FINALE EP: Italija - Španija

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,Devil,dubrava

Ko će osvojiti EURO ?

Italija
80
58%
Španija
59
42%

Ukupno glasova: 139

ripper
Kontakt:

Re: FINALE EP: Italija - Španija

Post Postao/la ripper » 30 jun 2012, 00:54

GaziHusrevbeg je napisao/la:Nabaci još koji emotion, ide ti to od ruke. :mrgreen:

Dijete, još si ti zelen, ne poznaješ ti dovoljno italijanski fudbal i njihov način pobjeđivanja, da ne idem u prošlost na SP 1982 jer si ti klinac, vratit ću se na sinoćnju utakmicu koja je najbolje ogledalo da protiv Italijana kvalitet ništa ne znači.

Italijani su redovno prolazili bolje i kvalitetnije ekipe od sebe, ali shvatit ćeš to s vremenom. Imaš inet, proguglaj malo.

Srce, želja, volja i borbenost su uvijek bili iznad kvaliteta.
To su otrcane fraze naših polupismenih novinara, ne primaj se na to ;) bezveze se brukaš :?

To bi isto bilo da sad ja kažem: Bubreg, jetra, strast, namjera, htjenje i navika su uvijek iznad kvantiteta. Nigdje veze, jel tako ;)
Zadnja izmjena: ripper, dana/u 30 jun 2012, 00:56, ukupno mijenjano 1 put.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 30 jun 2012, 00:55

Ne razumijem zašto drži klasične centarfore na klupi, a poveo ih je na EP, možda je to neka veća filozofija, pa ja ne razumijem, sve u svemu, ništa mi nije jasno :lol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 30 jun 2012, 00:58

Od napadaca trazi da ucestvuje u igri i otvara prostor saigracima. Zato je Villa bio idealan za ovu ekipu Spanije. Ova trojica su svi redom golgeteri, ali ne isticu se posebno izvan sesnaesterca. Jedan Benzema bi na primjer bio idealan za Spaniju.
Fabregas je vec igrao u Barci nesto slicno i ne treba mnogo da cudi sto brko igra ovako.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 30 jun 2012, 00:59

@ripper

Pratiš li ti fudbal uopšte?

U fudbalu ne pobjeđuje uvijek bolji. Je li i to možda otrcana fraza ovih naših polupismenih novinara?

Barca je kvalitetnija od Chelsea što ih nisu prošli? Holanđani su kvalitetniji od Danaca što ih nisu pobjedili? Milion je takvih primjera, navodim ti samo ove iz bliže prošlosti.

Kvalitet je jako bitan faktor u svakoj utakmici, ali nikako i presudan.

Mi ovdje raspravljamo o fudbalu, ovo je sportski forum, o dijelovima ljudskog organizma na nekom drugom forumu, ok?
Nail for Real je napisao/la: Ko je drzao konce utakmice a ko je cekao iz kontri?
Kazem, nenanivknuti na novi sistem, pa smo zato ostali bez pobjede Spanije...vidjeli smo sta se desilo kada su Torres i Navas usli.
Umjesto da ismijavas svakog clana, pokusaj konkretnije da pises. Neces steci nista ovim nacinom, samo prezir i nevrijednost u ocima drugih.
Italijani ni u jednoj jedinom dijelu utakmice nisu bili u podređenom položaju. Španci su par puta morali izbijati loptu zbog visokog pritiska italijanskih igrača, da ne govorim o visoko postavljenoj italijanskoj odbrani, a i pokazatelj da su Španci iz kontri preko Navasa i Torresa stvorili najbolje prilike na utakmici dovoljno govori ko je bio kako orjentisan. To što je Španija imala veći posjed lopte i što su Xavi i Busqets na centru razmjenili 300 pasova ništa ne znači. Italija je u napadačkom dijelu bila konkrenta isto koliko i Španija.

Kad sagledaš sve fino dolazimo do konstantacije da Španija uopšte nije izdominirala Italiju kao što to tvrdiš, u suprotnom bi pobjedili 2 ili 3 gola razlike, zar ne?

Ne traži alibi u Del Bosquevom eksperimentisanju, ova rasprava je nastala zbog tvoje provale kako je Španija izdominirala Italiju, priznaj da si fulio poentu i gotovo.

Ja sam ionako najveći troll i totalni sam matuh kad je u pitanju fudbal uz mog kolegu @TomuZdravkovića, tako da me nečiji prezir ne tangira ni sekunde. 8-)
Zadnja izmjena: GaziHusrevbeg, dana/u 30 jun 2012, 01:00, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

Bulkin
Kontakt:

Post Postao/la Bulkin » 30 jun 2012, 01:00

zizu1991 je napisao/la:Ne razumijem zašto drži klasične centarfore na klupi, a poveo ih je na EP, možda je to neka veća filozofija, pa ja ne razumijem, sve u svemu, ništa mi nije jasno :lol:
Da ima u kadru malo vecih igraca, rece raja spanci malehni :mrgreen: .. a ofirno bi bil da je poveo 3 stopera vise.
FORZA NAPOLI

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 30 jun 2012, 01:02

:mrgreen:

slika
FORZA MARŠAL !!!

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 30 jun 2012, 01:05

GaziHusrevbeg je napisao/la:@ripper

Pratiš li ti fudbal uopšte?

U fudbalu ne pobjeđuje uvijek bolji. Je li i to možda otrcana fraza ovih naših polupismenih novinara?

Barca je kvalitetnija od Chelsea što ih nisu prošli? Holanđani su kvalitetniji od Danaca što ih nisu pobjedili? Milion je takvih primjera, navodim ti samo ove iz bliže prošlosti.

Kvalitet je jako bitan faktor u svakoj utakmici, ali nikako i presudan.

