Teško ćemo uzeti i bod, idemo bez 2 stuba odbrane, a u Trebinju smo i tradicionalno u lošem izdanju. Plus izgubili su jednu kod kuće, dvije neće sigurno.harry_90 je napisao/la:Musa treba pod hitno kod ocnog ljekara,stvarno ne znam za sta mu cvike sluze na glavi,zbog ukrasa ? Kako covjek moze izjavit da su zasluzeno dobili,kada nisu sutnuli na golsad se treba okrenut mecu protiv Leotara i probati uzeti jedan bod.
Kada će stadion Tušanj biti završen?
Izgradnja gradskog stadiona Tušanj čija rekonstrukcija je počela još u ljeto 2009. godine nije bila prioritet prethodne vlasti. Priča o milionskim investicijama i stadionu koji će biti jedan od najmodernijih u regionu završila je praznim obećanjima. Da li će se situacija izmjeniti promjenom vlasti i hoće li Tuzlaci u ovoj godini na novom-starom stadionu ugostiti neku od svjetskih ili bar domaću reprezetentaciju?
Izgradnja stadiona Tušanj u Tuzli je postala urbana legenda. Redaju se obećanja, gradi se i dograđuje, ali stadion ni ove, kao ni prethodnih godina nije dovršen. Iz Vlade TK već su najavili da ni u 2011. za izgradnju stadiona neće moći izdvojiti sredstva.
Prema procjenama premijera Vlade TK Seada Čauševića, izdvajanja za stadion dovela bi u pitanje isplatu dječijeg dodatka, što je sistem prioritetnih djelovanja. Javnosti ostaje nepoznato kako se u Vladi TK određuju prioriteti, te da li se dječiji dodatak i izgradnja stadiona uopšte mogu naći u istoj kategoriji? Ipak, svi se slažu da Tuzla mora imati stadion.
Za dovršetak radova na stadionu Tušanj, potrebno je oko 25 miliona KM. Jedini način ulaganja u ovako veliki projekat je, po mišljenju načelnika Općine Tuzla Jamina Imamovića, pronalazak investitora i sihronizovano, ekonomično i racionalno djelovanje.
Trenutno je u fazi završetak sjeverne tribune sa 2000 natkrivenih mjesta, nakon čega će uslijediti gradnja istočne tribine sa 8000 natkrivenih mjesta. Dio realizacije projekta je i izgradnja pomoćnog stadiona, a u toku je rješavanje imovinsko pravnih odsnosa i rušenje okolnih objekata.
Kako će biti 2012. godine građanima Tuzle teško je zamisliti, a ostaje im samo da vjeruju obećanjima nove kantonalne i stare općinske vlasti, koje su se, za promjenu barem složile oko godine mogućeg završetka radova.
FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Spammer
1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #
1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #
- Probisvjet
- Kontakt:
FK Sloboda traži sankcionisanje sudije Kožula
Uprava Fudbalskog kluba Sloboda i v. d. direktora Zdenko Jurić poduzeli su sve mjere da bi glavni sudija meča 20. kola Premijer lige BiH između Slobode i Zrinjskog Oliver Kožul bio sankcionisan.
U Slobodi smatraju da je sudija iz Širokog Brijega dosuđivanjem penala Zrinjskom poklonio pobjedu i tako oštetio tuzlanski klub.
"Kada kažemo sankcioniran, mislimo na njegovo skidanje sa sudijske liste. Poslali smo i dopis Nogometnom savezu BiH i Komitetu za takmičenje", ističu iz Slobode, koja je najavila žalbu UEFA-i i FIFA u slučaju da NSBiH ne sankcionira Kožula.
Uprava Fudbalskog kluba Sloboda i v. d. direktora Zdenko Jurić poduzeli su sve mjere da bi glavni sudija meča 20. kola Premijer lige BiH između Slobode i Zrinjskog Oliver Kožul bio sankcionisan.
U Slobodi smatraju da je sudija iz Širokog Brijega dosuđivanjem penala Zrinjskom poklonio pobjedu i tako oštetio tuzlanski klub.
"Kada kažemo sankcioniran, mislimo na njegovo skidanje sa sudijske liste. Poslali smo i dopis Nogometnom savezu BiH i Komitetu za takmičenje", ističu iz Slobode, koja je najavila žalbu UEFA-i i FIFA u slučaju da NSBiH ne sankcionira Kožula.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
- HeavensWonder
- Kontakt:
Probisvijet i mene to interesuje... U svakom gradu izgradnja stadiona je kapitalni projekat u koji se ne ulazi bez ozbiljnih investitora. Zar u kapitalizmu da ocekujemo da drzava gradi neke zgrade i stadione ?? Poticaj gradnji da, ali samo finansiranje gradnje NE, jer dodjemo u ovakav corsokak... Ako mogu nek nadju kakve investitore, privatizuju Slobodu, naprave DD, dovedu da BINGO bude sponzor klubu, cojk koji ima milione, pa mogli bi barem u Europu izaci pa makar titule ne vidjeli 200 godina !!!
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Poslali dopis NS BIH koji je pod suspenzijom
Slažem se da pristup i ulazak u utakmicu nije bio dobar, ušli smo u kontra ritam iz kojeg nismo mogli izaći. Zadovoljan sam igrom zadnje linije, te golmanom Mujkićem, dok jedina svijetla tačka u veznom redu je Almir Bekić. Lopta nije slušala Zoletića i Malkića, razlog za to mogu tražiti u izuzetno lošem terenu i uslovima za igru, od Gavarića očekujem puno više... Bošnjak je u drugom dijelu unio živost baš što sam od njega tražio. Što se tiče napadača Mujića, Mešanovića i Bekića oni moraju poboljšati realizaciju, jer ih samo golovi ostavljaju u sastavu-rekao je trener Slobode Ibrahim Crnkić.

