slucajno naletih na ovu temu, pa evo trazi se neko neutralan
, moram reci prije svega da sve lige pratim,a u prenosu i derbije liga petice osim francuske, koja nije losa al eto ne gledam...naravno premiership jest najjaca trenutno liga ali neke derbije ove sezone koji su bili tipa Chelsea- liverpool, Manchester-Chelsea, Arsenal- Chelsea- Tottenham su ispod svakog nivoa i mogu reci da nisu ni u rangu francuskih derbija...ne morate mi vjerovati ali svaki put sam zaspao kad je bio derbi engleske...
sto se tice spanske lige pogledam koju tekmu Barce i Reala i u tim utakmicama ima se mnogo toga vidjeti, ali najvise viktorije koju prefiriraju Real i Barca nad svojim protivnicima, ima puno prilika i svega ali unaprijed se zna pobjednik a i otprilike rezultat od 4,5 komada sta reci liga 2 kluba...sto se tice bundes lige tu nema nekih velikih derbija, jer jedne sezone je veliki derbi Schalke-Werder a vec sljedece je derbi zacelja ili derbi ove sezone je Mainz-Hannover..dakle ne kazem da je to lose ali nema neke konstantnosti ekipa, pa evo cak ni Bayern ne moze da bude u vrhu...
sto se tice talijanske moram istaci da jednostavno sam uzivao u nekim utakmicama tipa Inter-Roma 5-3 mnogi govore bunker, odbrana, malo golova ali to nije istina,dalje utakmica Milan-Udinese 4-4 sasvim sigurno jedna od najboljih utakmica ove sezone u ligama petice, dalje 2 derbija Roma-lazio mozda nisu toliko jaki al je derbi za uzivanje i odmaranje ociju..
toliko od mene, i da @paja pita da li uzivam u infrastrukturi

koga briga od gledatelja za infrastrukturu..fudbal samo gledam zbog igre, uzivanja a boli me briga kakva je svlacionica nekome..engleska liga po imenima igraca jest najjaca ali kad dodje utakmica slabo se ti igraci pokazu medjusobno i za neutralnog i normalnog gledatelja to bude umor za oci
15.10 - 15.06 ...