BH klubovi u UEFA takmičenjima 2017./18.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

UstanikSBII
Kontakt:

Re: BH klubovi u UEFA takmičenjima 2017./18.

Post Postao/la UstanikSBII » 30 jun 2017, 13:17

Signore je napisao/la:
Raonffa je napisao/la: Zar se ne preuzima koeficijent od protivnika kojeg prođeš? Naravno, ukoliko je isti koeficijent veći od tvog vlastitog.
Malo sam ja pomjesao kalendar. Istina, za trece pretkolo ce se preuzimati koeficijent, a HJK, Lech, Dinamo Minsk, Midtjylland ili MTA trebaju napraviti kiks i ispasti odmah u prvom pretkolu da bi Zeljo prolaskom AIK-a bio nositelj u trecem.
Možeš li postaviti onaj link sa nositeljima i nenosteljima? Hvala unaprijed :D
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

Dulce et decorum est pro patria mori.

HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 30 jun 2017, 13:18

Pa dobro za play off svakako ne možemo biti nosioci bez obzira kakve protivnike prošli do tog eventualnog play offa, kad ovo kažem, mislim na sve naše klubove, ne samo konkretno na Želju.

Edit: Evo ti link https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/ue ... l2017.html

@Signore

Ma ja, vidim ja da si se malo zeznuo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 30 jun 2017, 13:19

UstanikSBII je napisao/la: Možeš li postaviti onaj link sa nositeljima i nenosteljima? Hvala unaprijed :D
https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/ue ... l2017.html

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 30 jun 2017, 13:20

Signore je napisao/la:Ma samo play off se izvlaci nakon zavrsetka utakmica. Ja sam bio nekako siguran da je i trece pretkolo
Da li Škoti imaju šanse za nositelja u 3 kolo :D kako igramo ne bojimo se ni Milana. :mrgreen: :lol:
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

Dulce et decorum est pro patria mori.

HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 30 jun 2017, 13:27

UstanikSBII je napisao/la:
Signore je napisao/la:Ma samo play off se izvlaci nakon zavrsetka utakmica. Ja sam bio nekako siguran da je i trece pretkolo
Da li Škoti imaju šanse za nositelja u 3 kolo :D kako igramo ne bojimo se ni Milana. :mrgreen: :lol:
Nemaju oni ni teoretske sanse. A vi ste sinoc odigrali stvarno fenomenalno, ja sam bio odusevljen. Steta sto niste uvalili jos koji gol jer su se ovi sami nudili. Vidi se da ste dobro uigrani, igrali ste se s ovim k'o s djecom na treningu u nekim trenutcima, pogotovo onih prvih 10-15 minuta drugog poluvremena kad sam mislio da im slijedi totalni debakl.

Mozda sam jos pod dojmom dobre igre sinoc, al mislim da imate dobre sanse protiv Aberdeena. U trecem pretkolu su uglavnom jake ekipe i bilo bi najbolje dobiti nekoga tko je ispao, tj. igrat ce npr. Astra - Haugesund, Astra ce biti nositelj, a u slucaju da ispadne vi idete na Haugesund.

ALOBOLA
Kontakt:

Post Postao/la ALOBOLA » 30 jun 2017, 14:13

Manje više svi isto pišemo i razmišljamo sto se tiče jucerasnjih tekmi.A sad se vratite par dana unatrag i procitajte postove nekih strucnjaka i njihove prognoze.u stilu :"Neće nitko proci prvo pretkolo ,samo ce Sarajevo proci ostali odmah ispadaju ili bit će super ako dobijemo 2 utakmice od 6 u prvom pretkolu " itd.E sad vec druga krajnost ,nije jos nista gotovo ali vec smo u drugom kolu i vec je prica "Ta će Aberdin,ta će Aik .....".
Nit koga precjenjivati nit koga podcjenjivati.Nasa liga je za ono koliko se ulaze u nju ,mislim na igrače, infrastrukturu.marketing itd. solidna ali to ne znaci da se možemo mjeriti sa škotima ali ne treba ih vala ni dizati u nebesa.Poklopit ce se nekome zrijeb , forma,sreća pa ce se dogurati i dalje nego obično.
P 27.3 "Nek' se vojska protiv mene utabori, srce se moje ne boji; nek' i rat plane protiv mene, i tada pun sam pouzdanja"

UltrasMostar94
Kontakt:

Post Postao/la UltrasMostar94 » 30 jun 2017, 14:40

E bas mi je to zasmetalo, kad je Siroki ceko Ordabasy, ma nema teorije da se prodje, ubi ce ih... Sad kad dolazi Aberdeen koji ima slozenu i mocnu ekipu, sad kupuju igrace po Premijer ligi, kazu Skotska liga raspad sistema, nema logike nikako.

skripar96
Kontakt:

Re: RE: Re: BH klubovi u UEFA takmičenjima 2017./18.