Mi ovdje raspravljamo o fudbalu, ovo je sportski forum, o dijelovima ljudskog organizma na nekom drugom forumu, ok?
Nail for Real je napisao/la: Ko je drzao konce utakmice a ko je cekao iz kontri?
Kazem, nenanivknuti na novi sistem, pa smo zato ostali bez pobjede Spanije...vidjeli smo sta se desilo kada su Torres i Navas usli.
Umjesto da ismijavas svakog clana, pokusaj konkretnije da pises. Neces steci nista ovim nacinom, samo prezir i nevrijednost u ocima drugih.
Italijani ni u jednoj jedinom dijelu utakmice nisu bili u podređenom položaju. Španci su par puta morali izbijati loptu zbog visokog pritiska italijanskih igrača, da ne govorim o visoko postavljenoj italijanskoj odbrani, a i pokazatelj da su Španci iz kontri preko Navasa i Torresa stvorili najbolje prilike na utakmici dovoljno govori ko je bio kako orjentisan. To što je Španija imala veći posjed lopte i što su Xavi i Busqets na centru razmjenili 300 pasova ništa ne znači. Italija je u napadačkom dijelu bila konkrenta isto koliko i Španija.

Kad sagledaš sve fino dolazimo do konstantacije da Španija uopšte nije izdominirala Italiju kao što to tvrdiš, u suprotnom bi pobjedili 2 ili 3 gola razlike, zar ne?

Ne traži alibi u Del Bosquevom eksperimentisanju, ova rasprava je nastala zbog tvoje provale kako je Španija izdominirala Italiju, priznaj da si fulio poentu i gotovo.

Ja sam ionako najveći troll i totalni sam matuh kad je u pitanju fudbal uz mog kolegu @TomuZdravkovića, tako da me nečiji prezir ne tangira ni sekunde. 8-)
Opet te pitam, ko se branio a ko drzao konce u rukama, cak i kada su gubili?
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 30 jun 2012, 01:08

Španija nikoga nije izdominirala, niti to može uopšte dok je ove Del Bosqueove taktike. Sa ovom taktikom je dominacija nemoguca, šteta jer imaju strašan tim koji može svakoga izdmonirati ,ali i nažalost sada koji robuje ovim taktickim zamislima Brke i sterilnoj igri bez napadaca.
No svejedno, Španija ce i bez napadaca sa ovom sterilnom Del Bosqueovom taktikom opet uzeti Euro.

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 30 jun 2012, 01:09

Vidjecemo u nedjelju :) .

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 30 jun 2012, 01:11

Italijani su igrali sve osim klasični katanačno, oni se sigurno nisu branili, isto kao što su svi Španci bili iza lopte kad je ista bila u posjedu Italijana tako su bili i Italijani. Da su se Italijani branili posjed lopte bi bio 75%:25% u korist Španije, a ne 60%:40%, da su se Italijani branili ne bi u posljednjih deset minuta napadali štopere Španije na 20 metara ispred Ikera, već bi svi bili parkirani ispred Buffona.

Pogledaj ti još jednom utakmicu. ;)

Vodiš raspravu u pogrešan smjer, kažem ti opet Španci nisu izdominirali Italijane, to je poenta svega, ne moram ti ja to govoriti, pročitaj komentare nakon te utakmice, pa će ti slika biti jasnija.
Željezničar ale!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 30 jun 2012, 01:13

Gazi Husrev beže, razumijemo šta hoćeš reći, slažemo se s tobom, osim Naila, al nije bitno, ajmo sada svi na spavanje :lol: :lol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 30 jun 2012, 01:19

Merak i meni vala editovati ovakav post nisi ni svestan toga. ;)

By Devil
Željezničar ale!

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 30 jun 2012, 02:22

e kad sam ja 2010 govorio da ce Italija biti najjaca i Marchisio najbolji vezni prvenstva niko mi nije vjerovao 8-)
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 jun 2012, 02:24

Italia je napisao/la:e kad sam ja 2010 govorio da ce Italija biti najjaca i Marchisio najbolji vezni prvenstva niko mi nije vjerovao 8-)
Zar jeste ? :? :roll:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 30 jun 2012, 03:32

Devil je napisao/la:
Italia je napisao/la:e kad sam ja 2010 govorio da ce Italija biti najjaca i Marchisio najbolji vezni prvenstva niko mi nije vjerovao 8-)
Pa reci cemo da jeste :)
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 30 jun 2012, 11:24

Posto spance nevolim bas nesto, navijacu za Azzurre.. :mrgreen:
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 30 jun 2012, 11:36

Italija je bila najbliža da pobjedi Španiju od svih reprezentacija sa kojima je igrala Furija.Čak su Azzurri imali u jednom trenutku i vodstvo.Pa nema razloga da Italijani to neponove u finalu 8-)
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 30 jun 2012, 11:40

Italia je napisao/la:
Devil je napisao/la:
Pa reci cemo da jeste :)
Imal' rubrika za najgluplje postove na forumu? Ovaj je sazrio za istu, definitivno.

Evo da je rekao da je Balonja najbolji napadač na prvenstvu, pa hajde, moglo bi se diskutovat' barem o tome, al' pored toliko veznjaka, pored tolike konkurencije na ovom prvenstvu upravo na tim pozicijima, reći da je Marchisio najbolji, jebbote, kakva samo glupost, nevjerovatno.

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 30 jun 2012, 11:50

@mandraX neprepadaj ljude hoceli morati radi tebe da izljevaju stravu.. :lol: :lol: :P
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 30 jun 2012, 11:55

slika

Na citavoj planeti nema veceg prgavca od ovog :D

Kad ga vidim nesto hoce da mi bude...

Odgovori

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.