opste poznato je da 2k sports odlicno optimizira svoje igreForestt je napisao/la:Ja igram sve na high,1920x1080,FPS 45-50 sa core i3 3220,MSI Radeon 7750 i 4gb rama![]()
Normalno na orginalnoj verziji igre
![]()
NBA 2k15
Moderatori/ce: bodi123,Donnie Darko,Padovan
Re: NBA 2k15
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Još jedna particija od 999 mb i jedna od 32 mb, još malo pa sa'će. 

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
skinuo sam i već počeo igrati karijeru, mogu reći da nikada nisam igrao bolje urađenu sportsku simulaciju..
ali ima jedna stvar koja me jako živcira, svakih otprilike 20-30 sekundi mi se slika zamrzne na sekundu-dvije i zvuk se totalno uspori, te se onda vrati na normalno.. pročitao sam da takve stvari mogu uzrokovati stari video/audio driveri ali kod mene je sve up-to-date.. pa ne znam imate li vi kakve pomoći?
ali ima jedna stvar koja me jako živcira, svakih otprilike 20-30 sekundi mi se slika zamrzne na sekundu-dvije i zvuk se totalno uspori, te se onda vrati na normalno.. pročitao sam da takve stvari mogu uzrokovati stari video/audio driveri ali kod mene je sve up-to-date.. pa ne znam imate li vi kakve pomoći?
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Dođe do save-a i ugasi se igra. Ima li iko s ovim problem? Probao sam i sa onim što je @ilcapiteno napisao ali opet isto.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
mozeliiko da vas zamolim ko igra da posalje save file citatv tj
C:\Users\Username\AppData\Roaming\2K Sports\NBA 2K15 folder
citav folder samo da pokrenem nekako
C:\Users\Username\AppData\Roaming\2K Sports\NBA 2K15 folder
citav folder samo da pokrenem nekako
- plavipatriota
- Kontakt:
imam finu konfiguraciju sa i5 procesorom, 4 gb rama, amd radeon grafička veoma dobra, mislim onako za medium (2k14 sam igrao na high bez imalo štopanja, ko mlijeko), ali stavim sve na low settings i opet mi štopa, zvuk mi sjecka, znači totalno neigrivo.. je li neko imao ovaj problem i kako ga je riješio? 

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Vjerovatno je do cracka, jer kod mene piše da je mogu pokrenuti a kad pokrenem crashaplavipatriota je napisao/la:imam finu konfiguraciju sa i5 procesorom, 4 gb rama, amd radeon grafička veoma dobra, mislim onako za medium (2k14 sam igrao na high bez imalo štopanja, ko mlijeko), ali stavim sve na low settings i opet mi štopa, zvuk mi sjecka, znači totalno neigrivo.. je li neko imao ovaj problem i kako ga je riješio?

Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
ima li neko da koristi onaj shoot-meter
meni je ono samo distrakcija, vise gledam u parket kad sutam nego na izbacaj igraca
nakon 1 tekme odmah vratio stari nacin sutiranja
2k15 je valjda jedina sportska igra kojoj grafika odgovara godini izdavanja, miljama su ispred svih ostalih
kad pogledam PES 15 i ovo, pomislim da PES jos nije izasao iz 2006-te
meni je ono samo distrakcija, vise gledam u parket kad sutam nego na izbacaj igraca

nakon 1 tekme odmah vratio stari nacin sutiranja

2k15 je valjda jedina sportska igra kojoj grafika odgovara godini izdavanja, miljama su ispred svih ostalih
kad pogledam PES 15 i ovo, pomislim da PES jos nije izasao iz 2006-te
zar se može promijeniti taj način šutiranja?
Da ne citam sve stranice sad, je li imao neko problema sa stopanjem igrice i da je uspio popraviti?? Cak mi i u meniu stopa i ne mogu fino kreirati igraca npr., a spec. su Core i5, 4GB RAM, 1GB graficka(eksterna)....
Koji su zahtjevi da se na max igrica moze igrati?
Miki tebi ne stopa?
Miki tebi ne stopa?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Option features > Options > Gameplay SettingsviKK je napisao/la:zar se može promijeniti taj način šutiranja?
i imas dole za FT i sut, moze staviti User timing ili Real player %
Sve postavke na max ne stopa ni sekundeGreivis je napisao/la:Koji su zahtjevi da se na max igrica moze igrati?
Miki tebi ne stopa?

testirao sam i sa 4GB RAM-a i 8
nema razlike igra leti
@JHam ja imam i5 4670, HD 7850 2 GB , 8 GB RAM i ide sve bez problema,
da nije problem u grafickoj, napisi model

Koliko dugo ti se skidala igra?
Ako ova bude kocila poludit cu. 

ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
2 dana
i baci to smece, nista ne valja

i baci to smece, nista ne valja

realno, mi koji imamo piratsku verziju nikada ne možemo biti 100% sigurni da li je lag proizvod našeg hardwarea ili jednostavno crackovane igre koja ne dobija nikakve fixove/update..
meni se i dalje pojavljuje onaj čudni problem da se svakih možda minutu pojavi neki čudni stutter, fps bukvalno padne na 0 i zvuk se totalno uspori, te nakon sekundu-dvije se sve vrati na normalno.. nije u pitanju samo zamrzavanje slike već se čitava igra zaustavi na tu sekundu-dvije..
inače player, texture i crowd details držim na medium a special effects je na on i shader detail level je high.. vsync i tripple buffering su mi upaljeni u postavkama grafičke tako da je igra lockana na 60fps..
kada su mi sve grafičke postavke na maksimumu dobijam nepodnošljivi micro-stuttering koji nikako ne mogu popraviti, a imam računar koji bi trebao lagano podnijeti taj teret (FX-6300, radeon 7850 (kao kod mikija) i 8GB RAM-a)..
a evo ovaj video pokazuje kako jedan PC dosta slabiji od mog može glatko podnijeti ovu igru: " onclick="window.open(this.href);return false; .. naravno ovdje je orginalna igra u pitanju, tako da ja jedino mogu sjesti i šutiti.
meni se i dalje pojavljuje onaj čudni problem da se svakih možda minutu pojavi neki čudni stutter, fps bukvalno padne na 0 i zvuk se totalno uspori, te nakon sekundu-dvije se sve vrati na normalno.. nije u pitanju samo zamrzavanje slike već se čitava igra zaustavi na tu sekundu-dvije..
inače player, texture i crowd details držim na medium a special effects je na on i shader detail level je high.. vsync i tripple buffering su mi upaljeni u postavkama grafičke tako da je igra lockana na 60fps..
kada su mi sve grafičke postavke na maksimumu dobijam nepodnošljivi micro-stuttering koji nikako ne mogu popraviti, a imam računar koji bi trebao lagano podnijeti taj teret (FX-6300, radeon 7850 (kao kod mikija) i 8GB RAM-a)..
a evo ovaj video pokazuje kako jedan PC dosta slabiji od mog može glatko podnijeti ovu igru: " onclick="window.open(this.href);return false; .. naravno ovdje je orginalna igra u pitanju, tako da ja jedino mogu sjesti i šutiti.
Graficka je od gigu, HD 8670M
ta graficka je low-end sto se tice gaminga, njen ekvivalent kad su u pitanju desktop PC bi bila GT 630JHam je napisao/la:Graficka je od gigu, HD 8670M
ali ne kontam to stopanje i u meniju, to bi valjda trebala "ispratiti"

ako vec nisi provjeri da ti 2k15 koristi tu eksternu graficku a ne integrisanu
Kako to da provjerim?? U dxdiag mi izbacuje da se koristi integrisana, ali sam negdje citao kao "prebacuje na eksternu kad treba"....
desni klik na desktop pa CCC(Catalyst Control Center) > Power > Switchable Graphics
nadjes NBA u tim aplikacijama i dodjelis mu da koristi High Performance GPU
ako nema nba2k15 ponudjen idi browse i nadji ga
a mozes probati i desni klik na ikonu na desktopu pa "run with graphic processor" i odaberes High Performance (ako postoji ova opcija kod AMD kartica)
nadjes NBA u tim aplikacijama i dodjelis mu da koristi High Performance GPU
ako nema nba2k15 ponudjen idi browse i nadji ga
a mozes probati i desni klik na ikonu na desktopu pa "run with graphic processor" i odaberes High Performance (ako postoji ova opcija kod AMD kartica)
Evo nastimao sam, ide bolje dosta, je li moguce kad se napravi igrac i sve to, i pocne sezona, naknadno mjenjati sut i kako?? Nisam mogao naci izbacaj i to kad sam pravio igraca jer mi je tad stopao meni xD
P.S U MyGM, kako poslati ponudu onu, kad se nazove drugi GM?? Samo mi da da mjenjam ponudu, ali ne pise sta pritisnuti da se to ponudi :S Nece na Enter, a na space mi opet nudi da li da dam pick ili igraca...I, da li se u MyGM moraju igrati utakmice ili moze sim svaka??
P.S U MyGM, kako poslati ponudu onu, kad se nazove drugi GM?? Samo mi da da mjenjam ponudu, ali ne pise sta pritisnuti da se to ponudi :S Nece na Enter, a na space mi opet nudi da li da dam pick ili igraca...I, da li se u MyGM moraju igrati utakmice ili moze sim svaka??
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.