15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

BiH - Argentina

Pobjeda
90
40%
Neriješeno
78
35%
Poraz
58
26%

Ukupno glasova: 226

džakailibu
Kontakt:

Re: 15.06.2014. BIH - ARGENTINA

Post Postao/la džakailibu » 20 maj 2014, 09:20

Je...a, sanjao tekmu kao levat. Do 85 nula nula. Ne sjecam se dalje
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

delpiero502
Kontakt:

Post Postao/la delpiero502 » 20 maj 2014, 13:05

slika

Ovo je vjerovatno prvih 11, koje će Pape izvesti protiv Argentine. Naravno, ako svi budu zdravi. Poznavajući njega i njegove dosadašnje poteze, izjave, ovih 11 imena se nameće kao "najlogičnije" rješenje.

Oni koji će sigurno startati su: Begović, Seo, Spahić, Bičakčić, Mujdža, Misimović, Lulić, Pjanić, Džeko.
Kao što vidite, jedina dilema je dvojac zadnjih veznih. Bešić bi trebao igrati, nesumnjam da će se pokazati na treninzima i pripremnim utakmicama, tako da on ima najviše šanse od svih kandidata da započne na ovoj poziciji, ali pošto nije bio odavno u reprezentaciji, ne mogu reći 100% da će biti tu u početnom sastavu, ali sigurno je da ima najviše šanse. Drugog zadnjeg veznog će igrati Salihović ili Medunjanin. Ja mislim da će se Pape odlučiti za Medu, jer je cijele kvalifikacije odigrao na toj poziciji, zna smiriti loptu, ima najtačnije pasove u reprezentaciji, jedini problem je njegova brzina. Što se tiče Seje. On je za svoj klub igrao na sličnoj poziciji, dobar dio sezone i bio je dobar. U reprezentaciji se nije naigrao na ovoj poziciji, jer je većinom bio žrtvovan na lijevom beku, ali pošto sada tu imamo fenomenalnog igrača, sumnjam da će igrati lijevog beka. Sada bi više trebao igrati u sredini, na svojoj "prirodnoj" poziciji.

U velikoj sam dilemi koga bih prije stavio Seju ili Medu, ali zbog prethodnog iskustva igranja na ovoj poziciji u repki, prednost dajem Medunjaninu.

Ovi ostali igrači koje sam gore naveo, po mom mišljenu, su 100% starteri protiv Argentine. Miske će igrati iza napadača i dok je on u reprezentaciji, niko tu poziciju neće moći bolje odigrati. Jeste on trom, 'vaki, naki, al' jednom kada ubode sa pasom, potezom, onda ga baš ubode i često to zna biti odlučujući moment na utakmici. Pjanić će igrati po desnoj strani. I u Romi je ove sezone igrao nekolike utakmice na sličnoj poziciji i sasvim sam bio zadovoljan sa njegovim prikazanim igrama. Za Lulića, Džeku, Asmira, Sea, Spahu, Bicu, Mujdžu se ne treba ništa objašnjavati.

Ovo je neko moje mišljenje o startnih 11. Iako, ne volim se baviti nečijim poslom, našao sam malo slobodnog vremena i napisao lično, svoje mišljenje kojih će 11 istrčati protiv Argentine, kada se sve uzme u obzir.

:bih: :bih: :bih: :bih:

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 20 maj 2014, 17:08

http://www.footballuser.com/formations/ ... govina.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; :-)
Jedino bi možda Misimovića umjesto Salihovića , ovako:
http://www.footballuser.com/formations/ ... govina.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Za izmjene ne znam , zavisi sve od rezultata.
"We need to suffer. And we need to fight."

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 20 maj 2014, 17:35

Teško da će Pape krenuti bez Seje od početka tekme, bez obira što većina vas postavlja formacije bez Seje mislim da on ima zagarantovano mjesto u prvih XI.

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 21 maj 2014, 14:09

Sanjao sam tekmu nocas i bilo je 0-0 do 78. minute kada smo mi dobili penal...Dzeko je insistirao da puca, ali je promasio jedno 30 cm preko precke u desnoj strani, ali dobili smo penal opet u 87. minuti i Misimovic je pucao u lijevu stranu po zemlji i golman je skoro pa odbranio, ali bio je gol i velika euforija jer su i nasi navijaci bili iza gola i mnogi na terenu navijaci i igraci sa klupe...veliko veselje kad sudija prekida tekmu i ide u svlacionicu...nekoliko minuta posle bude registrovana tekma 3-0 za Argentinu :lol:
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 21 maj 2014, 14:18

Ja sanjao utakmicu BiH-Njemačka :? ..

