Hasanović je na poluvremenu ušaou igru umjesto Rustema ali je zbog povrede morao napustiti. Sad koliko je ozbiljna povreda ostaje da se vidi. A Brkića nije bilo nikako.Pozitivanstav je napisao/la: ↑16 feb 2021, 18:27Hasanovic nije igrao ,kao ni Brkic..
Prvi vjerovatno opreza radi, a drugi?
Znaci sve pripremne su dobili?
FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Tako je Džaferović je ušao umjesto Hasanovića( koji je od 45 zamijenio Rustemovića), a ne umjesto Karjaševića koji je morao odigrati cijelu utakmicu zbog Hasanovićeve povrede.tcity055 je napisao/la: ↑16 feb 2021, 18:30Hasanović je na poluvremenu ušaou igru umjesto Rustema ali je zbog povrede morao napustiti. Sad koliko je ozbiljna povreda ostaje da se vidi. A Brkića nije bilo nikako.Pozitivanstav je napisao/la: ↑16 feb 2021, 18:27Hasanovic nije igrao ,kao ni Brkic..
Prvi vjerovatno opreza radi, a drugi?
Znaci sve pripremne su dobili?
...............................................klikni na live
Čuj jača postava,..Treba naglasit da su domžale došle sa rezervama i juniorima, tačnije prvih 16-17 igrača je dobilo slobodan dan, dok je ostatak ekipe sa priključenim junioroma došao da odigra utakmicu. Šta znaci da nije ovo neka jaka provjera i treba bit pošten i reč da su pripreme katastrofalno odradzene, nismo odigrali utakmice sa konkretnim protivnikom da možemo znat realno stanje gdje se nalazimo. Al ubrzo čemo vidjet kad počnu takmičarske utakmice.tuzlac je napisao/la: ↑16 feb 2021, 17:15Dobro ,prvo poluvrijeme je igrala njihova jača postava i mi smo igrali da ne primimo gol ali sa visoko postavljenom zadnjom linijom. Otud ,osim penala i 2-3 prilke u polju napada nismo ostavili dobar dojam.I u drugom dok nije pčelo mijenjanje igrača oni su bili opasni i zabili nam gol.
Ali nakon 60 minute i ulaska 9 novi, svježih naših momaka,situacija na terenu je došla pod našu kontrolu što je i rezultiralo golovima.Ne može Husref u prvenstvu davati primat Džafiću nad Doffom ili Maksimovićem.Vidi to i on sam.Brzina i snaga su dominantni u današnjem fudbalu ali bez tehničara ne ože i neće nikad moći.Mislim da se Mišić pati na desnom krilu i da ga treba baciti na lijevog beka, neka se udvaja saCrnkićem.Ovaj Lučić okrenu guzicu čojku kad je vidio da će šutnuti.I ne pogodi njegau guzicu već uđe u gol lopta.Bojim se da je on staromodan bek.Ovakvi su bekovi bili 70-tih godina prošlog stoljeća .Ne znam šta je sad sa Brkićem i što nije igrao.Nije fer Ramiću pripisivati gol koji je postigao Maksimović direktno.Možda je Ramić malo glavićem kresnuo loptu.
U pravu si za pripreme - uzas. Osim Veleza (a njima je to bila prva pripremna utakmica - tako da ni to ne treba racunat) nijedna pristojna utakmica.amkeivke je napisao/la: ↑16 feb 2021, 23:55Čuj jača postava,..Treba naglasit da su domžale došle sa rezervama i juniorima, tačnije prvih 16-17 igrača je dobilo slobodan dan, dok je ostatak ekipe sa priključenim junioroma došao da odigra utakmicu. Šta znaci da nije ovo neka jaka provjera i treba bit pošten i reč da su pripreme katastrofalno odradzene, nismo odigrali utakmice sa konkretnim protivnikom da možemo znat realno stanje gdje se nalazimo. Al ubrzo čemo vidjet kad počnu takmičarske utakmice.tuzlac je napisao/la: ↑16 feb 2021, 17:15Dobro ,prvo poluvrijeme je igrala njihova jača postava i mi smo igrali da ne primimo gol ali sa visoko postavljenom zadnjom linijom. Otud ,osim penala i 2-3 prilke u polju napada nismo ostavili dobar dojam.I u drugom dok nije pčelo mijenjanje igrača oni su bili opasni i zabili nam gol.
Ali nakon 60 minute i ulaska 9 novi, svježih naših momaka,situacija na terenu je došla pod našu kontrolu što je i rezultiralo golovima.Ne može Husref u prvenstvu davati primat Džafiću nad Doffom ili Maksimovićem.Vidi to i on sam.Brzina i snaga su dominantni u današnjem fudbalu ali bez tehničara ne ože i neće nikad moći.Mislim da se Mišić pati na desnom krilu i da ga treba baciti na lijevog beka, neka se udvaja saCrnkićem.Ovaj Lučić okrenu guzicu čojku kad je vidio da će šutnuti.I ne pogodi njegau guzicu već uđe u gol lopta.Bojim se da je on staromodan bek.Ovakvi su bekovi bili 70-tih godina prošlog stoljeća .Ne znam šta je sad sa Brkićem i što nije igrao.Nije fer Ramiću pripisivati gol koji je postigao Maksimović direktno.Možda je Ramić malo glavićem kresnuo loptu.
Bezveze otaljavanje posla - reda radi - tako meni izgledaju ove pripremne utakmice....
-
- Kontakt:
Vjerujem da je Musemic planski odradio pripreme,tj ciljano birao slabije protivnike.
Covjek bi reko odbrana je top ,bar ovako gledajuci primljene golove..
Covjek bi reko odbrana je top ,bar ovako gledajuci primljene golove..
-
- Kontakt:
Sobzirom na mjesto gadje se nasa ekipa priprema , nismo mogli imati neke atraktivne protivnike. Sezona pocela svugdje u okolnim zemljama i sa tog aspekt Nemozes lahko pronac jak tim za prijateljsku. Nije mjerilo skim se igraju prijateljske, vec da se odrade kvalitetne pripreme, da se psiho-fizicki tim pripremi za nase kaljuže i nase sudjenje.
Tuzla City / Sloga Simin Han
amkeivke je napisao/la: ↑16 feb 2021, 23:55Čuj jača postava,..Treba naglasit da su domžale došle sa rezervama i juniorima, tačnije prvih 16-17 igrača je dobilo slobodan dan, dok je ostatak ekipe sa priključenim junioroma došao da odigra utakmicu. Šta znaci da nije ovo neka jaka provjera i treba bit pošten i reč da su pripreme katastrofalno odradzene, nismo odigrali utakmice sa konkretnim protivnikom da možemo znat realno stanje gdje se nalazimo. Al ubrzo čemo vidjet kad počnu takmičarske utakmice.tuzlac je napisao/la: ↑16 feb 2021, 17:15Dobro ,prvo poluvrijeme je igrala njihova jača postava i mi smo igrali da ne primimo gol ali sa visoko postavljenom zadnjom linijom. Otud ,osim penala i 2-3 prilke u polju napada nismo ostavili dobar dojam.I u drugom dok nije pčelo mijenjanje igrača oni su bili opasni i zabili nam gol.

