FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

raul-zakon
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la raul-zakon » 09 jul 2012, 23:22

Bošnji uvijek neki qrac smeta...Klub im osvojii duplu krunu, a njima opet ne valja...a onda kad krene na gore znaju reći:"Ah ta dobra stara vremena". Ne valja ti priča, amidža... :roll:
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 09 jul 2012, 23:25

Evo naprimjer ja pratim Zelju od ovih priprema..kakav smo to imali marketing prije 4-5 godina? :lol:

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 09 jul 2012, 23:26

Nije vrijeme da o tome razglabamo...samo govorimo o jednom sektoru kluba koji nije bas razvijen, a mogao bi biti jer je Zeljeznicar kao klub veliki brend... i veoma mi je zao zbog toga jer je i marketing grana koja moze donijeti novca...
Uglavnom neka prestane prica o marketingu bice to dobro ako Bog da...

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 09 jul 2012, 23:30

Kako god meni je ovo super..jos malo uspjeha u Evropi i to je taj MARKETING GDJE SVI LETE ZA USPJESNOM EKIPOM I ulete koju marku sa strane ;) Buraz halali,da bi imao dobar marketing,moras imati dobre uspjehe 8-)

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 09 jul 2012, 23:31

Na pozicijama u klubu na kojem su trenutno Biščević i Muharemović trebaju biti zaposleni stručni i školovani ljudi za te poslove. Mi da imamo marketing kakav treba ne bi mi navijači se morali vozati po gradu i moliti navijače da dolaze na utakmice već bi to radila marketing služba našeg kluba.

Razumijem ja sve toto, ova dvojica su igračke legende kluba, neka ih u klubu, ostavili su igrački trag, bili su ta kad je bilo najteže poslije rata, ali za njih dvojicu bi najbolje bilo da budu skauti, ali pošto mi nemamo skauting uopšte još ćemo ih gledati tu gdje realno ne trebaju biti, nažalost.

Naša sreća je što klub postiže i više nego odlične rezultate za naše uvjete, pa mi i ne pridodajemo toliko pažnje ostalim stvarima u klubu koje su jako bitne za poslovanje.

Odlični rezultati i ovi trofeji su nam zamazali oči. :mrgreen:
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

partibrejker1921
Kontakt:

Post Postao/la partibrejker1921 » 09 jul 2012, 23:34

aleksandar_veliki je napisao/la:Zeljo skripi u svim segmentima osim u onom na terenu. Istina, plate legnu na vrijeme, no i sada ima stvari koje nisu isplacene. Malo je cudno to sto sampion drzave u sezoni iza nas nije mogao prodati 5.000 ulaznia za tekmu. Mnogi ce reci da je do raje, mogu se sloziti, ali i nadodatzi da je do ljudi iz kluba, odnosno do onih koji su zaduzeni za tu problematiku. Od utakmice trebas napraviti spektakl, trebas privuci i one koji ce reci, ma ebo nas fudbal. Kako? To trebaju znati ovi koji vode racuna o tome, ne moze utakmica biti suha, ne mozes privuci raju na tribine da dva puta po 45 minuta. Trebas nesto uraditi, pa u ebenom Heilgenkreuzu na tekmi Matersburg - Zeljo Austrijanci naprave spektakl. Da, spektakl, tako ga nazivam jer to nisam jos vidio na nasim tekmana. Izvlaci se lova ljudima, grilovi, sendvici, hambasi, pive, sokovi, sve to oko stadiona. Reci ce mnogi lupam, da lupam ali kada ponudis to raji, pa na poluvremenu koju ebenu nagradnu igru, onda nesto radis, trudis se i jos izvlacis lovu. A ovako, sta radis, pa mi na tekmi ni kospice vise ne mozemo kupiti.
Hvala ti što si rekao sve što i sam mislim i znam. Nažalost, jedino stvari na terenu funkcionišu, sve ostalo je užas jedan. Dobro je dok je Amar tu, kad njega ne bude bićemo isti kao što smo bili prije njega u vrlo skorom periodu.
Jednostavno, previše je stvari na plećima tog čovjeka, čudi me pa dosad ni on nije 'pukao' i otišao kad je više nego iko svjestan kakvim hibridima je okružen.

