FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Edin TM87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Edin TM87 » 10 jul 2012, 14:42

al' slovenoc, ti ne razumjevas - MI SMO MARIBOR! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 10 jul 2012, 14:46

"Janez", tvrdis da je Maribor veci klub od Zelje?

Treutno jeste bolje organizovanji klub, prvenstveno zahvaljuci boljem drzavnom uredenju. Mi jos zivimo u proslosti i to nas ****, ali opet nazivati Maribor vecim klubom od Zeljeznicara ja najveca glupost koju si mogao napisati!

Druga stvar, vama gori, nama ne. Mi idemo da pokusamo, a vi ste na gubitku ako ne prodete, plus cete se i provaliti ako ispadnete. Mi ako prodemo to ce biti skoro pa nemoguce, jer smo u tom slucaju izbacili tim sa deset puta vecim budetom od naseg. (Proslogodisnji primjer, Serif).

Treca stvar, rezultati koji su postavljeni nisu iz 70-tih godina, vec cijela historija duela izmedu vas i nas. Mi drzimo niz od zadnje cetiri utakmice bez poraza, (ako cemo racunati i ono prijateljsku od 3:3) onda 5 tekmi za redom bez poraza. Da se jos samo nadovezem, cinjenice govore da nam na Kosevu jos niste gola dali, a dozivjeli ste najgori poraz u historiji, upravo od nas (Stadion Kosevo, Zeljo vs Maribor 8:0).... Uzivaj... ;)
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 10 jul 2012, 14:54

aloooo mi smo maribor :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: postali su nam predmet sprdancije,mogli bi kakav vic o mariboru napisati :D sve podsjeca na celik i finale kupa,posjeta gostujucih navijaca,najave domacina da ce nas razvaliti a mi u miru sve lagano,tradicija koju mi imamo protiv tih ekipa kao sto su maleni celik i maleni maribor. MA HAJDE ŽELJO ZIGU IH
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

SemperFideliss
Kontakt:

Post Postao/la SemperFideliss » 10 jul 2012, 14:59

MARIBOR

Yugoslavia
League

Yugoslav Second League:
Winners (1): 1966–67
Runners-up (3): 1963–64, 1972–73, 1978–79
Yugoslav Third League:
Winners (5): 1960–61, 1975–76, 1981–82, 1983–84, 1985–86
Runners-up (1): 1987–88
Cup

Yugoslav Cup
Semi-final (1): 1967–68

:lol: :lol: :lol:

Tomaz
Kontakt:

