Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
Ovaj prokleti freiburg ako izadze u evropu bice najveca tragedija bundeslige jos od onog debilnog meinza prije par godina..koliko oni samo srece imaju to je bruka jedna...fortuna ih razvali promase 4 mrtve sanse I onda I'm fraiburg zabije pred kraj...werder pogodi okvir 3 puta ali opet gamad izvuce nerjeseno...protiv frankfurta cini mi se su opet imali srece...nebil I'm konacno okrenula ledza...
Izgurali su i tu do pobjede.gruezi je napisao/la:werder pogodi okvir 3 puta ali opet gamad izvuce nerjeseno...

Dešava se, jbga. Ja se samo sjetim one sezone od prije 15-ak godina kada je Club ispao, a oni ostali.
Treb'o bi ih uvijek mrziti, ali ne mogu.

Vidim da je mnogima ovaj njihov trener (totalni anonimus) zapeo za oko (pa i meni samom) i onda odgledah presicu nakon meča protiv Mainza. Malo je reći da je ispao ljudina.
Mislio sam da je puno stariji ('oće me ove prognoze u zadnje vrijeme

Kad ono...'65 godište.

Ti bokca.

Vom Jäger zum Gejagten
U finalu vidim Wolfsburg osim ako se prije toga ne susretne sa Bayernom.
Nadam se da neće Freiburg upasti u finale.

Nadam se da neće Freiburg upasti u finale.

