@ripper
Pratiš li ti fudbal uopšte?
U fudbalu ne pobjeđuje uvijek bolji. Je li i to možda otrcana fraza ovih naših polupismenih novinara?
Barca je kvalitetnija od Chelsea što ih nisu prošli? Holanđani su kvalitetniji od Danaca što ih nisu pobjedili? Milion je takvih primjera, navodim ti samo ove iz bliže prošlosti.
Kvalitet je jako bitan faktor u svakoj utakmici, ali nikako i presudan.
Mi ovdje raspravljamo o fudbalu, ovo je sportski forum, o dijelovima ljudskog organizma na nekom drugom forumu, ok?
Nail for Real je napisao/la:
Ko je drzao konce utakmice a ko je cekao iz kontri?
Kazem, nenanivknuti na novi sistem, pa smo zato ostali bez pobjede Spanije...vidjeli smo sta se desilo kada su Torres i Navas usli.
Umjesto da ismijavas svakog clana, pokusaj konkretnije da pises. Neces steci nista ovim nacinom, samo prezir i nevrijednost u ocima drugih.
Italijani ni u jednoj jedinom dijelu utakmice nisu bili u podređenom položaju. Španci su par puta morali izbijati loptu zbog visokog pritiska italijanskih igrača, da ne govorim o visoko postavljenoj italijanskoj odbrani, a i pokazatelj da su Španci iz kontri preko Navasa i Torresa stvorili najbolje prilike na utakmici dovoljno govori ko je bio kako orjentisan. To što je Španija imala veći posjed lopte i što su Xavi i Busqets na centru razmjenili 300 pasova ništa ne znači. Italija je u napadačkom dijelu bila konkrenta isto koliko i Španija.
Kad sagledaš sve fino dolazimo do konstantacije da Španija uopšte nije izdominirala Italiju kao što to tvrdiš, u suprotnom bi pobjedili 2 ili 3 gola razlike, zar ne?
Ne traži alibi u Del Bosquevom eksperimentisanju, ova rasprava je nastala zbog tvoje provale kako je Španija izdominirala Italiju, priznaj da si fulio poentu i gotovo.
Ja sam ionako najveći troll i totalni sam matuh kad je u pitanju fudbal uz mog kolegu @TomuZdravkovića, tako da me nečiji prezir ne tangira ni sekunde.