Zlatna lopta 2013

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Ko osvaja zlatnu loptu?

1. Ribery
37
26%
2. Ronaldo
74
51%
3. Messi
16
11%
4. Ibrahimović
7
5%
5. Neko peti
10
7%

Ukupno glasova: 144

OmarSivori
Kontakt:

Re: Zlatna lopta 2013

Post Postao/la OmarSivori » 16 nov 2013, 13:43

Johny je napisao/la:Pa Ribery kao da ne igra za Francusku sto je dovoljan parametar da mu se ova nagrada ne da.Mrtve Ukraince ne mogu da prodju a realno imaju 2X jacu ekipu uz to kvazi najboljeg na Svijetu :lol:
A seru po Messiu kad je upitanju Argentina, ovaj cim u repku dodje vidi se koliko "nosi" Francusku do nebesa.
Vec je to neko dobro napisao, Riberya kao najboljeg igraca Europe vide samo navijaci Bayerna i hejteri ona dva vanzemaljca.Kud ces dalje kad je Ibra u PSG-u neke ljude zadivio vise nego Ribery.

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 16 nov 2013, 14:27

Bilall je napisao/la:
Ozymandias je napisao/la:Da su Ronaldo i Messi bolji kazu svi osim njihovih hejtera i navijaca Bayerna koji su subjektivni al et. Ribery nije ni po cemu zasluzio Zlatnu Loptu, sto dzaba baljezgas? Lik koji je tokom karijere zabio golova ko Messi i Ronaldo u jednoj sezoni ne zasluzuje Zlatnu Loptu ispred njih. Ovi pomicu granice, obaraju rekorde i obojica ce uci u historiju kao jedni od najboljih a ovaj da dobije Zlatnu Loptu? Kada Sneijder nije dobio 2010. kada je sa klubom osvojio sve i sa reprezentacijom postigao mnogo vise nego sto Ribery postize sa Francuskom zadnjih godina sumnjam da ce i Ribery.
Prvo se nauci kulturnom dijalogu i komunikaciji pa me tek onda mozes citirati. Isto tako kada citiras nekoga pokusaj sa razumijevanjem procitati citat, jer ne pada mi na pamet da ponavljam nesto sto sam napisao. ;)
Spusti se na zemlju ba. Nezz ko si ni sta si ali ovakvi postovi dovoljno govore o tebi.

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 16 nov 2013, 14:36

Omerbavarac je napisao/la:Meni samo nikad nece biti jasno kako je Cannavaro dobio zlatnu loptu kao stoper ako su golovi glavni razlog za ovaj podvig? :oops:

Ribery ce uci u uzi krug za zlatnu loptu, medju prvih 5 ce biti a ono sto je najsigurnije je to da istu Messi nece osvojiti.

Ribery-u kao ofanzivnom igracu ce normalno bit vazan broj postignutih golova, ili je njemu draze da ne daje golove ? To sto ti poredis Cannavara sa ofanzivnim igracima necu ni da komentarisem.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 16 nov 2013, 14:54

Ozymandias je napisao/la:Spusti se na zemlju ba. Nezz ko si ni sta si ali ovakvi postovi dovoljno govore o tebi.
Cvrsto sam na zemlji hvala Bogu i moji postovi su sasvim uredni. Ja ne vrijedjam sugovornika, ja samo iznosim argumente, a ako neko baljezga na ovoj temi onda si to ti :)

Nisi zreo za raspravu. Citiras post kojeg uopste nisi razumio, ali izgleda da je tebi bitno citirati. ;)

Evo ja sam govorio o tome kako ni Ronaldo a ni Messi nebi postizali toliko golova u Bayernu koliko postizu u Realu i Barceloni bas zbog te kolektivne igre Bayerna. Pominjem isto tako i da je Ribery timski igrac i da u trenutcima kada ima bolju poziciju za sut, on opet asistira. I to je i je izjavio nedavno.
Eh sta si ti meni ponudio kao kontraargument?? "Lik koji je tokom karijere zabio golova ko Messi i Ronaldo u jednoj sezoni ne zasluzuje Zlatnu Loptu ispred njih."
Pa sta ja trebam, da ti ponavljam sto sam napisao vec ranije?

