Manchester City FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
92
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
31
16%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 188

sonik24
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la sonik24 » 11 mar 2015, 23:43

Budućnost Manuela Pellegrinija na Etihadu je upitna i vjerovatno neće još dugo ostati na menadžerskoj poziciji u Manchesteru.

To je potrvrdio i njegov agent koji je rekao kako nije siguran koliko će još dugo Pellegrini ostati u Cityju. Za Pellegrinija je interes pokazao Napoli koji ga želi angažovati već na ljeto.

“Pellegrini ima još jednu godinu ugovora sa Cityjem i nastoji ga ispoštovati,” rekao je Jesus Martinez, Pellegrinijev agent. “Međutim, mi ne znamo koje su namjere čelikna Cityja.”

“Pellegrini ima talijanske korijene, on je takođe bio na odmoru u Napulju. On je ljubitelj njihovog jezika i kulture. Mnogo cijeni Italiju i napuljsku kulturu.”

“U fudbalu se nikad ne zna. Da li će on zamijeniti Beniteza? Pellegrini mi ne dozvoljava da pričam o njegovoj budućnosti. Moramo pričekati još nekoliko mjeseci, a zatim, ako dobijemo poziv od predsjednika Napolija, mi ćemo onda razgovarati o tome.”

mcfc-balkan

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 12 mar 2015, 21:31

slika

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 13 mar 2015, 06:27

Zanimljivo.

Listajući društvene mreže naišli smo na jednu mladu ‘Građanku’ iz Srbije. Ona nam otkriva kako i zašto je počela pratiti baš Manchester City i kako se rodila ljubav prema plavoj boji.

“Tata mi je pričao o jednom klubu… Ne, ipak ne počinje tako. Moj tata je voleo Zvezdu. Voleo, sada više ne prati fudbal, kaže da ima pametnija posla. Ja ne govorim o tom klubu, ni o njegovom najvećem rivalu, niti o bilo kom drugom timu iz Srbije. Ali s obzirom na to da je tata taj koji mi je preneo ljubav prema sportu, on je ipak ključna figura u ovoj priči.

Bilo je tmurno i kišovito nedeljno popodne. Dete od 12 godina i nema baš šta da radi po takvom vremenu. U nedostatku boljih ideja odvukla sam se u sobu kod tate. Bolje da budem tamo sa njim nego sama u drugoj sobi, pomislila sam. On se zavalio u fotelju i uživa. Divno, gleda fudbal. Šta vidi u tome što neko trči za loptom nikad mi nije bilo jasno. Ali ubzo sam shvatila.

Ušla sam u sobu taman kad su igrači izlazili na teren. Crveni i plavi. To je sve što sam znala o ta dva tima tada. Dok su se igrači rukovali primetila sam da se po nečemu razlikuju. Crveni su delovali nekako gordo, nadmeno, pogotovu igrač sa brojem 10 (Rooney). Plavi su delovali potpuno suprotno, kao neko sa kim možeš da odeš na piće i da se izjadaš kako su svi računi stigli, a plata još uvek nije legla. Ali ta razlika je postojala samo u mojim očima.

Već na samom početku, igrač sa brojem 10 je dao gol. Da, baš onaj koji mi se najmanje sviđao. Tad mi je postao skroz antipatičan. Čula sam da je komentator rekao da je “Rooney dovodi u vodjstvo crvene đavole”. “Đavoli?”, rekla sam, “Znala sam da su crveni loši”. Tata se samo nasmejao i rekao mi da da im je to nadimak zato što na grbu imaju đavola. To je bilo logično objašnjenje za svakoga osim za mene. Neko je morao i tog đavola da stavi na grb. A zašto ga je stavio, to je bilo pravo pitanje.

Ostavila sam se toga i ponovo se usredsredila na utakmicu. Nikada pre toga nisam sa tolikom pažnjom pratila fudbal.

Još uvek su mi se plavi više svidjali, a gubili su. Posebno sam simpatisala igrača sa brojem 32. Carlos Tevez. Nizak, brz, lukav, dovoljno da izludi protivničke igrače. Tako je izluđivao i crvene (koji su nekada bili njegovi saigrači).

Ubrzo su plavi izjednačili, pa su crveni opet poveli, pa opet izjednačili, pa opet poveli i tako sve dok na semaforu nije pisalo 4-3. Za crvene. Moje raspoloženje se menjalo u skladu sa promenom rezultata – dobro, loše, dobro, loše. Na kraju – očajno. Zašto je to toliko uticalo na mene, nikada pre toga nisam ni volela fudbal? Ne znam. Ili bar tad nisam znala.

Nema veze, mislila sam, pobedićemo ih sledeći put. Ali nismo.

Ipak, uprkos tome samo sam još više zavolela plavi tim. U sećanje su mi se urezali Carlos Tevez kako nervira njihovog golmana, Barry i Bellamy koji su me tri puta tog dana obradovali donoseći izjednačenje, Shay Given koji stoji ispred naše mreže i brani i moguće i nemoguće (mada ni on nije mogao sve).

