Izet Hajrovic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Batko
Kontakt:

Re: Izet Hajrovic

Post Postao/la Batko » 25 jun 2013, 09:57

teferič je napisao/la:'vako, čisto tehničko pitanje. Kako to da je tema o ovome na podforumu reprezentacija, a o Kolašincu recimo u Ostalo?
Valjda zato sto od nastupa Izeta u bh. reprezentaciji dijele samo formalnosti......Posjeduje nas pasos i drzavljanstvo, potpisao promjenu sportskog drzavljnastva, javno se opredjelio. Zahtjev predan Uefi. Dakle samo ga dijele formalnosti i naravno poziv Papeta.....

Kolasinac, mislim da ima mnogo nejasnoca u kom djelu procesa se on nalazi, znam da jos nema ni nas pasos a nisam primjetio ni da se javno opredjelio i objavio odluku Nijemcima. Ima tu jos mnogo posla...

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 25 jun 2013, 10:13

http://www.blick.ch/sport/fussball/nati ... 50299.html" onclick="window.open(this.href);return false;

evo jos jedan clanak iz Svice. Ganjali su ga za intervju, nije ga htio dati. Mrsko mi prevoditi pa ko hoce neka koristi Google translate.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Metanor
Kontakt:

Post Postao/la Metanor » 25 jun 2013, 10:48

Joj Grashopersa,kako gospodski,tacno cu poceti navijati za njih :D

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 25 jun 2013, 11:23

sajo10 je napisao/la:Eto nek je Medunjanin neki veliki patriota onda, ili Mujdza.. Pa opet obadvojica jedni od najbitniji i najbolji u reprezentaciji.. Pusti to ba..
Stavi se druze ti u tu poziciju,ja razmisljam slicno,ali realnost je nesto drugo1 Znaci ljudi mu dali sve u zivotu kao Rakiticu isto,isti slucaj,i Rakitic ih je zavlacio do zadnjeg dana i onda ode da igra za HR! Cisto sumnjam da je jedan brat odma pristao da igra za nas,a drugi se dvoumio,uglavnom oni su najmanje bosanci tako da nemamo sta da se ljutimo na njega,ljudi sa nama bas malo dodirnih tacki imaju

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 25 jun 2013, 11:52

bacelonafan je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:Eto nek je Medunjanin neki veliki patriota onda, ili Mujdza.. Pa opet obadvojica jedni od najbitniji i najbolji u reprezentaciji.. Pusti to ba..
Stavi se druze ti u tu poziciju,ja razmisljam slicno,ali realnost je nesto drugo1 Znaci ljudi mu dali sve u zivotu kao Rakiticu isto,isti slucaj,i Rakitic ih je zavlacio do zadnjeg dana i onda ode da igra za HR! Cisto sumnjam da je jedan brat odma pristao da igra za nas,a drugi se dvoumio,uglavnom oni su najmanje bosanci tako da nemamo sta da se ljutimo na njega,ljudi sa nama bas malo dodirnih tacki imaju
Pasa moj nista se ne dobiva dzaba i na lijepe oci.Ako mu je neko nesto dao,to su mu roditelji dali.Niko drugi.Kakva drzava kakvi bakraci.To ti je isto da kazes da je meni ili tebi sef dao platu,jer mu se daje,a ne jer si je zaradio i zasluzio.Uz to ti kao stranac se moras duplo vise truditi i raditi da bi te cijenili.Momak je svaki ulozeni fening u njega vratio kroz svoje dobre igre i zalaganje na terenu.A ne trabaju se zaboraviti ni premije koje se dobijaju od FIFA i UEGA ukoliko repka ostvari neki uspjeh u takmicenjima koji su pod njihovim okriljem.Istina premije su daleko manje nego kada A repka ode na neko takmicenje,ali ipak postoje i u mladjim kategorijama.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 25 jun 2013, 11:55

