KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la nerminh74 » 08 jan 2013, 18:57

pa eto nesto sam razmisljao, cinjenica je da je vecina ljudi u upravi niske moralne vrjednosti, ali nisu budale jer znaju sta znaci ABA liga i da bi daleko lakse nalazili novac kada igra regionalno takmicenje, a samim tim daleko bi bilo vise novca za malverzacije
ovo pisem jer postoji realna sansa da siroki bude zadnji, a da igokea svojim igrama sacuva 2 mjesto u ABA ligi za BiH timove, pa i ako siroki nebude zadnji to vise nije ona najaca ekipa u BiH nego je ekipa koja bi se mogla i pobjediti istina tesko, ali uopste nije nemoguce
pa me bas zanima hoce li pokusati rjesiti slucaj vucurevic i dovesti ovoj ekipi 2-3 pojacanja (na krupaliju najvise racunam) i da pokusaju vratiti Bosnu u ABA
onda kada bi Bosna bila opet barem malo atraktivna, mozda bi neko odlucio uci u Bosnu i barem popraviti situaciju

jeste da je ovo malo nategnuto, ali bolje je imati neku nadu da se za nju covjek drzi nego nikakvu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 08 jan 2013, 19:10

Bolji put je da nastave sa mladim igracima :!: :!: Krupalija nije odigrao basket ima 2 godine,od koje koriti je on :?: Daleko smo od Aba lige,2,3 pojacanja ne mjenjaju nista.Kada pojedini napuste klub,mozda se tada jave neki sponzori.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 08 jan 2013, 19:28

nek dovedu Bozu iz Leotara za ligu 6.
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 08 jan 2013, 20:11

Kakav Krupalija, covjek zakonski ne moze doci. Bio je u inostranstvu u periodu kada smo dobili zabranu. Ono sto ja znam je da Vida mnogo, mnogo gotivi Marka. Cak stavise rekao je da do sada nije vidio takvog igraca. Vec je polako poceo sklapati plan za Ligu 6 i dovodjenje 2-3 mlada igraca za narednu sezonu. Par imena se vrti, vidjet' cemo sta ce da se desi.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 08 jan 2013, 20:25

Nermin je mislio kada bih se isplatio dug Nikoli,da se dovede Krupalija.Sto dalje od starijih,a pogotvo ovih sto ne igraju duze vrijeme.Neka ove djece ,dovedi jos neke mladice iz regiona,pravi plan na duze staze.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 jan 2013, 21:42

lumani je napisao/la:Nermin je mislio kada bih se isplatio dug Nikoli,da se dovede Krupalija.Sto dalje od starijih,a pogotvo ovih sto ne igraju duze vrijeme.Neka ove djece ,dovedi jos neke mladice iz regiona,pravi plan na duze staze.
da mislio sam kada se plati dug nikoli
a pomenuo sam krupaliju jer to je igrac koji jos trenira i za veoma male pare moze ubaciti iskustva u ovu mladu ekipu, a ljepo sam rekao pored krupalije jos jedan max dva igraca a tu bi mi bio favorit dejan jeftic
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 09 jan 2013, 01:01

pa me bas zanima hoce li pokusati rjesiti slucaj vucurevic i dovesti ovoj ekipi 2-3 pojacanja (na krupaliju najvise racunam) i da pokusaju vratiti Bosnu u ABA
onda kada bi Bosna bila opet barem malo atraktivna, mozda bi neko odlucio uci u Bosnu i barem popraviti situaciju
Taj slucaj Vucurevic ce se morati rijesiti prije ili kasnije. I zaista trenutni momentum, sa odlicnom i jakom igokeom i ne vise tako jakim Sirokim..is ve ovo ostalo sto je Nermin napisao, bi se trebalo pokusati iskoristiti.

Bosna bez ABA lige je kao bolesnik na samrti i to na klimavim aparatima. nema interesovanja, neki vid funkcionisanja u ilegali.

Sada ako bi se kojim slucajem uspjela izboriti ABA djeluej da bi raja u Sarajevu jako pozitivno odreagovala na taj impuls....sto bi sasvim sigurno dovelo i publiku u dvoranu, sponzore, medije.

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 09 jan 2013, 22:38

Vamos je napisao/la:
Taj slucaj Vucurevic ce se morati rijesiti prije ili kasnije. I zaista trenutni momentum, sa odlicnom i jakom igokeom i ne vise tako jakim Sirokim..is ve ovo ostalo sto je Nermin napisao, bi se trebalo pokusati iskoristiti.

