Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

adnan24
Kontakt:

Re: DFB Pokal, Četvrtfinale: Bayern München vs Borussia Dort

Post Postao/la adnan24 » 25 feb 2013, 14:00

Hare_BvB je napisao/la:Ja fakat ne znam odakle vi Jajernovci crpite toliki optimizam? :lol:
Al' bas ...pa Bayern nikog jaceg nije dobio ove sezone na svom terenu...poraz od Leverkusena,remi sa Dortmundom i Gladbachom...mozda jedino Hannover mozemo svrstati u te jace. :lol:

amel10071988
Kontakt:

Post Postao/la amel10071988 » 25 feb 2013, 15:06

adnan24 je napisao/la: Al' bas ...pa Bayern nikog jaceg nije dobio ove sezone na svom terenu...poraz od Leverkusena,remi sa Dortmundom i Gladbachom...mozda jedino Hannover mozemo svrstati u te jace. :lol:
Znat ćete momci u srijedu, doduše ne dolazi neka baš extra jaka ekipa, ali je vi priznajete kao jaku, pa nek vam bude :D
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 25 feb 2013, 15:12

2 razlike za Bayern 8-)

Borussia igra dobro, ali mislim da ne mogu dobit ovakav Bayern.

Naravno da Mandzo zabija ;)

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 25 feb 2013, 16:25

Hare_BvB je napisao/la:
secer je napisao/la:hare, moze li se uopste za dan stic iz sa u tz?
Uskoro ces probat i sam, pa mi javis. 8-)
dakle, nisi za skracenje puta :? tj. da se kazna izvrsi na potezu olovo-kladanj ili kladanj-zivinice?

ps.
dortmundari, zar se niko ne smije opkladiti?
amidza prima svaku opkladu, nebitno je l u parama (sve do milje maraka), ili u nesto drugo vezano za forum (trajni ili vremenski ogranicen ban).
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 25 feb 2013, 17:46

Nervira me što sudi Kircher, puno bi mi bio draži Florian Meyer....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Stefan Effenberg
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Stefan Effenberg » 25 feb 2013, 21:43

Prati li ko Herthu - Kaiserslautern?

Ovaj Rehmer i komentator nisu normalni.......... :lol: :lol: :lol:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 25 feb 2013, 23:14

Sve vi ovo fino napisaste, ali nema nigdje ko ce prenositi utakmicu. Hoce li biti na ARD/ZDF ili na nekoj od Arena Sport?
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 25 feb 2013, 23:16

kraljttbvb je napisao/la:Sve vi ovo fino napisaste, ali nema nigdje ko ce prenositi utakmicu. Hoce li biti na ARD/ZDF ili na nekoj od Arena Sport?

http://liveonsat.com/LJ__soccer_e_germany_ALL.php
;)
BvB Echte Liebe !!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 25 feb 2013, 23:22

kraljttbvb je napisao/la:Sve vi ovo fino napisaste, ali nema nigdje ko ce prenositi utakmicu. Hoce li biti na ARD/ZDF ili na nekoj od Arena Sport?
Ima na ARD-u, ima i na nekoj od Arena...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 feb 2013, 02:09

Pritisak u ovoj utakmici ce biti na strani Bayern-a i bice zanimljivo vidjeti kako ce se isti s njim nositi...Kod BVB-a i dalje tvrdim da je sve stvar motivacije i da su se igraci zasitili takmicenja u Njemackoj sto je razumljivo s obzirom da su u prethodne dvije godine osvojili sve titule.

Ukoliko BVB bude motivisan mogli bi gledati interesantnu i zanimljivu utakmicu, a u suprotnom ocekujem laganu pobjedu Bayerna. Jedno je sigurno da je kvalitet na strani Bayerna, iako se neki BVB-ovci sa ovim nece sloziti.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 feb 2013, 02:12

U interviju za BILD Effenberg je predlozio jednu vrstu revolucije kada je kup Njemacke u pitanju. Naime isti pred svaku sezonu u kupu Njemacke zahtjeva da se napravi tzv. lista nosioca (slicno kao u tenisu) kako bi se izbjegla situacija da se dvije najbolje ekipe vec sastanu u 1/4 finalu.

