Jedinog kojeg mozete kriviti za propast Bosne je Konakovic i njegova stranka. Lokalni carsijaneri koji su se okupili oko instant-uspjesnog projekta. Imamovic jeste davao i svoj vlastiti novac, cak i onda kada je vec bilo vidljivo da je Bosna propala. Ostao je skoro do samog kraja tu, dok je Dino pobjegao davno prije toga. Napravio dugove i pobjegao. Nazalost, jos niko nije napravio nikakav tekst o tome kako treba, a to je i razumljivo u kakvom drustvu zivimo. Doci ce i to na naplatu.Semper je napisao/la:Kako misliš vlastitog? On je bio direktor a ne vlasnik Ase tako da je davao tuđi novac jedino ako nije od svojih honorara davao novac Bosni.
KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
- storm_raider
- Kontakt:
Re: KK Bosna
Sport je lijek za tijelo i duh.
storm_raider je napisao/la:Jedinog kojeg mozete kriviti za propast Bosne je Konakovic i njegova stranka. Lokalni carsijaneri koji su se okupili oko instant-uspjesnog projekta. Imamovic jeste davao i svoj vlastiti novac, cak i onda kada je vec bilo vidljivo da je Bosna propala. Ostao je skoro do samog kraja tu, dok je Dino pobjegao davno prije toga. Napravio dugove i pobjegao. Nazalost, jos niko nije napravio nikakav tekst o tome kako treba, a to je i razumljivo u kakvom drustvu zivimo. Doci ce i to na naplatu.Semper je napisao/la:Kako misliš vlastitog? On je bio direktor a ne vlasnik Ase tako da je davao tuđi novac jedino ako nije od svojih honorara davao novac Bosni.
Ja kako znam, sponzori u opste nisu ispostovali,dogovoreno.
Dino je bio mlad.Misko je unistio klub.Fax je stizao prije utakmice,za minutaze beobasket igraca.
Ali bilo proslo,sada je pocelo nesto novo.
- storm_raider
- Kontakt:
Dino je imao 32 godine kada je otisao (pobjegao) iz kluba. Uopste nije bio mlad, ni naivan. Misko je tada drzao kljuceve bh kosarke i uopsteno KK Bosne, ali mu je Dino to omogucio. Bez njega, ni Misko ne bi mogao mnogo. Obojica su tu situaciju iskoristili. KK Bosna je, na celu sa Konakovicem, podigla kredite, kupila igrace, napravili su u par godina taj instant uspjeh (dok je juniorski i kadetski pogon ispastao debelo), prodali onih par "sretnika" sto su uspjeli iz tog pogona da nesto i naprave (pretezno Miskovi igraci) i to je to. Cista je to privatna racunica izmedju te dvojice. Da ne spominjem koliki je broj talentovanih momaka otpao zbog takve politike. Dino je otisao kada je Bosna na papiru bila najbolja kao veliki menadzer i direktor, a u sustini Bosni je tek tada ostalo da vraca dugove. Sponzori su polako otpadali, pare nisu stizale, omladinski pogon, onih nekoliko momaka je jos nosilo Bosnu, a nosi i sada koliko-toliko. Sada imamo ovo sto je ostalo. Dusa me boli za ovom Bosnom, i za mnogo momaka iz omladinskog pogona koji su propali.
Sve suprotno tome je radio, a radi i dalje KK Siroki i vidimo gdje su oni, a gdje smo mi.
Sve suprotno tome je radio, a radi i dalje KK Siroki i vidimo gdje su oni, a gdje smo mi.
Sport je lijek za tijelo i duh.
Idemo na turnir u Holandiju 26. decembra.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
planiram doći na utakmicu protiv servitiuma, tamo 18.12, pa me zanima cijena ulaznica i sve ostalo što bih trebao znat. nisam dugo bio na tekmi u sarajevu.
hvala.

Bosna-Mladost 8.12.2012. u 17.00 sati.Dvorana Ramiz Salčin.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Postoji li ikakva sansa a vezano za privatizaciju Bosne i na neki nacin deblokade racuna kluba???