Bosna bez ABA lige je kao bolesnik na samrti i to na klimavim aparatima. nema interesovanja, neki vid funkcionisanja u ilegali.

Sada ako bi se kojim slucajem uspjela izboriti ABA djeluej da bi raja u Sarajevu jako pozitivno odreagovala na taj impuls....sto bi sasvim sigurno dovelo i publiku u dvoranu, sponzore, medije.

Prava raja i istinski navijači posjećuju sada tekme,kada je najteže,dok šminkeri dolaze kada se izbori ABA liga da budu viđeni na tekmama europskog prvaka.

Uh kako nam dobro leže ovaj "Ljubo"Vidačić ,ko budali šamar.Dobiti Posušje i tenzije u Rajvosa se polako dižu.I šminkeri će doći na svoje,abd....
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 10 jan 2013, 00:06

Sa pravom rajom oko 50-70 ljudi se ne moze jedan kolektiv sa takvim finansijski dubiozama izvaditi.

Ako neko misli da Bosna zasluzuje da je na "nivou", na kojem jeste, da bi neki uzivali u nekom kvazi navijackom elitizmu, od 50-70 "provjerenih" i najboljih..onda ok.

Samo to se moze dozivjeti i na pojedinim terminima raje...nema potrebe prizivati da takvo stanje ostane u Bosni i dalje.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 13 jan 2013, 01:45

Taman se covjek ponada i onda se desi sto se desi. Imao sam osjecaj danas da cemo biti porazeni, citavu sedmicu da dobijamo utakmicu, ali danas sam bio ubijedjen da gubimo.

Ostalo je samo ime.....

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 13 jan 2013, 12:53

Ako je već bilo, izvinjavam se...
http://novinar.me/index.php/sport/item/ ... ona-evrope" onclick="window.open(this.href);return false;
NAPRIJED NARODE!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 jan 2013, 13:45

Zeman je napisao/la:Ako je već bilo, izvinjavam se...
http://novinar.me/index.php/sport/item/ ... ona-evrope" onclick="window.open(this.href);return false;
tekst je djelomicno tacan, npr. navodi da je bukva preuzeo menager-sku poziciju na pola sezona kada je vukocic preuzeo ekipu, sto nije tacno jer je to bilo sezonu ranije kada je Bosna igrala ULEB cup
takodzer se pokusava umanjiti uloga konakovica jer pored "menager-skih talova" ima on jos dosta zasluga, npr. upravo za tu sezonu je dino konakovic potpisao najvece ugovore, hill-a (kasnije veal), greer-a, willamsa i bailey od sgtranaca, a i neki nasi igraci su dobili do tada najvece plate, slicna situacija je bila sa dobavljacima jer tada je uradzena velika propagadna kampanja, igralo sa malo u zetri, bio je veliki broj rekvizita,... (naravno bilo je i tu itekakvih menager-skih talova)
a veliki menager je to sve uradio osim sto je obezbjedio novac jer je navikao da najveci dio novca dobija od BH telecoma i imamovica, samo sto tada BH telecom nije dao sve pare koje je obecao, a imamovic nije mogao obezbjediti toliki novac iz ASA-e ili dati iz svojih dzepova, pa je konakovic onda uzeo kredite da zatvorio dio potrazivanja dobavljaca i dio plata igraca i onda kada je bio tako na vrhuncu jer je on sve to "obezbjedio", a prije nego sto su ti dugovi dosli na naplatu fino je razgulio i uvalio vruc krompir bukvi
a nije na odmet reci da od njegovog vakta skoro nijedan porez nije placen

tako da krucijalni momenat koji tekst navodi 2008/09 nije bi krucijalan, nego vec silazna putanja kluba u padu i u dugovima

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 19 jan 2013, 16:09

Hot iz Vogosce u Cesku.

Ostalo je samo ime.....

