Književnost

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

DANTES
Kontakt:

Re: Književnost

Post Postao/la DANTES » 05 apr 2013, 01:19

Dex je napisao/la:slika
stoti put pominjemo ovu knjigu... inače ova naslovnica je iz serije ne knjige... sjajna knjiga, samo što.debelo đubre sporo piše pa nikako da napiše 6 knjigu...
ja.preporučujem
Ime Vjetra i Strah mudroga od Rotfusa iz serijala Hronike o kraljeubici...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 06 apr 2013, 20:20

slika

Dobra knjizica ,nekih 200 stranica ,malo vise, procitao za jedan dan. Prvih 50 stranica tesko davljenje,ali onda neverovatan zaplet i jos neverovatniji rasplet. Opsti utisak je kao da sam citao filmski scenario .
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 14 apr 2013, 16:26

Za lektiru imam bibl. knjigu "Judita" Marka Marulica.Jezik je nerazumljiv,stari hrvatski.Trenutno sam na mobitelu,a treba mi siri sazetak da mogu odgovarati.Nekakav link,ili prijevod na normalni jezik?
Keep walking.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 14 apr 2013, 17:14

Cautinho je napisao/la:Za lektiru imam bibl. knjigu "Judita" Marka Marulica.Jezik je nerazumljiv,stari hrvatski.Trenutno sam na mobitelu,a treba mi siri sazetak da mogu odgovarati.Nekakav link,ili prijevod na normalni jezik?
zar citas to??

imas onaj srednjoskolselektire.org kako li vec...
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 14 apr 2013, 17:21

Jbg,nije do mene,vec moram.Vidit cu naci nesto,od 200 stranica knjige,oko 50-tak je sama prica,ostalo je pojmovnik,proslov,istorija,knjiga o autoru,desetak stranica o ilustratoru,ma gluposti.Problem je sto je 90 % da cu ja odgovarat,a nema u knjiznici viska knjiga "Lovac u zitu",ta bi mi pala ko sjekira u med.
Keep walking.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 14 apr 2013, 17:23

http://vijestigorila.jutarnji.hr/gorilo ... ta_sadrzaj" onclick="window.open(this.href);return false; onako sadržaj, malo duži
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 15 apr 2013, 19:29

ima li neko mozda neki malo duzi sadrzaj Tvrdjave ? :D

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 15 apr 2013, 19:34

Ja bih ti napisao ukratko sve ovdje,al ne mogu idem na trening.
Pročitaj knjigu.sigurno se nećeš zajebat Jasko ;)

" onclick="window.open(this.href);return false;
http://lektire-cipiripi.****/20 ... movic.html" onclick="window.open(this.href);return false;
blo g spot su zvjezdice samo sastavljeno,nešto neda forum :roll:
Vidi ova 2 linka valjajul šta :D
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 15 apr 2013, 19:45

LBJ MVP je napisao/la:Ja bih ti napisao ukratko sve ovdje,al ne mogu idem na trening.
Pročitaj knjigu.sigurno se nećeš zajebat Jasko ;)

" onclick="window.open(this.href);return false;
http://lektire-cipiripi.****/2011/05/tvrdjavamesa-selimovic.html" onclick="window.open(this.href);return false;
blo g spot su zvjezdice samo sastavljeno,nešto neda forum :roll:
Vidi ova 2 linka valjajul šta :D
hvala ti brate. ovaj prvi link je strasno dobar, ali izgleda da moram platit da skinem sve :roll:
ma sutra me pita i gradivo i tu lektiru i sve. treba mi da prodjem, zavrsni sam razred i ne treba mi sad da padnem ne daj Boze.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 15 apr 2013, 20:27

jasmin10 je napisao/la: hvala ti brate. ovaj prvi link je strasno dobar, ali izgleda da moram platit da skinem sve :roll:
ma sutra me pita i gradivo i tu lektiru i sve. treba mi da prodjem, zavrsni sam razred i ne treba mi sad da padnem ne daj Boze.
Ne moraš ništa platiti. Ja sam evo uredno skinula dokument (da testiram :mrgreen: ). Samo idi da se prikažu sve stranice, download box sam iskoči, a i ako ne, imaš dugme.

