FK Sarajevo (opšte diskusije)

FK Sarajevo ove sezone?

Anketa je završila: 16 jul 2017, 14:28.

Prvak
11
25%
Osvajač kupa
4
9%
Dupla kruna
12
27%
Izlazak u Europu
17
39%

Ukupno glasova: 44

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo (opšte diskusije)

Post Postao/la hilmo » 04 feb 2015, 14:52

zmaj348 je napisao/la:tražite golmana po cijelom Balkanu a najvjerovatnije imate nebrušeni dijamant kod sebe,moramo početi više vjerovati u našu djecu...
:thumbup: :thumbup:

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 04 feb 2015, 14:53

zmaj348 je napisao/la:tražite golmana po cijelom Balkanu a najvjerovatnije imate nebrušeni dijamant kod sebe,moramo početi više vjerovati u našu djecu...
vjerujemo mi u nasu djecu i vise nego dovoljno, to je Dupovac tu je i Radovac, pa i Cimi i Duljevic koji nisu odrasli u klubu al su jos mladi i dali smo im priliku da igraju, ali pozicija golmana je izuzetno osjetljivo mjesto u ekipi i tu je potreban iskusan igrac, sa dosta utakmica !!!

dobit ce Plakalo sigurno svoju sansu ali je potrebno mu je jos vremena !!!
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 04 feb 2015, 14:55

hilmo je napisao/la:
Vi ste krenuli dobrim putem kao i moja Zvijezda,ali ponekad i mi navijači moramo to sačekati,ispoštovati a ne odmah tražiti rezultat..

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 04 feb 2015, 17:28

zmaj348 je napisao/la:
hilmo je napisao/la:
Vi ste krenuli dobrim putem kao i moja Zvijezda,ali ponekad i mi navijači moramo to sačekati,ispoštovati a ne odmah tražiti rezultat..
Jbg bruda kod nas to čekanje traje dugo pa logično da nije ostalo ni strpljenja koliko bi možda trebalo?! :D

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 feb 2015, 18:04

Istina ali momku je 19 godina,ne moze on sigurno ozbiljnije braniti dok jos malo vremena ne prodje a mi vec trpimo Bandovica godinama...kao sto neke rece,nama treba jedan dobar golman koji ima iskustva da pregura ligu i europske utakmice , nekih 25-28 godina bi bilo idealno..onako nesto tipa Borjan,nikad ga necu prezaliti ali hajde bit ce pojacanja :zviz: :thumbup:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 04 feb 2015, 18:18

MortemHz je napisao/la:
Istina ali momku je 19 godina,ne moze on sigurno ozbiljnije braniti dok jos malo vremena ne prodje a mi vec trpimo Bandovica godinama...kao sto neke rece,nama treba jedan dobar golman koji ima iskustva da pregura ligu i europske utakmice , nekih 25-28 godina bi bilo idealno..onako nesto tipa Borjan,nikad ga necu prezaliti ali hajde bit ce pojacanja :zviz: :thumbup:
Ja bi i Delača sada na leđima nosio iz Engleske da pristane! :cry:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 feb 2015, 18:20

BordoArmy88 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Ja bi i Delača sada na leđima nosio iz Engleske da pristane! :cry:
Imao bi ispomoc onda ;)

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 04 feb 2015, 23:09

MortemHz je napisao/la:
BordoArmy88 je napisao/la: Ja bi i Delača sada na leđima nosio iz Engleske da pristane! :cry:
Imao bi ispomoc onda ;)
morali bi vi ipak do francuske, tamo je na posudbi :)

na ljeto vam je slobodan, al iskreno mislim da mozete bolje od njeg, nista bolji od deje vam on nije ;)

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 04 feb 2015, 23:13

JoseMourinho je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
BordoArmy88 je napisao/la: Ja bi i Delača sada na leđima nosio iz Engleske da pristane! :cry:
Imao bi ispomoc onda ;)

na ljeto vam je slobodan, al iskreno mislim da mozete bolje od njeg, nista bolji od deje vam on nije ;)
Ma neće nama biti ni malo lako dovesti kvalitetnog golmana. I da sutra bude slobodan ne možemo parirati drugim klubovima. Nakon što smo dva puta kiksali u dovođenju golmana, ne našom krivicom, vjerovatno ćemo se opet bazirati da dovedemo nekog na posudbu. Ako ne sad onda sigurno na ljeto, jer za Evropu nam treba bolji golman. A uz njega će i Emir da stasa u, nadam se, još boljeg čuvara mreže.