Post Postao/la Tomaz » 10 jul 2012, 15:12

Nije moja navika, da se ispred utakmica registrujem na forume suparnika ali ovaj put sam napravio to zbog toga jer cesto sam u Sarajevu i imam u vasem gradu nekoliko veoma dobrih prijatelja i ova utakmica mi je i zbog toga poseban gust.
Svidja mi se vas grad posle mog Maribora najvise. Inace sam rodjen Slovenac in nemam rodbine u vasoj drzavi. 95% normalnih slovenaca i navijaca MB postuje Zeljeznicar jos iz starih vremena a isto tako postuje i narod iz BIH i sramota jim je zbog onih 5% **** koji su napravili LB, Vegrad i slicna sranja.Ima takvih svugde u Sloveniji, BIH i svim drugim zemaljama. Sto se Maribora tice, nemojete misliti, da ce atmosfera protiv vas biti takva kako preko juce protiv olimpije. Na utakmici sa vama bit ce slicna atmosfera kao sto je bilo na Maribor-Palermo ( " onclick="window.open(this.href);return false;) ili Maribor-Glasgow (" onclick="window.open(this.href);return false;) ili slicnim utakmicama a ne kao juce zato nemojte to utakmicu da si uzimate kao primer.
Fora jucerajsnje utakmice je u tome, da veliki broj navijaca Maribora misli, da se ona uopce ne bi trebala igrati jer je Maribor usvojijo duplo kruno i superkup bi trebao odigrati finalist kupa sto nije bila Olimpija nego Celje, Nogometni Savez forsira Olimpiju a prosecnom navijacu MB to ide na **** i nije isao da gleda utakmicu jer pare od te utakmice se dele na oba kluba koja su igralai NZS,a prosecni navijac MB bas nije zeljan da financira NZS i Olimpiju.
Kao drugu, mi svi obicni navijaci smo protiv personalizacije, koju trazi policija pa je i juce bila personalizacija i zbog toga puno ljudi nece na utakmcu...to je ta famozna personalizacija koja vazi i za vas. Tako da ne mislite da je neko u MB to izmislio to su izmislili u prvom redu policajci jer zele da kontroliraju utakmicu jer smatraju da je to utakmica visokog rizika.A drugo sto znam, da se vam ne svidja jer se i meni ne svidja poneki put kad idem na druge stadione da gledam utakmice je to, da je tacno od UEFE zakazano, da gosti moraju, da dobiju 5% karata a to ste dobili jer vam je nas klub dao 600 karata za sever i cca 200 za zapad za predstavnike kluba, vase sponzore itd... Kako mi prodajemo preostatak ovih karata to je potpuno nasa stvar pa ako se to nekomu svidja ili ne. Ako ja imam kola koja su moja mogu da jih prodam kome zelim pa i ako mi onaj drugi nudi vise, ipak so to moja kola. Ako zelite da idete na elclassico ne mozete kupiti kartu kao obicno nego morate da budete clan kluba tek onda steknete pravo na kupovino ulaznice, sustina je u tome, da ne mozete nekomu reci da vam pravi diskriminaciju jer svako ima slobodno pravo da odločuje što i kome če nesto prodati. I ako je neko procenio, da je dobro za nas klub da imas slovenacki pasos da kupis kartu onda je to pravo kluba jer moze na taj nacin da zastiti svoj interes i interes svojih navijaca. Nema tu nikakve diskriminacije to je sasvim logicna stvar.
Prosle sezone sam gledao dve utakmice vaseg kluba u Sarajevu a pogledao sam sve evropske utakmice Maribora i barem pola domace lige i ovako realno mislim, da su sanse 60:40 za Maribor. Ono sto znam da vas niko u klubu nije podcjenijo sto je veoma dobro ikod nas nema razmisljanja tipa lako cemo ali ne zbog vas nego zbog toga što je u pitanju hrpa love ne samo zbog ove utamice vec i sledecih te mogucih transfera i svega sto je povezano sa time. I izjava Zahovica MI smo Maribor uzeta je iz konteksta jer ona ide tako:

“To bo težka tekma. Železničar Ima kakovost in zelo dobre igralce, a Maribor je le Maribor. Smo favoriti, kar pa bo potrebno pokazati še na igrišču. Imamo praktično vse informacije o tekmecu, vsaj 20 tekem iz minule sezone, o vsakem posamezniku vemo tisto, kar bi in ne bi smeli. Prepričan sem, da bomo nalogo pripeljali do konca.'
'
Svi postuju vas klub zbog duge i bogate historije ali znamo i to da su danas neka druga vremena i da se od historije ne zivi a realno nas klub je veoma napredovao u poslednjih par godina i stvarno se radi veoma transparentno u okviru mogucnosti i sve je na dosta visokom nivoju u svim segmentima (organizacija svih službi, skavting, omladinska škola, marketing …) klub je daleko isped vaseg kluba za sada ali ono sto vi imate je duga tradicija i potencial a imate dobro ekipu koja realno moze da igra dobar fudbal i kako je u nogometu uvjek moguce moze nas i izbaciti. Pa ako neko to zna onda znamo mi jer smo izbacivali Lyon za ligu prvaka, Villareal, Glasgow i slicne timove I uvjek smo bili duboki underdogi.
Realno prednost MB je u tom iskustvu sa evropskim utakmicama jer manje vise tada igraju jos malo bolje a jedini su klub iz slovenije koji ume da igra ove utakmice na rezultat, jer u tim utakmicama igra 95% samo psiholoska priprema i nista drugo. A mi znamo kako je kad te iznenadi neko ko kao navodno nije favorit jer smo mi cesto u toj ulozi kad igramo evropske utakmice sa kao favofitima i uspemo jih po neki put iznenaditi.
Neka to bude fer sportski mec i neka pobjedi bolji i nema potrebe da dodje do nekih bezveznih prepucavanja zbog karata, politike ili nekih trecih stvari mislim da je treba postovati oba kluba i navijace i sa jedne i druge strane. A svako ima pravo, da voli svoj kub i misli da je bolji. Ja licno mislim, da od onih mogucnosti koje ste imali u zrebu ste mogli dobiti mozda i nekog lakseg ali mislim, da smo i mi mogli proci bolje. To je moje misljenje ispricavam se na greskama u jeziku i ljepo vas pozdravljam. T.