Domžale: Mihelak, Žinič, Kait, Markuš, Repas, Dajčman, Saitoski, Martinović, Stankovič, Černe, Urbančić.
Svi boldovani igrači u startnoj postavi utakmice NK Domžale - FK TuzlaCity( ukupno 7)su na Transfermarktu NK Domžale među 22 igrača koliko ih ukupmo ima.Dakle,respektabilna postava.
Ja sam dakle s pravom naveo da je u prvom i početkom drugog poluvremena za Domžale igrala "njihova jača postava".Dakle, od onih koji su istrčali na teren u ovoj utakmici.
Domžale su , to je poznato respektabilna ekipa već godinama. To je osjetilo i FK Sarajevo izgubivši od njih u Umagu 1-4.
Konačni moj zaključak je da smo mi u Domžalama imali sasvim respektabilnog protivnika a nikako slabog.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NK DOMŽALE -TM
Ajdin Mulalic
Klemen Mihelak
Sven Karic
Damjan Vuklisevic
Gaber Dobrovoljc
Tilen Klemencic
Tibor Gorenc-Stankovic
Gregor Sikosek
Jost Urbancic
Andraz Zinic
Marko Martinovic
Janez Pisek
Zeni Husmani
Benjamin Markus
Tamar Svetlin
Mattias Käit
Denis Adamov
Matej Podlogar
Senijad Ibricic
Arnel Jakupovic
Dario Kolobaric
Slobodan Vuk
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 19 feb 2021, 14:59, ukupno mijenjano 4 puta.
POGINUO ŠABAN ŠAULIĆ U nesreći u Njemačkoj život izgubio 'kralj narodne glazbe', jedan od najpoznatijih folk pjevača na području ex Jugoslavije
Autor: Hina Objavljeno: 17. veljača 2019. 13:52
Admiru- Adi Mujkiću našem bivšem igraču sve najbolje želje povodom prelaska u Litvanski klub FC Vytis .

