Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
23%
3) 15 ili više
42
45%

Ukupno glasova: 94

amel10071988
Kontakt:

Re: DFB Pokal, Četvrtfinale: Bayern München vs Borussia Dort

Post Postao/la amel10071988 » 27 feb 2013, 23:31

amel10071988 je napisao/la:
adnan24 je napisao/la: Al' bas ...pa Bayern nikog jaceg nije dobio ove sezone na svom terenu...poraz od Leverkusena,remi sa Dortmundom i Gladbachom...mozda jedino Hannover mozemo svrstati u te jace. :lol:
Znat ćete momci u srijedu, doduše ne dolazi neka baš extra jaka ekipa, ali je vi priznajete kao jaku, pa nek vam bude :D
Kao što sam i najavio :D
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 27 feb 2013, 23:55

slika

Mrcina. 8-) :lol:
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 28 feb 2013, 00:00

Ne shvatam samo kako prvak i aktualni osvajač kupa može odigrati onako? Od samog početka igraju sa tri zadnja vezna igrača. Brane se i čekaju kontre. Pa majka mu stara zar nisu oni favoriti i zar ne bi oni trebali graditi igru i stvarati šanse?

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 feb 2013, 00:04

Zdena04 je napisao/la:Ne shvatam samo kako prvak i aktualni osvajač kupa može odigrati onako? Od samog početka igraju sa tri zadnja vezna igrača. Brane se i čekaju kontre. Pa majka mu stara zar nisu oni favoriti i zar ne bi oni trebali graditi igru i stvarati šanse?
:mrgreen:

Ne mogu oni biti favoriti protiv Bayerna pa taman da osvoje još dva prvenstva. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 28 feb 2013, 00:06

Nadmudrivanje i rovovska borba na sredini terena tokom cijelog meca gdje su se nasi igraci bolje snasli i zasluzeno idu dalje. Dortmund je imao dosta srece veceras i golman ih je spasio potopa. Sa druge strane njihovi napadi su bili jalovi do sredine drugog poluvremena, kada su poceli igrati ozbiljnije prema naprijed i uspjeli napraviti nekoliko prilika. Dvojac Schweinsteinger-Martinez je i veceras odlicno odradio posao na sredini i njih dvojica sve bolje djeluju na terenu. Robben polako dokazuje da se zeli vratiti u prvih 11 i mislim da je vecerasnjom utakmicom to i obezbjedio, ali ce opet biti grijeh ostaviti na klupi Mullera ili bilo kojeg drugog igraca iz prvih 11.

Zaista imamo sjajnu ekipu, koja je dobro popunjena na svim pozicijama i ko god da igra uvijek je to dobar sastav. Mislim da osvajanje Kupa nebi trebalo doci u pitanje, jer ove sezone nam stvarno niko u Njemackoj nije ni blizu.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 28 feb 2013, 00:26

Samo da pitam kakva je ono koreografija na pocetku utakmice...pa zar nije moglo malo bolje :lol: :lol:

P.S.Evo da i ovdje cestitam Bavarcima na zasluzenoj pobjedi :mrgreen:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 28 feb 2013, 00:32

adnan24 je napisao/la:Samo da pitam kakva je ono koreografija na pocetku utakmice...pa zar nije moglo malo bolje :lol: :lol:
:lol:

Tačno je bilo za Bogu plakat'! :oops:

Bolja koreografija u drugoj kantonalnoj... :lol:

Eh nek' si me oraspoložio prisjećanjem na koreografiju... :lol:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 feb 2013, 00:39

Možete se tako tješit, ali niste u pravu....Atmosfera cjelokupna na stadionu za jednu Kup utakmicu je bila predobra, skoro recimo da je atmosfera bila ko na utakmici Lige prvaka. Jest da je nenadmašna bila protiv Reala i još par navrata u LP, kada navijači budu i s onim udaraljkama , koje su više karakteristične za rukometne i košarkaške utakmice. Ma nema jedinstveni smo uvijek bili.... :D
Večeras i navijači na nivou i dosta glasni, te priče inače o pozorišnoj publici u Munchenu su otrcane... :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 feb 2013, 00:55

slika

slika

slika

slika

Da začinimo reko temu i s par fotkica, ova gore prva je spektakularna....Leteći Hrvat..... :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 28 feb 2013, 01:01

effe_sa je napisao/la:Večeras i navijači na nivou i dosta glasni, te priče inače o pozorišnoj publici u Munchenu su otrcane... :D
To što je bilo glasno je zahvaljujući našim navijačima kojih je bilo preko 8 hiljada. :mrgreen:
effe_sa je napisao/la:Možete se tako tješit, ali niste u pravu....Atmosfera cjelokupna na stadionu za jednu Kup utakmicu je bila predobra, skoro recimo da je atmosfera bila ko na utakmici Lige prvaka. Jest da je nenadmašna bila protiv Reala i još par navrata u LP, kada navijači budu i s onim udaraljkama , koje su više karakteristične za rukometne i košarkaške utakmice. Ma nema jedinstveni smo uvijek bili.... :D
Više je karakteristična za teniske ili snooker mečeve nego za ove ostale sportove ali dobro... :mrgreen:

P.S.
Ne vidi ti se avatar evo već par dana. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 feb 2013, 01:12

Semir bvb je napisao/la: To što je bilo glasno je zahvaljujući našim navijačima kojih je bilo preko 8 hiljada. :mrgreen:
Ma hajd da ste doprinijeli atmosferi jeste (ti vaši navijači... :D ), ali da ste bili u podređenom položaju što se navijanja tiče jeste (a i gdje ne bi kad je Bayo onako dominirao.... :lol: ).