Ovo tavorenje u sivilu BH lige je zivot na aparatima, uz mogucnost i smrti kluba.
Ovo tavorenje u sivilu BH lige je zivot na aparatima, uz mogucnost i smrti kluba.
On je bio taj. On je bio čovjek zbog kojeg su pljeskali na Gripama, u Zagrebu, Beogradu, Zadru, Ljubljani, u svim dijelovima Europe i svijeta. Skroman momak. Iz raje, iz jedne od mnogobrojnih sjedeljki gdje je primao i poznate i nepoznate. Nije birao društvo, društvo je biralo njega. Otrcana je floskula i fraza, ali svi su ga voljeli. Od Vardara pa do Triglava, jednostavno svi. Čovjek zbog koga se košarka gleda drugim očima u Bosni i Hercegovini. Čovjek za kojeg su svi samo imali riječi hvale.
Padao je Real, Maccabi u finalu Emerson, veliki dvoboji sa Kićanovićem. Skenderija je uvijek bila dupke puna, a on je bio pijanista koji je uvijek svirao svoj dio. Svirao ga je perfektno respektujući drugu stranu. Znao je uzeti mikrofon i zamoliti publiku da ne skandiraju Kićanoviću, znao je pogoditi posljednji šut i onda zajedno sa Pimpekom (Davorin Popović) sjediti do zore kao da se ništa nije dogodilo. Bio je jedan, jedini, neponovljivi i tako će uvijek i ostati. Baletan, romantičar pod obručima. Pokušat ćemo još jednom dočarati lik i djelo ovog velikog gospodina. Teško je sve riječima opisati i izraziti ono što je on radio.
Sve je počelo davne 1954. godine i to 9. januara kada se Mirza rodio u Tuzli. Sve što je radio u životu bilo je određeno za uspjeh. Apsolutno sve. Postao je prvak u pionirskoj konkurenciji u tenisu. Poslije toga je prešao na košarku i zauvijek je izmijenio. Dobio je poziv u kadetsku i juniorsku reprezentaciju Jugoslavije. Debitirao je za Slobodu 1969. godine, a onda je prešao u Partizan gdje je bio samo jedan kratak vremenski period. Vratio se u svoj rodni grad, a onda prešao u sarajevsku Bosnu gdje je ostao upisan zlatnim slovima. Boša Tanjević je imao veliko povjerenje u njega, a i sam Boša je bio početnik, najmlađi trener lige. Prva sezona nije bila dobra u Bosni. Imali su niz od devet poraza, ali su poslije ubilježili deset pobjeda. Mirza je već u drugoj sezoni pokazao da će biti jedan od najboljih igrača svih vremena u Europi. Odigrali su sjajno i bili drugi. Došao je poziv u seniorsku reprezentaciju 1974. godine, ali je bio prekobrojan. Legenda Mirko Novosel ga nije htio staviti u roster, a Mirza je to teško palo.
“Ti si za nas najbolji na svijetu – STOP – Budi pametan, hrabar i dostojanstven – STOP – Mi te svi mnogo volimo – STOP”, došao je telegram iz Bosne. Nisu bili svjesni koliko su bili upravu.
Mirzi je Bosna bila važnija od reprezentacije, volio je Sarajevo. Volio je taj klub koji danas krvari. Redali su se porazi u finalima, a Bosna nije mogla do titule. Ipak došla je šampionska sezona. Prije toga Mirza je na Europskom prvenstvu 1977. godine došao do titule prvaka Europe sa Jugoslavijom. Bosna je u sezoni 1977/1978 došla do titule i ušla u Kup europskih šampiona. Jugoslavija je zajedno sa Ćosićem, Dalipagićem, Kićanovićem i Mirzom došla do titule svjetskog prvaka u Manili. Bili su bolji od SSSR – a, a Mirza je prvi put doživio neugodnu povredu leđa.