1974---1975---1976---2001---2013---2020
Kako prenosi BILD Hannover se nalazi u velikim problemima jer Slomka i Schmadtke se nalaze u svadji i uopste nekomuniciraju...Razmjenu misljenja u posljednje vrijeme obavljaju preko e-mail-ova, a predsjednik kluba Martin Kind je nakon utakmice protiv BVB-a sa zavadjenim stranama organizovao sastanak da vidi u cemu je problem.
Iskreno se nadam da nece doci do razlaza, jer bas njih dvojca su od Hannover-a napravili ono sto danas jeste.
Iskreno se nadam da nece doci do razlaza, jer bas njih dvojca su od Hannover-a napravili ono sto danas jeste.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- schweinsteiger
- Kontakt:
Da.schweinsteiger je napisao/la:Ako Bayern osvoji kup,je li onda drugi finalista ide u LE ?
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Gladbach pobjedom u Frankfurtu je ponovo otvorio borbu za tu cetvrtu poziciju za koju se bori 7 ekipa. Ruku na srce treba biti realan i priznati da jedino Schalke ima potencijal da se nosi sa ekipama iz najviseg ranga, dok ostali nisu zreli za tu vrstu takmicenja, ali sam kod Schalke-a zbog Keller-a skeptican da na kraju mogu do te 4.pozicije.
Moze se reci da je za Bundesligu nekako ova 4.pozicija ukleta.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- Omerbavarac
- Kontakt:
Problem je sto samo Bayern i Dortmund imaju tu konstantu, Schalke je bio krenuo pravim putem ali su onda neletjeli na zid i zaustavili su se. Vjerujem da oni mogu napraviti puno toga u nastavku sezone i da ce se dokopati te 4. pozicije. Leverkusen je takodjer u posljednje vrijeme dosta solidan, igraju Europu (igrali su) no naredne sezone im nece biti jednostavno jer nece biti bas u najboljem polozaju, barem sto se tice izvlacenja za grupnu fazu.amerosm je napisao/la:
Eintracht je poceo padati, sto je mislim razumljivo, nesto slicno Mainzu one sezone kada su zaredali 7 pobjeda u nizu. Ocekujem jos pad Freiburga i napad ovih jacih klubova na Europu, tipa HSV-a, Schalkea, Gladbacha...
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Jos jedan dokaz koliko su timovi od cetvrtog do desetog(ne znam da li tu da svrstim Stutgart i VerderxD) izjednaceni.Cenim da ce stvari biti jasnije tek u poslednja 4 kola.Ne verujem da ce Salke uspeti da izbore Evropu, pogotovo ako prodju u cetvrtfinale.Mislim da od svih timova imaju najtezi raspored do kraja sezone(par nezgodnih gostovanja), a zanimljivo je da su igrali i sa Bajernom i Dortmundom.Mogu misliti kako je navijacima HSV-a nakon vecerasnjeg poraza Ajntrahta.Uvek kada je trebalo da pobede u bitnoj utakmici, oni su lako te meceve gubili.Oni mi od svih timova deluju najozbiljniji kandidat Ajntrahtu za cetvrto mesto.Da vidim da li ce sutra da pobede svoj mec pa da ostajem pri svojoj tvrdnji.
A i nadam se da su Majnc i Frajburg rekli svoje poslednje i da se nece puno pitati po pitanju pozicija koje vode u LE i da ce tu rec voditi jace ekipe.HSV, Salke, Hanover, Gladbah svejedno mi je ko ce to biti.Za Ajntraht nesto ne verujem da ce toliko propasti.
A i nadam se da su Majnc i Frajburg rekli svoje poslednje i da se nece puno pitati po pitanju pozicija koje vode u LE i da ce tu rec voditi jace ekipe.HSV, Salke, Hanover, Gladbah svejedno mi je ko ce to biti.Za Ajntraht nesto ne verujem da ce toliko propasti.
Augsburg opet na proljeće dodaje gas i sve izglednije šalje Hoffu u Cvajtu. A Bgmi ni Wob i Dusel nisu više tako sigurni.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"
Schalke ponovo u igri za CL dok je HSV ovim remijem možda izgubio šanse za Europu.
augsburg blizu baraža za opstanak, hoffnheim druga liga, pogotovo što im sutra mašina zvana BAYERN gostuje...
Nisam gledao tekmu (čak sam i na izvještaje docnio) tako da ništa o tekmi ne mogu reći.Tribalian je napisao/la:Werder - vrlo cudna ekipa.
Ovo je treći poraz zaredom i ponovo se, nakon nekog vremena, povlači priča je li odzvonilo treneru sa najdužim stažom u Bundesligi. Danas je debi imao (valjda) i novi sportski direktor. Kako li Lemke razmišlja?
Simpatišem zelene, ali ruku na herciku, odavno nisu imali lošiju ekipu.
Tema četvrtfinala između Bayerna i Borussije je spojena na ovoj temi.
Vom Jäger zum Gejagten
- gerdmuller
- Kontakt:
Augsburg se dosta konsolidirao u zadnje vrijeme.U zadnjih 5 utakmica samo 1 poraz.Iduce kolo im je "sad ili nikad" jer igraju kod kuce s Nurnbergom.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
Potpuno nejasna ekipa ,svakog moze da dobije i od svakoga moze da izgubi ,ne postoji nikakav kontinuitet u igri. Realno jesu slabiji nego prethodnih sezona ,ali opet kad pogledas igracki kadar ta ekipa bi bez problema trebalo da dobije jedan Augsburgh ,ali eto. Sta da kazem.geronimo je napisao/la:Nisam gledao tekmu (čak sam i na izvještaje docnio) tako da ništa o tekmi ne mogu reći.Tribalian je napisao/la:Werder - vrlo cudna ekipa.
Ovo je treći poraz zaredom i ponovo se, nakon nekog vremena, povlači priča je li odzvonilo treneru sa najdužim stažom u Bundesligi. Danas je debi imao (valjda) i novi sportski direktor. Kako li Lemke razmišlja?
Simpatišem zelene, ali ruku na herciku, odavno nisu imali lošiju ekipu.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
- schweinsteiger
- Kontakt:
Re: DFB Pokal, Četvrtfinale: Bayern München vs Borussia Dort
facepalmSemir bvb je napisao/la:adnan24 je napisao/la:Samo da pitam kakva je ono koreografija na pocetku utakmice...pa zar nije moglo malo bolje![]()
![]()
![]()
Tačno je bilo za Bogu plakat'!![]()
Bolja koreografija u drugoj kantonalnoj...
Eh nek' si me oraspoložio prisjećanjem na koreografiju...
A sad da shvatite koreografiju

#miasanmia
Već sam ranije govorio da je Werder svojom ziheraškom politikom i došao u ovo stanje a Schaaf je tu najmanje kriv, čovjek izvlači i više od maximuma od ovih levata koja je uprava nabacala i naravno veliki dio odgovornosti snosi i pobjegulja Allfos.
Ima Werder finu ekipicu, sigurno ništa slabiji od HSV-a i Gladbacha, ali problem je očito neke druge prirode, možda najprije i Schaaf.
Zamišljam da je vjerovatno najbolje rješenje bilo da je sa svojim haverom otišao u jazbinu Vukova,
nekako mi se čini da bi tamo dobar pos'o uradio, možda i odličan.
Werder, Wolf i Stutt otpali od borbe za Evrope, a ova dva će imati još jednu šansu kroz kup, samo da ne nabasaju na Freiburg.
Augsburg nastavlja niz, za razliku od Hoffe oni mi i nisu grdni, ukrstit' ih sa Kaiserom i bolji nek' pobijedi.
Moji pikovi za preostale 3 pozicije u Evropi su Schalke, Hannover i Gladbach, dok mi se HSV odavno zgadio, a i nakvi su mi nikakvi.