Do tog dana bukvalno nisam znala šta je ofsajd, ali od tog dana, dana kada sam prvi put gledala manchesterski derbi, rodile su se dve ljubavi – ljubav prema fudbalu i ljubav prema Manchester Cityju.”

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 13 mar 2015, 14:13

Čileanac Manuel Pelegini ne odustaje od svog omiljenog defanzivca, ponekad, čini se, i na svoju štetu. Martin Demikelis stavio je paraf na novi ugovor sa Mančester Sitijem koji će ga u klubu zadržati do leta 2016. godine, iako je tokom prethodnih godinu i po dana svojim kiksevima često koštao Građane. Argentinac će se na ovaj način pridružiti nekolicini saigrača koji su nedavno produžili saradnju sa klubom, među kojima su i Aleksandar Kolarov, Džo Hart, David Silva, Vensan Kompani, Serhio Aguero, Samir Nasri...
:mrgreen:
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 15 mar 2015, 06:33

Ovaj City se baš ne ponaša šampionski, mogu sad slobodno reći adio titula :wave:
Čovječe, ekipa neprepoznatljiva protiv Burnleya. Mozda ekipe kao sto su Burnley imaju motiv više protiv ekipa kao što je City, pa baš ono daju i posljednji atom snage, ali svakako da to nije alibi za jučerašnji poraz. Mislim da je Pellegrini još više navuko bijesa na sebe od navijača tima sa Etihada, jer nije ni problem ovaj poraz toliko, koliko je igra Cityja, koji u prvom poluvremenu je imao par finih akcija, ali ni blizu toga da bi postigli pogodak. Čim je City primio gol, Pellegrini je zamjenio Džeku, ulazi Bony, koji ni na ovoj tekmi nije se pokazo nešto. Daleko od one igre kako je igrao u Swanseaju, samim tim i on sve više navlači bijes na sebe. Kao što piše na mcfc-balkan, heh šega malo, ubacuje kasnije Jovetića, kojeg je izbacio sa liste za ligu prvaka, na kojeg je skoro pa "zaboravio". Znači ubacio je Bonya, mjesto Džeke, Jovetića mjesto Silve i kasnije Lamparda ubacuje, ali ništa se nije promjenilo, što dokazuje i rezultat koji je na kraju glasio 1:0 za Burnley. Nadam se da protiv Barce se neće obrukat, makar časno da se oproste od lige prvaka, jer ja stvarno nevjerujem da će proći dalje, mada je lopta okrugla, i volio bi vidjet City do kraja prvenstva da odigra na maksimumu, da se i od titule oprosti časno i čestita Chelseaju, koji ruku na srce ne igra nešto lijep nogomet, ali eto prolazi mu, mada nije protiv PSG-a proslo, ali u prvenstvu prolazi.
Sad sam stvarno uvjeren da slijede korjenite promjene u Cityju.

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 16 mar 2015, 05:52

slika
City kad je ozbiljan :salut:

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 16 mar 2015, 10:29

Iako svim srcem navijam za klub bolje je da se ne prodje Barcelona i da Chelsea napravi sto vecu razliku mozda cak da se zavrsi na 3 mjestu.Jer bi tako Pellegrini dobio otkaz.Ja ga nikad nisam hvalio dok su ovdje neki o njemu pisali epove.Titulu je izgubljena u duelima sa Burnleyem a jedan igrac Cityja vrijedi kao njihov citav tim.Sto se tice nasljednika spominju se dva imena Guardiola i Simeone.Ja sam vise za Diega nego za Pepa jer mi se jednostavno ne svidja igra koju preferira Pep.Mozda ona donosi uspjeh ali je meni dosadna.Simeone bi uveo taj neki ratnicki mentalitet u tim i sigurno bi se rijesio pojedinih sminkera u ekipi.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 17 mar 2015, 06:38

tevezito je napisao/la:Iako svim srcem navijam za klub bolje je da se ne prodje Barcelona i da Chelsea napravi sto vecu razliku mozda cak da se zavrsi na 3 mjestu.Jer bi tako Pellegrini dobio otkaz.Ja ga nikad nisam hvalio dok su ovdje neki o njemu pisali epove.Titulu je izgubljena u duelima sa Burnleyem a jedan igrac Cityja vrijedi kao njihov citav tim.Sto se tice nasljednika spominju se dva imena Guardiola i Simeone.Ja sam vise za Diega nego za Pepa jer mi se jednostavno ne svidja igra koju preferira Pep.Mozda ona donosi uspjeh ali je meni dosadna.Simeone bi uveo taj neki ratnicki mentalitet u tim i sigurno bi se rijesio pojedinih sminkera u ekipi.
:salut: :salut:

