KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

vlada u sjeni
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la vlada u sjeni » 23 dec 2012, 21:08

xxl basket je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Ma i da budu zadnji, a tesko sta nama to znaci. Evo veceras protiv Vogosce imas sigurnu pobjedu u dzepu, ali Vukovic i Damjanovic nula minuta na parketu. Naravno dobit ce sansu u 30. minuti, pa ce onda biti Bosnina mladost ponovo dobila priliku za igru u jos jednom trijumfu.

Cak i da se izbori ABA liga, sta to nama znaci na ovakvom javasluku kojeg imamo?
sve je to tacno ali kako da razmisljam ja koji sam u toj Bosni trenirao , za nju zivio i zivim i dalje... sta ja znam da se dovedu 2 iskusna igraca i ostalo neki prosjecni i da budemo ovako ko Split da se borimo za opstanak da dignemo raju da se napuni Skenderija i polako da pokusamo isplivavat jbg bolje i to pa se grcevito borit za opstanak u ABA ligi nego igrat protiv Leotara Capljine Vogosce itd...

Ne znam da li si večeras gledao utakmicu,Vogošća ako je ikada bila blizu pobjede to je bilo večeras.Utakmica na 2-3 lopte,Vogošča prišla na -1 krajem treće četvrtine i da nije Hot izgorio u velikoj želji da se pokaže utakmica je mogla završiti i drugačije.Vuković,Hasandić,Damjanović,Mujić ni minute...Ova Bosna ne ide gore,čak naprotiv ja ne vidim napretka i mislim da je i večerašnja utakmica dokaz.Bez obzira na rezultat.
Ne treba omalovažavati druge klubove,naročito ne Čapljinu koja sa nama zadnjih par godina ima pozitivan omjer.Proći će još godina a mi ABA ligu nećemo vidjeti.
Svaki put odem da pogledam utakmicu nadajući se da ću viditi određeni napredak i svaki put doživim ponovno razočarenje.

@neno,
ovi mlađi nisu dobili ni minute zato što prvih šest-sedam igrača u rotaciji nisu mogli napraviti ozbiljniju razliku što najbolje govori o kvaliteti rostera.
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

xxl basket
Kontakt:

Post Postao/la xxl basket » 24 dec 2012, 00:41

ma dobro ljudi nemojte se ljutiti , ja onako govorim da se nadje nekako neki sponzor i dovedemo 2 3 igraca solidna i probamo bit 3. a onda kakvim marketingom nac jos 2icu i ubacit 4 5 mladih i ganjat nesto tipa Splita , nema ni Capljina i ovi ostali nesto puno jace rostere od ovog trenutnog odrona Bosninog...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 25 dec 2012, 19:14

Kako sam cuo Halimic je bivsi poslije povratka iz Holandije.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 25 dec 2012, 19:36

Semper je napisao/la:Ova ekipa vrlo teško može biti treća u BiH a Široki je 100% zadnji jer ide Planinić u Maccabi. Bosna je od ovih Makedonaca ljetos izgubila 20-30 razlike.
Bosna je po igrackom kadru daleko iznad ostalih u ovoj ligi(naravno osim Igokee i Sirokog).
Samo treba volje da se osvoji to mjesto.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 25 dec 2012, 20:06

neno#4 je napisao/la:Kako sam cuo Halimic je bivsi poslije povratka iz Holandije.
cuj sta li je to odlucilo bosnina struka ( :lol: ) ili halimic sam
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 25 dec 2012, 21:33

ASD je napisao/la:
Semper je napisao/la:Ova ekipa vrlo teško može biti treća u BiH a Široki je 100% zadnji jer ide Planinić u Maccabi. Bosna je od ovih Makedonaca ljetos izgubila 20-30 razlike.
Bosna je po igrackom kadru daleko iznad ostalih u ovoj ligi(naravno osim Igokee i Sirokog).
Samo treba volje da se osvoji to mjesto.
Možemo pričati da je po kvaliteti među tri,možda malo dužu klupu u odnosu na ostale ali nikako da je daleko iznad ostalih u ovoj ligi.
04. 09. 2011 - Alytus

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

High

Post Postao/la High » 26 dec 2012, 12:29

Ko li će na Halimićevo mjesto...
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 26 dec 2012, 12:55

Senad Redzic. Halimic je kao covjek ljudina, na stranu sto ne zna zanat, ali su mu namjere bile dobre. Sve sto je rekao je istina, jos je presutio 99% stvari.
Sport je lijek za tijelo i duh.

High

Post Postao/la High » 26 dec 2012, 13:12

Dragoljub Vidačić.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 26 dec 2012, 13:54

Da, ipak trener Varde.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 dec 2012, 18:32

I ponovo ne grijese izvori 8-) 8-)

Ostalo je samo ime.....

