A Song Of Ice And Fire - George R.R. Martin

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Gunner4
Kontakt:

Re: A Song Of Ice And Fire - George R.R. Martin

Post Postao/la Gunner4 » 17 sep 2013, 01:00

Pa veca je varijatnoca da su blizanci Tajgerijani nego Tirion. Ipak su oni stariji a vec je poznato da je ludi kralj iskoristio pravo prve bracne noci kada se cale Lanister zenio! ;)

Sa druge strane pripadam onima koji vjeruju da je Jon kopile princa Rhaegara i Lyanne Stark, i da je on taj ratnik vatre koje Melisandra vidi u svojim plamenovima. Ne vjerujem da je preposteni Ned mecao svoga vrsnjaka okolo... Po meni mora biti Tajgerijan i vazan podjednako kao i Deni, mozda cak i vazniji jer je djelom clan i druge porodice po vaznosti... Iapak je ovo pjesma LEDA i VATRE... ;)

Ima mnogo toga jos nejasnog u knjizi a po meni ser Barristan Selmy je sam Martin! Covjek koji zna toliko tajni a samo ih na kasicicu otkriva? :mrgreen:

Sada toliko toga zelim da napisem ali mi je malo jedan post... :D Bio sam pomislio da ste izbrisali temu... Svi su likovi odlicni i ne mogu bas da se vezem za nekoga posebno Stannis, Jaime, Jon, Davos, Victoran, Theon, Melisandra,Littlefinger a po najvise Blackfish su mi omiljeni likovi! Nisu mi mrski ni Boltoni i Freyovi, svako radi sta je najbolje za njega :mrgreen: Od onih sto manje gotivim su Arya, Dani (njihovo mi je poglavlje najdosadnije) i jedan sam od onih sto bas i ne gotivi ove iz Dorna!

Od nastavka knjige jedva cekam da vidim sta ce biti sa Stannisom, glavna bitka za Ostrozimlje tek treba da pocne! Takodje sta ce se desiti sa Jonom mada imam tu vec neku teoriju u glavi :mrgreen: ... Onda, desavanja kada Littlefinger otkrije Sansu i to tada kada je bude vjencavao za naslednika Doline! Ufff jedva cekam... :D :D

Kakvo je vase misljenje o princu Aegonu i njegovoj zlatnoj druzini? Jeli varalica ili stvarno pravi Tajgerijan?
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 17 sep 2013, 03:01

Nedova čast?Bunio se protiv svog kralja,onda sljedećem kralju nikad nije rekao da hrani djecu koja nisu njegova,sinu nikad nije rekao ko mu je majka...Ako mu nije otac onda je još gore.Jon je pametno čeljade ne bi se naokolo hvalio da je Targ :mrgreen:
Btw dobro je zaštitio sestrića. :mrgreen:

Zar Stannis nije odran by veliki Ramiz :lol: i bitka za Oštrozimlje gotova koliko se ja sjećam.
Pored dvoje rođeno u incestu za kralja je sigurno pravi izbor čovjek koji je ubio svog brata i još par ljudi uz pomoć crne magije :mrgreen: Stannisov moral :P

Aegon sigurno nije Aegon koji bi trebao biti.Možda je kopile Targa ili nešto tako.

Ratnik vatre je nebitan.Kako to da je Westeros spasio neko za koga stanovnici Westerosa uče od ljudi sa istoka?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 17 sep 2013, 10:05

Stannis spam!
Robert could piss in a cup and men would call it wine, but I offer them cold clear water and they squint in suspicion and mutter to each other about how queer it tastes.
Weddings have become more perilous than battles, it would seem.
Why should I avenge Eddard Stark? The man was nothing to me. Oh, Robert loved him, to be sure. Loved him as a brother, how often did I hear that? I was his brother, not Ned Stark, but you would never have known it by the way he treated me. I held Storm's End for him, watching good men starve while Mace Tyrell and Paxter Redwyne feasted within sight of my walls. Did Robert thank me? No. He thanked Stark, for lifting the siege when we were down to rats and radishes. I built a fleet at Robert’s command, took Dragonstone in his name. Did he take my hand and say, 'Well done, brother, whatever should I do without you?' No, he blamed me for letting Willem Darry steal away Viserys and the babe, as if I could have stopped it. I sat on his council for fifteen years, helping Jon Arryn rule his realm while Robert drank and whored, but when Jon died, did my brother name me his Hand? No, he went galloping off to his dear friend Ned Stark, and offered him the honor. And small good it did either of them.
I moj omiljeni, da odgovorim Zoletu 8-) :

I defeated your uncle Victarion and his Iron Fleet off Fair Isle, the first time your father crowned himself. I held Storm's End against the power of the Reach for a year, and took Dragonstone from the Targaryens. I smashed Mance Rayder at the Wall, though he had twenty times my numbers. Tell me, turncloak, what battles has the Bastard of Bolton ever won that I should fear him?

