floyd je napisao/la: Evropsko moze trajat i 7 dana za nas. Ne vjerujem da je toliki problem pustiti Nurkica. Na kraju krajeva, ne zanima nas idealan odnos sa nekakvim umjetnim klubom, vec je interes reprezentacije br 1.
joj sto ne mogu te umjetni klub
sta znaci umjetni klub, onaj klub koji odigra dvije tri sezone i nestane
cedevita je klub koji je prvo nastao zamjenom imena hermes, zatim je u kosarci pod ovim imenom preko 7-8 godina i isao je stepenicu po stepenicu, zatim za razliku od onih klubova koje nazivaju umjetnim, cedevita ima ogromnu skolu kosarke (najvecu na balkanu) i respektabilne juniore
ove sezone ce iz njenih juniora imati sansu 2 igraca + nurkic kojega su oni doveli sa 18 godina inace interesatno je da samo tako partizan radi zadnjih 5-6 godina, ali on se velica
ta ista cedevita ce sigurno biti 99% u kosarci jos nekih 4-5 godina kao respektabilan tim, a imaju potencijal i da budu u kosarci vise puno vise nego sto je bio recimo hemofarm, a onako da naglasim da su dugo godina danasnju caju zvali umjetnim klubom jer je nastao ulaganjem velikih svota novca od strane Tau ceramice
plus taj isti nurkic ima jos 3 godine ugovora sa istim klubom i sta onda kada bi mu klub poceo praviti probleme da igra za reprezentaciju, a pored njega je tu i markus loncar koji se jos nije odlucio, ali za razliku od drugih klubova cedevita ne vrsi pritisak na njega
i ako mi cak zaigramo 7 dana na eurobasketu, to bi bilo sa danasnjim danom 13 dana manje trenaznog procesa za nurkica i onda bi mogao popusiti minutazu na koju sada racuna pa dobar dio sezone presjediti na klupi, a upravo to bi bilo protiv interesa reprezentacije
tako molim te mi objasni sta bi to toliko reprezentacija dobila i sam jusuf kada bi ga sada zovnuli (a cak mislim da bi jusuf zamolio da ga sada ne zovemo), kada bi puno vise mogli izgubiti na duze staze
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10