La Bundesliga vs Die Serie A
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
- anton 1983
- Kontakt:
Re: La Bundesliga vs Die Serie A
Eto Bayern se jučer osramotio, a ja doletio? I što sad?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
Doletio si kad smo te isprozivali, a na nas pdf doletis uvek, ali kad Italijani gube.anton 1983 je napisao/la:Eto Bayern se jučer osramotio, a ja doletio? I što sad?
Objasni nam sto se Bundesgnoj ovoliko pati po istoku Evrope svih ovih godina?
- anton 1983
- Kontakt:
Abbiati -
Bonera ,
Mexes ,
Yepes ,
de Sciglio -
N. de Jong ,
Montolivo -
Emanuelson ,
Boateng ,
El Shaarawy -
Bojan
S. Handanovic -
Ranocchia ,
Samuel ,
Juan Jesus -
Zanetti ,
Gargano ,
Cambiasso ,
Nagatomo -
Coutinho -
Milito ,
Cassano
WELKOM BOJS TO ŠROT-LENDER DERBIJ!

Bonera ,
Mexes ,
Yepes ,
de Sciglio -
N. de Jong ,
Montolivo -
Emanuelson ,
Boateng ,
El Shaarawy -
Bojan
S. Handanovic -
Ranocchia ,
Samuel ,
Juan Jesus -
Zanetti ,
Gargano ,
Cambiasso ,
Nagatomo -
Coutinho -
Milito ,
Cassano
WELKOM BOJS TO ŠROT-LENDER DERBIJ!

Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
Huh, jako zanimljiva tema.
Dakle, postavlja se pitanje BuLi il' Calcio? Kada bi se gledala 'istorija dvaju liga onda je Calcio stopama ispred BuLi, al' današnji nogomet u Italiji, tačnije klubovi se nalaze u dosta lošem stanju, a posebno mislim na divove; ACM & Inter koji su pred ovu sezonu morali prodati glavne kotačiće u momčadi. Mišljenja sam kako je to i najveći problem trenutno, al' slobodno mogu reći kako Calcio trenutno krase klubovi koji su u prošlosti imali jako važnu ulogu, al' su u posljednjih par godina pali u drugi plan upravo zbog navedenih momčadi (ACM & Inter), a tu mislim na Juve, Napoli, Lazio, Viole, ASR, etc. Dakle, to su klubovi koji su trenutno u vrhu Calcia i koji i nekako pružaju dobre rezultate u CL/EL.
Okay, Calcio jeste u padu, al' opet osim Bayerna, BvBa & S04 niti jedan drugi klub u BuLi nije vrijedan spomena, a najbolji primjer, al' i najnoviji je momčad Mönchengladbacha koji su prošle sezone harali u Njemačkoj, al' su u play-offu pružili jako loše rezultate protiv Dynama, iako su dovedena jako dobra pojačanja (De Jong, Dominguez).

Dakle, postavlja se pitanje BuLi il' Calcio? Kada bi se gledala 'istorija dvaju liga onda je Calcio stopama ispred BuLi, al' današnji nogomet u Italiji, tačnije klubovi se nalaze u dosta lošem stanju, a posebno mislim na divove; ACM & Inter koji su pred ovu sezonu morali prodati glavne kotačiće u momčadi. Mišljenja sam kako je to i najveći problem trenutno, al' slobodno mogu reći kako Calcio trenutno krase klubovi koji su u prošlosti imali jako važnu ulogu, al' su u posljednjih par godina pali u drugi plan upravo zbog navedenih momčadi (ACM & Inter), a tu mislim na Juve, Napoli, Lazio, Viole, ASR, etc. Dakle, to su klubovi koji su trenutno u vrhu Calcia i koji i nekako pružaju dobre rezultate u CL/EL.
Okay, Calcio jeste u padu, al' opet osim Bayerna, BvBa & S04 niti jedan drugi klub u BuLi nije vrijedan spomena, a najbolji primjer, al' i najnoviji je momčad Mönchengladbacha koji su prošle sezone harali u Njemačkoj, al' su u play-offu pružili jako loše rezultate protiv Dynama, iako su dovedena jako dobra pojačanja (De Jong, Dominguez).
NON MOLLARE MAI
“Alla Juve non sono dei gentlemen, è la mafia.” - Karl-Heinz Rummenigge
“Being Nerazzurri is like riding a motorbike: adrenaline and desire to win everything.” - Valentino Rossi
“Being Nerazzurri is like riding a motorbike: adrenaline and desire to win everything.” - Valentino Rossi
[quote="MauroTB"a posebno mislim na divove; ACM & Inter koji su pred ovu sezonu morali prodati glavne kotačiće u momčadi.[/quote]
Inter nije prodao niti jednog glavnog igrača.Ako misliš na Maicona on je i ovako i onako bio loš zadnju sezonu-dvije (nemotiviran) tako da se njegov odlazak nije baš osjetio.
Inter nije prodao niti jednog glavnog igrača.Ako misliš na Maicona on je i ovako i onako bio loš zadnju sezonu-dvije (nemotiviran) tako da se njegov odlazak nije baš osjetio.
César, Lúcio, Maicon, Pazzo - možda jesu veterani, al' su imali vrlo važnu ulogu u Interu. 