I onda je došlo takmičenje šest najboljih ekipa u Europi. Bosna je savladala Real nakon produžetaka, poslije toga poražena od Maccabija. Nakon nekoliko poraza uspjeli su doći do pobjeda nad Maccabijem, Joventudom, Emersonom i Olympiacosom. Bosna je postala prvi jugoslovenski klub koji je ušao u finale, a kasnije i osvojio titulu. Sve je već ispričano o toj utakmici u Grenobleu. Zagriženici i ljubitelji Kinđetovog lika i djela (među koje spada i moja malenkost) su pregledali ovu utakmicu na desetine puta. Varajić ne promašuje, Radovanović je granitan u odbrani, Boša sjajno vodi tim. A Mirza. Mirza igra neku svoju igru. Kao da igra basketa u mahali. S rajom. Svaki njegov potez je vic. Svaki potez je vrijedan ponavljanja. Svaki potez se danima ponavlja. I nikada, ali baš nikada nećete moći to uraditi. Jer svaki njegov potez je unikatan. Mirza je jedan. I tu je kraj priče.
Mirza je u sezoni poslije s Bosnom došao do još jedne titule prvaka i to na Gripama protiv Splita. Poslije toga Kinđe napušta Bosnu i odlazi u Madrid. Ni slutio nije da će i u Madridu biti omiljeni lik navijača. U prvoj sezoni bio je dominantan. Nastavio je tačno tamo gdje je stao u Sarajevu. Postali su prvaci Španije, a Mirza je bio fantastičan u finalu. Postigao je 28 poena i podijelio 15 asistencija. U drugoj sezoni je bio dosta lošiji. Izgubili su finale od Barcelone, a Mirza je rekao da mu je to bila najgora utakmica karijere. Poslije toga je došao razlaz s Realom, odlazi u italijansku Casertu, ali je 1984. završio karijeru. Imao je trideset godina, ali trideset blistavih. Velika oproštajna utakmica je odigrana u Skenderiji, a igrali su Real i Bosna. Sigurno njegova najemotivnija utakmica u karijeri. Mirza je i tokom ratnih zbivanja ostao vjeran svome Sarajevu. Sigurno jedan od najvećih ljudi koje je Sarajevo ikada imalo. Bio je veliki u svakom svom potezu. Jedan, jedini i neponovoljivi. Hrabro srce je prestalo kucati na današnji dan. Legendo, neka ti je laka zemlja. Sarajevo te nikada neće zaboraviti. Nema ulice sa tvojim imenom, ali nadamo se da će biti. Ti si to i više nego zaslužio.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
-
- Kontakt:
Ne pamtim goru KK Bosna od ove večerašnje.Ne znaš gdje je veći haos na klupi ili u rosteru.Trener uopšte ne vodi ekipu(Halimić jedino što sam vidio da zna je bespomoćno širenje ruku).Roster je priča za sebe.
Ovo jednostavno treba sve nogom u guzicu....fuj,fuj,fuj.
04. 09. 2011 - Alytus
Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska
Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!
Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!
Kakvi su onda ostali timovi,kada ih Bosna tucevlada u sjeni je napisao/la:Ne pamtim goru KK Bosna od ove večerašnje.Ne znaš gdje je veći haos na klupi ili u rosteru.Trener uopšte ne vodi ekipu(Halimić jedino što sam vidio da zna je bespomoćno širenje ruku).Roster je priča za sebe.

-
- Kontakt:
vlada u sjeni je napisao/la:Ne pamtim goru KK Bosna od ove večerašnje.Ne znaš gdje je veći haos na klupi ili u rosteru.Trener uopšte ne vodi ekipu(Halimić jedino što sam vidio da zna je bespomoćno širenje ruku).Roster je priča za sebe.
Sudija poklonio pobjedu,Ivanić fula zadnji napad Mladosti i sudija na desetinku do kraja susreta pod košem KK Bosna svira prekršaj Bjelića na Demićem.Bacanja za Bosnu od kojih Sindis pogađa prvo i hvata se za međunožje i okreće publici.Očigledna tehnička koju sudije ne vide.Žalosno ko sve igra u klubu.
04. 09. 2011 - Alytus
Zadnji put sam Bosnu gledao protiv Heliosa ne znam koje godine i opet večeras.Pa je li moguće da je Bosna pala ovako nisko? Hajde sve razumijem i lošu igru i nekvalitet ali ponašanja Sindisa Demića je sramotno posebno na današnji dan. Fuj takav mahalac da igra u Bosni je nedopustivo.
