Uz dužno poštovanje, postavit će al u kurcu.HeraklitMracni je napisao/la: ↑13 nov 2020, 14:38Imam osjecaj da ce Vico postaviti neke stvarri na svoja mjesta ..
Bosna i Hercegovina - Iran 12.11.2020
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Re: Bosna i Hercegovina - Iran 12.11.2020
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Admin bi, ko legalist, trebo znat da je kriminal najopasniji kad djeluje kroz "legalne" institucije.admin je napisao/la: ↑13 nov 2020, 14:06Admin je legalist, nazalost ispostavlja se tokom diskusije da i pored toga sto mi je sport na dnu liste zivotnih prioriteta, mnogo bolje poznaje situaciju od vecine vas. Nema tu statusa quo, ne postoji nacin da u Savez osim legalnim putem, a to su izbori, udje neko koga bismo mi volili tu vidjeti.

Također bi Admin legalista trebo znat da ja , ko temeljna jedinka fudbalskog svijeta, navijač, ne posjedujem ni jedan legalan mehanizam kojim mogu uticat na rad saveza. Posjedujem onaj legitiman, građaski otpor...što naravno treba iskoristiti.
Ma znaš ti to, nego ne date vi da se dira. Savez, mediji i ta raja

Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 13 nov 2020, 14:43, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Vidjet ces da je sposobniji od BegicaDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑13 nov 2020, 14:40Uz dužno poštovanje, postavit će al u kurcu.HeraklitMracni je napisao/la: ↑13 nov 2020, 14:38Imam osjecaj da ce Vico postaviti neke stvarri na svoja mjesta ..
.
Zadnja izmjena: braco, dana/u 13 nov 2020, 14:51, ukupno mijenjano 1 put.
Đe ćeš to bez dokaza!?
Ipak smo u svijetu legalizma

Ipak smo u svijetu legalizma
Mojne brisat postove. Kad je vec poceo bal nek bude maskenbal.
Šta ste pisali?admin je napisao/la: ↑13 nov 2020, 14:16Bundesliga je napisao/la: ↑13 nov 2020, 14:09Imamo mi razuma ali sam si rekao da vas je strah da izvještavate i da su vam pare najbitnije. U redu je to da hoćete profit ali vama kao novinarima je dužnost da objektivno izvještavate a ne da žmirite pred ovim lopovlukom. Siguran sam da znate sve ovo ali ste čkice očigledno.
Eto neko će prestati pratiti portal, smanjit će vam se klikovi, reklame zbog nekog tamo Begića kojeg ne voli niko od navijača, zbog menadžera. Otići će i Bajević, a ni zbog njega ne biste imali manji profit. Vjerovatno bi i više zarađivali ali sramota je da mi novinare moramo ubjeđivati da rade svoj posao jer ih je strah.
Pa mi smo jedini jos prije prosineckog pisali da je ovo pogresan put. Pa prije Bajevica... tada ste nam se smijali, jbg Žuti je kralj. Princ s Neretve. Mi bili krivi sto pisemo.
Sad kad ste vidjeli da se prethodna generacija raspala, a nemamo apsolutno nikakvu strategiju, sad shvatate da stvari ne valjaju. Ali I dalje slabo shvatate Zasto ne valjaju.
Mi smo svoju priliku da popravimo danasnjicu propustili prije 4 godine ili kad smo doveli selektora Prosineckog koji ne zivi u BiH I koji nece ozbiljno graditi reprezebtaciju vec pokusati sa Dzekom I Pjanicem na ho ruk. Kockali smo se, nije upalilo. Tad smo pisali o ovom danas. Danas nema svrhe pisati o danas, treba pisati o 2026 godini
Mislim generalno mi je sve bilo jasno kada si napisao onu rečenicu "previše očekujete od medija u državi u kojoj svako gleda sebe i želi ostati anoniman", a i ostali ko je pametan sabrat će 2+2, ali zanima me šta ste vi to pisali prije Prosinečkog i Bajevića.
Svaka budala, da izvineš, zna da je ovo pogrešan put još od Brazila, nikakvu toplu vodu niste otkrili, ovdje se treba baviti uzrokom a ne posljedicama, posljedice su vidjljive svima.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Dovoljno, da se shvati da idemo pogresnim putem. Nazalost, izostala je podrska, naprotiv i tada smo bili najgori. Postovi se naravno nece brisati izuzev onih koji mirisu na vrijedjanje bilo koga. Evo u citavoj raspravi jedan je izbrisan. Dobar procenat, na dobrom smo putu, nekada bi se tema zakljucavala. Dio koji citiras ocito nisi najbolje razumio. Docarao sam jucerasnjim pismom nezadovoljnih bh. trenera. I cudom se cudim, kako niko da se osvrne na taj post
.