NON MOLLARE MAI
- anton 1983
- Kontakt:
**** što nepozdraviš!MauroTB je napisao/la:César, Lúcio, Maicon, Pazzo - možda jesu veterani, al' su imali vrlo važnu ulogu u Interu.

Handanovic>Cesar, i to dosta boljiMauroTB je napisao/la:César, Lúcio, Maicon, Pazzo - možda jesu veterani, al' su imali vrlo važnu ulogu u Interu.
Juan Jesus>Lucio, makar perspektivniji i sigurniji
Cassano>Pazzini, jer Interu vise koristi igrac profila Cassana
Maicon>Johnatan, ali samo zato sto je Johnatan 1 prevara od igraca, a ne zato jer Maicon danas nesto vredi (lik 2 godine ne trenira, vec samo igra)
I kad podvuces crtu, da li je ovaj Inter igracki slabiji od proslogodisnjeg

Druga je stvar sto ih vodi 1 polutrener a la Stramaccioni.
Sa Milanom je vec drugacija slika, ali o tome se isuvise pricalo na odgovarajucim temama.

Čovjeka koji je tek započeo ozbiljnu trenersku karijeru nazivaš polutrenerom?Realno,nema šta.MaGiCa je napisao/la:Druga je stvar sto ih vodi 1 polutrener a la Stramaccioni.
A jel treba da mu se da 15 godina da vodi klubove, da bi moglo da ga se oceniSiamoNoi je napisao/la:Čovjeka koji je tek započeo ozbiljnu trenersku karijeru nazivaš polutrenerom?Realno,nema šta.MaGiCa je napisao/la:Druga je stvar sto ih vodi 1 polutrener a la Stramaccioni.

Sto se pocetniku daje ekipa i dovode mu se pojacanja po njegovoj zelji, ako ga se amnestira od odgovornosti

On apsolutno nikoga nije ubedio da je trener nivoa Intera, a zasto je tu gde jeste, to je pravo pitanje.
- anton 1983
- Kontakt:
MauroTB je napisao/la:

Kak to misliš harali? Pa bili us četvrti!

Morti niko drugi i nije vrijedan spomena, no pitam se ko je to tak vrijedan spomena u SERIJI A, ako se priča u kontekstu europe...
1.Ne amnestira ga se od odgovornostiMaGiCa je napisao/la:A jel treba da mu se da 15 godina da vodi klubove, da bi moglo da ga se oceniSiamoNoi je napisao/la:Čovjeka koji je tek započeo ozbiljnu trenersku karijeru nazivaš polutrenerom?Realno,nema šta.MaGiCa je napisao/la:Druga je stvar sto ih vodi 1 polutrener a la Stramaccioni.![]()
Sto se pocetniku daje ekipa i dovode mu se pojacanja po njegovoj zelji, ako ga se amnestira od odgovornosti![]()
On apsolutno nikoga nije ubedio da je trener nivoa Intera, a zasto je tu gde jeste, to je pravo pitanje.
2.Mene je i više nego uvjerio.Ima moje potpuno povjerenje.Kao i potpuno povjerenje uprave što je najvažnije.
Neznam po čemu si ti to ocijenio da on nije trener za Inter.
Ako ga se ne amnestira od odgovornosti, onda valjda se moze reci za njega na forumu da je polutrener.SiamoNoi je napisao/la: 1.Ne amnestira ga se od odgovornosti
2.Mene je i više nego uvjerio.Ima moje potpuno povjerenje.Kao i potpuno povjerenje uprave što je najvažnije.
Neznam po čemu si ti to ocijenio da on nije trener za Inter.
Ako je tebe uverio, nije druge ljude, pa ni javnost u Italiji, izmedju ostalih.
A ocenio sam da nije trener za Inter jer masi formacije, masi sa izmenama, nema plan B, pizdi na kritike i novinare...Summa summarum: nedovoljno za trenera tako velikog kluba.
A sad cekam da me nazoves kompleksasem, luzerom, zavidnim covekom i sl., jer tako se ovde najlakse razracunava sa onima koji diraju po liku i delu trenera/igraca kluba za koji onaj koji deli te etikete i navija. A kad realnost naidje, tamo negde u maju, onda padaju stranice i stranice postova istih tih "razocaranih" navijaca.

