbi utakmice su čudo.Zato, obzirom da tek počinje takmičenje , oprez.Ima i Gorki svoj adut .Ragib Omerović je bio Pomoćnik Musemiću u Gorkom.Ragib je inteligentan čovjek i sigurno je upamtio tadašnju Husrefovu doktrinu.Ako ne bude kiše do utakmice i teren bude bez kaljuže mi smo zaista u prednosti jer imamo igrače i igru za normalne uslove.Oni na forumu uglavnom realno rezonuju i nadaju se uglavnom jednom bodu.Vjerujem da će Grado i postaviti igru aktivne odbrane to jest sa puno trčanja i pokušaja presinga na našu zadnju liniju ali i na cjelom terenu.Bitno je da sudija sudi u egalu i da ne dozvoli grubu igru Gorkom.Početnih pola sata će biti vrlo interesantni.Ako kojim slučajem Tuzla zabije gol onda Gorki mora mijenjati doktrinu.Eh tad će trebati ozbiljno shvatti njihove napade ili pokušaje napada.Istovremeno treba nemilosrdno ići u istom tempu i tražiti drugi i eventualno treći gol.Ako poluvrijeme završi neriješeno , trebalo bi da u drugom dođe do izražaja naš kvalitet i da dođemo do bilo kakve pobjede.Treba nam ta pobjeda na debiju Husrefa Musemića a pred utakmice kontra Željezničara.CityCity je napisao/la: ↑25 feb 2021, 17:51U utakmici sa gorkim očekujem sigurnu pobjedu.U odnosu na prošli duel (koji smo dobili 2:1) naš tim je jači za otprilike 20 %(ne u igračkom smislu nego u stručnom znanju-Musemić) a tim sljedbenika ruske boljševičko-komunističke ideologije je slabiji za bar 20 % zbog odlaska nekih njima bitnih igrača.
Daj nam malo formacije sastava itd. il da nam Valja odmah izdiktira sastav.tuzlac je napisao/la: ↑25 feb 2021, 19:35Mi jesmo jači.Pogotovu kad je trener u pitanju.Ali, derbi utakmice su čudo.Zato, obzirom da tek počinje takmičenje , oprez.Ima i Gorki svoj adut .Ragib Omerović je bio Pomoćnik Musemiću u Gorkom.Ragib je inteligentan čovjek i sigurno je upamtio tadašnju Husrefovu doktrinu.Ako ne bude kiše do utakmice i teren bude bez kaljuže mi smo zaista u prednosti jer imamo igrače i igru za normalne uslove.Oni na forumu uglavnom realno rezonuju i nadaju se uglavnom jednom bodu.Vjerujem da će Grado i postaviti igru aktivne odbrane to jest sa puno trčanja i pokušaja presinga na našu zadnju liniju ali i na cjelom terenu.Bitno je da sudija sudi u egalu i da ne dozvoli grubu igru Gorkom.Početnih pola sata će biti vrlo interesantni.Ako kojim slučajem Tuzla zabije gol onda Gorki mora mijenjati doktrinu.Eh tad će trebati ozbiljno shvatti njihove napade ili pokušaje napada.Istovremeno treba nemilosrdno ići u istom tempu i tražiti drugi i eventualno treći gol.Ako poluvrijeme završi neriješeno , trebalo bi da u drugom dođe do izražaja naš kvalitet i da dođemo do bilo kakve pobjede.Treba nam ta pobjeda na debiju Husrefa Musemića a pred utakmice kontra Željezničara.CityCity je napisao/la: ↑25 feb 2021, 17:51U utakmici sa gorkim očekujem sigurnu pobjedu.U odnosu na prošli duel (koji smo dobili 2:1) naš tim je jači za otprilike 20 %(ne u igračkom smislu nego u stručnom znanju-Musemić) a tim sljedbenika ruske boljševičko-komunističke ideologije je slabiji za bar 20 % zbog odlaska nekih njima bitnih igrača.