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 09 jul 2012, 23:48

istina,vjerovatno da nisu znali kakve duznosti obavljaju te fuknkcije koje obnasaju prije nego su postali..
NO ajd mozda ce brzo naucit...
JA Zelji zeljm srecu , nada se da ce proci...

ekyy
Kontakt:

Post Postao/la ekyy » 10 jul 2012, 00:04

nime_tm87 je napisao/la:
astra1922 je napisao/la:pa bas je stoper :roll: :?:zar on ne igra krilnog napadaca
Koliko ja znam ne igra... nisam siguran kazem uopste nije ni igrao, ali prema transfermarktu je stoper..
momak je 92. godiste mislim da nikad nije odigrao zvanicnu utakmicu za nas i nije stoper krilo je brz brz i brz i nista vise..
Samo je 1 grijeha vrijedan ! !

arbitar
Kontakt:

Post Postao/la arbitar » 10 jul 2012, 00:09

Sad kad neko dođe i spomene Hotića i Krunića i kaže kako tjerate Amara. :lol: Nekima je sasvim dovoljno ovo što ekipa radi unazad nekoliko godina, meni nije. Nije jer ne mogu da shvatim da u 21. stoljeću postoje ljudi koji smatraju da website nije potreban jednom klubu. Krivo mi je što smo sa ŽeljoTV vidjeli kako to može dobro izgledati i kakvog efekta može imati. Krivo mi je jer Željo ima ogroman potencijal da postane jedan od najprepoznatljivijih brendova naše zemlje, ali nažalost ljudi koji su u našem klubu nisu sposobni da naprave taj brend, a nisu sposobni iz prostog razloga što rade posao za koji nisu kvalificirani, ljudi se školuju godinama da bi radili takav posao. (Mada su ovi naši poseban slučaj jer sam siguran da bi i prosječan član ovog foruma taj posao obavljao bolje od njih.)

Sjećam se da je prije na website-u bila organizaciona šema kluba (nažalost sad je ne mogu naći jer tog website-a više nema). Uglavnom tu se mogla vidjeti hijerarhija (Predsjedništvo > Upravni odbor > ...) stvarno nisam siguran kako to ide dalje, ali na kraju je ovako nekako: Omladinski pogon, Stručni štab i ekipa, Održavanje stadiona, Administrativna služba, Marketing služba... Može biti da sam nešto izostavio, ali od ovih nabrojanih organizacionih dijelova samo ekipa i stučni štab zaista funkcionišu onako kako bi to trebalo, ovo ostalo je "ned'o bog nikome". I to nije ništa novo, to se već zna i čisto sumnjam da će se nešto uskoro promijeniti jer su se svi ti neradnici sakrili iza uspijeha Amara i ekipe.

Kako bi to sve moglo biti dobro, europski, organizovano primjer nam je naš protivnik. Maribor je počeo sa konsolidacijom godinu ranije od nas, a vidite ih gdje su sad, pogledajte stadion, marketing (slušao sam reklamu za radio za utakmicu s nama, iako sam jedino razumio ćevapi, tufahije i baklave :lol: tačno se vidi koliko je to dobro i profesionalno urađeno, perverzija), website, organizaciju kluba, odnos prema svojim navijačima...

Zar ne bi bilo lijepo pored dobre ekipe imati i dobro organizovan klub koji će voditi računa o svojim navijačima koji će izgrađivati sam sebe iz dana u dan stvarati brend na koji ćemo biti ponosni. Zar ne bi bilo lijepo otići na stadion bez novina koje treba da prekriju prašinu koja se kupi 5 godina od kad su stolice postavljene (halo ba, oni nisu sposobni stolice oprati :roll:).

Možemo ovako u nedogled, ali nažalost ništa se uskoro neće promijeniti pa je to vjerovatno gubljenje vremena...

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 10 jul 2012, 01:32

Odma mi naumpade ona komedija sa krovom i "ciscenjem" terena od snijega :cry:
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 10 jul 2012, 07:02

Svi koji misle da mogu bolje od ovih na celu neka se prijave u klub jer savjeti i pomoc su uvijek dobrodosli, a ne ovako seruckanje preko foruma....
Onaj napisa za str. pa brate dragi preuzmi ti da pravis str. kluba.... Da vidim hoces li imati vremena i zivaca raditi to....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Amoxicillin
Kontakt:

Post Postao/la Amoxicillin » 10 jul 2012, 08:08

GaziHusrevbeg je napisao/la:Na pozicijama u klubu na kojem su trenutno Biščević i Muharemović trebaju biti zaposleni stručni i školovani ljudi za te poslove.
trebaš ljude sa IDEJOM! IDEJA pokreće, može vala biti docent doktor, inžinjer marketinga (nezz dal ovo ima :mrgreen: ) al ako nema ideju može se je*at :)
Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 10 jul 2012, 08:09