VOTE STANNIS!
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 17 sep 2013, 12:42

LBJ ko kaže da je Remzi filovao Stanisa? Boltoni su gotovi... napravili su strašnu glupost dolaskom u Zimovrel... Oni zaboravljaju da Sjever pamti...
Okruženi Sjevernjacima sa jednim Amberom unutra drugim pod zidinama, sa Stanisom na par koraka od njih, i nekim ko ubija jednog po jednog čovjeka... Remzijevo pismo malom Džoniju je histerija sirotog manijaka kojem se omaklo malo dodatnog sadizma... Džoni hm ko zna šta ce biti s njim Mel je tu i jedina je šansa... inače obećani princ ili azor su tri prerasla letaća guštera sa adresom stanovanja Mirin
inače Martin alter ego je Sem Jadan Ja Debeli Tarli...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 18 sep 2013, 01:01

Naile nisi mi odgovorio.Gdje je Stannisov moral?Možda je nekada bio moralan,ali je i on pao zbog želje da bude kralj.

Oštrozimlje je začarano,zato uvijek tu mora biti Stark.Poješće sigurno Ramiza,ali ja nešto mislim da je on prije toga pojeo Stannisa.Ne vjerujem da je pismo lažno.

Ja ne znam koga bi ti leteći gušteri trebali spasiti.Oni su stvoreni za uništavanje,nikako za to da se bore za ljude.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 18 sep 2013, 01:16

Zasto ne vjerujes da je pismo lazno? Ako je Stannis mrtav kako onda oni dijalozi iz nove knjige izmedju njega i Theon kojeg ce najvjerovatnije pogubiti? :cry:
Prava bitka za Ostozemlje tek treba da pocne. Ono sto je bilo malo jeste Stannisova predhodnica predvodjena Umberom protiv Freyova gdje su razbili juznacke pic.kice... Stannis sa svojiom vojskom i klanovima jos nije ni dosao u bitku! Boltonova vojska je jos medju zidinama. Rose nikome ne vjeruje zato je i poslao debelog kneza Bijele Luke u susret Stannisu. Mislim da ce debeli prvi promjeniti stranu?
Takodje zamka Boltonovih u vidu Alfonsa Kastarka je propala posto je Jon obavjestio Stannisa na vrijeme sta mu se sprema! Ramseyevo pismo je cista strategija ali i pokusaj ocajnika da dobije kraljicu i na taj nacin da stekne spremnost.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 18 sep 2013, 01:32

Gunner4 je napisao/la:Zasto ne vjerujes da je pismo lazno? Ako je Stannis mrtav kako onda oni dijalozi iz nove knjige izmedju njega i Theon kojeg ce najvjerovatnije pogubiti? :cry:
Nova knjiga će donijeti dosta toga što se dešavalo paralelno sa petom knjigom.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 18 sep 2013, 12:49

Stannis je zapeo u snijegu bgt, ni do kakve bitke jos nije doslo.
Sto se tice Stannisovog morala...covjek bazira sve na pravdi. Ubije brata, ali brata koji mu uzurpira pravo. Ne znam sto se vracas sad na to.
Kao sto se moze vidjeti iz mnogih citata, Stannis je gvozdje, covjek koji ima svoj set pravila i kojih se pridrzava - idealan Kralj 8-) .
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 18 sep 2013, 13:12

@Naile...Stanis je nikakav kralj.... To sto bi on sporovodio zvalo bi se frigidna diktatura... Narod bi ga mrzio, plemići takođe..
@LBJ a gdje je moral Frejevima, Boltonima, Grejdžojima? Inače se slažem za Duhove Zimovrela... Nije to samo tako Da u njemu uvijek mora biti Stark.... Sigurno ima neka krvna magija gdje se Kraljevi zime okreću protiv nametnika.. Inače kraljevi zime su bili inače brutalni i opasni ljudi...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 18 sep 2013, 20:35

