Daj uputi nas kako da dođemo lagano do 5 stoja.Pappy je napisao/la:Opet sve zavisi koliko se trudis da nadjes nesto. Sto bi rekao jedan lik, pare su svuda oko nas, samo ih treba znati uzeti.Clutch je napisao/la:Znam momke koji rade a još studiraju, na birou imaš jako malo inžinjera informatike, elektrotehnike, jednostavno je potražnja prevelika.. Već viđena je i bajna plata za naše uslove. Nije svugdje isto.Neutral je napisao/la:Plata nije tako velika kao što kruže priče, sve viđeno.
Štela je svugdje prisutna, osjetićeš je i ti, osim ako i sam nemaš neku.
Pa prisutna je, ali ne u tolikoj približno stoprocentnoj mjeri, imaš dosta firmi koje traže znanje, džaba ti i diploma ako nemaš znanje. A takvih firmi je srećom sve više i više.
Što se tiče fakulteta za ove koji se dvoume, najbolji su vam tehnički fakulteti zbog posla. Kakva žurnalistika..I u zemlji kakva je nasa, nikakva, onaj ko hoce moze imati itekako mnogo, ali generalnoo nas problem je sto volimo da nam se sve servira na gotovo, i govorimo kako je stela ovdje, ondje, a nimalo da se potrudimo.
Konkretno sto se tice zurnalistike, moze se dobro zaraditi, samo treba znati naci prave ljude i znati se pozicionirati. Ja trenutno na zavrsenoj drugoj godini, sa raznim novinarskim poslovima izlazim na blizu 500 KM mjesecno. A uopste nista znacajno ne radim, bakcem se po portalima, malo spiker, malo istrazivacke ankete i to je to.
Par likova sa moje godine i stariji vec su hajmo reci pozicionirani i imaju jos bolja primanja, a jedan je primljen prije par dana u ovu N1 televiziju sto se otvara i imace bukvalno ni za sta 5 glava platu.
Studiranje
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- EroHercEro
- Kontakt:
Re: Studiranje
Ja bi isto volio biti autoinstruktor. Zanima me kako doći do tog' posla. Šta trebaš znati voziti auto. Položiti za instruktora, i tu se fina para ubere.
Tako blizu, a tako daleko.
Slažem se s tim što si napisao, i moraš biti snalažljiv i uporan ako želiš da uspiješ..Pappy je napisao/la:Opet sve zavisi koliko se trudis da nadjes nesto. Sto bi rekao jedan lik, pare su svuda oko nas, samo ih treba znati uzeti.Clutch je napisao/la:Znam momke koji rade a još studiraju, na birou imaš jako malo inžinjera informatike, elektrotehnike, jednostavno je potražnja prevelika.. Već viđena je i bajna plata za naše uslove. Nije svugdje isto.Neutral je napisao/la:Plata nije tako velika kao što kruže priče, sve viđeno.
Štela je svugdje prisutna, osjetićeš je i ti, osim ako i sam nemaš neku.
Pa prisutna je, ali ne u tolikoj približno stoprocentnoj mjeri, imaš dosta firmi koje traže znanje, džaba ti i diploma ako nemaš znanje. A takvih firmi je srećom sve više i više.
Što se tiče fakulteta za ove koji se dvoume, najbolji su vam tehnički fakulteti zbog posla. Kakva žurnalistika..I u zemlji kakva je nasa, nikakva, onaj ko hoce moze imati itekako mnogo, ali generalnoo nas problem je sto volimo da nam se sve servira na gotovo, i govorimo kako je stela ovdje, ondje, a nimalo da se potrudimo.
Konkretno sto se tice zurnalistike, moze se dobro zaraditi, samo treba znati naci prave ljude i znati se pozicionirati. Ja trenutno na zavrsenoj drugoj godini, sa raznim novinarskim poslovima izlazim na blizu 500 KM mjesecno. A uopste nista znacajno ne radim, bakcem se po portalima, malo spiker, malo istrazivacke ankete i to je to.
Par likova sa moje godine i stariji vec su hajmo reci pozicionirani i imaju jos bolja primanja, a jedan je primljen prije par dana u ovu N1 televiziju sto se otvara i imace bukvalno ni za sta 5 glava platu.
Naravno da nije lako danas, ali sigurno da je lakše s fakultetom, pa bilo koji da bio..meni je glupa ta priča da je sve crno i loše do krajnih granica a još gluplje mi je da se s tim pomiriš i onda ubjeđuješ druge u to. Ne vidim svrhu svega toga. Trud nikad neće biti uzaludan, naplatit' će se kad tad. Niko me ne može uvjeriti u suprotno.
Zato djeco, učite
Zadnja izmjena: Clutch, dana/u 22 sep 2014, 00:00, ukupno mijenjano 1 put.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Šteta što me ne poznaješ da te za 37 sekundi uvjerim u suprotno.Clutch je napisao/la: Trud nikad neće biti uzaludan. Naplatit' će se kad tad. Niko me ne može uvjeriti u suprotno.
A.F.C. Bournemouth!