Volio bih da cujem od vas koji ste bili na utakmici misljenje o nasim igracima ako vam je koji zapao za oko (posebno Bjelic
) . 
Ocekivao sam nasu pobjedu, gledao sam malo na TVu snimak, jer mislim da je nasa ekipa jaca od Bosne, ali eto nasa mladost tesko uzima pobjede u gostima kad je gusto.

Ocekivao sam nasu pobjedu, gledao sam malo na TVu snimak, jer mislim da je nasa ekipa jaca od Bosne, ali eto nasa mladost tesko uzima pobjede u gostima kad je gusto.
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333
<333 CFC & NYK & CZBG <333
Velibor Dunjic 1985-2014
Velibor Dunjic 1985-2014
-
- Kontakt:
Osim Bjelića koji je bio nedvojbeno igrač susreta na mene je jak utisak ostavio igrač sa brojem 7(Knežević).Mlad igrač,odigrao skoro čitavu utakmicu i to na visokom nivou.DejaNMG je napisao/la:Volio bih da cujem od vas koji ste bili na utakmici misljenje o nasim igracima ako vam je koji zapao za oko (posebno Bjelic) .
04. 09. 2011 - Alytus
Knezevic je najborbeniji igrac u ekipi, uvjek izgara i daje maksimum, nije neki suter, ali i ne forsira kad ide ide kad ne ide nece ni sutati nesto, igra odlicnu odbranu, odlican kradljivac, 93 godiste, fenomenalan igrac.vlada u sjeni je napisao/la:Osim Bjelića koji je bio nedvojbeno igrač susreta na mene je jak utisak ostavio igrač sa brojem 7(Knežević).Mlad igrač,odigrao skoro čitavu utakmicu i to na visokom nivou.

Blue is the colour, football is the game
Velibor Dunjic 1985-2014
Velibor Dunjic 1985-2014
Omladinski pogon kk Bosna
Sam naziv ovog posta je sramotan !
Izdvojeno iz sedmicnog izvjestaja omladinske lige u Kantonu Sarajevo :
Kazu nema se para treba im pomoci.... Pa barem mozete drzati neki standard ponasanja dok nosite grb Bosne !
Sve bi vas pobio a pogotovo one koje dovode cobane u Bosnu, a Sarajlije skartiraju !
STIDITE SE !
Izdvojeno iz sedmicnog izvjestaja omladinske lige u Kantonu Sarajevo :
Zalosno sta se tu radi ! A jos zalosnija je sama cinjenica da ljudi koji vode ovaj nekada veliki klub dozvoljavaju i odobravaju da padobranci srozavaju i ono malo digniteta sto je klubu ostalo.PRIMJEDBE
MLADOST VOGOŠĆA – BOSNA ( KADETI )
Dosuđena TG treneru KK Bosna zbog ulaska u teren.
Ekipa KK Mladost Vogošća uložila žalbu na utakmicu.
Žalba se odnosi na vođenje ekipe od strane trenera KK Bosna, Podbičanin Dž. Koji je novčano kažnjen u prvom kolu, a isti nije platio kaznu.
4. ODLUKE
Kažnjava se KK Bosna sa 20,00 KM ( Tg treneru )
Ekipu KK BOSNA, na utakmici je zvanično vodio trener KK BOSNA Podbičanin Dženan koji nije imao pravo vođenja ekipe , jer nije uplaćena kazna iz Biltena br.1. izrečena pomenutom treneru.
1.Kažnjava se trener KK Bosna Dženan Podbičanin oduzimanjem trenerske licence za sezonu 2012/2013, 2013/14
Trener nema pravo vođenja bilo koje ekipe u svim ligama u organizaciju KSKS do kraja sezone 2013/2014
2.Kažnjava se K.K.BOSNA:
novčanom kaznom u iznosu od 100,00 KM zbog narušavanja legitimiteta Omladinske lige Kantona Sarajevo – određivanje trenera suspendovanog od strane takmičarske komisije za vođenje utakmice
3.Suspenduju se sve takmičarske ekipe K.K.BOSNA do izmirenja obaveza po kaznama i to:
Bilten 1 750,00 KM
Bilten 4 120,00 KM
Ukupno: 870,00 KM
Krajnji rok za plačanje kazni kako bi imali pravo nastupa u petom kolu je četvrtak 13. 12. 2012 godine.