Nail for Real je napisao/la:Stannis je zapeo u snijegu bgt, ni do kakve bitke jos nije doslo.
Sto se tice Stannisovog morala...covjek bazira sve na pravdi. Ubije brata, ali brata koji mu uzurpira pravo. Ne znam sto se vracas sad na to.
Kao sto se moze vidjeti iz mnogih citata, Stannis je gvozdje, covjek koji ima svoj set pravila i kojih se pridrzava - idealan Kralj 8-) .
Aerys se također pridržavao svojih pravila.
Renly je trebao biti idealan kralj,ali idealan kralj nikad nije postojao u ljudskoj historiji.
DANTES je napisao/la: @LBJ a gdje je moral Frejevima, Boltonima, Grejdžojima? Inače se slažem za Duhove Zimovrela... Nije to samo tako Da u njemu uvijek mora biti Stark.... Sigurno ima neka krvna magija gdje se Kraljevi zime okreću protiv nametnika.. Inače kraljevi zime su bili inače brutalni i opasni ljudi...
Ja nisam rekao da su oni moralne osobe,kao što Nail pokušava predstaviti Stannisa.
Slažem se za krvnu magiju,Oštrozimlje će sigurno dočekati malog Rickona.Kraljevi zime su najbrutalniji ljudi,Harren je mala maca za njih.Nikad mi neće biti jasno šta se desilo Nedu pa nije na pretke.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 18 sep 2013, 20:41

A zasto je Stannis zakonit kralj?

Ja sam se pogubio u svemu :roll: :roll:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 19 sep 2013, 14:12

Zato sto je legitimni nasljednik Roberta. Ono, Joffrey kopilan i tako to. A stariji bio od Renlya.
Zole, nemoj bogati da mi izjednacavas Stannisa sa Ludim Kraljem, mislim, nidje veze. I sam znas da ne moze.
Dantes, Stannis je idealan kralj - ne mora niko da ga voli, ali svi znamo da ce on provoditi zakon, da ne dozvoljava da mu emocije uticu na razum, da je gvozdena ruka u vremenima kada Setaci dolaze prijeko potrebna...jednostavno, Kralj Westerosa mora biti cvrst i jak, a ne simpatican.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 19 sep 2013, 20:02

Nail for Real je napisao/la:Zato sto je legitimni nasljednik Roberta. Ono, Joffrey kopilan i tako to. A stariji bio od Renlya.
Zole, nemoj bogati da mi izjednacavas Stannisa sa Ludim Kraljem, mislim, nidje veze. I sam znas da ne moze.
Dantes, Stannis je idealan kralj - ne mora niko da ga voli, ali svi znamo da ce on provoditi zakon, da ne dozvoljava da mu emocije uticu na razum, da je gvozdena ruka u vremenima kada Setaci dolaze prijeko potrebna...jednostavno, Kralj Westerosa mora biti cvrst i jak, a ne simpatican.
Aha,znaci po krvnoj osnovi je zakonit :D
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 20 sep 2013, 00:27

Robert je uzurpator.

A ono i Stannis i Ludi Kralj vole palit ljude.

selfmade
Kontakt:

Post Postao/la selfmade » 20 sep 2013, 00:47

Da hoce vise nova sezona...

chi3llo
Kontakt:

Post Postao/la chi3llo » 20 sep 2013, 00:50

Pa koga bi onda vi za kralja? :)
Niko nije savrsen za tu ulogu, koga god neko spomene neko ce mu nac falinku. Nema lika u knjigama kojem niko nece nac manu za kralja. Meni licno bi najbolji izbor bio Stannis. Mozda je 'vakav il 'nakav, al' kod njega je zakon zakon, ne'a nepotizma, ne'a zajebancije :D

Najsretniji bi bio kad bi Jon nekako se domogao trona, al' znam da nema teorije :D
Pogotovo nakon nozeva u mraku :D I jos onda Bog zna sta mu je onaj debeli naumio :D
Dvije vec godine cekam na sljedecu knjigu, spominjem debelom familiju svako malo, a najvise me je strah da ce lik umrijet i ostavit nezavrseno, i onda ce ova dvojica sa TV-a malo to da iskasape :)
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 20 sep 2013, 00:53

slika
Najbolji kralj je mrtav.

Nije važno ko će biti kralj,važno je ko će pobiti Druge.Ja tipujem na Jaimea jer mi je najdraži lik. :mrgreen:

chi3llo
Kontakt:

Post Postao/la chi3llo » 20 sep 2013, 00:56

LBJ MVP je napisao/la:
slika
Najbolji kralj je mrtav.

Nije važno ko će biti kralj,važno je ko će pobiti Druge.Ja tipujem na Jaimea jer mi je najdraži lik. :mrgreen:
Necemo sad mrtve vracat :D
Meni je zbog Jaime-a knjiga postala toliko draga. Nisam mogao sebi da vjerujem kada mi je lik kojeg sam toliko mrzio u prvoj sezoni/knjizi postao najomiljeniji lik citavog **** serijala.