DFB i 70% anketiranih navijaca u Njemackoj je protiv ovog prijedloga i smatraju da bi time bio ubijen duh ovog takmicenja...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 26 feb 2013, 10:38

efedroni je napisao/la:sta reci, Bayern pet puta vise osvajao ovo takmicenje, tri puta bolji tim treuntno od Dortmunda, favorit do srži, mada je Dortmund svijestan da je titula izgubljena, de facto, naravno, stoga ce sve karte dati u ovo takmicenje i dat ce sve od sebe da poraze Bayern ili barem prodju neporazeno. Spektakl zagarantovan.
Ma po čemu si ti došao do tog zaključka? Da nisi na temelju međusobnih mečeva zadnjih godina?
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 26 feb 2013, 10:56

amerosm je napisao/la:Pritisak u ovoj utakmici ce biti na strani Bayern-a i bice zanimljivo vidjeti kako ce se isti s njim nositi...Kod BVB-a i dalje tvrdim da je sve stvar motivacije i da su se igraci zasitili takmicenja u Njemackoj sto je razumljivo s obzirom da su u prethodne dvije godine osvojili sve titule.

Ukoliko BVB bude motivisan mogli bi gledati interesantnu i zanimljivu utakmicu, a u suprotnom ocekujem laganu pobjedu Bayerna. Jedno je sigurno da je kvalitet na strani Bayerna, iako se neki BVB-ovci sa ovim nece sloziti.
+1 :D
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 26 feb 2013, 11:10

Sto se tice utakmice, bice na Areni 4 koliko sam ja cuo, pa eto.. :)

Ma da pola nas ako ne i vise cemo se sluzit raznim linkovima :)

Baaaaayern 8-)
FC Bayern !!!!!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 26 feb 2013, 13:07

BavaracZenica je napisao/la:Sto se tice utakmice, bice na Areni 4 koliko sam ja cuo, pa eto.. :)

U kafani u kojoj ja gledam prebace na ARD/ZDF, pa me interesovalo da li ce biti na tim kanalima. Ako tamo ne bude, trebat cu trcati kuci da gledam tekmu na nekoj od Arena...

@Damir, effe
Hvala ;)

Sto se tice tekme, ne znam sta da mislim. Oni se boje nas to je 100% sigurno, cim vide BVB sjete se da nas nisu dobili zadnjih nekoliko godina i slagali se neki ili ne, vec se moze govoriti o nekom kompleksu. Mislim da je nasa prednost i to sto im je Neuer skoro zakrzljao na golu, jer isti nikako nema posla u Bl, znaci lik jedino sto ima dodira sa loptom je na treningu i na utakmicama reprezentacije. Opet s druge strane jajern ima niz pobjeda, ali ove sezone jos uvijek ne znamo mogu li se u utakmicu vratiti nakon sto prime gol. Ja koliko se sjecam kuci su prvi primili gol od Neverkuzena i na kraju su zijanii. Isto tako je bilo i sa BATE-om. Znaci ako je vjerovati dosadasnjim primjerima, ako ne povedu, moglo bi sutra na forumu biti suza i placa :mrgreen:

S druge strane nasi previse mrljaju i driblaju pred golom, a ovo su takve utakmice gdje se svaka lopta mora sutati i svaka, pa i najmanja sansa, iskoristiti. Nadu ulijeva i to da se nasi protiv jakih ekipa naloze ko mahniti i trkom i presingom ubijaju i melju protivnika. Ako Lewandovski bude masio nemoguce, a Gotze driblao i sve sam pokusavao, onda nam se ne pise dobro :x . Treba ponoviti igru kao i svaki put do sada - prepustiti im loptu, pustiti ih da se umore, a onda ih ubiti kontrama.
Mislim da ce Klop najbolje motivisati nase igrace, ako im u svlacionici prije tekme kaze: Igrajte za Hareta :mrgreen: 8-)

Uglavnom hoce li Klop opet (po ko zna koji put) nategnuti jupa ili ce jup napokon slaviti protiv BVB-a, znat cemo sutra oko 23 sata :)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 26 feb 2013, 13:12

amerosm je napisao/la:U interviju za BILD Effenberg je predlozio jednu vrstu revolucije kada je kup Njemacke u pitanju. Naime isti pred svaku sezonu u kupu Njemacke zahtjeva da se napravi tzv. lista nosioca (slicno kao u tenisu) kako bi se izbjegla situacija da se dvije najbolje ekipe vec sastanu u 1/4 finalu.

DFB i 70% anketiranih navijaca u Njemackoj je protiv ovog prijedloga i smatraju da bi time bio ubijen duh ovog takmicenja...

Koja je onda svrha Kup-a ako ce se na pocetku znati da ce najbolji igrati u zavrsnici? Za to valjda vec postoji Bundesliga, da se najbolji medjusobno takmice.

