Dušan Bajević - "Princ sa Neretve"

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

JonSnow
Kontakt:

Re: Dušan Bajević - "Princ sa Neretve"

Post Postao/la JonSnow » 09 sep 2020, 10:31

VeteranSA je napisao/la:
09 sep 2020, 09:47
Liga nacija dođe kao ozvaničene prijateljske tekme. Još pogotovo ove godine u ovoj vanrednoj situaciji, kada je većina igrača još uvijek na odmoru, izvan trenažnog i takmičarskog procesa.
Italijani su jedan trening imali prije tekme sa nama. Džeko takođe jedan trening prije Italije, sa odmora direktno. Niko u glavi nije u utakmicama, osim par maldića koji se dokazuju, i traže svoje mjesto. I to se vidjelo. Dobitak ove dvije utakmice su Cipetić, Saničanin, Hadžiahmetović, pa možda i Hajradinović. Koljić tu i tamo. Isto tako ove dvije utakmice su pokazale da nekima definitivno nije mjesto tu, i da igrači koji uopšte ne igraju u svojim klubovima ne trebaju dobijati pozive ni za reprezentaciju, jer ne mogu ponuditi ništa.
Mislim da je za selektora, pa i savez u ovom momentu jedino bitan baraž, i plasman na EP. Sve je usmjereno ka tome. Zbog toga je(bar se nadam) ovako i miksao protiv Poljaka da nikome ništa nije jasno. Ko prati selekciju, zna ko će sigurno biti starter protiv Iraca, a gdje su upitnici. Uglavnom sve karte su bačene na baraž, pa vidjećemo.
I na kraju moje mišljenje, uz dužno poštovanje Dušku Bajeviću je da nam treba mlađi, moderniji trener, sa samopuzdanjem, koji prati sve trendove, koji ima ekipu ljudi i saradnika oko sebe, koji nije isklučivo izvršioc pojedinih talova i zahtjeva u i oko ekipe i saveza. Da li je to moguće ne znam, ali managerski lobi je dosta jak, i vidi se to.
Isto tako nismo ni realni. Naša najjača ekipa ikada ne bi mogla odigrati sa Poljskom. Jbg, mi nismo vrh europskog nogometa, ipak smo u donjem dijelu, i moramo sami sebe ralno posmatrati kao takve. Pucamo visoko bez realnog osnova i kvaliteta.
Naša najjača ekipa ikad, ona koja je s Francuzima odigrala 1:1, bi sažvakala, progutala i posrala ovu Poljsku.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Shogun
Kontakt:

Post Postao/la Shogun » 09 sep 2020, 10:33

gruezi je napisao/la:
09 sep 2020, 03:37
Joj kad mi pocnu gurati stevanovica u ekipu sunce ti hebem...lik pravolinijski igrac malo slabiji od visce i po cemu je on ispred hotica catica menala hajradinovica svega vam... Hotic standardan u jakoj belgijskoj ligi koja je za klasu jaca od svicarske...

Begovic
Kadusic---bicakcic---- hadzikadunic---kola
-------------------------'besic---------------
------'hadziahmet--------------pjana
--------hajra-----------------------gojak
-------------------dzeko
Ja Catic je eto ispred Stevanovica. Momak koji ima svega 180 minuta seniorskog nogometa u nogama.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 09 sep 2020, 15:14

Jel otisao?

Fudbalbr1
Kontakt:

Post Postao/la Fudbalbr1 » 18 sep 2020, 11:22

Kad ce spisak

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 18 sep 2020, 11:33

Fudbalbr1 je napisao/la:
18 sep 2020, 11:22
Kad ce spisak
Jucer bio...
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Fudbalbr1
Kontakt:

Post Postao/la Fudbalbr1 » 18 sep 2020, 14:11

Maestro je napisao/la:
18 sep 2020, 11:33
Fudbalbr1 je napisao/la:
18 sep 2020, 11:22
Kad ce spisak
Jucer bio...
I ti ga proguto da mi ne vidimo

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 18 sep 2020, 15:00

Shogun je napisao/la:
09 sep 2020, 10:33
gruezi je napisao/la:
Joj kad mi pocnu gurati stevanovica u ekipu sunce ti hebem...lik pravolinijski igrac malo slabiji od visce i po cemu je on ispred hotica catica menala hajradinovica svega vam... Hotic standardan u jakoj belgijskoj ligi koja je za klasu jaca od svicarske...

Begovic
-------------------dzeko
Ja Catic je eto ispred Stevanovica. Momak koji ima svega 180 minuta seniorskog nogometa u nogama.
Makar je stavio Besica i Hajrovica....Standardni na jakim tribinama vec duze vrijeme sunce ti .....

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 21 sep 2020, 23:00

Sedam stopera očekuje poziv za baraž: Šunjić, Bičakčić, Hadžikadunić, Ahmedhodžić, Saničanin, Zukanović i Kovačević. Ko neće dobiti poziv selektora Cvike?

TopRemove
Kontakt:

Post Postao/la TopRemove » 21 sep 2020, 23:04

Obzirom na to da igramo tri utakmice u sedam dana i da već znamo da će Bajević pozvati četiri golmana onda me ne bi čudilo da svi gore navedeni dobiju poziv.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 22 sep 2020, 08:52

Evo stručni stab prati Memisevica. Zvali bi Jajala ali je bio povrijeđen kao i Vrancica ali ga klub nije htio pustiti...za sada se dzaba blate Bajevic i ekipa...iako i dalje ima propusta tipa Sabanadzovic.
Cviko:
“Ja sam dugo radio u Kini, vodio sam tamo dva različita kluba i znam dobro kakav se fudbal igra u toj zemlji. Nije za podcijeniti nimalo, pogotovo još ako uzmete u obzir kakve igrače Kinezi dovode sa strane, koliko ulažu novca u cjelokupan fudbal… Stručni štab razmišlja o Šunjiću najozbiljnije, baš kao i o Memiševiću koji je i ranije bio na našem radaru.”

