Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

velez_mostar
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la velez_mostar » 07 jul 2010, 03:21

Cartman je napisao/la:Koji qurac sad ovaj Izvrsni Odbor ima sa statutom? Zar nije trebala skupstina to usvojit, a ne oni? Nemaju se oni sta izjasnjavat, jer niko ih nije nista pito.
Pojedini lanovi upravnog odbora sebe vide kao moguce rjesenje za prvog predsjednika FSBIH, tako da ce prije neizglasat predlozeno, nego prepustiti drugima fotelju.
Kad vidim imena koja sjede tu, zajedno sa trenutnim predsjednistvom skontam da sam jeb.ena budala sto se sekiram oko gov.ana, i sto ikako pratim jeb.enu reprezentaciju!!!

Dabogda nas kasnili tako rigorozno da ne igramo ni kvalifikacije za SP na Marsu negdje u 28. vijeku!!!

Bečki Kongres
Kontakt:

Post Postao/la Bečki Kongres » 07 jul 2010, 08:15

Jad i čemer. Pomislih da će biti nešto od ovoga, a ovi "naši" nas ukopaše. Pu, dabgda vam te pare što ste nakrali bile potrebne za liječenje.

zlaja-73TM87
Kontakt:

Post Postao/la zlaja-73TM87 » 07 jul 2010, 09:16

APEL-POZIV:
SVIM Bosancima i Hercegovcima,patriotima,navijačkim skupinama,sportskim radnicima,te ostalim fizičkim i pravnim licima,PREDLAŽEM.
1)NE DOZVOLIMO da Nam nogomet/fudbal u BiH vode ljudi,koji ne vide sopstvenu korist u svemu ovome,tj.korist za sebe i svoj džep.
2)NE DOZVOLIMO da Nam "ljudi" u N/F Savezu BiH ODUZMU i ono malo zadovoljstva i sreče što imamo.
3)REAGUJMO na vrijeme(16.07.10),jer nakon toga bit će KASNO za bilo šta.
4)POKAŽIMO Evropi(UEFA) i svijetu(FIFA),da "mi"(gore navedeni)ne mislimo isto,kao i ovi (ne znam kako bi ih nazvao) u N/F Savezu BIH.
5)Dogovorimo se i IZAĐIMO (16.07.10) ispred N/F Saveza BiH,sa obilježijma klubova i ZASTAVAMA BIH,te MIRNO i DOSTOJANSTVENO iskažimo svoja mišljenja(transparenti),sa neslaganjem "ovih" NACIONALISTA.
Poštovani prijatelji,Bosanci i Hercegovci,NE ZABORAVIMO da će Nam to biti POSLEDNJA prilika za promjene u gnijezdu N/F Saveza BiH,jer FIFA i UEFA više nemaju vremena,načina i živaca da se prepiru sa tako reči LOPOVIMA!
p.s.Dajte ljudi,trgnimo se malo,predlažite slobodno,šta i kako,jer vremena je sve manje(9 dana) do istorijske odluke,hočemo li više ikada imati radosti,zajedno sa Džekom,Misketom,Vedom,Sejom,Miretom itd.D O S T A!!!

analiticar_
Kontakt:

Post Postao/la analiticar_ » 07 jul 2010, 09:55

Zlaja znas li ti onu nasu narodnu: "Pricas kurcu a jaja te slusaju.."...... :D :D
NS BIH + Reprezentacija BIH = Mafija, prodaju i stimaju utakmice i rade za kladionicarsku mafiju

Hairlija
Kontakt:

Post Postao/la Hairlija » 07 jul 2010, 10:14

ovo je sevap ubiti
GDJE GOD DA SMO UVJEK SMO KORAK ISPRED VAS
Zijad Blekic jedan je od nas!
FK Sarajevo-Ljubav Zivota
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi :D

BosnianHero
Kontakt:

Post Postao/la BosnianHero » 07 jul 2010, 10:17

ma kakva suspenzija i k...c, cccc to su samo prepucavanja da se ubere jos koja dnevnica jer idu ti sastanci do nemilosti a na kraju ce bit neko rjesenje navrat na nos i mirna Bosna...

zlaja-73TM87
Kontakt:

Post Postao/la zlaja-73TM87 » 07 jul 2010, 10:34

Hairlija je napisao/la:ovo je sevap ubiti
Paša moj prevedi,ubiti LOPOVE u savezu,ili iskrenog ljubitelja BiH,opčenito!?Pozdrav.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 07 jul 2010, 17:23

Zlaja druze, ti si 100 % u pravu, sve si fino napisao, ali moras biti svjestan apatije koja vlada, covjece 20 godina nas jedna politicka ideja salje na samo dno, a opet na izborima dobijaju glasove, moras shvatiti da je u BOSNI I HERCEGOVINI nepismenost najveca u Europi, 70 % ljudi nije "Jezevu kucicu" procitalo, veliki procenat se prstom potpisuje, i to je glavni problem, tako da nemas koga pozvati na proteste.