Ista stvar i sa postom prije toga. Govorio sam da je Ribery najbolji pojedinac u Bayernu i da zasluzuje zlatnu loptu jer je nesebicno sve svoje individualne vjestine dao kolektivu i odveo svoju ekipu do svih trofeja.
Ti meni kao odgovor dajes da kao po mojoj logici Mandzukic i Robben zasluzuju zlatnu loptu jer su osvojili trofeje sa Bayernom.

Izvini ali stvarno mislim da ne znas sta pises kada nekoga citiras.

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 16 nov 2013, 15:12

Bilall je napisao/la:
Ozymandias je napisao/la:Spusti se na zemlju ba. Nezz ko si ni sta si ali ovakvi postovi dovoljno govore o tebi.
Cvrsto sam na zemlji hvala Bogu i moji postovi su sasvim uredni. Ja ne vrijedjam sugovornika, ja samo iznosim argumente, a ako neko baljezga na ovoj temi onda si to ti :)

Nisi zreo za raspravu. Citiras post kojeg uopste nisi razumio, ali izgleda da je tebi bitno citirati. ;)

Evo ja sam govorio o tome kako ni Ronaldo a ni Messi nebi postizali toliko golova u Bayernu koliko postizu u Realu i Barceloni bas zbog te kolektivne igre Bayerna. Pominjem isto tako i da je Ribery timski igrac i da u trenutcima kada ima bolju poziciju za sut, on opet asistira. I to je i je izjavio nedavno.
Eh sta si ti meni ponudio kao kontraargument?? "Lik koji je tokom karijere zabio golova ko Messi i Ronaldo u jednoj sezoni ne zasluzuje Zlatnu Loptu ispred njih."
Pa sta ja trebam, da ti ponavljam sto sam napisao vec ranije?

Ista stvar i sa postom prije toga. Govorio sam da je Ribery najbolji pojedinac u Bayernu i da zasluzuje zlatnu loptu jer je nesebicno sve svoje individualne vjestine dao kolektivu i odveo svoju ekipu do svih trofeja.
Ti meni kao odgovor dajes da kao po mojoj logici Mandzukic i Robben zasluzuju zlatnu loptu jer su osvojili trofeje sa Bayernom.

Izvini ali stvarno mislim da ne znas sta pises kada nekoga citiras.
Kad je kolektivna ekipa, svi su svoje individualne vjestine dali kolektivu, pa de mi reci po cemu Ribery odudara od Robbena ili nekog drugog iz Bayerna pa zasluzuje vise Zlatnu Loptu. Cuj lik izjavio vise voli asistirat nego dat gol i sta sad ? Porediti Ribery-a sa Messijem i Ronaldom, zapravo govorit da je ispred njih, je cisti apsurd a to vi navijaci Bayerna radite. Ti pricas o mojim kontraargumentima, pa koji su to tvoji argumenti, ti ih prakticki i nemas nego mlatis praznu slamu. Argument ti da je Ribery timski igrac, to Messi i Ronaldo nisu ? Barca nije kolektivna ekipa za razliku od Bayerna ? Te dvije prve recenice u kojima mi pokusavas spustit ko da imas 5 god. cu samo ignorisat.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 16 nov 2013, 15:27

OmarSivori je napisao/la:
Johny je napisao/la:Pa Ribery kao da ne igra za Francusku sto je dovoljan parametar da mu se ova nagrada ne da.Mrtve Ukraince ne mogu da prodju a realno imaju 2X jacu ekipu uz to kvazi najboljeg na Svijetu :lol:
A seru po Messiu kad je upitanju Argentina, ovaj cim u repku dodje vidi se koliko "nosi" Francusku do nebesa.
Vec je to neko dobro napisao, Riberya kao najboljeg igraca Europe vide samo navijaci Bayerna i hejteri ona dva vanzemaljca.Kud ces dalje kad je Ibra u PSG-u neke ljude zadivio vise nego Ribery.
Ne znam ko glasa za tu nagradu najboljeg igraca Evrope, al' sam siguran da ne glasaju navijaci Bayerna odavde s' foruma. Covjek zasluzeno pokupio nagradu i sad neko ovdje pokusava dokazati da Ronaldo kojeg boli briga za sve ostalo samo dok on zabija golove i igra sam za sebe bolji od Riberya koji ne gleda toliko individualno da se promovise koliko je zelio te trofeje. Real je bio najjaci u zadnjih par godina kad su golove dijelili ravnopravno Benzema, Higuain i Ronaldo. Otkad je Ronaldo poceo sam igrati, real je prosjek prema ostalim Evropskim gigantima poput Bayerna, Barce i trenutne Borrusije.