Hypnose je napisao/la:Svi koji misle da mogu bolje od ovih na celu neka se prijave u klub jer savjeti i pomoc su uvijek dobrodosli, a ne ovako seruckanje preko foruma....
Onaj napisa za str. pa brate dragi preuzmi ti da pravis str. kluba.... Da vidim hoces li imati vremena i zivaca raditi to....
Čuj neka se prijave, Bgm k'o da je KUD Proleter pa da se prijavi ko osjeća da bi to mogao raditi!
Ti su ljudi plaćeni da rade svoj posao i ne rade ga ni 5% kako bi trebalo!
Neću da sad sam sebi kvarim dan, ali kad bi nabrojao gafove, od uprave preko marketinga, mislim da bi mi trebalo tri dana...
Sruši se krov na zapadu, izjava je: Možda je i dobro što se srušio???? I sad će ono ruglo stajati 10 godina...
Čišćenje terena od snijega par dana prije tekme i uništavanje istog...
Proslava 90 godina, obećavaju se neki klubovi ala skoro Barca je trebala doći, na kraju da ne bi repke, ne bi imali s kim ni odigrati...
Pa onda biće izbor maskote kluba...
Pa online fan shop...
Pa Željo tv...
Pa Željo magazin...
Pa proslava titule (jedna, druga...)
Pa evo sad dolazi opet period godišnjih ulaznica, prošle godine sam morao ići pet puta da bih kupio ulaznicu jer nije bilo nikoga u klubu...
I još more toga, kao što rekoh trebalo bi mi tri dana...

Mislim da se mora mnogo ozbiljnije pristupiti marketingu i odnosu kluba prema navijačima, jer ovo do sad je dno dna...
Da nije Amara, bili bi gdje smo i bili, na samom dnu sa nekim Hotićima, Krunićima i sl.
Tužno je to za jedan klub kakav je Željo, a ne treba mnogo ni novca ni vremena. Trebaju samo ljudi koji su školovani za to i koji imaju ideje i načine za riješavanje mnogih problema u i oko kluba, a koje ovi trenutne moram ipak reći legende kluba nemaju.

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 10 jul 2012, 08:25

Sigma Olomuc - Željezničar 18:00
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

diego_TM
Kontakt:

Post Postao/la diego_TM » 10 jul 2012, 09:56

Zeljo sa Sigmom, Maribor sa Slask-om dvije dosta dobre utakmice da se vidi gdje je ko kako se pripreme privode kraju.

Nego kontam nesto drugo. Toliko ovih klipova po youtube-u pa ima i onih nasih knjiga, pa film sa Ivicom i jos milion stvari. Kad bi se samo neko sjetio da igracima to pokaze prije tekme kao motivaciju, kako se nekad igralo srcem, gladijatorski borilo jednostavno da ih ponese mislim da bi to bila apsolutna prekretnica.
1. Željo
2. Liverpool
3. Napoli, Borussia Dortmund, Real Madrid

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 10 jul 2012, 10:10

pinki je napisao/la:
Čuj neka se prijave, Bgm k'o da je KUD Proleter pa da se prijavi ko osjeća da bi to mogao raditi!
Ti su ljudi plaćeni da rade svoj posao i ne rade ga ni 5% kako bi trebalo!
Neću da sad sam sebi kvarim dan, ali kad bi nabrojao gafove, od uprave preko marketinga, mislim da bi mi trebalo tri dana...
Sruši se krov na zapadu, izjava je: Možda je i dobro što se srušio???? I sad će ono ruglo stajati 10 godina...
Čišćenje terena od snijega par dana prije tekme i uništavanje istog...
Proslava 90 godina, obećavaju se neki klubovi ala skoro Barca je trebala doći, na kraju da ne bi repke, ne bi imali s kim ni odigrati...
Pa onda biće izbor maskote kluba...
Pa online fan shop...
Pa Željo tv...
Pa Željo magazin...
Pa proslava titule (jedna, druga...)
Pa evo sad dolazi opet period godišnjih ulaznica, prošle godine sam morao ići pet puta da bih kupio ulaznicu jer nije bilo nikoga u klubu...
I još more toga, kao što rekoh trebalo bi mi tri dana...