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 26 dec 2012, 20:28

Halimic je obecao da ce pokusati da poprica sa Markovicem da skupe legende kluba ne bi li nesto promjenili. Vidjecemo moze li se ista uraditi tu.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 26 dec 2012, 20:36

Nema Markovica u prici sa Bajraktarevicima, Sabovicima, Bukvama...A ne, jednom su ga preveslali i nikda vise...

Ostalo je samo ime.....

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 26 dec 2012, 21:15

Naravno da nema, ovdje se mora poceti ispocetka iz bazicnih strukturnih temelja.

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 26 dec 2012, 23:46

Moze li mi neko na brzaka reci koji je dug u pitanju?
Koliko se treba uplatiti da se mogu dovoditi strani igraci?

Hvala.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 27 dec 2012, 00:58

Vamos je napisao/la:Moze li mi neko na brzaka reci koji je dug u pitanju?

Hvala.
Da bi se mogli dovoditi stranci trebaju se izmiriti dugovi prema Vucurovicu.. 180.000 prema nekim sajtovima...
zbog tog duga je suspenzija stupila na snagu,valjda bi je i ukinuli kad bi se uplatilo...a imaju ako se dobro sjecam jos oko 7-8mil. dugova sto drzavi sto onima koji ih nisu tuzili?? :? :?
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

roberto
Kontakt:

Post Postao/la roberto » 27 dec 2012, 11:12

xxl basket je napisao/la:ma dobro ljudi nemojte se ljutiti , ja onako govorim da se nadje nekako neki sponzor i dovedemo 2 3 igraca solidna i probamo bit 3. a onda kakvim marketingom nac jos 2icu i ubacit 4 5 mladih i ganjat nesto tipa Splita , nema ni Capljina i ovi ostali nesto puno jace rostere od ovog trenutnog odrona Bosninog...
Jutros info, rukovodstvo Capljine nije zainteresirano za Ligu 6, znaci trebali bi gubiti i kuci da to prodje, vidjecemo na kraju prvenstva jeli ovo bila istina, razlog bespotreban trosak

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 27 dec 2012, 11:25

Melo15 je napisao/la:
Vamos je napisao/la:Moze li mi neko na brzaka reci koji je dug u pitanju?

Hvala.
Da bi se mogli dovoditi stranci trebaju se izmiriti dugovi prema Vucurovicu.. 180.000 prema nekim sajtovima...
zbog tog duga je suspenzija stupila na snagu,valjda bi je i ukinuli kad bi se uplatilo...a imaju ako se dobro sjecam jos oko 7-8mil. dugova sto drzavi sto onima koji ih nisu tuzili?? :? :?

Vucurovic je bio spreman prihvatiti i manje,ali,ali....7,8 :?: ja kako sam cuo ispod 5 :!: :?:

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 27 dec 2012, 19:04

Igrači Bosne spavaju na podu i nemaju šta jesti!

To više nisam mogao da trpim i morao sam donijeti ovu odluku, rekao je Emir Halimić koji je podnio stavku

Igrači Bosne ne spavaju jer nemaju gdje

Nekadašnji strateg Varde Dragoljub Vidačić novi je trener košarkaša sarajevske Bosne nakon što je neopozivu ostavku na tu funkciju podnio Emir Halimić. Sada već bivši strateg studenata kao glavni razlog ostavke naveo je katastrofalan odnos Uprave prema igračima i stručnom štabu.

''Odluka je isprovocirana katastrofalnim odnosom Uprave prema igračima i trenerima. Najavio sam igračima svoju odluku, a vagao sam već mjesec, međutim, nisam htio odstupiti do okončanja prvog dijela sezone. Ipak, više nisam mogao da trpim takav odnos", kazao je Halimić te nastavio:

''Zamislite kako je meni kao treneru kada mi igrači uoči utakmice dođu i kažu da nisu spavali čitavu noć jer nemaju gdje. Kako da jedan igrač napreduje i pruža dobre partije, a spava na podu? Kako da igrači gladni igraju utakmice jer nemaju šta da jedu? To više nisam mogao da trpim i morao sam donijeti ovu odluku.''

Iako su Halimić i njegovi igrači tokom prvog dijela sezone bili suočeni sa velikim problemima i poteškoćama ostvarili su cilj i nakon 11 kola zauzimaju treću poziciju na tabeli sa omjerom 8-3.

Ovo je samo sažetak onoga što su danas prinijela dva najtiražnija lista u FBIH.
Halimiću,svaka čast na iskrenosti.O (ne)radu Uprave na ovom forumu je odavno sve već rečeno,sve se zna i niko ništa ne poduzima.Jadni smo mi kao narod.

@lumani,
9 mio KM ili cca 5mio EUR,isto je.
04. 09. 2011 - Alytus

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 06 jan 2013, 20:04

Sacekat cemo da vlada u sjeni kaze sta ima o danasnjoj utakmici :mrgreen: :mrgreen:
Mislim da ce biti svasta da se procita 8-) 8-)

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.