Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: 13.kolo Premijer Lige BiH
Rudar Prijedor-Celik 1 Rudar uvjerljiv
Travnik-Siroki Brijeg X2 Široki kvalitetniji može do bod(ova)
Zrinjski-Leotar 1 Zrinjski rutinski
Olimpik-Kozara X Olimpic loš domaćin,Kozara može do boda
Željeznicar-Sarajevo 1 Željezničar kvalitetniji za jedan gol
Zvijezda -Slavija 1 Najsigurniji par kola,pitanje je samo koliko će Zvijezda dati golova
Borac-Velez 1 Borac rutinski
Sloboda-GOSK X Sloboda loša ove sezone,Gošk može do boda
Travnik-Siroki Brijeg X2 Široki kvalitetniji može do bod(ova)
Zrinjski-Leotar 1 Zrinjski rutinski
Olimpik-Kozara X Olimpic loš domaćin,Kozara može do boda
Željeznicar-Sarajevo 1 Željezničar kvalitetniji za jedan gol
Zvijezda -Slavija 1 Najsigurniji par kola,pitanje je samo koliko će Zvijezda dati golova
Borac-Velez 1 Borac rutinski
Sloboda-GOSK X Sloboda loša ove sezone,Gošk može do boda
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s
Rudar Prijedor-Čelik 1 , Čelik sa onakom igrom teško može do (bod)ova
Travnik-Široki Brijeg 1x, Široki ima kvalitetniji tim, ali Travničanima je teško otkinuti bodove u Travniku
Zrinjski-Leotar 1 , Leotar nema šta tražiti,
Olimpik-Kozara x, Olimpik solidan, ali Kozara sa Jagodićem sasvim druga ekipa, moguće sva tri znaka
Željeznicar-Sarajevo x2, Ovde je nezahvalno prognozirati išta, moguća sva tri znaka ali nekako prednost dajem Sarajevu jer je ekipi Sarajeva kad je u punom sastavu vrlo teško dati gol,
Zvijezda -Slavija 1 , Slavija otpisana, vrlo lagano pobjeda domaćina
Borac-Velež 1, Velež ispao iz kolosijeka, siguran kec
Sloboda-GOŠK 1, GOŠK isitna igra sve bolje ali u Tuzli kao novopečeni premierligaš teško da može izvući povoljan rezultat
Travnik-Široki Brijeg 1x, Široki ima kvalitetniji tim, ali Travničanima je teško otkinuti bodove u Travniku
Zrinjski-Leotar 1 , Leotar nema šta tražiti,
Olimpik-Kozara x, Olimpik solidan, ali Kozara sa Jagodićem sasvim druga ekipa, moguće sva tri znaka
Željeznicar-Sarajevo x2, Ovde je nezahvalno prognozirati išta, moguća sva tri znaka ali nekako prednost dajem Sarajevu jer je ekipi Sarajeva kad je u punom sastavu vrlo teško dati gol,
Zvijezda -Slavija 1 , Slavija otpisana, vrlo lagano pobjeda domaćina
Borac-Velež 1, Velež ispao iz kolosijeka, siguran kec
Sloboda-GOŠK 1, GOŠK isitna igra sve bolje ali u Tuzli kao novopečeni premierligaš teško da može izvući povoljan rezultat
U novi boj...
Rudar - Čelik 1 teško Rudar prepušta bodove gostima
Travnik - Široki x2 Široki je realno kvalitetniji, i eventualnom pobjedom, bi definitivno osigurali jesenju titulu
Zrinjski - Leotar 1 čim Leotar izađe izvan Trebinja počinje gubiti
Olimpic - Kozara x ovaj Olimpic je neprevidljiv, nikad se ne zna
Željezničar - Sarajevo x kao Hum
Zvijezda - Slavija 1 Slavija je blizu ispadanja iz lige, a Zvijezda igra vrlo dobro
Borac - Velež 1 iako sam navijač rođenih, teško možemo išta uraditi, u lošoj smo formi
Sloboda - GOŠK 1 ako ovdje Sloboda kiksa, bogami može biti svašta
Travnik - Široki x2 Široki je realno kvalitetniji, i eventualnom pobjedom, bi definitivno osigurali jesenju titulu
Zrinjski - Leotar 1 čim Leotar izađe izvan Trebinja počinje gubiti
Olimpic - Kozara x ovaj Olimpic je neprevidljiv, nikad se ne zna
Željezničar - Sarajevo x kao Hum
Zvijezda - Slavija 1 Slavija je blizu ispadanja iz lige, a Zvijezda igra vrlo dobro
Borac - Velež 1 iako sam navijač rođenih, teško možemo išta uraditi, u lošoj smo formi
Sloboda - GOŠK 1 ako ovdje Sloboda kiksa, bogami može biti svašta
Rudar Prijedor-Celik Zanimljiva utakmica,Celik moze bod uzet 1-1
Travnik-Siroki Brijeg Pobjeda Travnika 1-0
Zrinjski-Leotar Leotar u goste ide samo radi reda,3-0 za Zrinjski
Olimpik-Kozara Gosti mogu do boda 1-1
Željeznicar-Sarajevo Pobjeda Sarajeva 1-2
Zvijezda -Slavija Teorije zavjere oko Zvijezde ce bit' uklonjene u subotu 4-1 za domacina
Borac-Velez Pobjeda Borca 2-0,Velez u gostima ko yogsi bez voća
Sloboda-GOSK Sloboda kriticna,mora da pobijedi il' nema ovim kuci 1-0

