FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
PROTIV TRIGLAVA:Muminović-Nukić, Morris, Barišić, Lučić- Karjašević, Brkić-Džafić, Mišić, Crnkić-Ubiparip.
PROTIV JADRANA: Fejzić-Đerić, Kostić, Mehidić, Duraković- Hasanović, Džaferović- Doffo, Maksimović, Mešinović-Ramić.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SUMA SUMARUM ,OVIH 18 igrača će iznijeti proljetni dio prvenstva na svojim plećima. : Fejzić, Muminović ,Nukić, Morris, Barišić,Kostić ,Lučić, Karjašević, Brkić,Hasanović,Rustemović,Mišić,Dofo,Maksimović, Džafić,Crnkić,Ubiparip i Bađi.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Momci na koje ćemo se morati osloniti samo pod moranjem (7 igrača): Brajlović,Đerić,Duraković,Mehidić , Džaferović,Mešinović i Ramić.
PROTIV JADRANA: Fejzić-Đerić, Kostić, Mehidić, Duraković- Hasanović, Džaferović- Doffo, Maksimović, Mešinović-Ramić.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SUMA SUMARUM ,OVIH 18 igrača će iznijeti proljetni dio prvenstva na svojim plećima. : Fejzić, Muminović ,Nukić, Morris, Barišić,Kostić ,Lučić, Karjašević, Brkić,Hasanović,Rustemović,Mišić,Dofo,Maksimović, Džafić,Crnkić,Ubiparip i Bađi.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Momci na koje ćemo se morati osloniti samo pod moranjem (7 igrača): Brajlović,Đerić,Duraković,Mehidić , Džaferović,Mešinović i Ramić.
Nadam se da Badara neće biti kažnjen što nije bio u Sloveniji i da će konkurisat za prvi tim. Treba nam njegova visina, brzina i darovitost. Iskreno sam uvjeren da Džafić niti bilo ko drugi neće imati unaprijed osigurano mjesto. Što se Mehidića tiče nisam upoznat od kada i dal je u Švici igrao poziciju stopera. Postavlja se pitanje zašto u timu nema Rustema dal je neka lakša povreda ili nešto drugo, ipak je on iskusan igrač i u koliko je raskrstio sa tim menadžerima moglo bi biti i određene koristi. Sramota je za tako jednog igrača imati toliko lošu statistiku a i voljni momenat u igri.
Badara ne može snositi nikakvu krivicu u vezi neizdate vize.Hrvatska i Senegal imaju diplomatske odnose od 1.10.1997.Nije do duše nikad obrazloženo zašto Bađi nje dobio vizu od konzulata RH u Tuzli.Nadam se da je radio prethodni period . Ipak ,njega ćemo morati sačekati jer nije bio prisutan u glavnom dijelu priprema.Ali, doći će i on do rijeći ,sigurno.tcity055 je napisao/la: ↑14 feb 2021, 16:31Nadam se da Badara neće biti kažnjen što nije bio u Sloveniji i da će konkurisat za prvi tim. Treba nam njegova visina, brzina i darovitost. Iskreno sam uvjeren da Džafić niti bilo ko drugi neće imati unaprijed osigurano mjesto. Što se Mehidića tiče nisam upoznat od kada i dal je u Švici igrao poziciju stopera. Postavlja se pitanje zašto u timu nema Rustema dal je neka lakša povreda ili nešto drugo, ipak je on iskusan igrač i u koliko je raskrstio sa tim menadžerima moglo bi biti i određene koristi. Sramota je za tako jednog igrača imati toliko lošu statistiku a i voljni momenat u igri.
- ŠTO SE TIŠE RUSTEMOVIĆA DOTJERAT ĆE NJEGA MUSEMIĆ ILI U SURU ILI NA TRIBINU.
- MEHIDIĆJE U ŠVICI BIO LIJEVI BEK ALI ETO DOLASKOM LUČIĆA SAD JE JEDAN OD ŠTOPERA.DA LI JE IZGUBIO BRZINU , DA LI JE PREDUGO VAN IGRE I NIJE U STANJU IGRATI DESNO KRILO TO NE ZNAM.MISLIM DA JE DOŠAO ONAKO ROĐAĆKI PRILIČNO ZAPUŠTEN I NIJE ISKLJUČENO DA VREMENOM PROČEPI.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 14 feb 2021, 21:27, ukupno mijenjano 2 puta.