To ti je izraz, bukvalac.Lillard je napisao/la:Vid' njega i "djeco.."
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Druže imamo slične statove i razmišljanja. Trebamo kakvu stranku osnovati i ovu zemlju povesti ka naprijedClutch je napisao/la: Slažem se s tim što si napisao, i moraš biti snalažljiv i uporan ako želiš da uspiješ..
Naravno da nije lako danas, ali sigurno da je lakše s fakultetom, pa bilo koji da bio..meni je glupa ta priča da je sve crno i loše do krajnih granica a još gluplje mi je da se s tim pomiriš i onda ubjeđuješ druge u to. Ne vidim svrhu svega toga. Trud nikad neće biti uzaludan, naplatit' će se kad tad. Niko me ne može uvjeriti u suprotno.
Zato djeco, učite
Tako blizu, a tako daleko.
- undefined007
- Kontakt:
To rođeniii samo neka se studiraaa. Ja upisao Poljoprivredno prehrambeni u SA ima li ko iskustva? 
For this reason, I AM LEGEND, predestined for greatness, built for the final hour.
http://www.youtube.com/watch?v=frhgT5CMpjo&hd=1 ;)
SS.23
FK SARAJEVO !
HZ 1987
http://www.youtube.com/watch?v=frhgT5CMpjo&hd=1 ;)
SS.23
FK SARAJEVO !
HZ 1987
- hule_barca
- Kontakt:
Ovakva tema je falila
aBd u utorak osiguravam uslov za treću godinu na Geodeziji
aBd u utorak osiguravam uslov za treću godinu na Geodeziji
Mes Que Un Club
Mala pomoć? (Tuzla)
-"Amfiteatar u Kampusu" (gdje se uopšte nalazi taj kampus, šta je to?)
-Dom Armije
Hvala unaprijed
-Dom Armije
Hvala unaprijed
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
Kasarna u SoliniNKMramor je napisao/la:Mala pomoć? (Tuzla)
-Dom Armije
Hvala unaprijed
Preddiplomskog ili diplomskog studija? Inače ja na FPMOZ-u studiram matematiku i fiziku, nedavno sam dao uvjet za 5. godinu pa se možda i znamo, imao sam puno kolegija sa studentima informatike raznih godinabadblueboylivno je napisao/la:Pred završetkom informatičkog fakulteta u Mostaru, jedan ispit do kraja, ali je biti ili ne biti, ako ne položim, ode sve u kuratz.
- dr.van nostrand
- Kontakt:

"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
- IlProfessore
- Kontakt:
S obzirom da mi je završna godina srednje škole počeo sam razmišljati koji fakultet da upišem. Ne idem u tehničku školu ali bih želio studirati građevinu pa ako je neko studirao tamo/studira i zna sve potrebne informacije neka napiše. Od težine fakulteta, prijemnog ispita, broja studenata koji studiraju, cijene studiranja i sl. da mi malo olakša. A i čuo sam da gotovo svaki student koji završi građevinski fakultet odmah i nađe posao. U opticaju mi je još ekonomija (većina ekonomista je na birou) i eventualno neki društveni, al' to bih jedino upisao u nekoj bezizlaznoj situaciji. Pozdrav.
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”
- IlProfessore
- Kontakt:
Sarajevo, Sarajevo. A čak imam u planu master bilo kojeg fakulteta završiti vani... al' polahko, prvo da vidim ovo za blisku budućnost. 
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”
Nadam se da ti dobro ide matematika jer je bar u Mostaru na građevini jako zahtjevna, pa je valjda i u Sarajevu.IlProfessore je napisao/la:S obzirom da mi je završna godina srednje škole počeo sam razmišljati koji fakultet da upišem. Ne idem u tehničku školu ali bih želio studirati građevinu pa ako je neko studirao tamo/studira i zna sve potrebne informacije neka napiše. Od težine fakulteta, prijemnog ispita, broja studenata koji studiraju, cijene studiranja i sl. da mi malo olakša. A i čuo sam da gotovo svaki student koji završi građevinski fakultet odmah i nađe posao. U opticaju mi je još ekonomija (većina ekonomista je na birou) i eventualno neki društveni, al' to bih jedino upisao u nekoj bezizlaznoj situaciji. Pozdrav.
zaboravio si mu reci da treba ici pjeske jer je bas blizuNYKnicks Fan je napisao/la:Kasarna u SoliniNKMramor je napisao/la:Mala pomoć? (Tuzla)
-Dom Armije
Hvala unaprijed
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- IlProfessore
- Kontakt:
Da li je isti slučaj i sa saobraćajnim?Galion je napisao/la:
Nadam se da ti dobro ide matematika jer je bar u Mostaru na građevini jako zahtjevna, pa je valjda i u Sarajevu.
O da.IlProfessore je napisao/la:Da li je isti slučaj i sa saobraćajnim?Galion je napisao/la:
Nadam se da ti dobro ide matematika jer je bar u Mostaru na građevini jako zahtjevna, pa je valjda i u Sarajevu.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.