TMovac je napisao/la:
Pasa moj nista se ne dobiva dzaba i na lijepe oci.Ako mu je neko nesto dao,to su mu roditelji dali.Niko drugi.Kakva drzava kakvi bakraci.To ti je isto da kazes da je meni ili tebi sef dao platu,jer mu se daje,a ne jer si je zaradio i zasluzio.Uz to ti kao stranac se moras duplo vise truditi i raditi da bi te cijenili.Momak je svaki ulozeni fening u njega vratio kroz svoje dobre igre i zalaganje na terenu.A ne trabaju se zaboraviti ni premije koje se dobijaju od FIFA i UEGA ukoliko repka ostvari neki uspjeh u takmicenjima koji su pod njihovim okriljem.Istina premije su daleko manje nego kada A repka ode na neko takmicenje,ali ipak postoje i u mladjim kategorijama.
Kad kaze "dala mu drzava", ne misli se na to da ti je bukvalno dosao neko i donio kofer para ili sta vec. No ne mozes sporiti da su sanse da uspijes i osiguras normalan zivot u Svicarskoj daleko vece nego u Bosni... Svicarci imaju pravo da budu ogorceni, pogotovo jer se Izet vec bio opredjelio za njih. No to nas naravno nece pretjerano brinuti, ni za nas se susjedi previse ne sekiraju kada nam maznu igraca/e.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 25 jun 2013, 12:28

TMovac je napisao/la:
A sta smo mu mi dali,i kakve veze on ima sa nama da se mi nesto ljutimo? Eto Seferovic bosanac,ma nemoze od balije niko gori biti nema sanse,ovi Hajrovici nikakve dodirne tacke sa nama nemaju! Vise su crnogorci,sandzaklije,makedonci nego bosanci,i svaka im cast sto su nas odabrali,mogli su CG,Svicu,Makedoniju al eto srce izgleda povuklo za razliku od naseg bosanskog otpada Seferovica nemogu ga organski smislit,il jos jedan primjer Alen Halilovic bosnjo fuj fujj fuj

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 25 jun 2013, 12:55

Jedina osoba o kojoj imam lose misljenje po ovom pitanju je Alenn i Sead Halilovic..
Odakle je Mandzukic,Zivkovic,Stanic,zasto nije gazio njihovim stopama..
Al neka,hvala Klokotnici i Halilovicima..
OPet ,zelim im svako dobro..
HAJROVICI SU HRABRI I IMAJU SRCA KO KUCE..

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 25 jun 2013, 12:58

Licno mi ovo bas i ne lezi al sta ces ... Neka ga ... Kritizirati ga malo treba al pljuvati nikako. Ipak je nas, kako god da se okrene ..

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 25 jun 2013, 13:01

samson je napisao/la:Licno mi ovo bas i ne lezi al sta ces ... Neka ga ... Kritizirati ga malo treba al pljuvati nikako. Ipak je nas, kako god da se okrene ..
ja se slazem sa tobom u potpunosti al vidi ovako,njih dvojica za razliku od Seferovica nemaju dodirnih tacki sa Bosnom,vise su Makednoci,Crnogorci il sandzaklije,plus dodaj da su i Svicarci vise al opet oce da igraju za nas,dok nase bosnje nisu nikakve barem dileme imali za koga da igraju,odma za HR i Svicarsku sta vise reci fuj

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 25 jun 2013, 13:05

Mislim da treba prvo vidjeti kako će momak odigrati koju utakmicu pa ga tek onda kritizirati. Ako je došao samo da se proda, u ovakvoj reprezentaciji, pored igrača koji daju 120% svih devedeset minuta, neće baš imati neke prilike za to. Ukoliko, s druge strane pokaže da je na nivou, da gine za plavo-bijeli dres, onda treba sve ono što je bilo oprostiti.