Hmm, zaboravljaš početak sezone i njihovo iznenađujuće otvaranje sezone (pobjeda protiv Bayerna na AA), a nakon toga su i nastavili da pružaju jako dobre partije (zahvaljujući Danteu, Reusu, Hankeu). Pred kraj sezone, loša forma je bila i glavni razlog što su završili četvrti, al' ipak su bili vel'ko iznenađenje ako se sjetimo da su sezonu prije igrali play-off za ostanak u BuLi.anton 1983 je napisao/la:MauroTB je napisao/la:
Okay, Calcio jeste u padu, al' opet osim Bayerna, BvBa & S04 niti jedan drugi klub u BuLi nije vrijedan spomena, a najbolji primjer, al' i najnoviji je momčad Mönchengladbacha koji su prošle sezone harali u Njemačkoj, al' su u play-offu pružili jako loše rezultate protiv Dynama, iako su dovedena jako dobra pojačanja (De Jong, Dominguez).![]()
Kak to misliš harali? Pa bili us četvrti!udinese je bio 3. pa nije prošao LP. Gladbach nije bio ništa dalje od plasmana u LP nego Udine, druga je stvar što ti nisi gledao njihove utakmice...
Morti niko drugi i nije vrijedan spomena, no pitam se ko je to tak vrijedan spomena u SERIJI A, ako se priča u kontekstu europe...
Kao što znaš, igrači Udinesea su nesretno ispali protiv Brage, tačnije, koštala ih je "Panenka".
U ovoj sezoni momčadi iz Calcia možda i ne igraju važnu ulogu u CL/EL, al' očekujem iznenađenje u vidu Juventusa il' Intera/Napolija u EL. Uglavnom, dajem im veće šanse nego klubovima iz BuLi (izuzev Bavaraca).
Prema mome ličnom mišljenju nova pojačanja Intera nisu uopšte bolji od "veterana", al' šta je tu je. Uostalom, MM je i sam izjavio kako će Inter krenuti u rekonstrukciju momčadi tako da se i očekivao odlazak par starijih igrača. Od svih tih igrača; možda je Cassano i jedino pravo pojačanje, te naravno Handanović koji je nastavio pružati dobre partije kao i na Friuliju.Handanovic>Cesar, i to dosta bolji
Juan Jesus>Lucio, makar perspektivniji i sigurniji
Cassano>Pazzini, jer Interu vise koristi igrac profila Cassana
Maicon>Johnatan, ali samo zato sto je Johnatan 1 prevara od igraca, a ne zato jer Maicon danas nesto vredi (lik 2 godine ne trenira, vec samo igra)
I kad podvuces crtu, da li je ovaj Inter igracki slabiji od proslogodisnjeg Ne bi se reklo.
Druga je stvar sto ih vodi 1 polutrener a la Stramaccioni.
Sa Milanom je vec drugacija slika, ali o tome se isuvise pricalo na odgovarajucim temama.
Igrački, možda i nije, al' se skoro nije ništa promijenilo. E, to je i najveći problem ovog kluba.
Strama je "novo" ime u Calciu, te se ne može reći sa sigurnošću da je "polutrener" jer gaji talenat, al' je još isuviše mlad. Ne bih se složio sa tvojom konstatacijom jer sam uvjeren kako je on idealan za današnji Inter.
Ah, kao što kažeš ACM je već prožvakana priča, te od ove momčadi tek očekujem nešto veliko u idućoj sezoni kada se moraju pojačati jer sa ovakvim rosterom ne mogu puno toga pružiti. Faraon je jedini vrijedan spomena.
NON MOLLARE MAI
MauroTB je napisao/la: Kao što znaš, igrači Udinesea su nesretno ispali protiv Brage, tačnije, koštala ih je "Panenka".
Pa Gladbach je imao manje srece od Udinese-a.
U prvoj utakmici su bili dosta bolji protivnik,primili golove na kojekakve odbijance i izgubili 3-1 kuci.U Kijevu dominirali,pobjedili na kraju 2-0 i ispali samo zbog manje golova u gostima...cak mislim da su vise ponudili u tom dvomecu sa Dinamom nego Udine sa Bragom.
Radije te citiram krajem sezone.Ove postove kako je Strama polutrener ili da Inter neće biti među prva 3 na kraju.MaGiCa je napisao/la:A sad cekam da me nazoves kompleksasem, luzerom, zavidnim covekom i sl., jer tako se ovde najlakse razracunava sa onima koji diraju po liku i delu trenera/igraca kluba za koji onaj koji deli te etikete i navija. A kad realnost naidje, tamo negde u maju, onda padaju stranice i stranice postova istih tih "razocaranih" navijaca.
Ne bih se u ničemu od nabrojanog složio s tobom,pa najbolje da ne idemo u daljnju raspravu.MaGiCa je napisao/la:A ocenio sam da nije trener za Inter jer masi formacije, masi sa izmenama, nema plan B, pizdi na kritike i novinare...Summa summarum: nedovoljno za trenera tako velikog kluba.
Citirat ćemo se krajem sezone.
Nadam se da se šališ?adnan24 je napisao/la:MauroTB je napisao/la: Kao što znaš, igrači Udinesea su nesretno ispali protiv Brage, tačnije, koštala ih je "Panenka".
Pa Gladbach je imao manje srece od Udinese-a.
U prvoj utakmici su bili dosta bolji protivnik,primili golove na kojekakve odbijance i izgubili 3-1 kuci.U Kijevu dominirali,pobjedili na kraju 2-0 i ispali samo zbog manje golova u gostima...cak mislim da su vise ponudili u tom dvomecu sa Dinamom nego Udine sa Bragom.