Edit: Sex bi bilo kad bi ih on sve pobio :D Jos osakacen :D
Mada me **** zabrinjava kako je zavrsen njegov zadnji chapter :(

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 20 sep 2013, 01:33

Volis njega pa zato si protiv Stannisa... :D :D

Robert nije uzurpator (jeste za Tajgerijane i njihove pristalice logicno) osvojio je zeljezno prestolje tako po toj tvojoj logici i Tajgerijani su onda uzurpatori?! :?

Nije mi jasno zasto svi toliko spominjete moral. Nemoze igrati igru prestolja a u isto vrijeme biti i moralan covjek. Zadnji koji su to pokusali zvali su se Ned i Robb Stark i zavrsili su svi znamo kako...

Od svih ovih kadidata najbolji kralj bi bio definitivno Robb Stark ali upravo sto je bio puno moralan zavrsio je gdje je zavrsio! Biti moralan i biti castan i nije bas isto. Od ovih ostalih kadnidata za kralja Jon Snow je poprilicno idealan a za razliku od ostalih Starkovih i mnogo pametan. E sada svi znamo da on nece biti kralj,
ako cak sada i ne krepa?
jos je kopile ne ide to... Pa tako ostaje nam samo jos Stannis. Veoma pravedan covjek, cak i pretjerano... Niko dobro djelo covjeka nece spasiti od njegovih greha i kazne (Davos) ! Covjek koji je citav zivot bio u sjeni brata i to ne zasluzeno. On je taj koji je bio jedan od presudnih u pobuni Baratheona. On je taj koji unistio zeljeznu flotu i potukao jednog od najjacih dominatora, Victoriana Glejdzoja i presudan za gusenje pobune Glejdzoja! Veliki ratnik. stariji harizmaticniji brat,i je preuzeo zasluge, ali i pored toga on mu je ostao odan, zato sto je castan. Nije on tako ni zeljan zeljeznog prestolja, da se nije dokazalo da su Joffri i ekipa kopilad bio bi mu najodaniji saradnik ali ne. Konacno je docekao svojih 5 minuta i niko ga ne moze pokolebati. Takodje mu zamjere sto je ubio mladjeg brata. Nigdje on njega nije ubio iz pretjerane zelje. Dao mu je velikodusnu priliku da se povuce, cak ga i imenovao svojim naslednikom. Dodajte tu jos i Melisandru koja ga je ubjedila da je on odabrani da spasi svijet od Drugih tako da mu i nije ostalo puno izbora osim da rokne Ranlya! Mada ponovo mislim da nece ni on zasjesti na presto. Nece ga Martin jos skloniti. Treba neko da drzi protivtezu, plus zadnji je pravi Baratheon... Njegov je veliki plus sto ga podrzava mozda i najcasniji i najbolji covjek u knizi... Knez Davos!

[youtube][/youtube]
(Sabaton, jako prigodna pjesma uz njega :D )

Jos jedan veoma sposoban covjek koji je dosta nepravedno bio u sjeni svoga brata, moj drag lik, Kevan Lannister
zbog te sposobnosti je i ostao na kraju bez zivota.
Sto se tice Jamija najomiljeniji Lannister definitivno, odavno pretekao patuljka!
I mene brine to na kraju jer znamo gdje je Sansa zavrsila i sta je sa psom bilo kao i gdje je Brann bila uhvacena. Ocigledno je to zamka da ga namame do povampirene Ket... E sada mislim da gospa od Tartha nije tolika kucka i da nece tako nisko odraditi covjeka koji joj je spasio zivot. Ona je takodje veoma casna a zna i sama koliko se Jaime promjenio...

chi3llo
Kontakt:

Post Postao/la chi3llo » 20 sep 2013, 02:00

Gunner4 je napisao/la:
I mene brine to na kraju jer znamo gdje je Sansa zavrsila i sta je sa psom bilo kao i gdje je Brann bila uhvacena. Ocigledno je to zamka da ga namame do povampirene Ket... E sada mislim da gospa od Tartha nije tolika kucka i da nece tako nisko odraditi covjeka koji joj je spasio zivot. Ona je takodje veoma casna a zna i sama koliko se Jaime promjenio...
Pa to, plus zadnje vidjenje Brienne je bilo sa omcom oko vrata :D Mislim da gospa od Tartha i nema velikog izbora tu :D

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.