Gdje sam ja rekao da donira samo dijaspora? Pisao sam sigurno je 50-50 procenat donatora u Zenici i van drzave.AllGunsBlazing je napisao/la: ↑18 apr 2023, 14:07Ne donira samo dijaspora. To ti je prva pogreska.
Druga je, kao sto rekoh fulas loptu, da ja pljujem po ljudima. Samo po onim sto misle kad doniraju 1200 KM da mogu sta god zele. Onima koji nisu svjesni sta je sve klub uradio da bi oni imali taj stream iako nigdje ne pise da je morao. Po onim ljudima koji su pljuvali volontere (posteno bi bilo od kluba da izadje sa konkretnim imenima ukoliko su oni saglasni s tim) koji su isli po raznim zabitima, propustali dane s porodicom kako bi neko imao taj stream, kakav takav, i onda i to nije dovoljno.
Treca pogreska, znas li kako je kad se utakmica lomi, a Robija grmi? I sad mi tu da poredimo koliko je ko dao, koliko ko nije, ko je gdje bio...
I opet se vracam na prvo, ne donira samo dijaspora. Robijasi su prosle godine skupili 12000 KM, kao grupa, a sta je sa individualnim donacijama? Ja izuzetno cijenim ono sto nama dijaspora donosi, to niko ne moze niti zeli osporiti, sto ne znaci da trud lokalnih ljudi nije vrijedan. Mozda nije novcano jednak (mada bi se i o tome dalo raspravljati) kao kod dijasporaca, ali pricamo o ljudima koji su ti odrzali klub u zivotu, a dijaspora onda pomogla da se taj klub postavi na zdrave noge.
Niko ne poredi koliko je ko dao, kazem da donatori iz dijaspore su jednako vazni kao i lokalni nasi ljudi i momci u Zenici. Ljudima u dijaspori je stream jedina spona koju imaju sa klubom i ukidanje toga 8 utakmica prije kraja kada se lomi prvenstvo nije bas najbolja vijest ukoliko hocemo da drzimo sve nas na okupu, bez obzira gdje se nalazili.
Bude i ljudi iz dijaspore na gostovanjima kad god prilike dozvole i vjeruj vecina nas svoje godisnje planira i uskladjuje sa rasporedom kluba.
I opet da se vratimo na prvo, ne mozemo jedni bez drugi. Svaki navijac, donator, sponzor, clan kluba je bitan.