Post Postao/la skripar96 » 30 jun 2017, 14:44

UltrasMostar94 je napisao/la:E bas mi je to zasmetalo, kad je Siroki ceko Ordabasy, ma nema teorije da se prodje, ubi ce ih... Sad kad dolazi Aberdeen koji ima slozenu i mocnu ekipu, sad kupuju igrace po Premijer ligi, kazu Skotska liga raspad sistema, nema logike nikako.
Ma mi svakako nemamo logike,svi redom[emoji1]
Ja bih rekao da je Aberdeen negdje razina Maribora,sto se tice kvalitete.
Mi balkanci smo opcenito poznati po tom mentalitetu,od opce depresije do opce euforije za 10 minuta
EKONNP

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 30 jun 2017, 14:46

Neopterećujemo se stim, pogtovo kad smo saznali da nismo nositelji. Idemo utakmicu po utakmicu, pa šta Bog da. Sigurno da imamo razloga za optimizam nakon sinoćnje predstave. Ništa još nije gotovo, daleko su Škoti još!
NK Široki Brijeg

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 30 jun 2017, 14:47

Ma kakav Aberdeen. :kafa:
Hayley <3

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 30 jun 2017, 14:50

Evolve je napisao/la:Neopterećujemo se stim, pogtovo kad smo saznali da nismo nositelji. Idemo utakmicu po utakmicu, pa šta Bog da. Sigurno da imamo razloga za optimizam nakon sinoćnje predstave. Ništa još nije gotovo, daleko su Škoti još!
ako pokažete 50% od sinoć nema zime za Vas,sretno..

PERO1234
Kontakt:

Post Postao/la PERO1234 » 30 jun 2017, 14:55

Evolve je napisao/la:Neopterećujemo se stim, pogtovo kad smo saznali da nismo nositelji. Idemo utakmicu po utakmicu, pa šta Bog da. Sigurno da imamo razloga za optimizam nakon sinoćnje predstave. Ništa još nije gotovo, daleko su Škoti još!
Bas tako. Ovo jos nije ni približno gotovo. Nego, STA mi palo na pamet. Nije lud bio Sablic kada je prvu prizeljkivao kuci. Mogli smo jutros zajedno sa kazahstancima na 5000 Km dalek put. I sve nam se poklopilo. Ljudima je u toku prvenstvo, ali po meni je to negativno za njih. Naime odigrati prvenstvenu utakmicu, uputit se na ovako dalek put, izgubiti dva razlike pa opet 5000 Km nazad, umor se mora osjetiti. Drukčije je kad ih docekas odmoran, svjez, doma. A sada pametno. I sa puno opreza. Nije ovo jos ni pola posla.
Ja umrijet ću. Brijeg se neće maći, ta plava skamenjena vječnost.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 30 jun 2017, 15:01

Pa Široki je pokazao da ima najbolju ekipu uz Sarajevo prošle sezone osvajanjem kupa, jednostavno bili su bolji od svih, Sarajevo su na kraju dobili na penale, iako je utakmica mogla komotno otići i na drugu stranu.

Po meni, Široki zalutao u Ligu za opstanak, posložili su kockice tek pred kraj i pokazali svu snagu.

Ove sezone glavni favoriti za titulu uz Sarajevo, a Željezničar i Zrinjski su tek 3. pick.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 30 jun 2017, 15:04

Pa kod mene nije bila depresija nakon izvlacenaj nego nezadovoljstvo jer smo mogli proci mnogo lakse. Odmah sam i rekao da su Sarajevo i Željo favoriti, dok jesam dao Ordabasy prednost no sto se blizila utakmica i nakon vise informacija sam bio na 50-50. E sto se tice drugog pretkola, i dalje tvrdim da Aberdeen nije bauk jer Škoti osim Celtica nemaju neke super rezultat u prosteklim sezonama kada je Evropa u pitanju. Celtic je gigant i on je iznimka u Škotskom fudbalu. Dovoljno mi je vidjeti da je Rangers pobjedio tek sa 1-0 na domacem terenu Progres iz Luksemburga te da je St. Johnston izgubio na domacem 1-2 od Trakai iz Litvanije (hej, Litvanije koja je trenutno na samom dnu kada je rijec o fudbalu). OK, Aberdeen je bio bolji od njih ove sezone ali mislim da su oni vise trgovali do ovog trenutka. Takodjer, meni Aberdeen izgleda kao da igra mnogo bolje kuci te da zna pasti u velikim utakmicama. Konstatno Škotski klubovi prave kikseve u kvalifikacijama, zasto ne bi moglo se desiti da tako bude i protiv Širokog ako ovi prodju dalje? Jeste Aberdeen favorit no i dalje tvrdim da je omjer 65-35.