-
- Kontakt:
Badji je valjda Senegalac,cini mi se..
A mozda se ne treba plaho sekirat jer ga mozda Husref i ne vidi kao nekog vaznog..Za jednog stranca,bar dosad,potanko.
Mozda grijesim,ali vidjet cemo..
A mozda se ne treba plaho sekirat jer ga mozda Husref i ne vidi kao nekog vaznog..Za jednog stranca,bar dosad,potanko.
FK Sloboda Tuzla - FK Tuzla City Feb 27, 2021 ,12:00
.............8.Table position - 7. Table position
JOŠ DVIJE SEDMICE DO POČETKA LIGE.HVALA BOGU. 23.02. u 12 sati ĆE BITI ŽRIJEBANJE 1/4 FINALA KUPA BIH.SAMO JE POMJEREN TERMIN IGRANJA ZBOG POMIJERANJA SARAJEVSKOG DERBIJA NA 01. 03. (ponedjeljak).UMJESTO VEĆ UTVRĐENOG TERMINA (03. marta) UTAKMICE KUPA ĆE BITI IGRANE 10.03 .IGRA SE SAMO JEDNA UTAKMICA BEZ REVANŠA).
NAMA TAJ TERMIN DOLAZI NAKON UTAKMICE 21.KOLA PROTIV ŽELJEZNIČARA NA TUŠNJU A PRIJE GOSTOVANJA U MOSTARU KOD ZRINJSKOG.
VJERUJEM DA ĆE NAS ŽRIJEB POMAZITI.BITNO JE SAMO DA SAŠA VUGDALIĆ NE IZVLAČI PAPIRIĆE.VUČE UVIJEK HERCEGOVINI.
.............8.Table position - 7. Table position
JOŠ DVIJE SEDMICE DO POČETKA LIGE.HVALA BOGU. 23.02. u 12 sati ĆE BITI ŽRIJEBANJE 1/4 FINALA KUPA BIH.SAMO JE POMJEREN TERMIN IGRANJA ZBOG POMIJERANJA SARAJEVSKOG DERBIJA NA 01. 03. (ponedjeljak).UMJESTO VEĆ UTVRĐENOG TERMINA (03. marta) UTAKMICE KUPA ĆE BITI IGRANE 10.03 .IGRA SE SAMO JEDNA UTAKMICA BEZ REVANŠA).
NAMA TAJ TERMIN DOLAZI NAKON UTAKMICE 21.KOLA PROTIV ŽELJEZNIČARA NA TUŠNJU A PRIJE GOSTOVANJA U MOSTARU KOD ZRINJSKOG.
VJERUJEM DA ĆE NAS ŽRIJEB POMAZITI.BITNO JE SAMO DA SAŠA VUGDALIĆ NE IZVLAČI PAPIRIĆE.VUČE UVIJEK HERCEGOVINI.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 14 feb 2021, 21:53, ukupno mijenjano 3 puta.
TAKO JE SENEGALAC.LAPSUS.Pozitivanstav je napisao/la: ↑14 feb 2021, 20:59Badji je valjda Senegalac,cini mi se..
Ma ne kažem ja da je on "Fanimo".Vidjeli smo ga dovoljno.Lijen momak, nije ambiciozan,tehnički užasan. Skok na ispucane lopte mu je jača stana.Na ljeto ćemo se po svoj prilici rastati.Pozitivanstav je napisao/la: ↑14 feb 2021, 20:59Badji je valjda Senegalac,cini mi se..
Šta su ovi palanački vijećnici smanjli budžet Gorkom.Izgleda da su im ušli investitori u klub.
Šta su ovi palanački vijećnici smanjli budžet Gorkom? Izgleda da su im ušli investitori u klub.Kako se to zove? Da. Upravljačka prava.
Približava se prvenstvo još samo 12 dana. Prva utakmica protiv Slobode koja i nije tako uvjerljiva u ovim pripremnim što nas može zavarati. Oni su protiv nas dodatno naelektrisani plus nastojaće su suprostaviti protiv Husrefa jer umjesto da ga veličaju što je njihov klub u njegovoj eri igrao najljepši fudbal oni po običaju mijenjaju teze i optužuju ga. Kvalitet je na našoj strani ali loš teren i trenutak nepažnje može odlučiti utakmicu. Nadati se da Savez odobri prisustvo navijača u protivnom gledati na TV. Što se tiče početne postave rano je još jer imamo te dvije kontrolne iako se otprilike kostur nazire. E da ne bih nikako protiv Slobode volio vidjeti na golu Muminovića nekako mu ne vjerujem.