Travnik-Siroki Brijeg Pobjeda Travnika 1-0

Zrinjski-Leotar Leotar u goste ide samo radi reda,3-0 za Zrinjski

Olimpik-Kozara Gosti mogu do boda 1-1
Željeznicar-Sarajevo Pobjeda Sarajeva 1-2

Zvijezda -Slavija Teorije zavjere oko Zvijezde ce bit' uklonjene u subotu 4-1 za domacina

Borac-Velez Pobjeda Borca 2-0,Velez u gostima ko yogsi bez voća

Sloboda-GOSK Sloboda kriticna,mora da pobijedi il' nema ovim kuci 1-0

Tooooooop Listaaaa Nadrealistaaaaaaa dvaaaaaaa
Rudar - Čelik 1-1
Travnik - Široki 2-2
Zrinjski - Leotar 2-0
Olimpic - Kozara 0-0
Željezničar - Sarajevo 1-2
Zvijezda - Slavija 3-0
Borac - Velež 1-0
Sloboda - GOŠK 1-0
Travnik - Široki 2-2
Zrinjski - Leotar 2-0
Olimpic - Kozara 0-0
Željezničar - Sarajevo 1-2
Zvijezda - Slavija 3-0
Borac - Velež 1-0
Sloboda - GOŠK 1-0
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!
Rudar Prijedor-Celik tesko za prognozirati Celik kvalitetniji ,Rudar domacin pa mislim da je x nekako najblizi
Travnik-Siroki Brijeg i ovaj par tezek za prognozu i ovde mi sve mirise na x
Zrinjski-Leotar siguran kec,jer Zrinjski poprilicno zaosta i ako hoce u Evropu mora dobiti 1
Olimpik-Kozara Olimpic bi napoklon trebao uzeti kuci 1
Željeznicar-Sarajevo derbi tesko za prognozu ali mi nekako Sarajevo blize pobjedi x2
Zvijezda -Slavija i ovde je sigurica kec jos pogotovo sto je Zvijezda ostecena proslo kolo-1
Borac-Velez kec ko kuca -1
Sloboda-GOSK Sloboda pod moranjem u suprotnom u drugu ligu sa Slavijom-1x
Travnik-Siroki Brijeg i ovaj par tezek za prognozu i ovde mi sve mirise na x
Zrinjski-Leotar siguran kec,jer Zrinjski poprilicno zaosta i ako hoce u Evropu mora dobiti 1
Olimpik-Kozara Olimpic bi napoklon trebao uzeti kuci 1
Željeznicar-Sarajevo derbi tesko za prognozu ali mi nekako Sarajevo blize pobjedi x2
Zvijezda -Slavija i ovde je sigurica kec jos pogotovo sto je Zvijezda ostecena proslo kolo-1
Borac-Velez kec ko kuca -1
Sloboda-GOSK Sloboda pod moranjem u suprotnom u drugu ligu sa Slavijom-1x
Rudar - Čelik 1X... Utakmica sa malo golova, malu prednost dajem domacinu radi terena, al Celik moze ovdje do bod(ova)
Travnik - Široki 1X ... Ko ce ga znati Travnik redovno njih pušta da ih dobije, tako da je vrlo lahko moguce i ovaj put, al kad bi mesari zapeli ne bi izgubili.
Zrinjski - Leotar 1 ... Dobit ce ovo Zrinjski lagano.
Olimpic - Kozara 1.... I ovdje utakmica do dva gola, Olimpik ce ovo teze od ocekivanog dobii, ako uopste dobije.
Željezničar - Sarajevo 2 .... Derbi je derbi, mi kad smo prelosi bili nismo gubili, tako i oni kad su pred ispadanjem iz lige bili nismo ih mogli uzeti, tako da forma i sve ostalo ne igra ulogu, al mislim da smo blize pobjedi, a i bolji smo.
Zvijezda - Slavija 1 ... Nafilovat ce ih Zvijezda ....
Borac - Velež 1 ... Uzima ovo Borac laganini.
Sloboda - GOŠK 1X ... Ovdje nemam sta napisati
Travnik - Široki 1X ... Ko ce ga znati Travnik redovno njih pušta da ih dobije, tako da je vrlo lahko moguce i ovaj put, al kad bi mesari zapeli ne bi izgubili.
Zrinjski - Leotar 1 ... Dobit ce ovo Zrinjski lagano.
Olimpic - Kozara 1.... I ovdje utakmica do dva gola, Olimpik ce ovo teze od ocekivanog dobii, ako uopste dobije.
Željezničar - Sarajevo 2 .... Derbi je derbi, mi kad smo prelosi bili nismo gubili, tako i oni kad su pred ispadanjem iz lige bili nismo ih mogli uzeti, tako da forma i sve ostalo ne igra ulogu, al mislim da smo blize pobjedi, a i bolji smo.
Zvijezda - Slavija 1 ... Nafilovat ce ih Zvijezda ....
Borac - Velež 1 ... Uzima ovo Borac laganini.
Sloboda - GOŠK 1X ... Ovdje nemam sta napisati
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Željezničar - sarajevo - Kečina k'o kuća.. 