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 10 jul 2012, 15:19

ova gore roman napisao sve ce se viditi nakon ove dvije utakmice
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 10 jul 2012, 15:22

Dobar intervju Aco, svaka cast!!!
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

diego_TM
Kontakt:

Post Postao/la diego_TM » 10 jul 2012, 15:24

Samo nesto. U superkupu (doduse u svim NORMALNIM zemljama) protiv osvajaca duple krune igra drugoplasirani iz lige, a po ovome sto si ti napisao mi se cini da ste jos jedan od onih "ugrozenih" kao kod nas velikan iz plutonove...
1. Željo
2. Liverpool
3. Napoli, Borussia Dortmund, Real Madrid

ZlatnaDolina

Post Postao/la ZlatnaDolina » 10 jul 2012, 15:32

@Tomaz i ja se registrovao samo da ti odgovorim, Šta ste se prepali bezveze !? nema potrebe da nam se uvlačite u šupak, nema potrebe da se pravdaš za skandiranje Srebrenice prije par mjeseci, nema potrebe da se pravdaš za komentare na pojedinim Slovenačkim portalima i forumima za nazivanje Bosnaca pogrdnim imenima, nema potrebe ni za čim, sve ovo mi dobro znamo prijatelju pa će mo tako da i vratimo kako i na koji naćin to znamo svi.
1921'
UEFA = MAFIJA
OPROSTA I ZABORAVA NEMA !!
Dželo samo da znaš, neću glasat za tebe, ofiran si !!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 10 jul 2012, 15:34

diego_TM je napisao/la:Samo nesto. U superkupu (doduse u svim NORMALNIM zemljama) protiv osvajaca duple krune igra drugoplasirani iz lige, a po ovome sto si ti napisao mi se cini da ste jos jedan od onih "ugrozenih" kao kod nas velikan iz plutonove...
Nije tacno. ;)
Super kup Italije u Pekingu igraju Juventus-Napoli.A ako italijanski fudbal nije NORMALAN onda ne znam koji je.I jos primera i primera.

Momak je napisao jedan sasvim korektan post,u kome je sve receno kako ustvari i jeste,tako da nema potrebe da se odma' napada. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

bambur
Kontakt:

Post Postao/la bambur » 10 jul 2012, 15:36

ZlatnaDolina je napisao/la:@Tomaz i ja se registrovao samo da ti odgovorim, Šta ste se prepali bezveze !? nema potrebe da nam se uvlačite u šupak, nema potrebe da se pravdaš za skandiranje Srebrenice prije par mjeseci, nema potrebe da se pravdaš za komentare na pojedinim Slovenačkim portalima i forumima za nazivanje Bosnaca pogrdnim imenima, nema potrebe ni za čim, sve ovo mi dobro znamo prijatelju pa će mo tako da i vratimo kako i na koji naćin to znamo svi, bezveze si zalutao na ovaj forum, hajde sad lagano u skokovima ;)

Nisi se morao registrovati vala momak korektno napisao ali izgleda da ti imaš neke čudne kriterije

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 10 jul 2012, 15:37

"Tomaz" - Svaka tebi cast za ovaj post! ;)
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 10 jul 2012, 15:41

Jedno pitanje, sta je sa Gredicem, on je zavrsio ekonomiju koliko ja znam, mogao bi pomoci klubu u tim nekim ekonomskim segmentima :D
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 10 jul 2012, 15:46

Stari mi je sluzio vojsku u Mariboru sedamdeset i neke, imam starih slika negdje u albumima. Isao na utakmice nedjeljom kada ih puste iz kasarne. Ahh stara vremena :D

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 10 jul 2012, 15:47

ceze je napisao/la:Jedno pitanje, sta je sa Gredicem, on je zavrsio ekonomiju koliko ja znam, mogao bi pomoci klubu u tim nekim ekonomskim segmentima :D
Vec ima funkciju u klubu, mislim da je zamjenik predsjednika ako se ne varam...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 10 jul 2012, 15:49

sve je čovjek realno napisao i sve je u pravu. od tradicije se ne živi, u ovom trenutku je maribor bogatiji, jači i organizovaniji klub sa konstantom solidnih evropskih rezultata (za balkanske uslove).