Zamišljam da je vjerovatno najbolje rješenje bilo da je sa svojim haverom otišao u jazbinu Vukova,
nekako mi se čini da bi tamo dobar pos'o uradio, možda i odličan.
Werder, Wolf i Stutt otpali od borbe za Evrope, a ova dva će imati još jednu šansu kroz kup, samo da ne nabasaju na Freiburg.

Augsburg nastavlja niz, za razliku od Hoffe oni mi i nisu grdni, ukrstit' ih sa Kaiserom i bolji nek' pobijedi.
Moji pikovi za preostale 3 pozicije u Evropi su Schalke, Hannover i Gladbach, dok mi se HSV odavno zgadio, a i nakvi su mi nikakvi.
- anton 1983
- Kontakt:
Dobro je da je BvB dobio, ovo mi daje nadu u bolje sutra. Sada će malo lakše biti igrati protiv Šahjtora, jer ipak idu u tu utakmicu sa malo više pouzdanja. Sam se nadam da će štoperski par biti Hummels- Subotić.
Jebote kako se ovdje drkalo na Sahina, da bi se pokazalo (zasad), d aje lik na kraju bezveze doveden. ap on je u Poolu kolko tolko igro što znači d abi trebao biti fit, a zasad u 5 tekmi ima upisane samo 132 minute. Prema tome, čini se da on više nije niti približno onakav igrač kakav je bio jer bi mu Klopp definitivno dao da igra više!
Kako sada opet pristupiti Schalkeu? Koliko puta sam ja piso o tome da neznam kaj da o njima mislim? Koliko puta sam ih dizo u nebesa i bio sa njima zadovoljan? Koliko puta sam ih popljuvo i bio s njima nezadovoljan? Sad se opet nalazimo na raskrižju di bi se dobro trebalo pisati o Schalku...Ako ispadnu od galatasaraya, opet smo ne na nuli nego ispod toga. A di je kvalifikacija za LP...
Hsv je klub koji visoko seže, a nisko pada. Kod njih se euforija jako brzo javlja. Od kluba koji se bori za opstanak, pa sve do kluba koji puca na Europu pa čak i na LP. Čim im malo bolje ide, odma se oni vide kao kandidati za visoko mjesto na kraju sezone i mam poslije toga padnu. Dvije utakmice ako oni dobe na početku sezone, kod njih se odmah piše o tome kako će u LP ili se boriti za naslov, slijedeće dvije ne dobiju, odmah su škart i tako ide taj začarani klub.
Oni su jedna vrsta lošijeg Schalkea i to već traje jako, jako dugo. Od onog trenutka kad su imali Vaarta i kad ih je Vaart napustio. Zbog svog potencijala oni na silu nešto žele uspjeti, ali ih isti taj potencijal koči da pogledaju istini u oči ili bolje rečeno da prihvate realnost. Ne smiju se zanositi, a taj dio njima ne ide. Mi cjelo vrijeme kad pričamo o HSV-u guramo ih u tu **** europu, a neki malo hrabriji čak i u Lp, a to tako ne ide. Treba prvo skočiti nego što kažeš HOP!
HSV bu najvjerojatnije imao još jednu "razočaravajuču" sezonu, no dal će ona stvarno biti takva ako se sjetimo di je HSV bio prošle sezone i kako su startali ovu. Sve dok se mentalni sklop u tom klubu nepromijeni i kritike nepostanu prihvatljive i realne, taj klub nebu napredovao!
Lila Prop!
Volim to tu i tamo reči a pogotovo kad je to istina, kao u Bumenovom slučaju!
Došlo je vrijeme da Schaff ode ća. Nije da je on loš, ali ljubav se izlizala. Lepo je to sve bilo dok je trajalo, no kad je rasprodaja stupila na snagu, kad se UMSATZ počeo smanjivatii kad se počelo govoriti o tome da se preveč troši, a troši se malo, unatoč novome SEXUALNOM stadionu, Bumen je propao, skupa sa Schaffom.
Nadam se da im nebumo prodali Petersena jer znam da nemaju za kruf i mleko!
Što se tiće nastavka sezone ona teško može biti spašena. Ako ju neko i more spasiti onda je to Schaff, ako se skrumpa. Fino neka on ovu sezonu bude do kraja, a na ljeto neka si oni svi skupa razmisle o tome, kako će dalje.
Bumen morti nema Bog zna kakvu momčad ali njihova ekipa kao i one od Hannovera i Gladbacha koje se bore za Europu, bi setrebala boriti za europu. Ako je to Bumenov uslov onda Schaaf ima već 3 loše sezone iza sebe i vrijeme je da kupi kofere, jer teško da Werderov budžet ovaj kadar bez europe može izdržati.
Ima da se Werder vrati na staro i da izbaci ove "slavene" i ostalu trulež iz ekipe, te počne raditi na kičmi sa mladim Njemcima kako bi BvB-u i Schalkeu mogo odgajati igrače, a ne da se u Bumenu nema kaj za kupiti.
I da na sve to trebaju igrati SEXUALAN nogomet, a ne rezultatski i sve će biti za 5
Jebote kako se ovdje drkalo na Sahina, da bi se pokazalo (zasad), d aje lik na kraju bezveze doveden. ap on je u Poolu kolko tolko igro što znači d abi trebao biti fit, a zasad u 5 tekmi ima upisane samo 132 minute. Prema tome, čini se da on više nije niti približno onakav igrač kakav je bio jer bi mu Klopp definitivno dao da igra više!
Kako sada opet pristupiti Schalkeu? Koliko puta sam ja piso o tome da neznam kaj da o njima mislim? Koliko puta sam ih dizo u nebesa i bio sa njima zadovoljan? Koliko puta sam ih popljuvo i bio s njima nezadovoljan? Sad se opet nalazimo na raskrižju di bi se dobro trebalo pisati o Schalku...Ako ispadnu od galatasaraya, opet smo ne na nuli nego ispod toga. A di je kvalifikacija za LP...
Hsv je klub koji visoko seže, a nisko pada. Kod njih se euforija jako brzo javlja. Od kluba koji se bori za opstanak, pa sve do kluba koji puca na Europu pa čak i na LP. Čim im malo bolje ide, odma se oni vide kao kandidati za visoko mjesto na kraju sezone i mam poslije toga padnu. Dvije utakmice ako oni dobe na početku sezone, kod njih se odmah piše o tome kako će u LP ili se boriti za naslov, slijedeće dvije ne dobiju, odmah su škart i tako ide taj začarani klub.
Oni su jedna vrsta lošijeg Schalkea i to već traje jako, jako dugo. Od onog trenutka kad su imali Vaarta i kad ih je Vaart napustio. Zbog svog potencijala oni na silu nešto žele uspjeti, ali ih isti taj potencijal koči da pogledaju istini u oči ili bolje rečeno da prihvate realnost. Ne smiju se zanositi, a taj dio njima ne ide. Mi cjelo vrijeme kad pričamo o HSV-u guramo ih u tu **** europu, a neki malo hrabriji čak i u Lp, a to tako ne ide. Treba prvo skočiti nego što kažeš HOP!
HSV bu najvjerojatnije imao još jednu "razočaravajuču" sezonu, no dal će ona stvarno biti takva ako se sjetimo di je HSV bio prošle sezone i kako su startali ovu. Sve dok se mentalni sklop u tom klubu nepromijeni i kritike nepostanu prihvatljive i realne, taj klub nebu napredovao!
Lila Prop!