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Rudar Prijedor-Celik X obje ekipe su tu negdje , celik je kvalitetniji ali rudar igra kuci
1-1
Travnik-Siroki Brijeg X , siroki kvalitetniji ali travnik je dobar domacin
1-1
Zrinjski-Leotar 1 , zrinjski puno kvalitetnija momcad 2-0
Olimpik-Kozara 1 , tesko da kozara moze traziti bod ovdje 2-0
Željeznicar-Sarajevo 1 , zeljeznicar kvalitetniji za ,mozda jedan gol 2-1
Zvijezda -Slavija 1 , no comment
2-0
Borac-Velez X , svi veleza polako otpisuju , zato se nadam da rodjeni mogu donijeti jedan bod , ako ne i sva 3
1-1
Sloboda-GOSK X , vjerovatno utakmica bez pogodaka

Travnik-Siroki Brijeg X , siroki kvalitetniji ali travnik je dobar domacin

Zrinjski-Leotar 1 , zrinjski puno kvalitetnija momcad 2-0
Olimpik-Kozara 1 , tesko da kozara moze traziti bod ovdje 2-0
Željeznicar-Sarajevo 1 , zeljeznicar kvalitetniji za ,mozda jedan gol 2-1
Zvijezda -Slavija 1 , no comment

Borac-Velez X , svi veleza polako otpisuju , zato se nadam da rodjeni mogu donijeti jedan bod , ako ne i sva 3