A s avatarom ne znam šta je, jučer sam primjetio, moram provjerit.... ;)
Zadnja izmjena: effe_sa, dana/u 28 feb 2013, 01:31, ukupno mijenjano 1 put.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Rekordmeister
Kontakt:

Post Postao/la Rekordmeister » 28 feb 2013, 01:24

Haj posto ce se ova tema brisati ubrzo,da se nadovezeom da smo veceras prvi put bili slozni mislim na nas i MILIONERE :D ,tako smo ljepo iskulirali @Grevisa to je nevjerovatno pacenik je dosao nakon utakmice i poceo trolati a zavsrio je nakon 3 posta,to treba raditi uvjek biti slozni,zajedno smo jaci ;)

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 28 feb 2013, 02:01

Saurman je napisao/la:
schwarcgelbfantom je napisao/la:da hoće žuti večeras dobiti ove komunističke smradove pa da vam svima **** sve što mi stigne na jezik kovna papanska
Pravac u Banoviće na hlađenje.

Kakav pacijent. :?
schwarcgelbfantom@ Ja gofneta sto smrdi braco :lol: :lol: :lol:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 feb 2013, 02:32

Polahko, ali sigurno ova bi tema mogla pod kljuc...Svoje misljenje sam iznio na temama oba kluba, a takodjer moram naqpomenuti da je Kircher obavio sinoc odlucan posao, iako je vecina bila skepticna kada je postalo poznato da ce on na ovoj utakmici dijeliti pravdu.

Moze se reci da je dupla kruna BVB-a protekle sezone bila nesto najgore sto se moglo desiti Njemackom fudbalu. Uli Hoeness i Bayern mogu dva puta napraviti gresku, ali se treci put ista nikad nece ponoviti.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

amerosm
Kontakt:

Re: VfB Stuttgart

Post Postao/la amerosm » 28 feb 2013, 03:30

Koliko ova VfB Stuttgart ima srece to se ne moze opisati rijecima...U LE od svih ucesnika dobili najlakse protivnike i opet strepili do posljednjih trenutaka za prolaz, zatim u kupu dosli do 1/2 finala zahvaljujuci povoljnom zrijebu i kao slag na tortu UEFA je kaznila Lazio koji ce protiv VfB-a morati odigrati pred praznim tribinama...Ovo ukoliko ne iskoriste onda stvarno ne znam dalje.

Ruku na srce ove sezone imaju vise srece nego pameti...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

vopi
Kontakt:

Post Postao/la vopi » 28 feb 2013, 06:00

amerosm je napisao/la:Polahko, ali sigurno ova bi tema mogla pod kljuc...Svoje misljenje sam iznio na temama oba kluba, a takodjer moram naqpomenuti da je Kircher obavio sinoc odlucan posao, iako je vecina bila skepticna kada je postalo poznato da ce on na ovoj utakmici dijeliti pravdu.

Moze se reci da je dupla kruna BVB-a protekle sezone bila nesto najgore sto se moglo desiti Njemackom fudbalu. Uli Hoeness i Bayern mogu dva puta napraviti gresku, ali se treci put ista nikad nece ponoviti.
Ne kontam zasto je najgore, i lose bilo za njemacki fudbal sto su osvojili duplu krunu? Pa ljudi su zasluzili zadnje dvije sezone naslov prvaka, plus kup tj. double prosle sezone jer su trali sve redom, atraktivnom igrom. A upravo to bayern radi ove sezone i ako nastave sa dobrim igrama i budu na kraju na vrhu bice zasluzeno. Vidjecemo hoce li bayern i iduce sezone ovako, i da li ce uspjeti osvojiti dva puta zaredom naslov..pozz

DrDule
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la DrDule » 28 feb 2013, 09:06

Zahvaljujem, ali sada me Kup uopste ne interesuje. :oops: :lol:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 feb 2013, 09:14

Ocjene za sinoćnji derbi i pobjedu Bavaraca ;)

slikaslika
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 28 feb 2013, 09:33, ukupno mijenjano 1 put.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 28 feb 2013, 09:15

Mislio je najgora u smislu da je to nateralo Bajern da se pojaca i da je dovelo do toga da nikad nisu imali jaci tim u prethodnih desetak godina, dobro su popunjeni na svim pozicijama(takvu sirinu u timu mislim da nisu imali) i da mirise na njihovu visegodisnju dominaciju sto svakako nece puno privuci masu da gleda to.Ja sam bas ovu ligu krenuo da pratim zbog te neizvesnosti i izjednacenosti sto se retko kad desilo da timovi koji se bore za prethodnu sezonu, a sada kako stvari stoje u narednih par godina za titulu ce se boriti Bajern i Borusija, ostali tesko da ce moci da se umesaju.Stavise mislim da ce sigurno sledece sezone prvak biti tim koji bude imao vise od 75 bodova, a znamo koje su ekipe u stanju to da urade.

KSIVLE
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la KSIVLE » 28 feb 2013, 09:26

U kupu se navija da Wob uđe u Europaligu, ali imam neki filing da će u polufinalu u posjetu Minkenu. Na kraju će šugavi SCF dopuzati do finala. :evil:
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.