Došlo je vrijeme da Schaff ode ća. Nije da je on loš, ali ljubav se izlizala. Lepo je to sve bilo dok je trajalo, no kad je rasprodaja stupila na snagu, kad se UMSATZ počeo smanjivatii kad se počelo govoriti o tome da se preveč troši, a troši se malo, unatoč novome SEXUALNOM stadionu, Bumen je propao, skupa sa Schaffom.
Nadam se da im nebumo prodali Petersena jer znam da nemaju za kruf i mleko!

Što se tiće nastavka sezone ona teško može biti spašena. Ako ju neko i more spasiti onda je to Schaff, ako se skrumpa. Fino neka on ovu sezonu bude do kraja, a na ljeto neka si oni svi skupa razmisle o tome, kako će dalje.
Bumen morti nema Bog zna kakvu momčad ali njihova ekipa kao i one od Hannovera i Gladbacha koje se bore za Europu, bi setrebala boriti za europu. Ako je to Bumenov uslov onda Schaaf ima već 3 loše sezone iza sebe i vrijeme je da kupi kofere, jer teško da Werderov budžet ovaj kadar bez europe može izdržati.
Ima da se Werder vrati na staro i da izbaci ove "slavene" i ostalu trulež iz ekipe, te počne raditi na kičmi sa mladim Njemcima kako bi BvB-u i Schalkeu mogo odgajati igrače, a ne da se u Bumenu nema kaj za kupiti.
I da na sve to trebaju igrati SEXUALAN nogomet, a ne rezultatski i sve će biti za 5
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.