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 21 maj 2014, 23:46

PerryFred je napisao/la:Ja sanjao utakmicu BiH-Njemačka :? ..
Pa to je taj par koji prizeljkujem... nekako kako god stracunam igramo sa njima :clap:

Kako su odigrali kod tebe? Kod mene nasi prosli na penale.

Connor
Kontakt:

Post Postao/la Connor » 22 maj 2014, 01:22

Gledam vam taktike i sve su neke povucene. Tako ce i ovaj nas nesretni trener igrati, ali sam misljenja da trebamo sve odigrati maksimalno ofanzivno.

Dosli smo na SP nakon toliko godina, sad nesto da taktiziramo protiv Argentine nece uroditi plodom. Poceti s dva napadaca sasvim ofanzivno jer ces tako iznenaditi protivnika.

Dva napadaca s poluspicom pa sta Bog nam da..

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 22 maj 2014, 01:33

Connor je napisao/la:Dva napadaca s poluspicom pa sta Bog nam da..
Argentina bi nas devastirala na kontra napade, mi da igramo ovako protiv njih nema sanse.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Connor
Kontakt:

Post Postao/la Connor » 22 maj 2014, 01:44

Elegant je napisao/la:
Connor je napisao/la:Dva napadaca s poluspicom pa sta Bog nam da..
Argentina bi nas devastirala na kontra napade, mi da igramo ovako protiv njih nema sanse.
Ja sam misljenja da nam je isto izgubiti 2:0 ili 5:3. Tesko da mi njima mozemo parirati i da igramo zatvoreno, jer ce to biti takvi pritisci da moze svasta biti, kao u Portugalu.

Napadacki da krenemo sigurno bi ih iznenadili, a na kraju sta bude ...

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 23 maj 2014, 11:08

Mi se ne znamo braniti i mi se sigurno necemo braniti. Mi ne znamo igrati na bod, barem ova Safetova repka to ne zna. To sto cemo igrati s jednim napadacem ne znaci da cemo se braniti. Jedino ce veza biti cvrsca, pa ce samim time biti i Argentincima teze usetati se u nas kazneni prostor. No ne ocekujem defanzivnu igru nase reprezentacije. Siguran sam da cemo imati makar jednu 100% priliku i veoma ce biti bitno da napadaci budu na visini zadatka, jer ako bi kojim cudom zabili prvi gol, mogli bi izvuci remi.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 23 maj 2014, 11:17

_dreamer_ je napisao/la:Mi se ne znamo braniti i mi se sigurno necemo braniti. Mi ne znamo igrati na bod, barem ova Safetova repka to ne zna. To sto cemo igrati s jednim napadacem ne znaci da cemo se braniti. Jedino ce veza biti cvrsca, pa ce samim time biti i Argentincima teze usetati se u nas kazneni prostor. No ne ocekujem defanzivnu igru nase reprezentacije. Siguran sam da cemo imati makar jednu 100% priliku i veoma ce biti bitno da napadaci budu na visini zadatka, jer ako bi kojim cudom zabili prvi gol, mogli bi izvuci remi.
Druze nekad nije do nas..
Nekad je ekipa protivnicka toliko superiornija da ti moras biti postavljen iza lopte ako mislis da ne primis gol iz svakog napada.
Mozda mi ne zelimo da se branimo jer ne znamo, ali oni ako pocnu kombinovati i postave odbranu visoko, nasa jedina nada je neki Pjanicev lucidan pas koji ce Dzeko istrcati i postici gol.
Protiv Argentine se treba krenuti sa Bešićem i Salihovićem na zadnjem veznom, sto vise destruktive to bolje.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 23 maj 2014, 11:28