Puno se novca izdvaja i ove godine što za JU Tušanj, što za reprogram a ponajviše za redovno funkcioniranje kluba. Sredstva će biti manja od prošle godine što je logično jer je prošle godine dato dodatnih pola miliona ovoj mladoj upravi koja je tad obećala da će stanje stabilizovat al izgleda da nije.
Preveliki su troškovi JU Stadion "Jasmin Imamović Tušanj".Bar pola tog novca treba usmjeriti u ubrzano otplaćivanje reprograma.Ono što se daje klubu je sad po lupom saznanja da Gorki ima neku vrstu kupaca Upravljaćkih prava.SKORO SAM NEGDJE PROČITAO SPISAK LJUDI I FIRMI KOJI ULAZE KAO ULAGAČI KAPITALA U FK GORKI.tcity055 je napisao/la: ↑14 feb 2021, 21:55Puno se novca izdvaja i ove godine što za JU Tušanj, što za reprogram a ponajviše za redovno funkcioniranje kluba. Sredstva će biti manja od prošle godine što je logično jer je prošle godine dato dodatnih pola miliona ovoj mladoj upravi koja je tad obećala da će stanje stabilizovat al izgleda da nije.
A tako znači.tcity055 je napisao/la: ↑14 feb 2021, 21:55Puno se novca izdvaja i ove godine što za JU Tušanj, što za reprogram a ponajviše za redovno funkcioniranje kluba. Sredstva će biti manja od prošle godine što je logično jer je prošle godine dato dodatnih pola miliona ovoj mladoj upravi koja je tad obećala da će stanje stabilizovat al izgleda da nije.
Radna atmosfera na jutarnjem treningu.

Nas može, Husrefa sigurno neće.Gorki je domaćin i ma pritisak .To što su u prosjeku mlađi nije nikakav alibi.Oni će naravno imati jak motiv ali ne mogu reći da nemaju šta izgubiti i da su rasterećeni .Kad si domaćin pa izgubiš izgubio si.Sljedeća im je gostujuća na Otoci a onda im dolaze braća petokrakaši iz Mostara.Ne mogu reći ni da su sad usmjereni striktno na nas.Jer eho odzvanja drukčije.Kad se pogleda tabela vidi se da oni nisu osigurali opstanak.tcity055 je napisao/la: ↑14 feb 2021, 21:48Približava se prvenstvo još samo 12 dana. Prva utakmica protiv Slobode koja i nije tako uvjerljiva u ovim pripremnim što nas može zavarati. Oni su protiv nas dodatno naelektrisani plus nastojaće su suprostaviti protiv Husrefa jer umjesto da ga veličaju što je njihov klub u njegovoj eri igrao najljepši fudbal oni po običaju mijenjaju teze i optužuju ga. Kvalitet je na našoj strani ali loš teren i trenutak nepažnje može odlučiti utakmicu. Nadati se da Savez odobri prisustvo navijača u protivnom gledati na TV. Što se tiče početne postave rano je još jer imamo te dvije kontrolne iako se otprilike kostur nazire. E da ne bih nikako protiv Slobode volio vidjeti na golu Muminovića nekako mu ne vjerujem.
- Husref Musemić sigurno ne voli poraze.Pogotovo na startu prvenstva.On svoju vojsku mora nabrijati za ovu utakmicu.Mora se igrati a ne glumiti.Mora se dati maksimum pa se onda nadati nečemu.Svaki protivnik je vrijedan rešpekta.Potcijeniš li ga to je prvi korak u poraz.Čudi me da i ova naša Županija ne izda ferman o odobravanju ulaska domaćih gledalaca kao što je su to uradili škutori.Županija je država u državi, ima parlament ,Ustav,Vladu ,ministre i ministrice ima Javnu ustanovu ,Zavod za javno zdravstvo.Ima epidemiologe,virusologe i ostale.Ali oni su trenutno zauzeti smjenama prethodne vlasti i kupovanjem fotelja spram svojih guzica.
