Dobra fora. Najjače je ko je kome lajk'o!

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Upravo.kraljttbvb je napisao/la:amerosm je napisao/la:U interviju za BILD Effenberg je predlozio jednu vrstu revolucije kada je kup Njemacke u pitanju. Naime isti pred svaku sezonu u kupu Njemacke zahtjeva da se napravi tzv. lista nosioca (slicno kao u tenisu) kako bi se izbjegla situacija da se dvije najbolje ekipe vec sastanu u 1/4 finalu.
DFB i 70% anketiranih navijaca u Njemackoj je protiv ovog prijedloga i smatraju da bi time bio ubijen duh ovog takmicenja...
Koja je onda svrha Kup-a ako ce se na pocetku znati da ce najbolji igrati u zavrsnici? Za to valjda vec postoji Bundesliga, da se najbolji medjusobno takmice.
Fora kupa i jeste da oni mali nizeligasi mogu iznenaditi velike. U kupu su svi jednaki i prvoligasi i drugoligasi i treceligasi i svi krecu sa iste tacke, pa ko se najbolje snadje i koga sreca u zijebu pomazi on i podigne pehar na kraju
Prenosi ARD odnosno das erste u 20:15, a utakmica ce ici u produzetke gdje ce bvb na kraju slaviti, moje misljenje. Obadve ekipe ce igrati u najbolje mogucem sastavu jedino ribery nece igrati kod bayerna, sve u svemu bice spektakl, znaci kladionicari x stavljajtekraljttbvb je napisao/la:BavaracZenica je napisao/la:Sto se tice utakmice, bice na Areni 4 koliko sam ja cuo, pa eto..
Ma da pola nas ako ne i vise cemo se sluzit raznim linkovima
U kafani u kojoj ja gledam prebace na ARD/ZDF, pa me interesovalo da li ce biti na tim kanalima. Ako tamo ne bude, trebat cu trcati kuci da gledam tekmu na nekoj od Arena...
@Damir, effe
Hvala![]()
Sto se tice tekme, ne znam sta da mislim. Oni se boje nas to je 100% sigurno, cim vide BVB sjete se da nas nisu dobili zadnjih nekoliko godina i slagali se neki ili ne, vec se moze govoriti o nekom kompleksu. Mislim da je nasa prednost i to sto im je Neuer skoro zakrzljao na golu, jer isti nikako nema posla u Bl, znaci lik jedino sto ima dodira sa loptom je na treningu i na utakmicama reprezentacije. Opet s druge strane jajern ima niz pobjeda, ali ove sezone jos uvijek ne znamo mogu li se u utakmicu vratiti nakon sto prime gol. Ja koliko se sjecam kuci su prvi primili gol od Neverkuzena i na kraju su zijanii. Isto tako je bilo i sa BATE-om. Znaci ako je vjerovati dosadasnjim primjerima, ako ne povedu, moglo bi sutra na forumu biti suza i placa![]()
S druge strane nasi previse mrljaju i driblaju pred golom, a ovo su takve utakmice gdje se svaka lopta mora sutati i svaka, pa i najmanja sansa, iskoristiti. Nadu ulijeva i to da se nasi protiv jakih ekipa naloze ko mahniti i trkom i presingom ubijaju i melju protivnika. Ako Lewandovski bude masio nemoguce, a Gotze driblao i sve sam pokusavao, onda nam se ne pise dobro. Treba ponoviti igru kao i svaki put do sada - prepustiti im loptu, pustiti ih da se umore, a onda ih ubiti kontrama.
Mislim da ce Klop najbolje motivisati nase igrace, ako im u svlacionici prije tekme kaze: Igrajte za Hareta![]()
![]()
Uglavnom hoce li Klop opet (po ko zna koji put) nategnuti jupa ili ce jup napokon slaviti protiv BVB-a, znat cemo sutra oko 23 sata
Hare_BvB je napisao/la:MoRe sladunjavi. Ne gubi mi se citav dan prateci lika kako marsira 120 kilometara.secer je napisao/la:dakle, nisi za skracenje putatj. da se kazna izvrsi na potezu olovo-kladanj ili kladanj-zivinice?
Ipak na Arena Sport 4 uživo s Arroganz AreneNYKnicks Fan je napisao/la:Utakmica je na Arenasport 2.
Ja procitao pise na 2, i pise se Allianz Arena.Semir bvb je napisao/la:Ipak na Arena Sport 4 uživo s Arroganz AreneNYKnicks Fan je napisao/la:Utakmica je na Arenasport 2.
Klopp navija za njih, pa ih nema srca pobjediti.bvb09_manijak je napisao/la:ako BvB pobijedi ima samo onaj usljivi stutgart, ako ne ispadnu sutra![]()
Jest da Vedaga igra za njih, al mi postaju sve mrzi i mrzi, ljigava ekipa pa hajd a znamo da oni ne pasu Borusiji zadnjih godina![]()
Evo preokreta 2:3,crveni karton Mainza je učinio svojePuma je napisao/la:Uh kako uzbudljiva zavrsnica Mainz-Freiburg. Negdje do 85. Mainz imao 2-0, a onda dvije precke Freiburga, pa gol, pa penal.
Klare je napisao/la:pa ćemo tako ovaj obračun okarakterisati kao obračun konjeva i pametnih ljudi,
Izvlačenje će biti opet.....Klare je napisao/la:Ko na koga u polufinalu?
Dzaba tebi pametan "malac" ako nejmas konja za (u)trku.Klare je napisao/la:s druge strane Bayern igra pametnom glavom, bez nekog prevelikog napora u nogama,
pa ćemo tako ovaj obračun okarakterisati kao obračun konjeva i pametnih ljudi,
oh pobogu ne zamjerite mi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.