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 19 jan 2013, 17:16

neno#4 je napisao/la:Hot iz Vogosce u Cesku.
Iz Vogosce u cesku a iz Bosne u Vogoscu :lol: :lol:
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 19 jan 2013, 22:26

Iz sadašnjeg rostera Vuković,Ali Demić,Rizvić i Buza bi činili okosnicu ekipe u sledećoj sezoni.Ovo ostalo bih sve rastjerao bez imalo grižnje savjesti.Totalni remont uprave,dovesti četiri -pet talentovanih igrače iz cijele BIH i početi ispočetka,makar i iz treće lige.I sponzori bi došli sa ozbiljnom pričom.Sve ostalo je teška patnja.
04. 09. 2011 - Alytus

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 19 jan 2013, 22:46

vlada u sjeni je napisao/la:Iz sadašnjeg rostera Vuković,Ali Demić,Rizvić i Buza bi činili okosnicu ekipe u sledećoj sezoni.Ovo ostalo bih sve rastjerao bez imalo grižnje savjesti.Totalni remont uprave,dovesti četiri -pet talentovanih igrače iz cijele BIH i početi ispočetka,makar i iz treće lige.I sponzori bi došli sa ozbiljnom pričom.Sve ostalo je teška patnja.
sto toliko su lose ostali igrali?!
i ako po statistici vidim da je hodzic opet dobro igrao, pa me zanimaju zamjerke njemu
malo mi je zao camdzica, ali covjek vec dugo neide naprjed nego vise nazad
ostali, pa iskreno mogu odleprsati, a leric je za penzije

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 19 jan 2013, 22:52

neno#4 je napisao/la:Hot iz Vogosce u Cesku.
sretan mu put
a nadam se da ce jednom zaigrati za Buducnost

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 20 jan 2013, 01:35

nerminh74 je napisao/la:
vlada u sjeni je napisao/la:Iz sadašnjeg rostera Vuković,Ali Demić,Rizvić i Buza bi činili okosnicu ekipe u sledećoj sezoni.Ovo ostalo bih sve rastjerao bez imalo grižnje savjesti.Totalni remont uprave,dovesti četiri -pet talentovanih igrače iz cijele BIH i početi ispočetka,makar i iz treće lige.I sponzori bi došli sa ozbiljnom pričom.Sve ostalo je teška patnja.
sto toliko su lose ostali igrali?!
i ako po statistici vidim da je hodzic opet dobro igrao, pa me zanimaju zamjerke njemu
malo mi je zao camdzica, ali covjek vec dugo neide naprjed nego vise nazad
ostali, pa iskreno mogu odleprsati, a leric je za penzije

Recimo da je večeras odigrao samo solidno.Pet izgubljenih lopti je ipak previše,šut sa distance loš,za dva poena uglavnom poentira iz ulaza koji je i najbolji dio njegove igre.

Ako je ikome data prilika u zadnje tri godine onda je to Dino Hodžić.Ja neki značajniji napredak u njegovoj igri ne vidim ni ove sezone:
- nesiguran u prenosu lopte
-šut loš,da nije ulaza procenat za dva poena bi bio daleko ispod 50%.I ovako je jedva iznad 50%.
-slobodna bacanja ispod 60% je za jednog playa očajno.

Jeste da statistika ne govori sve ali mene ni dojmom nije zadovoljio.Ili sam ja možda očekivao puno više?

Generalno on je "ni tamo ni vamo"ali uzimajući u obzir činjenicu da je imao dosta prilike i da ne vidim neki značajniji napredak u njegovoj igri nisam ga stavio u okosnicu tima za naredne godine.
04. 09. 2011 - Alytus

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 20 jan 2013, 02:10

po obicaju vise manje se slazemo
dino hodzic zivi od svog ulaza, a nema odbranu koju je svojevremeno imao tomovic i samim tim cim naleti na jace odbrane ABA ligasa nema ga ni na mapi

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 20 jan 2013, 13:43

Zeman je napisao/la:Ako je već bilo, izvinjavam se...
Aldin Majstorić – u juniorskim danima, mašina za koševe, igrač koji od svih talenata ima najtužniju priču. Na treningu mu je tadašnji igrač Studenata, snažni Seid Hajrić, nehotice slomio rebra u bloku, što je nanijelo unutrašnje povrede slezeni i bavljenje košarkom učinilo rizičnim. Radi kao konobar u kafiću na Dobrinji.-e kakav je ovo igrac trebao biti,trenirao sam sa njim...zvijer od momka,plus onako fin,bas mi je nesto zao kako se sve to zavrsilo.

Amin Hot – on sigurno treba da ima mjesta u Bosni....

Feđa Vuleta – svojevremeno juniorski reprezentativac BiH, nije se najbolje snašao sa prelaskom u seniorsku košarku. Trenutno u sastavu seniorskog tima. - da je samo malo ozbiljnosti bilo,i da nije bilo koljena,i on je mogao zvijer biti...mislim da mu nisu ni priliku dali...uglavnom steta
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 0 gostiju.