Takmičarska komisija
Kazu nema se para treba im pomoci.... Pa barem mozete drzati neki standard ponasanja dok nosite grb Bosne !
Sve bi vas pobio a pogotovo one koje dovode cobane u Bosnu, a Sarajlije skartiraju !
STIDITE SE !
Duboko sam ubijeđen da Bosna nema da plati ovih 870 KM kazne...
može li mi neko pouzdan reći gdje (koja dvorana) i kada (termin) bosna igra utakmice iduće sedmice u sarajevu? također, zanimaju me cijene ulaznica.
pisao sam već na ovoj temi prije nekoliko dana, ali niko nije ništa odgovorio. portal mi nije relevantan, ima dosta grešaka pa se ne oslanjam na njihove informacije.
pisao sam već na ovoj temi prije nekoliko dana, ali niko nije ništa odgovorio. portal mi nije relevantan, ima dosta grešaka pa se ne oslanjam na njihove informacije.
Kod Bosne se nikad nista ne zna , ali vjerovatno ce se igrati u dvorani Ramiz Salcin na Mojmilu , a cijenu karata ne znamazTer je napisao/la:može li mi neko pouzdan reći gdje (koja dvorana) i kada (termin) bosna igra utakmice iduće sedmice u sarajevu? također, zanimaju me cijene ulaznica.
ZELJEZNICAR 1921!
@dnalydal
ma nije vise ni do para, sad je vise ovo preslo u neku drugu sferu !
Haj nastranu da institucija vise nema nikakvog autoriteta nad ljudima koji su tu zaposleni i koji kapom i sakom otimaju pare od roditelja djece koja tu treniraju "individualno sa trenerom - da napreduju"...
Meni nije jasno da Bosna moze sebi da priusti da jedan individualac toliko sroza ime kluba i osudi nekih 80 djecaka na suho treniranje bez mogucnosti takmicenja ! I pazite, radi se o suspenziji kompletnog pogona Bosne za ovu sezonu.
Znaci tamo neki pionir nema pravo nastupa na zvanicnim omladinskim takmicenjima. Sad ide prica svi su protiv nas, i ide okretanje mase roditelja protiv sistema.
Ovo nije pljuvanje po klubu kojeg volim, ovo je iznosenje cinjenica i istine jer mi je stalo da se klub oporavi, a da bi se oporavio SVI moraju znati sta se tamo desava jer TO JE I NAS KLUB
P.S. uzmimo primjer Cibone prije par sezona na cijoj su utakmici navijaci napravili extra promociju i pritisak na klub koji je tada bio pred gasenje.
ma nije vise ni do para, sad je vise ovo preslo u neku drugu sferu !
Haj nastranu da institucija vise nema nikakvog autoriteta nad ljudima koji su tu zaposleni i koji kapom i sakom otimaju pare od roditelja djece koja tu treniraju "individualno sa trenerom - da napreduju"...
Meni nije jasno da Bosna moze sebi da priusti da jedan individualac toliko sroza ime kluba i osudi nekih 80 djecaka na suho treniranje bez mogucnosti takmicenja ! I pazite, radi se o suspenziji kompletnog pogona Bosne za ovu sezonu.
Znaci tamo neki pionir nema pravo nastupa na zvanicnim omladinskim takmicenjima. Sad ide prica svi su protiv nas, i ide okretanje mase roditelja protiv sistema.
Ovo nije pljuvanje po klubu kojeg volim, ovo je iznosenje cinjenica i istine jer mi je stalo da se klub oporavi, a da bi se oporavio SVI moraju znati sta se tamo desava jer TO JE I NAS KLUB
P.S. uzmimo primjer Cibone prije par sezona na cijoj su utakmici navijaci napravili extra promociju i pritisak na klub koji je tada bio pred gasenje.