Inače, preporučila bih ti da ne ostaneš samo na pročitanom sažetku. Knjiga je i više nego dobra i jedna je od onih must read while alive.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 15 apr 2013, 20:29

Samo da se tuspasim i ovdje, i da usput kazem da se sjetim najmilijih Virdziniji Vulf i njenoj Gospođi Dalovej. :twisted: :mrgreen:

slika
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 15 apr 2013, 20:30

BaDa12 je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la: hvala ti brate. ovaj prvi link je strasno dobar, ali izgleda da moram platit da skinem sve :roll:
Ne moraš ništa platiti. Ja sam evo uredno skinula dokument (da testiram :mrgreen: ). Samo idi da se prikažu sve stranice, download box sam iskoči, a i ako ne, imaš dugme.

Inače, preporučila bih ti da ne ostaneš samo na pročitanom sažetku. Knjiga je i više nego dobra i jedna je od onih must read while alive.
pa to sam i uradio :( idem da procitam sve i onda kada hocu da skinem prikaze mi da moram platit. hajd molim te ti probaj ovo skinuti pa mi samo reci mozes li ti da skines bez placanja. :)

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 15 apr 2013, 20:33

FOURTHOFFICIAL je napisao/la:Samo da se tuspasim i ovdje, i da usput kazem da se sjetim najmilijih Virdziniji Vulf i njenoj Gospođi Dalovej. :twisted: :mrgreen:
slika
Jedna od simpatičnijih knjiga. Imala sam iscrpno izlaganje od 45 minuta nekad davno u srednjoj školi vezano za Gospođu i njene osobnosti. Simpa Virgy skroz. slika
jasmin10 je napisao/la:
pa to sam i uradio :( idem da procitam sve i onda kada hocu da skinem prikaze mi da moram platit. hajd molim te ti probaj ovo skinuti pa mi samo reci mozes li ti da skines bez placanja. :)
Skinula sam sažetak. Ostavi mi mail adresu u pp. ;)
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 15 apr 2013, 20:37

Jedna od simpatičnijih knjiga. Imala sam iscrpno izlaganje od 45 minuta nekad davno u srednjoj školi vezano za Gospođu i njene osobnosti. Simpa Virgy skroz.
Ne bih ti znao reć' vala. :mrgreen:
Ja se u školi kad me pitaju jesam li procitao knjigu, vodim onom iz nadrealista 'Šta čitao, držao u ruci, kralju' slika :mrgreen:

Maloprije nam za pismenu dala teme iz ove knjige, ebao je feminiziam ba, keca cu zakucat hahah. :mrgreen:
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 16 apr 2013, 00:35

E moj Vedo nikad od tebe čovjeka.Zadnje dvije lektire Verter i Evgenije Onjegin i baš su mi se svidjele :D Pogotovo Evgenije,Verter zna bit dosadan s onim bil se ubio,a kad sam čitao Evgenija nisu me nervirala ni oni odlasci od radnje djela da bi Puškin ispričao nešto totalno nebitno.

Jasko ništa i drugi put,al pročitaj na raspustu kad prođeš Tvrđavu ;)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 17 apr 2013, 11:44

LBJ MVP je napisao/la:E moj Vedo nikad od tebe čovjeka.Zadnje dvije lektire Verter i Evgenije Onjegin i baš su mi se svidjele :D Pogotovo Evgenije,Verter zna bit dosadan s onim bil se ubio,a kad sam čitao Evgenija nisu me nervirala ni oni odlasci od radnje djela da bi Puškin ispričao nešto totalno nebitno.

Jasko ništa i drugi put,al pročitaj na raspustu kad prođeš Tvrđavu ;)
ipak je moram procitati do petka :D

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 17 apr 2013, 13:02

Imal ko za preporučit kakav mystery roman da ubijem dosadu preko proljetnog raspusta, još moram i Gospođu ministarku pročitat, taman te 2 :D
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 17 apr 2013, 19:31

zna li neko da li na netu ima super objasnjeno oko upotrebe "ije" i "je" i pisanja imenica velikim slovom i pisanja imenica sa ili bez crtice :mrgreen:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 17 apr 2013, 22:39

jasmin10 je napisao/la:zna li neko da li na netu ima super objasnjeno oko upotrebe "ije" i "je" i pisanja imenica velikim slovom i pisanja imenica sa ili bez crtice :mrgreen:
Ne znam,ali probaj naci Pravopis koji je izdala Matica Srpska a pisali ga Pizurica-Jergovic i ne znam ko je treci autor dok ne proverim. U njemu ima sve sto ti treba, i mislim da bi svako trebao da ga ima kod sebe kuci. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 17 apr 2013, 22:42

Devile, kako vi Srbi kažete za mjed :mrgreen: legura cinka i bakra. jel kazete med :D il morate koristiti -je :D

čuj, Matica srpska zna pravila za -ije i -je :mrgreen: :mrgreen: svašta vi znate :mrgreen:
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.