Ma daj, ko ste to vi? Jel to Škorić, Čaušević i ekipa?admin je napisao/la: ↑13 nov 2020, 14:16Bundesliga je napisao/la: ↑13 nov 2020, 14:09Imamo mi razuma ali sam si rekao da vas je strah da izvještavate i da su vam pare najbitnije. U redu je to da hoćete profit ali vama kao novinarima je dužnost da objektivno izvještavate a ne da žmirite pred ovim lopovlukom. Siguran sam da znate sve ovo ali ste čkice očigledno.
Eto neko će prestati pratiti portal, smanjit će vam se klikovi, reklame zbog nekog tamo Begića kojeg ne voli niko od navijača, zbog menadžera. Otići će i Bajević, a ni zbog njega ne biste imali manji profit. Vjerovatno bi i više zarađivali ali sramota je da mi novinare moramo ubjeđivati da rade svoj posao jer ih je strah.
Pa mi smo jedini jos prije prosineckog pisali da je ovo pogresan put. Pa prije Bajevica... tada ste nam se smijali, jbg Žuti je kralj. Princ s Neretve. Mi bili krivi sto pisemo.
Oni ako su pisali protiv Prosinečkog ili Bajevića, to je da nam utrape nekog svog igrača tipa Osim i ko zna kakve anonimuse.
Kad ste vi ikoga kritikovali a da nije bila neka tendenciozna varijanta, protiv Ahmedhodžića i sl...

-
- Kontakt:
To da su klubovi ovdje u talu sa savezom zna svako. Naravno da zele ostati anonimni jer su im pare bitne. Slazem se sa adminom da su licemjeri i kukavice. Medjutim ovdje se prica o reprezentaciji i sta savez radi reprezentaciji. Ovo sto se sada radi je put u unistenje repke i vracanje u poslijeratno stanje. O tome se treba izvjestavati, a klubovi neka izadju u javnost i ispricaju sve ako hoce da im bude bolje. Reprezentacija se tice svih nas i to nas sve zanima.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Ti stvarno misliš da bi s Amarom stvari bile drugačije za 180 stepeni? A i Amara ste forsirali jer je dobar s aleksandrom, ne zbog toga jer je neki aman zaman stručnjak.admin je napisao/la: ↑13 nov 2020, 15:07Dovoljno, da se shvati da idemo pogresnim putem. Nazalost, izostala je podrska, naprotiv i tada smo bili najgori. Postovi se naravno nece brisati izuzev onih koji mirisu na vrijedjanje bilo koga. Evo u citavoj raspravi jedan je izbrisan. Dobar procenat, na dobrom smo putu, nekada bi se tema zakljucavala. Dio koji citiras ocito nisi najbolje razumio. Docarao sam jucerasnjim pismom nezadovoljnih bh. trenera. I cudom se cudim, kako niko da se osvrne na taj post.
I šta se desilo s profilom dotičnog, naprasno je nestao.