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 10 jul 2012, 15:49

Pozdrav za sve navijače Željezničara. Pratim ovaj forum već nekoliko mjeseci i iskreno, nisam osjećao neku potrebu da nešto pišem, jer više-manje, dosta se ovdje napiše. Bude i nekih gluposti, ali i konkretnih prijedloga i konstruktivnih razgovora. Ali ovo sad, kad je slovenac napisao jedan jako korektan post, a on se ovdje vrijeđa, je pravi primitivizam. SVAKO ima pravo na svoje mišljenje. Nema potrebe da se vrijeđa. Jedva čekam tekmu. Maribor je favorit. Trenutno su ispred našeg kluba, ali sam siguran da imamo šanse i dok je tako, nadat ću se.
Još jedan lijep pozdrav za sve manijake
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

kloc86
Kontakt:

Post Postao/la kloc86 » 10 jul 2012, 15:52

ZlatnaDolina je napisao/la:@Tomaz i ja se registrovao samo da ti odgovorim, Šta ste se prepali bezveze !? nema potrebe da nam se uvlačite u šupak, nema potrebe da se pravdaš za skandiranje Srebrenice prije par mjeseci, nema potrebe da se pravdaš za komentare na pojedinim Slovenačkim portalima i forumima za nazivanje Bosnaca pogrdnim imenima, nema potrebe ni za čim, sve ovo mi dobro znamo prijatelju pa će mo tako da i vratimo kako i na koji naćin to znamo svi, bezveze si zalutao na ovaj forum, hajde sad lagano u skokovima ;)
bolje da nisi :cry:
sto se tice dvomeca,sve ce se rijesiti na terenu..ko bude bolji neka prodje a nadam se da ce to biti zeljo
Zadnja izmjena: kloc86, dana/u 10 jul 2012, 15:54, ukupno mijenjano 1 put.

ZlatnaDolina

Post Postao/la ZlatnaDolina » 10 jul 2012, 15:53

Vedad87 je napisao/la:Pozdrav za sve navijače Željezničara. Pratim ovaj forum već nekoliko mjeseci i iskreno, nisam osjećao neku potrebu da nešto pišem, jer više-manje, dosta se ovdje napiše. Bude i nekih gluposti, ali i konkretnih prijedloga i konstruktivnih razgovora. Ali ovo sad, kad je slovenac napisao jedan jako korektan post, a on se ovdje vrijeđa, je pravi primitivizam. SVAKO ima pravo na svoje mišljenje. Nema potrebe da se vrijeđa. Jedva čekam tekmu. Maribor je favorit. Trenutno su ispred našeg kluba, ali sam siguran da imamo šanse i dok je tako, nadat ću se.

:lol: :lol: ko ga ba vrijeđa ?? :mrgreen: ja sam ga prozvao i to je sve, niko ga ne vrijedja vrati se malo pogledaj postove jos jednom, sta sa njim i njegovim postom?? glupi Bosanci vazda bili i ostali, pogledajte Janeze kako se ponašaju od navijaca do Zahoviča i drugih, bezobrazni u startu a mi fol glumatamo nesto, pruzamo ruku prijateljstva kao sve je ok. i pored frke oko karata i svega sto rade protiv Želje i Manijaka, neka fala ja necu ;)
1921'
UEFA = MAFIJA
OPROSTA I ZABORAVA NEMA !!
Dželo samo da znaš, neću glasat za tebe, ofiran si !!

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 10 jul 2012, 15:54

Vedad87 je napisao/la:Pozdrav za sve navijače Željezničara. Pratim ovaj forum već nekoliko mjeseci i iskreno, nisam osjećao neku potrebu da nešto pišem, jer više-manje, dosta se ovdje napiše. Bude i nekih gluposti, ali i konkretnih prijedloga i konstruktivnih razgovora. Ali ovo sad, kad je slovenac napisao jedan jako korektan post, a on se ovdje vrijeđa, je pravi primitivizam. SVAKO ima pravo na svoje mišljenje. Nema potrebe da se vrijeđa. Jedva čekam tekmu. Maribor je favorit. Trenutno su ispred našeg kluba, ali sam siguran da imamo šanse i dok je tako, nadat ću se.
Dobro dosao!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Austinpowers, b00t, Cwirek, Levin i 62 gosta.