Zaista ne znam po kojoj logici je Mönchengladbach bio bolji protivnik od Dynama? Realno gledajući igrači Dynama su dominirali tokom cijelog susreta na Parku, te su potpuno zasluženo došli do visoke pobjede. Ybg, u revanšu su se igrači opustili, te su primili pacerske pogotke koji su ih mogli koštati ulaska u CL, al' su ipak imali više sreće.
Hmm, ne možeš nikako stavljati u isti koš Mönchengladbach/Dynamo & Udinese/Braga utakmice jer su bili potpuno različiti. Udine su bile mnogo bolji protivnik na terenu, al' sreća nije bila na njihovoj strani. Maicousel je želio postati junak utakmice, al' je prikazao totalnu drugačiju sliku o sebi.
NON MOLLARE MAI
MauroTB je napisao/la:Nadam se da se šališ?![]()
Zaista ne znam po kojoj logici je Mönchengladbach bio bolji protivnik od Dynama? Realno gledajući igrači Dynama su dominirali tokom cijelog susreta na Parku, te su potpuno zasluženo došli do visoke pobjede. Ybg, u revanšu su se igrači opustili, te su primili pacerske pogotke koji su ih mogli koštati ulaska u CL, al' su ipak imali više sreće.
Hmm, ne možeš nikako stavljati u isti koš Mönchengladbach/Dynamo & Udinese/Braga utakmice jer su bili potpuno različiti. Udine su bile mnogo bolji protivnik na terenu, al' sreća nije bila na njihovoj strani. Maicousel je želio postati junak utakmice, al' je prikazao totalnu drugačiju sliku o sebi.

M'gladbach - Dynamo Kyiv
Possession (%) 50-50
Total attempts 20-8
Attempts on target 6-4
Attempts off target 14-4
Corners 3-2
http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Dynamo Kyiv - M'gladbach
Possession (%) 41-59
Total attempts 7-13
Attempts on target 5-5
Attempts off target 2-8
Corners 4-6
http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Braga - Udinese
Possession (%) 61-39
Total attempts 22-7
Attempts on target 13-6
Attempts off target 9-1
Corners 10-1
Udinese - Braga
Possession (%) 46-54
Total attempts 8-22
Attempts on target 3-12
Attempts off target 5-10
Corners 6-12

Der Mann für die entscheidenden Tore.
Što te zovu statistika? 

NON MOLLARE MAI
- anton 1983
- Kontakt:
A što se drugo od talijana očekuje? 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.