Slažem se da pristup i ulazak u utakmicu nije bio dobar, ušli smo u kontra ritam iz kojeg nismo mogli izaći. Zadovoljan sam igrom zadnje linije, te golmanom Mujkićem, dok jedina svijetla tačka u veznom redu je Almir Bekić. Lopta nije slušala Zoletića i Malkića, razlog za to mogu tražiti u izuzetno lošem terenu i uslovima za igru, od Gavarića očekujem puno više... Bošnjak je u drugom dijelu unio živost baš što sam od njega tražio. Što se tiče napadača Mujića, Mešanovića i Bekića oni moraju poboljšati realizaciju, jer ih samo golovi ostavljaju u sastavu-rekao je trener Slobode Ibrahim Crnkić.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
Semir Borogovac koji je prosao omladinski pogon Slobode,ali tu nije dobio pravu sansu,proslog ljeta je bio blizu,ali zbog nesporazuma sa upravom Slobode,naustio je nas klub.Sada nastupa za njemackog 4-ligasa Tus Russingen gdje je u 10 meceva upisao 7 asistencija i 3 gola.Od naredne sezone nastupice za Arminiu Bielefeld,gdje je proveo par dana i dokazao se.

Live for nothing or die for something
<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3
<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3
Hary-90 to je zaista najljepša vijest.
Ja sam uvijek u malog Borogovca vjerovao i vjerujem.Samo mi žao što mu se nije ispunio san da zaigra za naš prvi tim,a vjerujem da bi se mnogi uvjerili u kvalitet malog koji nikad nije znao podbaciti.
Ja sam uvijek u malog Borogovca vjerovao i vjerujem.Samo mi žao što mu se nije ispunio san da zaigra za naš prvi tim,a vjerujem da bi se mnogi uvjerili u kvalitet malog koji nikad nije znao podbaciti.
Nije mu se dalo da zaigra,i ja bi volio kao i ti da je zaigrao za nas tim,ali mi se nismo pitali,vec drugi ljudi,kojima su bolji polovnjaci sa strane,nego nasa djeca.Neki dan slusam na tvtk izjavu predsjednika prinudne uprave kako izjavljuje da klub ce vise se okrenut igracima iz svoje skole,tako da bi naredne sezone moglo 7-8 momaka iz nase skole biti u timu Slobode,valjda bude nesto od toga.deset je napisao/la:Hary-90 to je zaista najljepša vijest.
I to je moguće: Juniori FK Sloboda neće u prvu ekipu!
Pred narednu utakmicu sa Leotarom, Stručni štab Slobode na raspolaganju ima znatno manji broj igrača nego je to bilo ranije, s obzirom da zbog "kartonijade"protiv Zrinjskog, Crnkić neće moći računati na tri standardna igrača.
U Tuzli će tako ostati Jogunčić, Nikolić i Malkić, a u Stručnom štabu Slobde su planirali da njihova mjesta zauzmu juniori, koji pod vodstvom Sakiba Malkočevića odlično igraju u Omladinskoj ligi BiH.
No, čini se da to u klubu sa Tušnja i nije tako jednostavna stvar.
- Niko od njih nema ugovore sa klubom i prema informacijama koje imam, neće niti da ih potpišu. Navodno, bez profesionalnih ugovora nemaju pravo nastupa za prvi tim – potvrdio nam je, očito iznenađeni Crnkić.