Ma sumnjam da će Muminović biti i na klupi.Bolje staviti Brajlovića za rezervnog golmana.On je do 21 godine.Time otvaramo mogućnost da na klupu ostavimo jednog iskusnog igrača više.Po sadšnjim pravilimana klupije 9 rezervi i to četiri maksumaU -21 i 5 odraslih SENIORA.Obzirom da je sada 5 izmjena, nama dobro dođe da imamo svih tih 5 momaka da su kvalitetni kao i prvotimci.Dakle ,ne samo one izmjene pred sami kraj utakmice.tuzlac je napisao/la: ↑15 feb 2021, 16:57Nas može, Husrefa sigurno neće.Gorki je domaćin i ma pritisak .To što su u prosjeku mlađi nije nikakav alibi.Oni će naravno imati jak motiv ali ne mogu reći da nemaju šta izgubiti i da su rasterećeni .Kad si domaćin pa izgubiš izgubio si.Sljedeća im je gostujuća na Otoci a onda im dolaze braća petokrakaši iz Mostara.Ne mogu reći ni da su sad usmjereni striktno na nas.Jer eho odzvanja drukčije.Kad se pogleda tabela vidi se da oni nisu osigurali opstanak.tcity055 je napisao/la: ↑14 feb 2021, 21:48Približava se prvenstvo još samo 12 dana. Prva utakmica protiv Slobode koja i nije tako uvjerljiva u ovim pripremnim što nas može zavarati. Oni su protiv nas dodatno naelektrisani plus nastojaće su suprostaviti protiv Husrefa jer umjesto da ga veličaju što je njihov klub u njegovoj eri igrao najljepši fudbal oni po običaju mijenjaju teze i optužuju ga. Kvalitet je na našoj strani ali loš teren i trenutak nepažnje može odlučiti utakmicu. Nadati se da Savez odobri prisustvo navijača u protivnom gledati na TV. Što se tiče početne postave rano je još jer imamo te dvije kontrolne iako se otprilike kostur nazire. E da ne bih nikako protiv Slobode volio vidjeti na golu Muminovića nekako mu ne vjerujem.
- Husref Musemić sigurno ne voli poraze.Pogotovo na startu prvenstva.On svoju vojsku mora nabrijati za ovu utakmicu.Mora se igrati a ne glumiti.Mora se dati maksimum pa se onda nadati nečemu.Svaki protivnik je vrijedan rešpekta.Potcijeniš li ga to je prvi korak u poraz.Čudi me da i ova naša Županija ne izda ferman o odobravanju ulaska domaćih gledalaca kao što je su to uradili škutori.Županija je država u državi, ima parlament ,Ustav,Vladu ,ministre i ministrice ima Javnu ustanovu ,Zavod za javno zdravstvo.Ima epidemiologe,virusologe i ostale.Ali oni su trenutno zauzeti smjenama prethodne vlasti i kupovanjem fotelja spram svojih guzica.
Balja daj koji redak napiši živ bio.
I ja mislim da neće biti u rosteru. Zna ponekad odbranit čudo al i kiksat. Ja mu nikako ne vjerujem. Imao je dobre temelje da postane dobar golman ali se opredijelio na drugu stranu da ispunjava želju menadžera. Nego se ti nama tu formaciju koja je manje više poznata.tuzlac je napisao/la: ↑15 feb 2021, 16:59Ma sumnjam da će Muminović biti i na klupi.Bolje staviti Brajlovića za rezervnog golmana.On je do 21 godine.Time otvaramo mogućnost da na klupu ostavimo jednog iskusnog igrača više.Po sadšnjim pravilimana klupije 9 rezervi i to četiri maksumaU -21 i 5 odraslih SENIORA.Obzirom da je sada 5 izmjena, nama dobro dođe da imamo svih tih 5 momaka da su kvalitetni kao i prvotimci.Dakle ,ne samo one izmjene pred sami kraj utakmice.tuzlac je napisao/la: ↑15 feb 2021, 16:57Nas može, Husrefa sigurno neće.Gorki je domaćin i ma pritisak .To što su u prosjeku mlađi nije nikakav alibi.Oni će naravno imati jak motiv ali ne mogu reći da nemaju šta izgubiti i da su rasterećeni .Kad si domaćin pa izgubiš izgubio si.Sljedeća im je gostujuća na Otoci a onda im dolaze braća petokrakaši iz Mostara.Ne mogu reći ni da su sad usmjereni striktno na nas.Jer eho odzvanja drukčije.Kad se pogleda tabela vidi se da oni nisu osigurali opstanak.tcity055 je napisao/la: ↑14 feb 2021, 21:48Približava se prvenstvo još samo 12 dana. Prva utakmica protiv Slobode koja i nije tako uvjerljiva u ovim pripremnim što nas može zavarati. Oni su protiv nas dodatno naelektrisani plus nastojaće su suprostaviti protiv Husrefa jer umjesto da ga veličaju što je njihov klub u njegovoj eri igrao najljepši fudbal oni po običaju mijenjaju teze i optužuju ga. Kvalitet je na našoj strani ali loš teren i trenutak nepažnje može odlučiti utakmicu. Nadati se da Savez odobri prisustvo navijača u protivnom gledati na TV. Što se tiče početne postave rano je još jer imamo te dvije kontrolne iako se otprilike kostur nazire. E da ne bih nikako protiv Slobode volio vidjeti na golu Muminovića nekako mu ne vjerujem.