RickBlaine
Kontakt:

Post Postao/la RickBlaine » 16 nov 2013, 15:35

nerkolfc je napisao/la:Real je bio najjaci u zadnjih par godina kad su golove dijelili ravnopravno Benzema, Higuain i Ronaldo. Otkad je Ronaldo poceo sam igrati, real je prosjek prema ostalim Evropskim gigantima poput Bayerna, Barce i trenutne Borrusije.
:lol: :lol: :lol:
Godina ravnopravne "raspodjele" golova: Ronaldo 60 golova.
Godina NERAVNOPRAVNE "raspodjele" golova: Ronaldo 55 golova.
Ove godine, cekamo.

Ovim svojim postom pokazujes jasnu neinformiranost i zelju da pokazes nesto u sto ni sam ne vjerujes. Nisi naveo apsolutno nijedan valjan argument kako bi dokazao svoje tvrdnje, nego ih samo onako, nabacao. Ispade sad Ronaldo kriv sto zabija 60 golova po sezoni. :lol: Ronaldo kriv sto je samo on u mogucnosti rijesiti bitnu utakmicu? Ronaldo igra za sebe? Gledas li ti jeebene Realove utakmice? Govoriti da je moguce igrati vise od Ronaldovog nivoa je isto da Jordana pokusavas uciti kosarci. Vidis li ti covjece svu razornost gluposti koje pises?
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 16 nov 2013, 15:39

Ozymandias je napisao/la:Kad je kolektivna ekipa, svi su svoje individualne vjestine dali kolektivu, pa de mi reci po cemu Ribery odudara od Robbena ili nekog drugog iz Bayerna pa zasluzuje vise Zlatnu Loptu. .
Razlike itekako ima. Zato sto posjeduje bolje individualne vjestine od pomenutog koje je dao za uspjeh kolektiva. Zato sto je pravi virtuoz sa loptom i razarac protivnicke odbrane.
Rijetko se odlucuje na sut i tako ima relativno malo golova,ali iz prostog razloga sto u Bayernu se pretezno zna ko ima kakve zadatke, a Ribery uvijek ima i defanzivne..
Prosle sezone je bio drugi najbolji igrac u Evropi po statistici (ovo statisticki se ne odnosi samo na golove i asistencije nego na sve aspekte igre) a i izabran je za najboljeg igraca Evrope.

Ozymandias je napisao/la:Porediti Ribery-a sa Messijem i Ronaldom, zapravo govorit da je ispred njih, je cisti apsurd a to vi navijaci Bayerna radite.
Pa sta sada sa ovim izborom? Nije moguce da su novinari ovoliko pogrijesili? Ribery 36 glasova, Messi 14 ?? :shock:
http://www.uefa.org/uefa-best-player-aw ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
pa je li moguce da su novinari bas tolki lapsus napravili da je Ribery odnio tako ubjedljivu pobjedu iako je toliko losiji od ova dva igraca? :shock:

RickBlaine
Kontakt:

Post Postao/la RickBlaine » 16 nov 2013, 15:41

http://img30.imageshack.us/img30/8600/8xy0.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 16 nov 2013, 15:45

Bude Ibra hat-trick kod kuce zabio i uzeo nagradu :mrgreen: .

Salim se. Zbilja teska odluka. Situacija kao ona Messi vs Sneijder. Ribery je vec osvojio nagradu za europskog igraca pa bi ovo dao Ronaldu.

Teska srca :D , ali individualno je klasa vise u odnosu na Francuza.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 16 nov 2013, 15:56

RickBlaine je napisao/la:
nerkolfc je napisao/la:Real je bio najjaci u zadnjih par godina kad su golove dijelili ravnopravno Benzema, Higuain i Ronaldo. Otkad je Ronaldo poceo sam igrati, real je prosjek prema ostalim Evropskim gigantima poput Bayerna, Barce i trenutne Borrusije.
:lol: :lol: :lol:
Godina ravnopravne "raspodjele" golova: Ronaldo 60 golova.
Godina NERAVNOPRAVNE "raspodjele" golova: Ronaldo 55 golova.
Ove godine, cekamo.