Mi moramo prvo izgraditi svijest o dobrom, i losem, izgraditi svijest o tome da mi mozemo uticati na neke stvari, dok to ne uradimo ovi jako pametni likovi u savezu ce se sladiti svojim kolacem.
Ja sam u Mostaru, ako bilo ko nesto organizira u Sarajevu, bilo kakve proteste (mada bi vise volio one tipa od neki dan pred zgradom vlade), tu sam, pozivnica meni ne treba..ali je cinjenica da se tesko nesto promjeniti moze.

Bilo smo sa Kodrom na jako dobrom putu, ali su ovi nabrojani iz saveza bili puno pametniji, i znali su baciti kost PREGLUPOM,PREZATUPLJENOM narodu!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 07 jul 2010, 17:40

Ovu ''sjajnu''sansu iz RS nece propustiti a i sa kockaste strane ce im dobro doci.
"'Nasi''ili njihovi nesposobni da i vola bjelog u guzcu ubodu ce naravno da se ko biva bihuzure.
Niko ni prstom maknuti nece to je pa skoro sigurno.Dobra generacija repke sa kojom je bilo nade opet ce nestati.
A nebi me iznenadilo nakon svog tog sra-nja da ista go-vna izmile na povrsinu.
I vrate se da ''obave''posao do ''kraja''. :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 07 jul 2010, 21:28

Delegati o svemu odlučuju, ovi iz RS-a i Hrvati ne žele jednog predsjednika, zbog njih i jeste situacija ovakva. Što se mene tiče, neka predsjednik bude iz reda srpskog ili hrvatskog naroda, to uopšte nije bitno. Ja druge države osim BiH nemam i ne želim da nam se zabrani igranje u kvalifikacijama. Predstavnici FIFA-e i UEFA-e sa nama će se još jednom 15. jula pokušati dogovoriti a 16. će biti održana konačna Skupština. Vidjet ćemo šta će od svega biti, ja se nadam da ćemo do tada pronaći zajednički stav i da ćemo se složiti da imamo jednog predsjednika, kazao nam je Sulejman Čolaković.

Znao si to i prije, ali si sutio jer ti je dobro, e pa haj sada lagano se skupi sa tim tvojim Bosnjacima, i poje.bite mater tim separatistima, oni svakako ne navijaju za BH repku, i na neki nacin cete se malo oprati, nakon cega bi svi trebali OTICI..SULJO SULJO!!!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 jul 2010, 23:28

Zapamtite da je UEFA rekla da je suspenzija samo jedna od mogucih kazna, mislim ako prihvate sve osim to za predsjednika, da bi to bila vrlo stroga kazna. A mislim da ce na kraju prihvatit, jer takva suspenzija bi zajebala i srpske i hrvatske klubove.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 08 jul 2010, 01:20

HOPLIT je napisao/la:gangbang :lol:
Pripremaju Muniba za Zenice :lol: :lol:
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

mirza_9
Kontakt:

Post Postao/la mirza_9 » 08 jul 2010, 04:26

Čelnici Saveza poručili: Suspendujte nas!!!

Čel­ni­ci NSBiH, čla­no­vi Iz­vršnog odbo­ra, Hrva­ti, Boš­nja­ci, Srbi, na­kon po­slje­dnje sje­dni­ce, a uoči pred­sto­je­će Skup­šti­ne Sa­ve­za, po­sla­li su ja­snu i gla­snu po­ru­ku FI­FA -i i UEFA -i.

- Ne da­mo svo­je po­zi­ci­je, krvlju ste­če­ne. Su­spen­duj­te nas!