Kada je rijec o AIK, tu ne znam sta da mislim. AIK zna odigrati nekada fenomenalno protiv jakih ekipa ali onda pasti protiv nekih malih. No i dalje su favoriti ukoliko se sastanu protiv Željezničara, nekih 65-35.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 30 jun 2017, 15:07

Znači kako sam ja ovo shavtio, Aplon je nosilac i u trećem pretkolu, tako da Sarajevo prođe li Apoela ima velike šanse da se dokopa play-offa.
AIK je prvi ispod crte i molit boga da HJK ispadne od velšana onda bi i Željo bio nosioc u trećem kolu (ako prođe AIK normalo) tj. šansa za play-off.
Aberdin nema ni teoreske šanse da bude nosilac u trećem kolu (imaju oko 6,500 bodova), znači kako god okreneš Široki je nenosioc u trećem kolu, znači ako ništa barem bi jedno jako evropsko ime došlo u Hercegovinu (zamislite Široki - AC Milan :mrgreen: )

Ugl fina se šansa otvara našim klubovima, eh sada vidjećemo nakon sledećeg četvrtka na čemu smo. Iskreno uspijeh bi bio da sva tri kluba uđu u drugo pretkolo a za ostalo vidjećemo, znate kako se kaže lopta je okrugla

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 30 jun 2017, 15:15

Ma kakvi nosioci, to ti je malo povlasti samo, da u trećem pretkolu ne možeš dobiti jaču ekipu od 10.000 koefcijenta, ali i dalje stoji da su sve tri naše ekipe u trećem pretkolu među autsajderima.

Dakle, Sarajevo ako dođe do trećeg pretkola izbjeći će ekipe, Zenit, Athletic, Galatasaray, Fenerbahce, Milan, Everton, Marseille, Dinamo Zagreb i slične.

Dok kao lažni nosioc može dobiti ekipe kao, AIK( he he ), Vojovodina, Videoton, AEL, Slovan, Crvena Zvezda, Panionios i slične, a te sve ekipe su po koefcijentu bolje plasirane od Sarajeva, ali ne ide im koefcijent preko 10.000, dok je Zenitu 87.000.

Valjda je sada malo nekome jasnije šta znači taj nosioc sa povlasticama. :D

skripar96
Kontakt:

Post Postao/la skripar96 » 30 jun 2017, 15:22

Polako ljudi,nitko jos nije osigurao ni drugo pretkolo,a mi mastamo o nositeljima u trecem. Pogotovo jer bi u drugom pretkolu Sarajevo i Zeljo imali puno tezi zadatak od nas
EKONNP

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jun 2017, 15:53

Nema ništa od naše Evrope dok Željo, Sarajevo i Široki ne zaigraju kako treba. Kakve Slobode, Radnici, Zrinjski i kompanija.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

ALOBOLA
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: BH klubovi u UEFA takmičenjima 2017./18.

Post Postao/la ALOBOLA » 30 jun 2017, 16:08

Virtu4l je napisao/la:Nema ništa od naše Evrope dok Željo, Sarajevo i Široki ne zaigraju kako treba. Kakve Slobode, Radnici, Zrinjski i kompanija.
Sta mai strucnjak:cool:
P 27.3 "Nek' se vojska protiv mene utabori, srce se moje ne boji; nek' i rat plane protiv mene, i tada pun sam pouzdanja"

Virtu4l
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: BH klubovi u UEFA takmičenjima 2017./18.

Post Postao/la Virtu4l » 30 jun 2017, 16:11

ALOBOLA je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Nema ništa od naše Evrope dok Željo, Sarajevo i Široki ne zaigraju kako treba. Kakve Slobode, Radnici, Zrinjski i kompanija.
Sta mai strucnjak :cool:
Daj mi samo jedan primjer kad ste izbacili jačeg od sebe.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.