Potpuno se slazem za Diega, samo glasine su da ce Pellegrini otici, glasine su da ce Simeone doci, mozda covjek ne zeli napustiti Madrid, a za Gvardiolu, bas tesko mogu da povjerujem da bi dosao, tj. da bi napustio Minhen, bez obzira koliki novci da mu se ponude, ali šta znam opet. Ono sto je potrebno ovom klubu je autoritet, da se lupi šakom o sto i kaže to i to, ovako ćemo i zdravo. Igra Cityja s obzirom koliki novac primaju je ponekad smijesna. Cim primaju ogroman novac, znaci da su cijenjeni igraci, onda bi trebalo i da igraju na nivou. Ja sam rekao i da poraz nije problem, ali kad vidis da su se borili, otimali, makar to bio i poraz od Morecambea. Sve se više špekuliše o nekim čistkama na ljeto, uostalom evo nekih novosti sa mcfc-balkan:
Danas su mediji u Engleskoj i Španiji iznijeli da je Manchester City ozbiljno zainteresovan za Garetha Balea koji u posljednje vrijeme ima problema sa Real Madridom.
Manchester City bi se mogao naći u novoj utrci sa Chelseajom i Manchester Unitedom. Ovaj put sva tri kluba žele angažovati ofanzivca Real Madrida, Garetha Balea. Tako barem tvrdi Daily Mail.
Velški reprezentativac je potpisao za Real Madrid prije 18 mjeseci za 85 miliona funti, što je bilo i još uvijek je svjetski rekord. Nakon uspjeha sa madridskim klubom, Bale se našao u prvim problemima u glavnom gradu Španije. Odmah su mediji obavili svoj posao. Povezali su ga sa brojnim velikim svjetskim klubovima, a, navodno, City, Chelsea i United su itekako zainteresovani za potpis 25-godišnjaka.
Gareth Bale je odigrao 37 utakmica za Real Madrid u svim takmičenjima ove sezone. Postigao je 16 golova, ali od januara nije postigao niti jedan pogodak. U posljednje vrijeme je često kritikovan od strane Uprave Real Madrida. Sve je to dovelo do špekulacija da bi Gareth mogao napustiti La Ligu ovog ljeta.
Daily Mail nagađa da je trenutna cifra za Garetha Balea oko 100 miliona funti te plata od oko 300 000 funti. Kako god, Cityju treba neki brzi napadački igrač koji bi pridonio bržoj igri.
Bale je postigao 36 golova u 76 nastupa za Real Madrid otkako je stigao iz Tottenhama na ljeto 2013. godine.

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 22 mar 2015, 06:04

Mozda ova pobjeda protiv West Broma mnogo znaci, vise nego da su uzeli Barcu, heh, za samopouzdanje, vjetar u leđa igračima. Konačno onaj City kakav bi trebao da bude. Konacno se vidjela zelja za pobjedom, za golom vise , za naadackim nogometom, a i protiv tog istog WBA, City je se vraćao u formu par puta dosada proslih sezona.

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 23 mar 2015, 09:49

čuj hoćete Vilšera... Ponudite mu paket malbora i vaš je :urnebes:

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 29 mar 2015, 06:26

theboss_RD07 je napisao/la:čuj hoćete Vilšera... Ponudite mu paket malbora i vaš je :urnebes:
City hoce dosta igrača, naime sve se vise prica da slijedi cistka na ljeto.

JFH9
Kontakt:

Post Postao/la JFH9 » 29 mar 2015, 17:40

Jel ovo istina da ostaje Pellerini. :mrgreen: :mrgreen:
"Najbolji sinovi Krajine, mi danas pišemo historiju Bosne"

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 06 apr 2015, 22:51

Najvise bi volio da kako City zavrsi 5 pa da napokon ovaj diletant dobije otkaz.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 07 apr 2015, 01:20

"The last seven games are very important. There are 21 points to play for. We must try and win as many points as possible and we will see which position in the table we finish."
Što me ovo podsjeća na nekog. :lol:

SteveHeighway
Kontakt:

Post Postao/la SteveHeighway » 07 apr 2015, 01:43

tevezito je napisao/la:Najvise bi volio da kako City zavrsi 5 pa da napokon ovaj diletant dobije otkaz.
iz tvojih usta u Bozije usi bro :kafa:
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 07 apr 2015, 07:54

Kupili su toliko Arsenalovih igraca da su na kraju postali Arsenal :ugeek:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
A.F.C. Bournemouth!

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 12 apr 2015, 18:30

Sezona za zaborav.
Keep walking.

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 12 apr 2015, 19:01

Idioti su kupili Mangalu za 40 miliona eura, a dali Nastasica koji je igracina za njega Shalkeu koji ga je u konacnici i odkupio. A da ne pricam o Fernandinhu, Fernandu i Boniju, koji su na silu dovedeni jer se eto ima para.

Nadam se da ce Pellegrini vec danas dati otkaz.
Jedan grad, jedna ljubav!

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 10 maj 2015, 20:58

Konačno onaj pravi City, kakav i treba da bude, s obzirom kakve igrače ima i koliko su isti plaćeni. Zanimljivo da su danas tri bivsa igrača Cityja nastupali za QPR, to su Shaun Wright-Phillips, Richard Dunne i Joey Barton, a Nedum Onuoha nije igrao zbog povrede, takodje bivsi igrača ekipa sa Etihada. QPR danasnjim porazom ispada iz lige, elite, odlazi u championship, po meni sigurno jedna od deset najjačih evropskih liga u fudbalu.

Six and the City :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Venom i 9 gostiju.