Po­ru­ka je ne­dvo­smi­sle­na, alar­man­tna, ali i šo­kan­tna. Go­spo­da iz Sa­ve­za, sta­vi­la je omču oko vra­ta klu­bo­vi­ma i re­pre­zen­ta­ci­ji, iako su sa­mo ne­ko­li­ko da­na ra­ni­je Su­lej­man Čola­ko­vić i Bo­gdan Čeko, pred Mar­se­lom Ben­com i Evom Pas­ke obe­ća­li ko­ope­ra­ti­vnost i us­kla­đi­va­nje sta­tu­ta. Za­pe­lo je oko je­dnog pred­sje­dni­ka, na če­mu in­sis­ti­ra­ju evrop­ska i svjet­ska no­go­me­tna aso­ci­ja­ci­ja. Čola­ko­vić je re­kao: Ka­ko ne­ma te oso­be ko­ja mo­že do­zvo­li­ti da se su­spen­du­ju klu­bo­vi i re­pre­zen­ta­ci­ja». Na­ža­lost, ima. Čola­ko­vić, Čeko, i kom­pa­ni­ja su uto­rak na sje­dni­ci no­go­me­tne vla­de još je­dnom odbi­li pri­je­dlog FI­FA -e i UEFA -e.

Iljo Do­min­ko­vić, do­pred­sje­dnik NSBiH o to­me ka­že:

- FI­FA i UEFA su bi­li izni­mno ko­rek­tni pre­ma na­ma. Usvo­ji­li su i dva­de­se­tak na­ših pri­mje­dbi. Boš­nja­ci su pri­hva­ti­li sve. Ni­je mi ja­sno šta se to pro­mi­je­ni­lo. Ni­sam ja adre­sa da to pi­ta­te me­ne, već Čola­ko­vi­ća - izja­vio je za «......» Do­min­ko­vić, ko­ji ni­je bio na sje­dni­ci Iz­vršnog odbo­ra, jer se na­la­zi na odmo­ru.

I Mu­hi­din Raš­čić je na odmo­ru.

- Ni­sam ni ja bio na sje­dni­ci, ne znam šta će bi­ti. Me­đu­tim, ne znam za­što ste vi na­va­li­li na kro­vni Sa­vez. Pro­blem je ni­že, na fe­de­ral­nom i kan­to­nal­nom ni­vou. Sje­dni­ca Fe­de­ral­nog Sa­ve­za je če­ti­ri pu­ta od­ga­đa­na. Za­što? Ne­ko mu­ti. Pi­taj­te Do­min­ko­vi­ća i Go­la­ća. Oni su re­ži­se­ri ove «igran­ke» - ka­že Raš­čić.

Sa­mir Će­ma­lo­vić, ni­je op­ti­mis­ta.

- Bo­jim se da je su­spen­zi­ja ne­mi­no­vna!

Mir­sad Ibri­šim­be­go­vić, član no­go­me­tne vla­de NSBiH.

- Evo me na aero­dro­mu, idem na odmor u Tur­sku. Ne­mam ti sa­da ja­san stav. Na fe­de­ral­nom ni­vou Boš­nja­ci su pri­hva­ti­li sta­tut, ali je na «kro­vnom», do­šlo do obra­ta. Ne znam ka­ko se to de­si­lo. Bo­jim se naj­go­reg. FI­FA će nam po­nu­di­ti: Uzmi ili os­ta­vi! Na­dam se da će sve za­vrši­ti ka­ko tre­ba - izja­vio je Ibri­šim­be­go­vić.

Jo­sip Be­van­da, član Iz­vršnog odbo­ra iz Her­ce­go­vi­ne.

- Tre­ba­lo je sve ra­ni­je us­kla­di­ti. Sa­da je sve na skup­šti­ni. Iz­vršni odbor je po­ka­zao je­din­stvo. Ne vje­ru­jem da će nas su­spen­di­ra­ti - miš­lje­nje je Be­van­de.

Bo­gdan Čeko, do­pred­sje­dnik NSBiH:

- Dra­go mi je što se pri­hva­ti­lo mo­je miš­lje­nje. FI­FA i UEFA mo­ra­ju ima­ti vi­še slu­ha za na­šu si­tu­aci­ju. Znam do­kle mo­gu ići sa pri­je­tnja­ma. Uvje­ren sam da nas ne­će su­spen­di­ra­ti. To vi­še vi no­vi­na­ri for­si­ra­te. Ne ka­žem da mo­žda ne­kom iz Sa­ve­za to od­go­va­ra, ali vas uvje­ra­vam da ne­će bi­ti su­spen­zi­je. Mo­ra­ju i oni shva­ti­ti am­bi­jent u ko­jem ži­vi­mo. No­vi sta­tus tre­ba za­ži­vje­ti od 2014. go­di­ne. Ne bri­ni­te ni­šta, sve će pro­ći ka­ko tre­ba - op­ti­mis­ta je Bo­gdan Čeko, ko­ji nam je re­kao, ka­ko je pre­ki­nuo odmor da bi do­šao na sas­ta­nak. Ka­ko se stvar odvi­ja, bo­lje da je os­tao lje­to­va­ti.