Cipetić je u utakmici sa Italijom pokazao da Premijer liga BiH nije za odbaciti:
“Svi u stručnom štabu smo stava da moramo dizati domaću ligu na viši nivo i da ne smije i ne može biti zapostavljena u odnosu na lige iz regiona. Moramo ići u tom smjeru da promovišemo naše igrače kroz reprezentaciju. U martu su tu bili Rahmanović, Kjosevski, pa Cipetić koji se, da tako kažemo, dokazao protiv jedne Italije i dao podstrek svima u ligi da rade. Neće sigurno biti zapostavljeni ni drugi jer evidentno je da ima kvaliteta.”

Možda se onda na spisku nađe i Benjamin Tatar. U 10 utakmica je zabio osam golova, a nije klasični napadač…

“To ste vi rekli.”

Zanimljivo je da na prošlomjesečnom prvobitnom spisku nije bilo Amira Hadžiahmetovića, a onda je iznenada došao i odigrao obje utakmice.

“Pratili smo mi njega i ranije, ali prednost smo u tom momentu davali drugim igračima koji su ranije bili pozivani poput Jajala i Vrančića. U određenom momentu Jajalo je bio povrijeđen, Vrančića klub nije pustio radi COVID-a jer su imali FIFA-ino pravo da mogu zabraniti dolazak na okupljanje ako dolaze u rizične zemlje. Odluka je poslije analize pala na Hadžiahmetovića i drago nam je što je opravdao poziv. Dobili smo dugoročno rješenje u tom veznom redu.”

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 22 sep 2020, 09:24

hurem je napisao/la:
22 sep 2020, 08:52
Zanimljivo je da na prošlomjesečnom prvobitnom spisku nije bilo Amira Hadžiahmetovića, a onda je iznenada došao i odigrao obje utakmice.

“Pratili smo mi njega i ranije, ali prednost smo u tom momentu davali drugim igračima koji su ranije bili pozivani poput Jajala i Vrančića. U određenom momentu Jajalo je bio povrijeđen, Vrančića klub nije pustio radi COVID-a jer su imali FIFA-ino pravo da mogu zabraniti dolazak na okupljanje ako dolaze u rizične zemlje. Odluka je poslije analize pala na Hadžiahmetovića i drago nam je što je opravdao poziv. Dobili smo dugoročno rješenje u tom veznom redu.”
Ja Cvike, starog shanera ... odgovorio a nista nije reko ... dao prednost igracima za koje je unaprijed znao da nece ih moci stavit na spisak ispred igraca kojeg je odmah mogao uvrstiti kao zmjenu ... manje bi rijeci potrosio da je izjavio: 'Stash', Ruske se z@jeb@' ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 22 sep 2020, 10:17

Vidi se da covjek barata informacijama i daje dobre izgovore...ovaj put je lijepo upakovao sve za razliku onda u vezi sa Sabanom :)
Mislim da bi Jajalo u septembru sigurno bio tu da nije povrijeđen.

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 22 sep 2020, 10:30

gruezi je napisao/la:

Begovic
-------------------dzeko
ukaki ga i ti sa sastavom ... nemoj vise ziv bio
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 22 sep 2020, 10:36

Dobar je gruezi al za topovskog mesa.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Fudbalbr1
Kontakt:

Post Postao/la Fudbalbr1 » 25 sep 2020, 12:02

Dje spisak bolan

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 25 sep 2020, 12:30

Iako je bilo govora da će Bajević već do kraja ove sedmice zvanično objaviti spisak igrača na koje računa u narednoj reprezentativnoj akciji, to se neće desiti. Naime, za naš portal je potvrđeno da će selektor BiH spisak objaviti u ponedjeljak, 28. septembra...Oslobodjenje

TopRemove
Kontakt:

Post Postao/la TopRemove » 25 sep 2020, 12:51

Zar se ne mora spisak objaviti najkasnije dvije sedmice prije prvog susreta? Šta se čeka? Dalić objavio prije pet dana.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 25 sep 2020, 13:13

Cviko prvo nije pozvao Zukanovića ali nakon povrede Kovačevića i odluke Šunjića da sad potpiše za kineski klub iako je bio upoznat da neće moći igrati u baražu mijenjaju spisak pa se se odužilo.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 25 sep 2020, 13:58

TopRemove je napisao/la:
25 sep 2020, 12:51
Zar se ne mora spisak objaviti najkasnije dvije sedmice prije prvog susreta? Šta se čeka? Dalić objavio prije pet dana.
Mora se poslat UEFI sto je i uradjeno, to kad i kako ce objaviti nema pravila. Nasi imaju obicaj pocetkom sedmice ako je ikako moguce u ponedjeljak tako su i sada ganjali
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 25 sep 2020, 15:00

Ma razumljivo...oni su vec poslali pozive u klubove s tog prosirenog spiska...cekali su sinosnje tekme i vjerovatno za vikend...da jos malo vide ko igra a ko ne igra, kakva ce biti situacija s povredama i sl.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Quartararo i 11 gostiju.