Treba otići na trening.Tu se nazire prva postava. Mislim da je danas pres konferencija.Naravno bez otkrivanja startne postave.tcity055 je napisao/la: ↑25 feb 2021, 20:32Daj nam malo formacije sastava itd. il da nam Valja odmah izdiktira sastav.tuzlac je napisao/la: ↑25 feb 2021, 19:35Mi jesmo jači.Pogotovu kad je trener u pitanju.Ali, derbi utakmice su čudo.Zato, obzirom da tek počinje takmičenje , oprez.Ima i Gorki svoj adut .Ragib Omerović je bio Pomoćnik Musemiću u Gorkom.Ragib je inteligentan čovjek i sigurno je upamtio tadašnju Husrefovu doktrinu.Ako ne bude kiše do utakmice i teren bude bez kaljuže mi smo zaista u prednosti jer imamo igrače i igru za normalne uslove.Oni na forumu uglavnom realno rezonuju i nadaju se uglavnom jednom bodu.Vjerujem da će Grado i postaviti igru aktivne odbrane to jest sa puno trčanja i pokušaja presinga na našu zadnju liniju ali i na cjelom terenu.Bitno je da sudija sudi u egalu i da ne dozvoli grubu igru Gorkom.Početnih pola sata će biti vrlo interesantni.Ako kojim slučajem Tuzla zabije gol onda Gorki mora mijenjati doktrinu.Eh tad će trebati ozbiljno shvatti njihove napade ili pokušaje napada.Istovremeno treba nemilosrdno ići u istom tempu i tražiti drugi i eventualno treći gol.Ako poluvrijeme završi neriješeno , trebalo bi da u drugom dođe do izražaja naš kvalitet i da dođemo do bilo kakve pobjede.Treba nam ta pobjeda na debiju Husrefa Musemića a pred utakmice kontra Željezničara.CityCity je napisao/la: ↑25 feb 2021, 17:51U utakmici sa gorkim očekujem sigurnu pobjedu.U odnosu na prošli duel (koji smo dobili 2:1) naš tim je jači za otprilike 20 %(ne u igračkom smislu nego u stručnom znanju-Musemić) a tim sljedbenika ruske boljševičko-komunističke ideologije je slabiji za bar 20 % zbog odlaska nekih njima bitnih igrača.
Mada svako živ ovdje može ubostI min. 9 igrača koji će biti starteri.Ja ne želim da se zamaram sastavom i igračima.Imam puno povjerenje u Musemića i nastojat ću da uživam u igri našeg tima. Vidjet ćemo kakva je škvadra trenutno.Mi trebamo biti pravi 10. marta u Kupu.Ove dvije utakmice su malo u sjeni Kup utakmice.Jedino što u nedelju Musemić debituje na klupi našeg tima, pa ta činjenica sama po sebi ima posebnu draž.Došao je veliki trener , dokazani znalac i beskompromisni borac.Ako FK Tuzla za njegove ere ne poraste kao klub onda neće nikada.
Naši danas trening obavljajuu Mramoru. Vidio sam se sa Musemćem i Ćosićem.Husref gospodski ,miran i hladan ko boza. Ipak osjeti se u havi da je naoštren i to ne malo. Ćosić se ne odvaja od laptopa.Sve podake pohranjuje u njega i onda predočava stanje Šefu.Šofer je uredno parkirao autobus i poput oficira čeka znak.Tu su bili još kuhar, i Fizioterapeut.Komentarisali smo razlog pomijeranja termina utakmice od strane Gorkog Izgledada im je iskopčana struja , nije u pitanju nikakav kvar na trafou. Moja-TV je tražila pomjeranje termina zbog što kristalnije slike..Mislim da je trening u 15 sati.Ja sam bio gore na Barama oko pola 2 ,oni još nisu ni mislili krenuti.Dobru su destinaciju izabrali .Teren u Mramoru je zaista najbolji u tuzlanskom srezu.Žao mi je da je Hasanović ipak van stroja.Ali šta je tu je.Onaj žvaljo Beganović kaže da se ne boji i time otkriva da se upravo boji.Da se on ne boji ne bi ni spominjao strah.Ne znaju ni koliko im je godina.Kaže 100 a ušli u 102.
Trenutno korisnika/ca: prisonbreak, Proximic i 10 gostiju.