BadrHari je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:Mi se ne znamo braniti i mi se sigurno necemo braniti. Mi ne znamo igrati na bod, barem ova Safetova repka to ne zna. To sto cemo igrati s jednim napadacem ne znaci da cemo se braniti. Jedino ce veza biti cvrsca, pa ce samim time biti i Argentincima teze usetati se u nas kazneni prostor. No ne ocekujem defanzivnu igru nase reprezentacije. Siguran sam da cemo imati makar jednu 100% priliku i veoma ce biti bitno da napadaci budu na visini zadatka, jer ako bi kojim cudom zabili prvi gol, mogli bi izvuci remi.
Nekad je ekipa protivnicka toliko superiornija da ti moras biti postavljen iza lopte ako mislis da ne primis gol iz svakog napada.
Mozda mi ne zelimo da se branimo jer ne znamo, ali oni ako pocnu kombinovati i postave odbranu visoko, nasa jedina nada je neki Pjanicev lucidan pas koji ce Dzeko istrcati i postici gol.
Protiv Argentine se treba krenuti sa Bešićem i Salihovićem na zadnjem veznom, sto vise destruktive to bolje.
Slazem se da nas mogu pritisnuti da se pogubimo, kao sto je to recimo bilo protiv portugala. No mislim da su nasi igraci toliko uigrani i tehnicki potkovani da su u stanju da se nose i sa najjacima. Uvijek se sjetim utakmice protiv Njemacke (prvo pol), a vala i protiv Francuske. Problem vidim u dvije stvari: mentalna (ne)spremnost tj neiskustvo igranja na sp i fizicka sprema (odnosi se na drugo pol). Vjerujem da ce Argentina uspostaviti blagu terensku inicijativu, ali pogubit se cemo se jedino ako se mi njih prepadnemo... Ne smije biti prevelikog respekta.

o sto spominjes za duge pasove je isto jako bitno. Lula bi mogao biti kljucni igrac. Argentinci ce stojati visoko sto ce nasim krilima i dzeki otvoriti dosta prostora. Dzeko pogotovo bolje izgleda u takvim uslovima. Mi inace mnogo lakse stvaramo sanse kada se protivnik nadigrava.. eh sad, drugo je to sto je ovaj protivnik beton jak, pa ce i oni stvarati sanse pred nasim golom... Zato kazem da bi bilo fantasticno kada bi mogli prvi zabiti gol i onda izdrzati prvi kontra pritisak. Argentinci bi postali nervozni i poceli bi srljati, a tu bi se otvorile nove prilike za nas.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

EDO299
Kontakt:

Post Postao/la EDO299 » 23 maj 2014, 11:39

delpiero502 je napisao/la:slika

Ovo je vjerovatno prvih 11, koje će Pape izvesti protiv Argentine. Naravno, ako svi budu zdravi. Poznavajući njega i njegove dosadašnje poteze, izjave, ovih 11 imena se nameće kao "najlogičnije" rješenje.

Oni koji će sigurno startati su: Begović, Seo, Spahić, Bičakčić, Mujdža, Misimović, Lulić, Pjanić, Džeko.
Kao što vidite, jedina dilema je dvojac zadnjih veznih. Bešić bi trebao igrati, nesumnjam da će se pokazati na treninzima i pripremnim utakmicama, tako da on ima najviše šanse od svih kandidata da započne na ovoj poziciji, ali pošto nije bio odavno u reprezentaciji, ne mogu reći 100% da će biti tu u početnom sastavu, ali sigurno je da ima najviše šanse. Drugog zadnjeg veznog će igrati Salihović ili Medunjanin. Ja mislim da će se Pape odlučiti za Medu, jer je cijele kvalifikacije odigrao na toj poziciji, zna smiriti loptu, ima najtačnije pasove u reprezentaciji, jedini problem je njegova brzina. Što se tiče Seje. On je za svoj klub igrao na sličnoj poziciji, dobar dio sezone i bio je dobar. U reprezentaciji se nije naigrao na ovoj poziciji, jer je većinom bio žrtvovan na lijevom beku, ali pošto sada tu imamo fenomenalnog igrača, sumnjam da će igrati lijevog beka. Sada bi više trebao igrati u sredini, na svojoj "prirodnoj" poziciji.

U velikoj sam dilemi koga bih prije stavio Seju ili Medu, ali zbog prethodnog iskustva igranja na ovoj poziciji u repki, prednost dajem Medunjaninu.