Mislim da se mora mnogo ozbiljnije pristupiti marketingu i odnosu kluba prema navijačima, jer ovo do sad je dno dna...
Da nije Amara, bili bi gdje smo i bili, na samom dnu sa nekim Hotićima, Krunićima i sl.
Tužno je to za jedan klub kakav je Željo, a ne treba mnogo ni novca ni vremena. Trebaju samo ljudi koji su školovani za to i koji imaju ideje i načine za riješavanje mnogih problema u i oko kluba, a koje ovi trenutne moram ipak reći legende kluba nemaju.
Upravu si. Ja mislim da bi u bliskoj budućnosti mogli biti malo konkretniji pa skupiti se nas par sa ovim tvojim cinjenicama i otici na jedan opusten i kulturan razgovor kod Dzele i Bukija... Ja mislim da jednostavno oni te stvari ne vide, njihove ideje su ravne jedinici, nemaju ih skoro i vjeruj mi da misle da je ovo sto se radi sve na vrhunskom nivou i da je super. E bilo bi qq r a c super da nije Amara i rezultata.
Osim - drugo ime za Želju !

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 10 jul 2012, 10:27

meni nije cudno to da se najvise napredovalo u ekipi, uostalom u to se jedino i ulagalo.Vise me cudi da ljudi nemaju osjecaj za neke stvari koje su besplatne ili malo para a nevide interes kluba u tome.Doci ce valjda i to na red.
Mene raduje jedna stvar igramo sa jakim ekipama za nase uslove i nema poraza, cak smo u vecini tih tekmi bili bolji igramo sa ukraincima, austrijancima, rumunima i to sve sa njihovim prvoligasima.Meni to puno govori i uliva nadu za utakmicu protiv slovenstina.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

dino94
Kontakt:

Post Postao/la dino94 » 10 jul 2012, 10:59

aleksandar_veliki je napisao/la:Zeljo skripi u svim segmentima osim u onom na terenu. to raji, pa na poluvremenu koju ebenu nagradnu igru, onda nesto radis, trudis se i jos izvlacis lovu. A ovako, sta radis, pa mi na tekmi ni kospice vise ne mozemo kupiti.
Bas tako,do juce je na sjeveru bio monopol na prodaju kospica,jedan nas navijac imao exkluzivno pravo na prodaju kospa,valjda coek imao licencu,al eto to su izgleda rjesili nije vise.
Vidi,nemoze to preko noci,slazem se da je Zeljo napravio iskorak al evo ja pozovem navijaca Zelje na tekmu on mi kaze ima pametnija posla,ostane kuci gledati Tv,nije otiso u neki business nego ko nema se sta viditi,nezna niko centrirati iz trka,nema suta preko 16 metara...Znaci u raji je usadjeno ono najgore iz lige i ja pokusavam ih ubjediti da nije tako bar sto se Zelje tice,da je to nesto najbolje poslijeratno,da tim ima glavu i rep,da dominiraju ligom...
Nazalost,drzava,narod,situacija,sve je u glibu tako da ostaje ovaj proboj u Evropi abd,e to bi razbilo ove predrasude,nas narod vjeruje samo u ove uspjehe vani,samo da je proci marib.e onda ti nikakav marketing nece trebati.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 10 jul 2012, 11:32

pa onda taj tvoj nije navijač ;) a nije da i ja nisam imao istu situaciju i to ne jednom.. :D
dino94 je napisao/la:...Znaci u raji je usadjeno ono najgore iz lige i ja pokusavam ih ubjediti da nije tako bar sto se Zelje tice...
to je ono što i ja radim, al' ne možeš ti to dokazat' simpatizerčićima il' bilo kome drugom, meni je opet preče gledat' Željo-Borac nego El Classico, al' ja i nas 3-4.000 ljudi smo po takvim maloumni...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 10 jul 2012, 11:40

Rijetko gdje u svijetu imaš 40 000 frenetičnih navijača na stadionu koji redovno dolaze na utakmice, pada mi na pamet jedino Borusia D. Ovi ostali zarađuju na račun tzv. simpatizera. Možemo mi ovdje pričati ne trebaju nam ovakvi ili onakvi navijači, ali i takvi navijači troše, od takvih navijača klub može dobru lovu uzimati. E sada, tu dolazi do izražaja Buki-Đelo marketing, tj. lijenost ili neosjetljivost na tu vrstu problematike. A uz to kada se doda, da nam je infrastruktura malo je reći katastrofa, postane ti jasno zašto nam je problem skupiti 5000 ljudi na utakmici i pored fenomenalnih rezultata zadnjih godina.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: lakilone, Levin i 56 gostiju.