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Opet te pitam, šta ste konkretno pisali, neki članak, nešto?admin je napisao/la: ↑13 nov 2020, 15:07Dovoljno, da se shvati da idemo pogresnim putem. Nazalost, izostala je podrska, naprotiv i tada smo bili najgori. Postovi se naravno nece brisati izuzev onih koji mirisu na vrijedjanje bilo koga. Evo u citavoj raspravi jedan je izbrisan. Dobar procenat, na dobrom smo putu, nekada bi se tema zakljucavala. Dio koji citiras ocito nisi najbolje razumio. Docarao sam jucerasnjim pismom nezadovoljnih bh. trenera. I cudom se cudim, kako niko da se osvrne na taj post.
Kažem ti, nije uopšte upitno da mi idemo pogrešnim putem, pa ovdje ti pola foruma ismijavalo Prosinečkog a eto kao vi jedini pisali ide se pogrešnim putem...
Razumio sam ja savršeno dobro šta citiram, znamo i ja i ti da se to odnosi na sve. Spominješ tu priču o trenerima aludirajući na to da bi htjeli da vi nekog ocrnite na osnovu nekog pisma bez konkretnih izjava i vi ga na kraju popušite, a anonimni treneri ostanu neokrznuti. Svako bi htio preko tuđih leđa, anonimno, da mijenja ono što mu se ne sviđa
Ali mislim da ti ta priča ne pije vode glede saveza, koliko ste puta digli Begića za ovaj njegov mandat i oprali ga zbog reprezentacije? Ja se nešto ne sjećam da je to bilo pa makar i jednom.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ne forsira se ovdje niko zato sto je dobar s nekim. Dobar je Aco i s Vinkom, a nije los ni sa Husrefom. Mislim da mu je posao da bude dobar sa njima. Da li bi bilo bolje sa Amarom, Husrefom ili Bakom recimo, niko ne moze garantovati. Samo gore od ovog tesko da moze. S tim se valjda svi slazemo. Napisao sam, 4 godine minimalno, mjesto stanovanja Sarajevo, svaki dan na posao jer posla ima preko glave.Mokes je napisao/la: ↑13 nov 2020, 15:20Ti stvarno misliš da bi s Amarom stvari bile drugačije za 180 stepeni? A i Amara ste forsirali jer je dobar s aleksandrom, ne zbog toga jer je neki aman zaman stručnjak.admin je napisao/la: ↑13 nov 2020, 15:07Dovoljno, da se shvati da idemo pogresnim putem. Nazalost, izostala je podrska, naprotiv i tada smo bili najgori. Postovi se naravno nece brisati izuzev onih koji mirisu na vrijedjanje bilo koga. Evo u citavoj raspravi jedan je izbrisan. Dobar procenat, na dobrom smo putu, nekada bi se tema zakljucavala. Dio koji citiras ocito nisi najbolje razumio. Docarao sam jucerasnjim pismom nezadovoljnih bh. trenera. I cudom se cudim, kako niko da se osvrne na taj post.
I šta se desilo s profilom dotičnog, naprasno je nestao.![]()
Ruku na srce portal jeste kod izbora selektora otvoreno navijao za Amara a kontra žutog i tu su bili u pravu. Čak su upozoravali danima ko donosi odluke u savezu. To se ne može osporiti
Da li bi Amar bio bolji, to ne znamo. Od ovoga teško da može gore.
Zato svi koji su bili za žutog, neka se pospu gov.nima kako su i zaslužili, jer su direktni krivci.
Zato svi koji su bili za žutog, neka se pospu gov.nima kako su i zaslužili, jer su direktni krivci.
Kakav ba novi selektor, čitav sistem se raspao u bh. fudbalu, a nama je glavni problem ko će nas vodit sutra kao selektor. To je zapravo i cilj saveza da plasira kroz medije da ljudi se samo zabave problemom selektora jer je to "najvidljivije" i time se skrene pažnja od glavnih problema. A zapravo nakon bezbroj neuspješnih kvalifikacionih ciklusa pitanje je kad smo od saveza čuli "nismo se po hiljaditi put kvalifikovali znači problem je dublji od selektora, treba nam restart i dugoročni plan razvoja bh. fudbala, a ne kozmetičke promjene poput selektora". Nikad to nismo čuli jer bi to značilo da je njima noga iz saveza jer nisu sposobni i što je još bezobraznije ne žele ništa da urade da se napreduje. Da li je ikad za ovih 25 godina predstavljen ijedan dugoročni projekt razvoja bh. fudbala? Nikad! Znači da se sve svodi na neku improvizaciju, sreću i "šta bude bude".
To je naknadna pamet, apsolutno svi realni parametri su bili u korist Prosinečkog.PravaRaja je napisao/la: ↑13 nov 2020, 15:28Ruku na srce portal jeste kod izbora selektora otvoreno navijao za Amara a kontra žutog i tu su bili u pravu. Čak su upozoravali danima ko donosi odluke u savezu. To se ne može osporiti
Osim je imo samo jedan - da je mahalaš i da će i j...mater.
Posuo sam se ja go.vnima sa Sušićem, Mešom (ponajmanje), Prosinečkim, Bajevićem...ko je slijedeći, kanta je tu.

