Spahic98 je napisao/la: ↑09 jun 2024, 15:16
scholsey je napisao/la: ↑09 jun 2024, 14:31
Stvarno je fascinantno kakve se nebuloze ovdje valjaju. Čisto informativno, samo u ovom trenutnom DFB kadru za Euro imate par igrača koji su direktno iz 2. Bundeslige napravili transfer u ozbiljniji klub.. i to kao već izgrađeni igrači sa 25+ godina.
Primjera radi, Pascal Groß (iz Ingolstadta u Brighton), ili Niclas Füllkrug (Hannover, Werder pa Dortmund), donekle i Denis Undav (iz trećeligaša Meppena preko Union SG i Brightona do Stuttgarta). Mrzi me da se vraćam u prošlost, ali znam da ima hejbet sličnih slučajeva.
Čuj cvajta loša liga. E svašta, majke mi.
Onda je i turska odlicna liga jer prave transfere.
Guler u Madrid, Elmas u Napoli ,Boey u Bayern itd.
To je tvoj zaključak drug. Izlazni transferi su samo jedan od parametara po kojima se iole može mjeriti kvalitet lige.
Moj se post odnosi na nebulozu kako nema neki značajan broj igrača koji su direktno iz cvajte uspjeli otići u veći klub i tamo imati zapaženu ulogu. To nije istina - Bilo je, ima i biće ih još.
Kao što nije istina ni da je cvajta loša liga. Mislim, nakon Championshipa vjerovatno i najjača niža liga u svijetu fudbala. Liga prepuna ogromnih klubova. Evo sad vidim skoro 9 miliona ljudi na stadionima kroz čitavu prošlu sezonu.. skoro 30k prosječno po tekmi.
Ne vidim razlog zbog kojeg bi mi preskakali ovo takmičenje, kad to ne rade ni puno veće repke. Googlajte, vidjećete da tu ima reprezentativaca raznih država.. puno ozbiljnijih od nas, u fudbalskom smislu.
Recimo, Marton Dardai (sad u Euro kadru Mađarske), Laszlo Benes isto u Slovačkoj, Tanaka je japanski reprezentativac, znam da je mali Can Uzun (Nürnberg) jedan od većih turskih talenata, i tako dalje.
The saddest thing in life is wasted talent.