Ovim svojim postom pokazujes jasnu neinformiranost i zelju da pokazes nesto u sto ni sam ne vjerujes. Nisi naveo apsolutno nijedan valjan argument kako bi dokazao svoje tvrdnje, nego ih samo onako, nabacao. Ispade sad Ronaldo kriv sto zabija 60 golova po sezoni. :lol: Ronaldo kriv sto je samo on u mogucnosti rijesiti bitnu utakmicu? Ronaldo igra za sebe? Gledas li ti jeebene Realove utakmice? Govoriti da je moguce igrati vise od Ronaldovog nivoa je isto da Jordana pokusavas uciti kosarci. Vidis li ti covjece svu razornost gluposti koje pises?
Da, on nema s kim igrati. Sad se nadam da ce Balo skinuti teren s' njega. Ja ne govorim da on nije dobar il' da nije najbolji. Nije na meni da sudim, samo govorim da Real kao ekipa se previse oslanja na samog Ronalda. Kad su Benzo i Pipita zabijali 30+ tad je i bilo milina gledati Real. Sad vec i nije. Ne pamtim kad sam zadnji put gledao utakmicu a da su oni izgledali kao moguci osvajaci Lige Prvaka il' cak La Lige. Moze Ronalod zabijati koliko hoce, al' je osim njega u Realu vecinom prosjek. Zbog toga se sad vise prica da je on taj najbolji na svijetu nego tad kad je jos neko pored njega zabija dosta golova.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 nov 2013, 16:00

Lillard je napisao/la:
Bude Ibra hat-trick kod kuce zabio i uzeo nagradu :mrgreen: .

Salim se. Zbilja teska odluka. Situacija kao ona Messi vs Sneijder. Ribery je vec osvojio nagradu za europskog igraca pa bi ovo dao Ronaldu.

Odluka nije uopšte teška, Ribery kao najbolji europski igrač treba dobiti zlatnu loptu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Ozymandias
Kontakt:

Post Postao/la Ozymandias » 16 nov 2013, 16:01

Pa sta sada sa ovim izborom? Nije moguce da su novinari ovoliko pogrijesili? Ribery 36 glasova, Messi 14 ?? :shock:
http://www.uefa.org/uefa-best-player-aw ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
pa je li moguce da su novinari bas tolki lapsus napravili da je Ribery odnio tako ubjedljivu pobjedu iako je toliko losiji od ova dva igraca? :shock:
Priznanja koja Ribery dobija se mogu gledat kao priznanja Bayernu, Ribery nista spektakularno nije napravio (na individualnom nivou) vec je predstavnik jedne sjajne ekipe koja dominira evropskim fudbalom. Ali to ne znaci da je kvalitetniji igrac od Ronalda ili Messija.

RickBlaine
Kontakt:

Post Postao/la RickBlaine » 16 nov 2013, 16:05

@nekrolfc. U Mourinhovoj drugoj sezoni vecina solidnih i prosjecnih igraca dosegnu jeeben nivo i izgledaju nenadjebivo. Walter Samuel, Maniche, Pandev, Higuain i Benzema su samo jedne od "zrtava".
Ne bih Ronalda krivio zbog njihove nesposobnosti da pogode prazan gol sto im se desi svaki mjesec minimalno jednoć. Sad je tu Bale, vjerujem da ce ga dosta rasteretiti, vec je poceo. Ali zadnji ko je kriv zbog Madridovih neuspjeha u Ligi i Ligi prvaka je Ronaldo koji zabija 1,25 po utakmici, a uz to je za razliku od "nekih" uvijek prisutan u velikim utakmicama.
Lillard je napisao/la:Salim se. Zbilja teska odluka. Situacija kao ona Messi vs Sneijder. Ribery je vec osvojio nagradu za europskog igraca pa bi ovo dao Ronaldu.
Ma ja ba. Ribery dobio UEFA-inu nagradu, Ronaldo Balon i miran forum. :mrgreen:
Samo, fino je vidjet cinjenicu da je Midzet totalno ispao iz utrke. Do kraja mrtva trka izmedju Skarfejsa i Apolona :kava:
Saurman je napisao/la:Odluka nije uopšte teška, Ribery kao najbolji europski igrač treba dobiti zlatnu loptu.
Samo navijaci Bayerna na ovom forumu imaju muda reci da je Ribery bolji od Ronalda i Messija. Da si rekao da zasluzuje Zlatnu loptu, u redu, moguce, ali da je najbolji na svijetu/Europi, to su vec preozbiljne tvrdnje.