Ma da im Bog dragi da zdravlje i da ne prave djetinje greške.To bi bilo neoprostivo.Mi imamo hvalaBogu više od 11 igrača prvotimaca.No, kod šefa je kovertirana odluka i valja je poštovati.
Neki igrači kao,Fejzić,Ubiparip,Nukić,Morris,Brkić,Karjašević,Hasanović,Crnkić,Doffo,Maksimović,Mišić ,Barišić kad je zdrav , zaista mi ulijevaju povjerenje u dobre igre i pa i rezultate na proljeće.Kostić može biti od velike koristi pogotovu ako popravi ocjenu iz vladanja.Radi se o tome da mi nismo kupovali mnogo igrača i da osnovu čine momci koji su već pokazali da znaju.Pojačanja će se uklopiti u novu sredinu .Koliko smo samo dobili što se Hasanović vraća.Lučić me neodoljivo podsjeća na Rifata Mehinović što je 80-tih godina prošlog vijeka igrao štopera u Gorkom a po isteku Ugovora otišao prvo Muzuroviću pa Ćiri Blaževiću u Prištinu.On je šasijom dušu dao za štopera.Dok je Mehidić(kao bajagi štoper) za sad na sporednom kolosijeku ali uvjeren sam da će ga Musemić podići iz letargije.Đerića međutim teško.Durakovića također.Ni Mešinović nije u stanju probiti barijeru. Fali mu nekoliko razreda škole.O Džafiću , Rustemoviću i Ramiću ovaj put ništa.Bađi ako se pojavi iz Senegala sigurno kasni za ekipom tri sedmice. I to da sjede na klupu za rezerve.mene čudi da malog Muminovića nisu prebaciliu neki drugi klub.U neku manju sredinu od Tuzle.Da prije svega trenira i brani.Pa ne može on s gola skinuti "Šiltona".Fejzić je jedan od najboljih golmana PLBIH.Džaferović je rođen za rekreacije i dalje od tog ni makac.
Neki igrači kao,Fejzić,Ubiparip,Nukić,Morris,Brkić,Karjašević,Hasanović,Crnkić,Doffo,Maksimović,Mišić ,Barišić kad je zdrav , zaista mi ulijevaju povjerenje u dobre igre i pa i rezultate na proljeće.Kostić može biti od velike koristi pogotovu ako popravi ocjenu iz vladanja.Radi se o tome da mi nismo kupovali mnogo igrača i da osnovu čine momci koji su već pokazali da znaju.Pojačanja će se uklopiti u novu sredinu .Koliko smo samo dobili što se Hasanović vraća.Lučić me neodoljivo podsjeća na Rifata Mehinović što je 80-tih godina prošlog vijeka igrao štopera u Gorkom a po isteku Ugovora otišao prvo Muzuroviću pa Ćiri Blaževiću u Prištinu.On je šasijom dušu dao za štopera.Dok je Mehidić(kao bajagi štoper) za sad na sporednom kolosijeku ali uvjeren sam da će ga Musemić podići iz letargije.Đerića međutim teško.Durakovića također.Ni Mešinović nije u stanju probiti barijeru. Fali mu nekoliko razreda škole.O Džafiću , Rustemoviću i Ramiću ovaj put ništa.Bađi ako se pojavi iz Senegala sigurno kasni za ekipom tri sedmice. I to da sjede na klupu za rezerve.mene čudi da malog Muminovića nisu prebaciliu neki drugi klub.U neku manju sredinu od Tuzle.Da prije svega trenira i brani.Pa ne može on s gola skinuti "Šiltona".Fejzić je jedan od najboljih golmana PLBIH.Džaferović je rođen za rekreacije i dalje od tog ni makac.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.