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 04 feb 2015, 23:48

hilmo je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Imao bi ispomoc onda ;)

Ma neće nama biti ni malo lako dovesti kvalitetnog golmana. I da sutra bude slobodan ne možemo parirati drugim klubovima. Nakon što smo dva puta kiksali u dovođenju golmana, ne našom krivicom, vjerovatno ćemo se opet bazirati da dovedemo nekog na posudbu. Ako ne sad onda sigurno na ljeto, jer za Evropu nam treba bolji golman. A uz njega će i Emir da stasa u, nadam se, još boljeg čuvara mreže.
Ja mislim da ga neće biti teško dovesti (Delač je dokaz) koliko će ga biti teško natjerati da potpiše na duže od 6 mjeseci/godinu dana! Jbg svako iole kvalitetniji izbjegava Balkan generalno, a pogotovu kukuruz ligu u kojoj igramo! :think:

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 05 feb 2015, 02:42

Nadam se da me neće niko nakon ovog posta "zaharlajisat" , nego da ćemo normala da prodiskutujemo jer me to dosta zanima.

Ne znam koliko ko od vas prati košarku i rukomet, ali očito da ste čuli za raspad slavne KK "Bosna" . Kasnije je to sklapanje sa Royalom na nešto liči, ali opet to nije to. Sa tim imenom Royal je pokrivena sva tradicija i historija Bosne, kad se iz gradova dalekih u odnosu na Sarajevo putovalo radi svih onih utakmica, lično i ja iz Mostara, baš mi je to ostalo u sjecanju nekako. Onda RK "Bosna" , X protiv slavnog Hamburga i ulazak medju najboljih 16 ekipa u Evropi, automatski i svijetu (a koliko vas poznaje rukomet, zna da se najbolji igra u Evropi). Prepuna dvorana protiv Ciudad Reala, Zagreba, i nisam se ne sjecam kojih sve više velikih ekipa, do raspada unazad 3 sezone. Iz Bosne su doslovno pisali mailove nizerazrednim klubovima tada da im dostave svoje najbolje igrace koji zele da igraju volonterski kako bi mogli da izadju iz neke krize. Sve to trajalo je 2 ili 3 mjeseca, u pitanje došlo totalno gašenje. U zadnjoj sezoni se dignu, uzmu jesenju titulu i totalno se raspadnu. Ostanu momci iz Sarajeva , te dovedu igrače iz drugoligaških klubova, koji opet naravno igraju džaba.

S obzirom da je FK Sarajevo najbolji "stojeci" klub u KS , pa sigurno i u Bosni i Hercegovini, da li se razmisljalo o nekom osnivanju KK "Sarajevo" i RK "Sarajevo" te početkom nekih novih akademija. Za vaše finansije osnivanje košarkaške i rukometne akademije ne predstavlja nikakav problem (barem neko moje mišljenje). Naravno sa ciljem da kroz nekoliko godina budu u samom vrhu rukometa odnosno košarke. Isto tako, ukoliko se bude u mogucnosti osnovati i seniorske ekipe koje ce se sastojati od sarajevskih talenata i u jednom i drugom sportu, pa ako se u mogucnosti i nesto sa strane dovesti onda svakako. Isto tako, koliko sam upratio priču oko kampusa koji treba da bude, takodjer bi imali momci i mjesto za pripreme, te i treniranje. Pretpostavljam da ce biti neka dvorana u sklopu kampusa.

Zaista je tuzno da Sarajevo nema nijednog sportskog kolektiva u vrhu (osim FK Sarajevo i FK Zeljeznicar , gledano objektivno). Ali kad kazem u vrhu, to nisu rezultati, za mene je vrh kad neko dobro stoji finansijski, nema dugova, cini mnoge stvari i za navijace, a mislim da bi se vas klub upravo tome trebao posvetiti. Sve to kosta na pocetku, ali vremenom moze odlicno da se vrati.

Nadam se da me nece niko napasti niti nametati priču neku glupu, čisto smo tu da razgovaramo i prodiskutujemo.

LP

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 feb 2015, 03:02

Prelijepo napisano i stvarno to je tako ali danas sve se vrti oko para pa tako i ovo,na rukometu se dosta ne trosi istina ali koliko bi profita imali,to je pitanje? Po meni vrlo vrlo malo,ili bi morali dati neko pisano obecanje da ce nas dolaziti 5K kad su utakmice a ni na fudbalu ne dolazi toliko...doduse bila bi ovdje jeftinija karta i slicno ali opet...valja termine uskladiti jer je rukomet u isto vrijeme i u isti dan sa fudbalom a i niko vise ne prati rukomet..marketing bi nam trebao znaci neki maximalni pogotovo kad bi bile ligaske utakmice..tu ne bi dolazilo preko 1K ljudi,budi siguran