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 08 jul 2010, 07:40

harishp je napisao/la:Ovu ''sjajnu''sansu iz RS nece propustiti a i sa kockaste strane ce im dobro doci.
"'Nasi''ili njihovi nesposobni da i vola bjelog u guzcu ubodu ce naravno da se ko biva bihuzure.
Niko ni prstom maknuti nece to je pa skoro sigurno.Dobra generacija repke sa kojom je bilo nade opet ce nestati.
A nebi me iznenadilo nakon svog tog sra-nja da ista go-vna izmile na povrsinu.
I vrate se da ''obave''posao do ''kraja''. :roll:
Izvini sto ti moram reci ali moras otvoriti oci i vidjeti dalje od nosa!!!
Nije bolan nama problem RS niti Hercegov(i)na problem prave tako zvani "NASI" oni prave ovu situaciju,znas i sam da je savez bio truho u pocetku dok nije bilo RS-a i Hrecegovine u njemu...
Nasa reisova garnitura pravi ovu atmosferu i anarhiju da bi mogli svoje neznanje o fudbalu prikrivati prebacivajuci krivicu na RS...
Pa pogledaj da svi sa krivicnom dosijem dolaze upravo sa "NASE" strane Tigar,Usanovic...

Ljudi hajmo mi njima hebat majku na izborima koji slijede i poslat ih da prosipaju "vjeru" svojim ukucanima a ne nama kod kojih se je uvijek klanjalo i vjerovalo bez imalo pompeznosti i selamanja po kaficima,jedino tako ja vidim rijesenje krize u nasem fudbalu...
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

analiticar_
Kontakt:

Post Postao/la analiticar_ » 08 jul 2010, 08:50

Ma sta imaju FIFA i UEFA krojiti pravila u BIH? Pa oni su gori od Usanovica. Kad su na ovakvo velikom svjetskom prvenstvu pred ocima milijardi ljudi pravili onolika sranja,sta ima da se ocekuje od njih kada je u pitanju neki nogometni savez neke BIH...Ma daj smijesno...

Nece se situacija u BIH smiriti dok neko od politicara ili funkcionera ne osvane objesen na banderI kao u stara dobra vremena !!! Kakva demokratija, nije to za nas kad smo mi divlji narod...Samo vjesati na bandere i da sluzi kao upozorenje !!!
NS BIH + Reprezentacija BIH = Mafija, prodaju i stimaju utakmice i rade za kladionicarsku mafiju

zlaja-73TM87
Kontakt:

Post Postao/la zlaja-73TM87 » 08 jul 2010, 09:11

velez_mostar je napisao/la:Zlaja druze, ti si 100 % u pravu, sve si fino napisao, ali moras biti svjestan apatije koja vlada, covjece 20 godina nas jedna politicka ideja salje na samo dno, a opet na izborima dobijaju glasove, moras shvatiti da je u BOSNI I HERCEGOVINI nepismenost najveca u Europi, 70 % ljudi nije "Jezevu kucicu" procitalo, veliki procenat se prstom potpisuje, i to je glavni problem, tako da nemas koga pozvati na proteste.

Mi moramo prvo izgraditi svijest o dobrom, i losem, izgraditi svijest o tome da mi mozemo uticati na neke stvari, dok to ne uradimo ovi jako pametni likovi u savezu ce se sladiti svojim kolacem.
Ja sam u Mostaru, ako bilo ko nesto organizira u Sarajevu, bilo kakve proteste (mada bi vise volio one tipa od neki dan pred zgradom vlade), tu sam, pozivnica meni ne treba..ali je cinjenica da se tesko nesto promjeniti moze.