Iskreno, da sam ja na njegovom mjestu i da sam pročitao sve one šovinističke i rasističke komentare na švicarskim sportskim portalima, ja ne bih zaigrao za Švicarsku više pa makar u BiH nikad ne dobio priliku ni da sjednem na klupu za zamjene. Nevjerojatno je koliko mi se Švicarska kao zemlja ogadila u samo par dana.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 25 jun 2013, 13:12

Eto bar nešto dobro ovi dana poslije balavca Alena koji nas je natezo i lagao kaže dok nebude punoljetan neće se odlučit ccc.Bravo Izete
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 25 jun 2013, 13:15

Sve u svemu dobro ti nama dosao Izete!

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 25 jun 2013, 13:41

Batko je napisao/la:
teferič je napisao/la:'vako, čisto tehničko pitanje. Kako to da je tema o ovome na podforumu reprezentacija, a o Kolašincu recimo u Ostalo?
Valjda zato sto od nastupa Izeta u bh. reprezentaciji dijele samo formalnosti......Posjeduje nas pasos i drzavljanstvo, potpisao promjenu sportskog drzavljnastva, javno se opredjelio. Zahtjev predan Uefi. Dakle samo ga dijele formalnosti i naravno poziv Papeta.....

Kolasinac, mislim da ima mnogo nejasnoca u kom djelu procesa se on nalazi, znam da jos nema ni nas pasos a nisam primjetio ni da se javno opredjelio i objavio odluku Nijemcima. Ima tu jos mnogo posla...
Znači, nakon onog njegovo hoću-neću-hoću, bogu ocu više ne vjerujem, dok ga NE VIDIM da igra zvaničnu utakmicu.

Drugo, ova izjava: "Ja sam sportista i volio bih igrati za reprezentaciju na međunarodnim takmičenjima. Tu priliku ću imati sa BiH." ...mislim da jasno govori o njegovim motivima i nagloj ljubavi prema domovini.

Super, ako ga bude - neka ga, može se iskoristiti, al i dalje stoji sve ono što mu je Edin rekao nakon što se prvi put Švicarskoj odazvao.

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 25 jun 2013, 13:45

...a to dobrodošo nedobrodošo, ko može - nek halali. Ja lično sad zasad, ne gumo.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 25 jun 2013, 13:57

Hajrovic je pod ogromnim pritiskom javnosti u Svicarskoj, kao i kod nas kad je saopstio svoju odluku. Samo da mentalno ovo izdrzi..

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 25 jun 2013, 13:58

teferič je napisao/la:
Batko je napisao/la:

Znači, nakon onog njegovo hoću-neću-hoću, bogu ocu više ne vjerujem, dok ga NE VIDIM da igra zvaničnu utakmicu.

Drugo, ova izjava: "Ja sam sportista i volio bih igrati za reprezentaciju na međunarodnim takmičenjima. Tu priliku ću imati sa BiH." ...mislim da jasno govori o njegovim motivima i nagloj ljubavi prema domovini.

Super, ako ga bude - neka ga, može se iskoristiti, al i dalje stoji sve ono što mu je Edin rekao nakon što se prvi put Švicarskoj odazvao.
Ne moras ti vjerovati nikome, al ovdje je slucaj kristalno jasan. Izet je potpisao dokumentaciju i ista je poslana u svicarski savez i Uefu. Taj info su ti potvrdili Nsbih, svicarski savez, Izet.
Nema tu vise naprdavanja, samo ga fomrlanosti dijele od prava za nastup u repki BIH....

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 25 jun 2013, 14:09

Malo sam se previše zadnjih godina naslušo o tim formalnostima i ljubavi prema BiH.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 25 jun 2013, 14:17

teferič je napisao/la:Malo sam se previše zadnjih godina naslušo o tim formalnostima i ljubavi prema BiH.
Volio ili ne volio BIH, njegov zahtjev je predan, i samo je pitanje dana kada ce dopust iz UEFE doci....

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 25 jun 2013, 14:27

Ne znam brate, ja ti rekoh šta je i kako je. A ti kako hoćeš :)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 33 gosta.