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 05 feb 2015, 03:35

shaman @ trenutno to nije realno, jer i FKS ima određeni maksimum što se tiče finansija i ne smiju preći preko toga. Plate se ne razlikuju toliko od ostalih klubova u pl. Pa mi bi u kratkom roku doveli i Misketa i Kelavu, al problem je što imamo određeni nivo koji ne smijemo preći. tako da ta priča u vezi rk i kk trenutno nije moguća.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

amidzaTan
Kontakt:

Post Postao/la amidzaTan » 06 feb 2015, 02:16

Opcija je realna ali tek onda kada ministarstvo sporta i kulture kao i kanton Sarajevo odluci ozbiljnije podrzati sportske kolektive jer ovo sto sada rade je ravno nuli i sramota. Upravo zbog tog segmenta sport u Sarajevu je na izdisaju pored toga sto su ih do sada vodili neki nestrucni ljudi i sumnjivog morala kojima je najbitniji vlastiti dzep!

Razlog treba traziti u politici, a ovo sto FK Sarajevo radi je rezultat ljubavi, predanog rada visoko skolovanih ljudi sa jakim inostranim vezama i isti trebaju da budu primjer svim sportskim kolektivima u BiH!!!

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 06 feb 2015, 18:59

Što se tiče ovih novih dresova, koje su ovo garniture? Jel bordo i dalje ostaje prva?
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 06 feb 2015, 19:02

Bordo ostaje prva. Ove nove ce vjerovatno biti 3 i 4.

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 06 feb 2015, 20:42

Što se tiče rukometne i košarkaške akademije, hvala prije svega na odgovoru ovim momcima. Po meni je opcija realna s obzirom da to nimalo nisu skupi sportovi. I sam sam član jednog rukometnog kluba i mom klubu je mjesečno potrebno nekih 3-4 hiljade km , ugrubo rečeno. Još se taj klub takmiči u ligi na nivou države, tako da su ti troskovi veci. Sigurno da bi se moglo za početak da krene sa jednim sportom, primjer cu dati rukomet jer se i sam bavim njim. Dovedu se neki stručni ljudi koji imaju veze sa rukometom (u Sarajevu ima takvih sigurno) i napravi se posebna uprava. Odradi se neki projekat ugrubo za narednih nekoliko godina, recimo 3. E sada , moze da se krene sa akademijom raznih godišta i generacija , tipa u-17 koju ce sacinjavati sarajevski rukometni talenti i da u te 3 godine igraju prijateljsku ligu ili nešto slično što ne zahtjeva neki veliki finansijski iskorak. Nakon te 3-4 godine vec bi mogli da se takmiče u prvoj Ligi Federacije i slično. Tada bi momcima bilo po 20 godina i stasali bi. U te 3 godine bi se mnogo njih izmjenjalo, neki bi se mozda cak i mogli prodati za koju cifru (u odnosu na fudbal su te cifre smiješn) ,ali bi klub mogao cak da bude više u plusu, nego što bi ulozio. Mogao bi se kroz koju godinu dovesti i koji talenat iz Mostara, Zenice, Tuzle itd. Vjerovatno zbog vec postojeceg marketinškog polja, mogli bi da se prikupe i sponzori ili jedan dio sredstava od sponzora da se ulozi u Rukometnu Akademiju Sarajevo. Možda bi na početku najveci trosak bio kompletna sportska oprema, ali znamo svi da se danas mogu komplet Legea opreme moze nabaviti za 90 km, tako da ni to nije neki preveliki iskorak. Isto tako moze se krenuti odmah sa osnivanjem seniorske ekipe, tj. ovi igrači koji su sada po Dobrinjcu, Igmanu i slično, ali bi to jako teško bilo s obzirom da bi se trazila koja kinta tu, a to vec košta i već je to ono što ste vi govorili, da se ne bi moglo to finansirati baš najbolje. U dogovoru sa fudbalom bi termini tih utakmica mogli biti različiti, pa i da se koje navijanje organizuje. Naravno mislim za koju godinu kada ovi momci pristupe takmičenju u federalnoj ligi i slično.

Ovo su sve primjeri, i ja apsolutno nemam nikakve veze sa Sarajevom, ali da je to slučaj sa mojim klubom ili da imamo nešto ovako slično u gradu , sigurno da bih kontaktirao nekim mailom ili uradio sve da i ovo postoji u mom gradu. Samo je potrebno da tu dodju pravi ljudi, da to ne budu neki koji su vec ucestvovali u raspadu Bosne, Željezničara i slično.
Ono što sigurno je da je priča izvodiva i realna, samo treba da se pokrene taj točak i sve ce da bude podmazano.

Inače bih mogao još tu da pišem, mnogo više i korisnije sigurno, ali kakve koristi kad se ovo slabo čita od strane djelatnika kluba i da jedan "slučajni" prijedlog pokrene sve, nije baš sigurno.