Bliži se dan kad ćemo znati . Uz Božiju pomoć Tuzla City do Kupa BiH.
Žrijebanje parova četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine 2020/21. biće održano u utorak, 23. februara 2021. u 12 sati u prostorijama FS BiH u Sarajevu.
U ovoj fazi takmičenja će učestvovati sljedeći klubovi: FK Borac, FK Klis Buturović polje, FK Sarajevo, NK Široki Brijeg, FK Tuzla City, HŠK Zrinjski, FK Zvijezda 09 i FK Željezničar.
Ovaj događaj će biti emitovan uživo na zvaničnom YouTube kanalu NS/FS BiH, a zbog situacije sa pandemijom virusa COVID-19 prisustvo medija neće biti dozvoljeno. Medijskim kućama će biti dostavljene fotografije sa žrijebanja u visokoj rezoluciji.
Žrijebanje parova četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine 2020/21. biće održano u utorak, 23. februara 2021. u 12 sati u prostorijama FS BiH u Sarajevu.
U ovoj fazi takmičenja će učestvovati sljedeći klubovi: FK Borac, FK Klis Buturović polje, FK Sarajevo, NK Široki Brijeg, FK Tuzla City, HŠK Zrinjski, FK Zvijezda 09 i FK Željezničar.
Ovaj događaj će biti emitovan uživo na zvaničnom YouTube kanalu NS/FS BiH, a zbog situacije sa pandemijom virusa COVID-19 prisustvo medija neće biti dozvoljeno. Medijskim kućama će biti dostavljene fotografije sa žrijebanja u visokoj rezoluciji.
20.kolo:
Gorki - Tuzla City 28. februar 15:00 - Moja TV
21. kolo:
Tuzla City - Željezničar 6. mart 15:00 - Moja TV
- KUP BIH 1/4 FINALA 10.03.2021.Tuzla City -
22. kolo:
Zrinjski - Tuzla City 14. mart 15:00 - Arena
Gorki - Tuzla City 28. februar 15:00 - Moja TV
21. kolo:
Tuzla City - Željezničar 6. mart 15:00 - Moja TV
- KUP BIH 1/4 FINALA 10.03.2021.Tuzla City -
22. kolo:
Zrinjski - Tuzla City 14. mart 15:00 - Arena
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 19 feb 2021, 18:47, ukupno mijenjano 1 put.
Održana video konferencija Saveza i klubova Premijer lige: Kada bi se publika mogla vratiti na premijerligaške stadione?
19/02/2021 u 11:52 h
Nekoliko bitnih tema bilo na dnevnom redu
N/FS Bosne i Hercegovine održao je danas video konferenciju sa klubovima Premijer lige Bosne i Hercegovine pred nastavak sezone.
Nekoliko bitnih tema je bilo na dnevnom redu. Prva se ticala radnih dozvola i velikih problema sa kojima se klubovi susreću prilikom registracije stranih fudbalera. Razgovaralo se o načinima na koje se može ubrzati taj proces kako klubovi ne bi i po više od mjesec dana čekali sa registracijom stranih fudbalera.
Razgovaralo se i na temu organizacije utakmica u pandemijskim uslovima, te osiguravanju ispunjavanja COVID protokola.
I još jedna bitna tema bila je povratak navijača na stadione. Klubovi su upoznati da će N/FS BiH danas imati sastanak sa Kriznim štabom za vanredne situacije Republike Srpske, a u utorak sa istim tijelom u Federaciji Bosne i Hercegovine. Nezvaničnom, postoji nada da bi se publika u određenom kapacitetu mogla dopustiti u prvom kolu nakon reprezentativne pauze u martu.
19/02/2021 u 11:52 h
Nekoliko bitnih tema bilo na dnevnom redu
N/FS Bosne i Hercegovine održao je danas video konferenciju sa klubovima Premijer lige Bosne i Hercegovine pred nastavak sezone.
Nekoliko bitnih tema je bilo na dnevnom redu. Prva se ticala radnih dozvola i velikih problema sa kojima se klubovi susreću prilikom registracije stranih fudbalera. Razgovaralo se o načinima na koje se može ubrzati taj proces kako klubovi ne bi i po više od mjesec dana čekali sa registracijom stranih fudbalera.
Razgovaralo se i na temu organizacije utakmica u pandemijskim uslovima, te osiguravanju ispunjavanja COVID protokola.
I još jedna bitna tema bila je povratak navijača na stadione. Klubovi su upoznati da će N/FS BiH danas imati sastanak sa Kriznim štabom za vanredne situacije Republike Srpske, a u utorak sa istim tijelom u Federaciji Bosne i Hercegovine. Nezvaničnom, postoji nada da bi se publika u određenom kapacitetu mogla dopustiti u prvom kolu nakon reprezentativne pauze u martu.
Povreda Hasanovića je lakše prirode.Dobio je udarac u koljeno.Malo će pauzirati ali srećom povreda nije ozbiljnija.
Eto još generalka sa Zvijezdom u Gradačcu pa da se poćeramo oprave.

Plavi nakon povratka iz Umaga nastavljaju pripreme u Tuzli..
Badji Badara se priključio treninzima..

Badji Badara se priključio treninzima..

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.