Bilo smo sa Kodrom na jako dobrom putu, ali su ovi nabrojani iz saveza bili puno pametniji, i znali su baciti kost PREGLUPOM,PREZATUPLJENOM narodu!!
U pravu si drug,što se tiče BiH i njenih naroda!Svi se nešto žale,"male mirovine","visoke cijene","nema posla" itd.Međutim,to je ta prljava politika,Naših prljavih političara,ALI i tome bi se moglo stati u kraj,na Oktombarskim izborima!Narod na brdovitom Balkanu je čudan.Nevalja ovo,nevalja ono,a kad imaju šansu da to promjene,dogodi se ista stvar,ništa novo i opet isti ljudi sa istim strankama vode glavnu riječ.
Kada govorimo o sportu,ni tu nije ništa drugačije,ali moramo MI običan NAROD krenuti prvi,jer ovim LOPOVIMA u N/F Savezu BiH ovakvo stanje odgovara.Baš njih briga,što bi ovakva generacija repke,ostala bez kvalifikacija za EP.Nije ih briga ni za Sarajevo,Velež,Široki,Borac,Želju itd.,njima je bitno da niko ne izgubi fotelju u kojoj su pustili korjene i iz koje dobijaju goleme cifre.Pa DOKLE ljudi moji?Treba biti uporan i optimističan,a AKO treba da Nam se dogodi GRČKA(nedavno),ja Sam i za tu opciju?!Pozdrav SVIM ljubiteljima BiH-e reprezentacije.

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 08 jul 2010, 10:05

BiH, Hrvatska i Srbija bi mogle organizirati EP 2020.
Ako FIFA i UEFA budu htjele prepoznati našu sportsku i političku zbilju i ružnu blisku prošlost, bili bismo najozbiljniji kandidati, smatra Čolaković

Utakmice bi se u Sarajevu mogle igrati na renoviranom Koševu
Njemački "Deutsche Welle" pokrenuo je ideju da Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Srbija zajednički organiziraju Evropsko prvenstvo u nogometu 2020. godine.

Od trojice anketiranih čelnika nogometnih saveza, predsjednici Bh. i Srbijanskog saveza Sulejman Čolaković i Tomislav Karadžić podržali su inicijativu, dok je generalni sekretar HNS-a Zorislav Srebrić bio suzdržan.

- Ako FIFA i UEFA budu htjele prepoznati ovu našu sportsku i političku zbilju i ružnu blisku prošlost, mislim da bismo bili najozbiljniji kandidati za domaćina Prvenstva. Ima to još jednu poruku, sport veže i zbližava ljude - rekao je Čolaković.

Srebrić je, pak, istakao odgovarajuće procedure koje bi trebale provesti sve tri države.

- Kako su to velike organizacije, naravno da nijedan savez sam to ne može organizirati, nego mora imati logističku podršku svoje vlade - istakao je Zorislav Srebrić.

Hrvatska bi mogla ponuditi stadione u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku uz velika ulaganja u renoviranja. Srbija ima "Marakanu" i stadion Partizana. BiH je u najtežoj poziciji, ali uz renovirano Koševo, tu su i Bilino polje te Široki Brijeg i Banja Luka.
1947!

analiticar_
Kontakt:

Post Postao/la analiticar_ » 08 jul 2010, 10:17

Joj jest Colakovica sunce udarilo u glavu...A mozda je nesto gadno fulao na kladionici pa je u soku izvalio tu glupost !!!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 jul 2010, 12:28

To je bacanje para, i po meni je sramota sto UEFA i Fifa daju prvenstva zemljama poput Brazila, Juzne Afrike i Ukrajine. Pa to su zemlje sa ogromnim socijalnim problemima, a trose ogroman novac na nogomet. Vise vrijedi jedno novo radno mjesto u BiH nego organizacija EP-a.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 08 jul 2010, 13:16

Cartman je napisao/la:To je bacanje para, i po meni je sramota sto UEFA i Fifa daju prvenstva zemljama poput Brazila, Juzne Afrike i Ukrajine. Pa to su zemlje sa ogromnim socijalnim problemima, a trose ogroman novac na nogomet. Vise vrijedi jedno novo radno mjesto u BiH nego organizacija EP-a.
Ne razumiješ jednu stvar Cartman... U zemljama gdje vladaju socijalni problemi, ustavna neuredjenost, visok nivo kriminala - se najlakše hapaju pare bez ikakve kontrole... Nije Fifa blesava što traži upravo takve zemlje, nego to radi zbog golog interesa.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 35 gostiju.