Fora kupa i jeste da oni mali nizeligasi mogu iznenaditi velike. U kupu su svi jednaki i prvoligasi i drugoligasi i treceligasi i svi krecu sa iste tacke, pa ko se najbolje snadje i koga sreca u zijebu pomazi on i podigne pehar na kraju ;)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 26 feb 2013, 13:19

slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

BavaracZenica
Kontakt:

Re: VfB Stuttgart

Post Postao/la BavaracZenica » 26 feb 2013, 13:22

Nesto nam se tema zapustila, a bar radi Ibisevica je moramo odrzavat hehe :)

Moguce da ce se duel sa Laziom igrat pred praznim tribinama.. mozda je to sansa za dobar rezon u Rimu :D
FC Bayern !!!!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 26 feb 2013, 13:40

secer je napisao/la:dakle, nisi za skracenje puta :? tj. da se kazna izvrsi na potezu olovo-kladanj ili kladanj-zivinice?
MoRe sladunjavi. Ne gubi mi se citav dan prateci lika kako marsira 120 kilometara. :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 26 feb 2013, 13:48

kraljttbvb je napisao/la:
BavaracZenica je napisao/la:Sto se tice utakmice, bice na Areni 4 koliko sam ja cuo, pa eto.. :)

U kafani u kojoj ja gledam prebace na ARD/ZDF, pa me interesovalo da li ce biti na tim kanalima. Ako tamo ne bude, trebat cu trcati kuci da gledam tekmu na nekoj od Arena...

@Damir, effe
Hvala ;)

Sto se tice tekme, ne znam sta da mislim. Oni se boje nas to je 100% sigurno, cim vide BVB sjete se da nas nisu dobili zadnjih nekoliko godina i slagali se neki ili ne, vec se moze govoriti o nekom kompleksu. Mislim da je nasa prednost i to sto im je Neuer skoro zakrzljao na golu, jer isti nikako nema posla u Bl, znaci lik jedino sto ima dodira sa loptom je na treningu i na utakmicama reprezentacije. Opet s druge strane jajern ima niz pobjeda, ali ove sezone jos uvijek ne znamo mogu li se u utakmicu vratiti nakon sto prime gol. Ja koliko se sjecam kuci su prvi primili gol od Neverkuzena i na kraju su zijanii. Isto tako je bilo i sa BATE-om. Znaci ako je vjerovati dosadasnjim primjerima, ako ne povedu, moglo bi sutra na forumu biti suza i placa :mrgreen:

S druge strane nasi previse mrljaju i driblaju pred golom, a ovo su takve utakmice gdje se svaka lopta mora sutati i svaka, pa i najmanja sansa, iskoristiti. Nadu ulijeva i to da se nasi protiv jakih ekipa naloze ko mahniti i trkom i presingom ubijaju i melju protivnika. Ako Lewandovski bude masio nemoguce, a Gotze driblao i sve sam pokusavao, onda nam se ne pise dobro :x . Treba ponoviti igru kao i svaki put do sada - prepustiti im loptu, pustiti ih da se umore, a onda ih ubiti kontrama.
Mislim da ce Klop najbolje motivisati nase igrace, ako im u svlacionici prije tekme kaze: Igrajte za Hareta :mrgreen: 8-)

Uglavnom hoce li Klop opet (po ko zna koji put) nategnuti jupa ili ce jup napokon slaviti protiv BVB-a, znat cemo sutra oko 23 sata :)
Ja prvi cjenim igru dortmunda koji vrse pritisak i odlicno to rade zaista, taj neki skup mladih tehnicki potkovanih igraca :)
Mislim nemamo mi sta se sjecat zadnjih godina kak nam nije islo, ove sezone ni vi nas niste dobili ak cemo na taj nacin govorit.. eto 2 utakmice, pobjeda nasa i remi :) Znaci sad bi pala nam pobjeda samo tako hehe al etoo sta bude bice, ak budete bolji zasluzujete i da prodjete.

Sto se tice vracanja Bayerna u igru nakon primljenog pogotka, moramo se prisjetit 2. kola Bundeslige, kada su svabe povele 0-1 svi znamo sta im se desilo na kraju, povela je i Borussija M .. doduse et remi je bio bas kao i kad je Valencia povela na svom terenu pa je bio X :) Kako god utakmica ce biti prava predstava za sve navijace i sve one koji vole odlican nogomet, to zaista ove 2 ekipe pruzaju 8-)
Neka prodje bolja i kvalitetnija momcad et
FC Bayern !!!!!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.