mi nikad nismo pisali da Amar Osim treba biti selektor. Uvijek smo pisali da treba neko ko živi u BiH može dugoročno pratiti razvoj igrača unutar domaćeg prvenstva i domaćih kapaciteta jer će kapaciteti dijaspore neminovno slabiti. I dalje mislimo to isto, eto neko me pitao šta lično mislim i baš to sam odgvorio.Mokes je napisao/la: ↑13 nov 2020, 15:20Ti stvarno misliš da bi s Amarom stvari bile drugačije za 180 stepeni? A i Amara ste forsirali jer je dobar s aleksandrom, ne zbog toga jer je neki aman zaman stručnjak.admin je napisao/la: ↑13 nov 2020, 15:07Dovoljno, da se shvati da idemo pogresnim putem. Nazalost, izostala je podrska, naprotiv i tada smo bili najgori. Postovi se naravno nece brisati izuzev onih koji mirisu na vrijedjanje bilo koga. Evo u citavoj raspravi jedan je izbrisan. Dobar procenat, na dobrom smo putu, nekada bi se tema zakljucavala. Dio koji citiras ocito nisi najbolje razumio. Docarao sam jucerasnjim pismom nezadovoljnih bh. trenera. I cudom se cudim, kako niko da se osvrne na taj post.
I šta se desilo s profilom dotičnog, naprasno je nestao.![]()
Sad kad su kapaciteti dijaspore ispuhali skroz, a u kvalitete domaćeg se decenijama nije ulagalo, sad se pitate bil bilo drugačije s Amarom?
Pa rezultatski gore ne bi bilo sigurno, jer gore od ovog ne može. Što se tiče razvojnog dijela, vjerujem da bi bilo bar malo bolje nakon 4 godine ulaganja, jer razvojni dio kod Baždarevića, Prosinečkog i Bajevića nije ni postojao. MIslim da bi i sa Husrefom bilo bolje od ovog ili eto, želim da se nadam tome. I sa bilo kojim trenerom koji bi živio i radio ovdje, dolazio na posao i razmišljao dugoročno, a ne samo da zakrpi koji mjesec.
Potpuno nebitna stvar je da li neko miriše Osima, Husrefa ili bilo koga iz domaće lige. Ono što je u čitavoj priči bilo značajno, jeste da se prepozna problem, a on je nestanak igrača iz dijaspore i nepostojanje uređenog sistema u domovini. To niko nije prepoznao, ni savez, ni javnost, ni fudbalski radnici, navijači... uglavnom, svi oni koji su pljeskali izboru Prosinečkog pa Bajevića nestadoše odjednom... sad ko da se to nije ni dešavalo ispade. E vi koji ste gurali legende i puhali im u leđa, vi nosite veću odgovornost, a uvjereni ste i da bolje znate i imate veći uticaj... pa malo razmislite i o sebi i procjenama koje danas donosite. mozda su i one pogrešne danas, kao što su bile pogrešne one oko selektora u posljednjih par godina.
Činjenica je da je svaki selektor koji je odabran u zadnjih 5 ciklusa, odabran da se ugodi javnosti i da se zadovolje navijači. Možda i to nešto govori.
Potreban je komitet za normalizaciju normalizacije. 

Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Moram i ovo dodati.
Zaboravljate vi kako je uopšte Begić došao na čelo saveza. Zar nije ogroman pritisak navijača doveo do njegovog postavljanja na tu poziciju? Pa onda za drugi mandat, opšte oduševljenje navijača bilo, nakon Brazila. Zar nisu navijači insistirali da se izmisli pozicija dožovotnog počasnog predsjednika koju danas obnaša Begić? Svakog selektora kojeg je postavio, postavio je da ugodi navijačima. Za svakog ste mu aplaudirali. Za 99% igrača koji su u reprezentaciji postojao je pritisak javnosti da se pozovu. Rijetka, baš rijetka su imena koja je neki selektor onako izvukao iz rukava. Neko da gol u Bangladeškoj ligi, 10 patriota se javi "zovi ga"... pa kad ne valja "što si ga zvao..."
Zaboravljate vi kako je uopšte Begić došao na čelo saveza. Zar nije ogroman pritisak navijača doveo do njegovog postavljanja na tu poziciju? Pa onda za drugi mandat, opšte oduševljenje navijača bilo, nakon Brazila. Zar nisu navijači insistirali da se izmisli pozicija dožovotnog počasnog predsjednika koju danas obnaša Begić? Svakog selektora kojeg je postavio, postavio je da ugodi navijačima. Za svakog ste mu aplaudirali. Za 99% igrača koji su u reprezentaciji postojao je pritisak javnosti da se pozovu. Rijetka, baš rijetka su imena koja je neki selektor onako izvukao iz rukava. Neko da gol u Bangladeškoj ligi, 10 patriota se javi "zovi ga"... pa kad ne valja "što si ga zvao..."
DrFilgud je napisao/la: ↑13 nov 2020, 15:32To je naknadna pamet, apsolutno svi realni parametri su bili u korist Prosinečkog.PravaRaja je napisao/la: ↑13 nov 2020, 15:28Ruku na srce portal jeste kod izbora selektora otvoreno navijao za Amara a kontra žutog i tu su bili u pravu. Čak su upozoravali danima ko donosi odluke u savezu. To se ne može osporiti
Osim je imo samo jedan - da je mahalaš i da će i j...mater.
Posuo sam se ja go.vnima sa Sušićem, Mešom (ponajmanje), Prosinečkim, Bajevićem...ko je slijedeći, kanta je tu.![]()
Nije naknadna pamet jer nisi upućen dovoljno pa ne znaš da je to između ostalog bio i sudar dva koncepta. Sa jedne strane stanje kakvo imamo, lobiji, menageri i novi igrači širom bijelog svijeta, sa druge pokretanje stvari sa mrtve tačke, dugoročni plan i razvoj domaćeg prvenstva kroz više projekata.
Da li bi bilo bolje ponavljam ne znamo, ali od ovog gore ne može. Realno.
@admine, jesi stvarno to napisao?

Sad će dušmani reći da ga glabaš begiću, uzduž i poprijeko, sa osmijehom.

Zadnja izmjena: PravaRaja, dana/u 13 nov 2020, 15:41, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Amazon [Bot], Haksss, HariTz i 17 gostiju.