btw. 16 golova u knockout fazi Lige prvaka. Ribery nije postigao nijedan :kava:
btw2. Da, znamo svi da su golovi nebitni :kava:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 nov 2013, 16:10

RickBlaine je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Odluka nije uopšte teška, Ribery kao najbolji europski igrač treba dobiti zlatnu loptu.
Samo navijaci Bayerna na ovom forumu imaju muda reci da je Ribery bolji od Ronalda i Messija. Da si rekao da zasluzuje Zlatnu loptu, u redu, moguce, ali da je najbolji na svijetu/Europi, to su vec preozbiljne tvrdnje.

btw. 16 golova u knockout fazi Lige prvaka. Ribery nije postigao nijedan :kava:
btw2. Da, znamo svi da su golovi nebitni :kava:

Ronaldo ne može dobiti nagradu pa da je zabio 200 golova, prošle sezone nije osvojio NIŠTA i prema tome ne može parirati Riebryu za ovu zlatnu loptu kao ni Messi.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

RickBlaine
Kontakt:

Post Postao/la RickBlaine » 16 nov 2013, 16:15

Saurman je napisao/la:Ronaldo ne može dobiti nagradu pa da je zabio 200 golova, prošle sezone nije osvojio NIŠTA i prema tome ne može parirati Riebryu za ovu zlatnu loptu kao ni Messi.
To da li moze ili ne moze cemo vidjeti.
Problem je prijatelju u tome sto je Ronaldo znatno bolji igrac od Riberyja i sto za mjesec dana postigne golova i podijeli asistencija ko ovaj za citavu godinu. I ako nadjes artimeticku sredinu u nekim kriterijima, klub, reprezentacija, karizma, individualni uspjeh, vjerojatno ga Ronaldo sisa, jer "trofeji" nisu jedini parametar za dodjelu. Mada u redu, da Ribery zasluzuje Zlatnu loptu, moguce, postoje za to jaki argumenti, postujem. Ali tvrditi pak da je on stvarno bolji od Ronalda (i Messija), to je vec nesto drugo.

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 16 nov 2013, 16:20

Ako se budu gledali individualne igre Ronaldo uzima zlatnu loptu bez problema.

Nazalost Ribery nije klasa Ronalda i Messia.
Visca el Barça ! Mes que un club !

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 nov 2013, 16:22

Ozymandias je napisao/la:
Ribery-u kao ofanzivnom igracu ce normalno bit vazan broj postignutih golova, ili je njemu draze da ne daje golove ? To sto ti poredis Cannavara sa ofanzivnim igracima necu ni da komentarisem.
OK, slazem se da je ofanzivcu bitan broj postignutih golova, ali po prici ovdje to je jedini relevantni parametar po kojem jedan igrac moze dobiti zlatnu loptu. Eh sad ja ponovo pitak kako je moguce da je istu dobio Cannavaro kada je u tom periodu bilo x igraca koji su dali vise golova od njega ili koji su mozda pruzali bolje partije. Da nije mozda igrao napadaca i pucao penale pa tako nabijao statistiku. :roll:

Pustite se suplje i postignutih golova, jer je ocigledno da se ne gleda samo to, nego i doprinos ekipi tokom jedne sezone a Ribery je u prosloj sezoni najvise pruzio od svih igraca Bayerna i ako osvoji ovu nagradu to ce biti potpuno zasluzeno.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 16 nov 2013, 16:24

Da, ali bi CR sve te golove mijenjao za trofeje koje je Bilal pokupio :)
Moram da spriječim širenje gluposti i lažnih navoda da je neko pazi, za klasu, bolji od Bilala. Taj se nije rodio niti će, bar od kenozoika pa na ovamo slika
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Korinov
Kontakt:

Post Postao/la Korinov » 16 nov 2013, 16:25

Pa dobro nije ni Ronaldo klasa Messija ako cemo realno. Medjutim posto se Leo povrijedio Ja bi loptu dao Krišćjanu. Iniesta jos nije na 100% tako da otpada. Ali imam neki osjecaj da Ribery uzima sto opet ne bi bilo nezasluzeno.
“I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball; I have the ball, I pass the ball.”

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.