Ovi ostali igrači koje sam gore naveo, po mom mišljenu, su 100% starteri protiv Argentine. Miske će igrati iza napadača i dok je on u reprezentaciji, niko tu poziciju neće moći bolje odigrati. Jeste on trom, 'vaki, naki, al' jednom kada ubode sa pasom, potezom, onda ga baš ubode i često to zna biti odlučujući moment na utakmici. Pjanić će igrati po desnoj strani. I u Romi je ove sezone igrao nekolike utakmice na sličnoj poziciji i sasvim sam bio zadovoljan sa njegovim prikazanim igrama. Za Lulića, Džeku, Asmira, Sea, Spahu, Bicu, Mujdžu se ne treba ništa objašnjavati.

Ovo je neko moje mišljenje o startnih 11. Iako, ne volim se baviti nečijim poslom, našao sam malo slobodnog vremena i napisao lično, svoje mišljenje kojih će 11 istrčati protiv Argentine, kada se sve uzme u obzir.

:bih: :bih: :bih: :bih:

bravo majstore, nema se sta dodati, samo uz Boziju pomoc do pozitivnog rezultata :kafa: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
At the end of the storm there's a golden sky..

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 23 maj 2014, 11:50

Momci, ne brinite se! mi cemo izvuci povoljan rezultat protiv Argentine! zivi bili pa vidjeli!!!! cak imam predosjecaj da cemo povesti u prvom poluvremenu 2:0.....!!!!! kad vam vas gringonja kaze....sjetite se samo moje prognoze protiv grcke prosle godine, kad su se svi ukenjali, ja sam prognoziro da cemo ih s dva razlike razmontirati!!!! NO SIKIRIKI, ja vjerujem Safetu i momcima!!!!

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 23 maj 2014, 12:01

jedno pitanje za raju iz beca....hoce li biti negdje organizovano masovno gledanje utakmica nase repke?....hvala unaprijed!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 23 maj 2014, 12:03

gringonjaOnajDrugi je napisao/la:jedno pitanje za raju iz beca....hoce li biti negdje organizovano masovno gledanje utakmica nase repke?....hvala unaprijed!
I mene to interesuje

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 23 maj 2014, 12:08

Trebalo bi biti obicno. Public Viewing ima skoro u svakom vecem gradu, siguran sam da ce i nasi nesto organizovati, pogotovo u Becu.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 23 maj 2014, 12:47

_dreamer_ je napisao/la:
BadrHari je napisao/la:
Slazem se da nas mogu pritisnuti da se pogubimo, kao sto je to recimo bilo protiv portugala. No mislim da su nasi igraci toliko uigrani i tehnicki potkovani da su u stanju da se nose i sa najjacima. Uvijek se sjetim utakmice protiv Njemacke (prvo pol), a vala i protiv Francuske. Problem vidim u dvije stvari: mentalna (ne)spremnost tj neiskustvo igranja na sp i fizicka sprema (odnosi se na drugo pol). Vjerujem da ce Argentina uspostaviti blagu terensku inicijativu, ali pogubit se cemo se jedino ako se mi njih prepadnemo... Ne smije biti prevelikog respekta.

o sto spominjes za duge pasove je isto jako bitno. Lula bi mogao biti kljucni igrac. Argentinci ce stojati visoko sto ce nasim krilima i dzeki otvoriti dosta prostora. Dzeko pogotovo bolje izgleda u takvim uslovima. Mi inace mnogo lakse stvaramo sanse kada se protivnik nadigrava.. eh sad, drugo je to sto je ovaj protivnik beton jak, pa ce i oni stvarati sanse pred nasim golom... Zato kazem da bi bilo fantasticno kada bi mogli prvi zabiti gol i onda izdrzati prvi kontra pritisak. Argentinci bi postali nervozni i poceli bi srljati, a tu bi se otvorile nove prilike za nas.
Slazem se.
Jos tu moze pasti i glup gol tipa prekid neki, u tome smo majstori.
Imamo ponajbolje izvodjace slobodnih udaraca.
Iz blizine - Do 20 metara Misimovic = lagano preko zivog zida.
20-30 metara- Salihovic = Turska da se ponovi
Preko 30 - Pjanic = Juninhova žabica moze prevariti svakog golmana.
Jos korneri i prekidi gdje se Dzeko i Spaha odlicno pronalaze .. Ma mislim da uz malo srece mozemo napraviti senzaciju prvu utakmicu :bih:
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 23 maj 2014, 12:56

Za senzaciju je potrebno srece, iskoristiti priliku u napadu te defazivno dobro stajati. Vazno je da igraci idu pozrtvovano u deule, koji su kljuc svega, djaba taktika ako nema trke i duel igre.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.