Jučer je po hitnom postupku napravljen prijedlog Stručnog štaba da profesionalne ugovore trebaju potpisati Aljukić, Sućeska, Jaganjac, Mešanović, Čivić i Omerović, koji su paraf na prvi profesionalni ugovor u karijeri odbili potpisati još nakon zimskih priprema.
S obzirom da je, ne tako davno, san svakog dječaka koji je trenirao u mlađim selekcijama Slobode bio da obuče dres prvog tima, ovo je još jedan pokazatelj u kakvom stanju se nalazi nekadašnji bh. fudbalski gigant, ali i potvrđuje da mladi igrači i previše "zeleni" razmišljaju prvenstveno o "inostranim angažmanima", želeći preskočiti prvu stepenicu na tom putu.
Ukoliko do sutra Crnkić ne bude imao spomenute igrače na raspolaganju, igrački kadar će navjerovanije popuniti igračima iz kadetske ekipe Slobode.
Pred narednu utakmicu sa Leotarom, Stručni štab Slobode na raspolaganju ima znatno manji broj igrača nego je to bilo ranije, s obzirom da zbog "kartonijade"protiv Zrinjskog, Crnkić neće moći računati na tri standardna igrača.
U Tuzli će tako ostati Jogunčić, Nikolić i Malkić, a u Stručnom štabu Slobde su planirali da njihova mjesta zauzmu juniori, koji pod vodstvom Sakiba Malkočevića odlično igraju u Omladinskoj ligi BiH.
No, čini se da to u klubu sa Tušnja i nije tako jednostavna stvar.
- Niko od njih nema ugovore sa klubom i prema informacijama koje imam, neće niti da ih potpišu. Navodno, bez profesionalnih ugovora nemaju pravo nastupa za prvi tim – potvrdio nam je, očito iznenađeni Crnkić.
Jučer je po hitnom postupku napravljen prijedlog Stručnog štaba da profesionalne ugovore trebaju potpisati Aljukić, Sućeska, Jaganjac, Mešanović, Čivić i Omerović, koji su paraf na prvi profesionalni ugovor u karijeri odbili potpisati još nakon zimskih priprema.
S obzirom da je, ne tako davno, san svakog dječaka koji je trenirao u mlađim selekcijama Slobode bio da obuče dres prvog tima, ovo je još jedan pokazatelj u kakvom stanju se nalazi nekadašnji bh. fudbalski gigant, ali i potvrđuje da mladi igrači i previše "zeleni" razmišljaju prvenstveno o "inostranim angažmanima", želeći preskočiti prvu stepenicu na tom putu.
Ukoliko do sutra Crnkić ne bude imao spomenute igrače na raspolaganju, igrački kadar će navjerovanije popuniti igračima iz kadetske ekipe Slobode.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
mnogo se suska kako smo dali bodove Zrinjskom, a da ce njih dobiti Buducnost...ako ih Buducnost dobije onda je to vjerovatno tacna informacija.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- slani grad
- Kontakt:
propadose u kupu ovi iz listice ko kauc....IMA BOGA...koga li ce kockastoglavi drug bevanda povalit ove sezone za europu

UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987
- slani grad
- Kontakt:
druze...buducnost i drina su vec drugoligasi...vjeruj miSaltCityAttack je napisao/la:mnogo se suska kako smo dali bodove Zrinjskom, a da ce njih dobiti Buducnost...ako ih Buducnost dobije onda je to vjerovatno tacna informacija.

UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987
I ja sam procitao na jednom portalu da su se pobjede na Zrinjski uplacivale u Hercegovini i Tuzli,sad koliko je tacno ne znam ? Mozda je ovo djelo Alena Mesanovica
znamo da voli popit i kockat se.

- Slatinash_7
- Kontakt:
I kaze oslanjaj se na svoju skolu.Ovo je stvarno sramota sta djeca rade.Halooo Messi nisam te prepoznao.Ja razumijem da oni ocekuju ugovore mnogo ranije,ili barem da im se ne nude i tim nekim nuznim situacijama ali sta glume oni sada i nece da potpisu ugovor.Umjesto da hrle na potpisivanje kako bi pomogli klubu glume neke zvijezde.Mozda ce nekima sad biti jasnije zasto se dovode djeca iz Zivinica,Lukavca itd itd i igraju prije nasih Messija,Ronalda Rooneya
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
Glupo im je ovo sto nece da potpisu sa Slobodom,mozda se nadaju pozivima Bayerna,Reala,Chelsea itd..
- neutralan__
- Kontakt:
Sve je moguce,iako smo mi racunali na 3 boda protiv Zrinjskog i bez toga,ali kako stvari stoje nista nam ne pomoze vise,mozda nije cist ni onaj nas bod iz MostaraSaltCityAttack je napisao/la:mnogo se suska kako smo dali bodove Zrinjskom, a da ce njih dobiti Buducnost...ako ih Buducnost dobije onda je to vjerovatno tacna informacija.

FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988
- neutralan__
- Kontakt:
Ili ovako da ti kazem isto je.slani grad je napisao/la:druze...buducnost i drina su vec drugoligasi...vjeruj miSaltCityAttack je napisao/la:mnogo se suska kako smo dali bodove Zrinjskom, a da ce njih dobiti Buducnost...ako ih Buducnost dobije onda je to vjerovatno tacna informacija.

FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988
IMa izuzetaka koji su vec ranije potpisali ugovore poput Salihovica, Rahmanovica, Hasanovic i Pirica.harry_90 je napisao/la:Glupo im je ovo sto nece da potpisu sa Slobodom,mozda se nadaju pozivima Bayerna,Reala,Chelsea itd..
- Probisvjet
- Kontakt:
Ugovor koji potpisu za Slobodu ne znaci da ne mogu otici vani. Ko god nece treba ga nogirati, pa onda nek se prodaje iz Dubokog Potoka!solar je napisao/la:IMa izuzetaka koji su vec ranije potpisali ugovore poput Salihovica, Rahmanovica, Hasanovic i Pirica.harry_90 je napisao/la:Glupo im je ovo sto nece da potpisu sa Slobodom,mozda se nadaju pozivima Bayerna,Reala,Chelsea itd..
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
U potpunosti se slazem...mad ta djeca misle da ih ugovor sa Slobodom veze tako da ne mogu ici nigdje a vecina ih ide po kojekakvim probama kad god hoce.Probisvjet je napisao/la:Ugovor koji potpisu za Slobodu ne znaci da ne mogu otici vani. Ko god nece treba ga nogirati, pa onda nek se prodaje iz Dubokog Potoka!solar je napisao/la:IMa izuzetaka koji su vec ranije potpisali ugovore poput Salihovica, Rahmanovica, Hasanovic i Pirica.harry_90 je napisao/la:Glupo im je ovo sto nece da potpisu sa Slobodom,mozda se nadaju pozivima Bayerna,Reala,Chelsea itd..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.