Pozdrav

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 06 feb 2015, 21:00

Ja sam prije nekoliko mjeseci sličnu priču pokretao jer mi se taj koncept sviđa. Sviđa mi se ono što imaju Galatasaray, Crvena Zvezda, Partizan, Barcelona... Moj prijedlog je išao na Košarkaški klub Sarajevo jer bi trebali iskoristiti posrtaj Bosne pošto su većinu navijača Bosne činile Horde zla. Tako da za podršku ne bi trebali brinuti. Ne mora se odmah igrati u Skenderiji ili Zetri, milion malih dvorana po Sarajevu.
Razumljivo je da je sadašnja uprava FKS svu svoju snagu usmjerila na osvajanje trofeja, prvenstveno titule prvaka, tako da malo vremena ili nikako ne razmišljaju o ovoj ideju. Ali u nekoj budućnosti bi se možda moglo očekivati nešto slično. Naravno potrebno je sa se ukupna situacija u državi popravi bar malo.

Moja neka procjena je da bi KK Sarajevo za neke maksimalno četiri godine moglo igrati Ligu 12(13) BiH.

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 06 feb 2015, 21:55

hilmo je napisao/la:Ja sam prije nekoliko mjeseci sličnu priču pokretao jer mi se taj koncept sviđa. Sviđa mi se ono što imaju Galatasaray, Crvena Zvezda, Partizan, Barcelona... Moj prijedlog je išao na Košarkaški klub Sarajevo jer bi trebali iskoristiti posrtaj Bosne pošto su većinu navijača Bosne činile Horde zla. Tako da za podršku ne bi trebali brinuti. Ne mora se odmah igrati u Skenderiji ili Zetri, milion malih dvorana po Sarajevu.
Razumljivo je da je sadašnja uprava FKS svu svoju snagu usmjerila na osvajanje trofeja, prvenstveno titule prvaka, tako da malo vremena ili nikako ne razmišljaju o ovoj ideju. Ali u nekoj budućnosti bi se možda moglo očekivati nešto slično. Naravno potrebno je sa se ukupna situacija u državi popravi bar malo.

Moja neka procjena je da bi KK Sarajevo za neke maksimalno četiri godine moglo igrati Ligu 12(13) BiH.
Sanjali smo o Evropskom FK Sarajevu i može se reći dočekali, pa što ne bi sanjali o KK/RK/OK Sarajevu?! :thumbup: :thumbup:

Po meni bi najbolja lokacija bila dvorana Ramiz Salčin na Mojmilu, nova, uređena, u srcu najvećeg naselja u državi, parkinga okolo bruka, savršena lokacija! :thumbup:

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 06 feb 2015, 22:13

BordoArmy88 je napisao/la:
hilmo je napisao/la:Ja sam prije nekoliko mjeseci sličnu priču pokretao jer mi se taj koncept sviđa. Sviđa mi se ono što imaju Galatasaray, Crvena Zvezda, Partizan, Barcelona... Moj prijedlog je išao na Košarkaški klub Sarajevo jer bi trebali iskoristiti posrtaj Bosne pošto su većinu navijača Bosne činile Horde zla. Tako da za podršku ne bi trebali brinuti. Ne mora se odmah igrati u Skenderiji ili Zetri, milion malih dvorana po Sarajevu.

Sanjali smo o Evropskom FK Sarajevu i može se reći dočekali, pa što ne bi sanjali o KK/RK/OK Sarajevu?! :thumbup: :thumbup:

Po meni bi najbolja lokacija bila dvorana Ramiz Salčin na Mojmilu, nova, uređena, u srcu najvećeg naselja u državi, parkinga okolo bruka, savršena lokacija! :thumbup:

Potrebno je pronađete momka/čovjeka malo pismenijeg , te stručnijeg na polju marketinga i ekonomije koji ce da sastavi u jedno taj kompletan prijedlog i dostavi na adresu kluba , mailom, poštom ili nekim ličnim sastankom, nebitno. Samo tako mozete da uradite nesto, a to je vrlo lahko. To moze da krene od "hilme" , od BordoArmy88 ili bilo koga ko podržava ovaj projekat a zna nekoga ko je malo stručniji, ili je on lično dobar na tom polju.

Dat cu vam primjer jedan, isti šeik "drži" PSG i u rukomet i u fudbalu. Ne vidim razloga da i u našoj državi, gradu, nešto tako postoji. Pa čak da se možda i privuče još neki donator u Sportsko društvo "Sarajevo" jer ćete očito nakon tog poteza biti mamac za ulaganje novca :)

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, laszlo i 25 gostiju.