Sloboda-GOSK X , vjerovatno utakmica bez pogodaka
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !
Rudar - Čelik 2 mislim da ce celik glat da dobije
Travnik - Široki 2 bojim se da travnicani nece moc do pobjede
Zrinjski - Leotar 1 ko kucica
Olimpic - Kozara 1 olimpic ce da pobijedi 2-1
Željezničar - Sarajevo zeljo dobije 3-1
Zvijezda - Slavija nadam se da ce zvijezda pobijediti bar 1-0
Borac - Velež 1 borac gladan pobjeda
Sloboda - GOŠK 1 nadam se da ce sloboda uspjeti pobijediti al se bojim da nece biti nimalo lako
Travnik - Široki 2 bojim se da travnicani nece moc do pobjede
Zrinjski - Leotar 1 ko kucica
Olimpic - Kozara 1 olimpic ce da pobijedi 2-1
Željezničar - Sarajevo zeljo dobije 3-1
Zvijezda - Slavija nadam se da ce zvijezda pobijediti bar 1-0
Borac - Velež 1 borac gladan pobjeda
Sloboda - GOŠK 1 nadam se da ce sloboda uspjeti pobijediti al se bojim da nece biti nimalo lako
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
- Crveni Barun
- Kontakt:
Rudar - Čelik 1X rudar nije loša ekipa uz to igraju kući na drugoj strani čelik lagano diže formu pa bi lako moglo i da bude X
Travnik - Široki 2 travnik je dobar kući ali ne vjerujem da iam kvalitete da svada široki
Zrinjski - Leotar 1 sigurna pobjeda domaćina
Olimpic - Kozara 1 isti slučaj kako i zrinjski leotar
Željezničar - Sarajevo X gradski derbi biće zatvorena utakmica rezultat 0:0 ili 1:1
Zvijezda - Slavija 1 zvijezda bi ovo trebala lagano dobiti protiv izuzetno loše salvije
Borac - Velež 1 borac pokazo svoju snagu na koševu ne bi trebao imati problema protiv veleža
Sloboda - GOŠK 1X sloboda i nije nešto a gošk se polako diže pa bi ovdje mogao do boda iako sigurno neće biti nimalo lako
Travnik - Široki 2 travnik je dobar kući ali ne vjerujem da iam kvalitete da svada široki
Zrinjski - Leotar 1 sigurna pobjeda domaćina
Olimpic - Kozara 1 isti slučaj kako i zrinjski leotar
Željezničar - Sarajevo X gradski derbi biće zatvorena utakmica rezultat 0:0 ili 1:1
Zvijezda - Slavija 1 zvijezda bi ovo trebala lagano dobiti protiv izuzetno loše salvije
Borac - Velež 1 borac pokazo svoju snagu na koševu ne bi trebao imati problema protiv veleža
Sloboda - GOŠK 1X sloboda i nije nešto a gošk se polako diže pa bi ovdje mogao do boda iako sigurno neće biti nimalo lako
Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen
"... samo jednim metkom uništilo se sve ni na obična hulja ne umire tako a ne jedan od najvećih onaj kojemu svako duguje poštovanje ... " N.York Times 1917
HKK Široki - PONOS Hrvata BiH
PRIKAZE - KISELJAK
"... samo jednim metkom uništilo se sve ni na obična hulja ne umire tako a ne jedan od najvećih onaj kojemu svako duguje poštovanje ... " N.York Times 1917
HKK Široki - PONOS Hrvata BiH
PRIKAZE - KISELJAK
Željezničar - Sarajevo 3-0 

- vidovitadjemila
5.11. 13:30 Olimpic Kozara 1 Olimpikov kvalitet ovdje mora doci do izrazaja.Bunker Kozare nece proci .Bice probijen vise puta...
05.11. 13:30 Travnik Široki B.1 Mislim daj boze da je kec.Siroki je prejaka ekipa sto i tabela pokazuje.Nasa sansa je srcanost koju obavezno pokazujemo protiv jacih ekipa na Piroti.Osim toga ovo nebi smjeli izgubiti ni pod razno.Ova tekma ce biti pokazatelj koliko zapravo vrijedi ova nova ekipa.
05.11. 13:30 Sloboda GOŠK x Gosk je jedna odlicna ekipa mora im se to priznati.Nisu imali srece u pojedinim tekmama inace bi bili daleko bolje plasirani .Sloboda nikad nije bila losija cini mi se .Kad se sve skonta X ko kuca,iako me nebi iznenadilo da Gosk konacno donese puni plijen sa gostovanja.
05.11. 13:30 Zvijezda Slavija 1 Treba li komentarisati zasto...
05.11. 13:30 Borac Velež 1 Cini mi se da sto prvenstvo odmice ovaj Velez sve slabije igra.Borac ako ovo ne dobije stvarno moze reci Zbogom Evropo...
05.11. 16:30 Zrinjski Leotar 1 Zrinjski ce dati gol ili vise njih ,Leotar nece jer su strava neefikasni,i to je to.
05.11. 17:00 Željezničar Sarajevo X Znam da je ovo tesko prognozirati da se ne zamjeris,ali moram reci da mi se Sarajevo vise dopada kako igra.Ali Grbavica je cudo.I kad god budem prognozirao derbi reci cu X.Mislim da je to uvjek najrealnija prognoza,jer na kraju derbi je derbi...
05.11. 13:30 Rudar P. Čelik X Nazalost prekinuta je serija dobrih igara komsija,a daj boze da ih ovo sa Zeljom nije dodatno poljuljalo.Rudar ce srljati da dobije jer ako se to ne desi ne valja im posao nikako.X iako mislim da je Rudar blize pobjedi...
05.11. 13:30 Travnik Široki B.1 Mislim daj boze da je kec.Siroki je prejaka ekipa sto i tabela pokazuje.Nasa sansa je srcanost koju obavezno pokazujemo protiv jacih ekipa na Piroti.Osim toga ovo nebi smjeli izgubiti ni pod razno.Ova tekma ce biti pokazatelj koliko zapravo vrijedi ova nova ekipa.
05.11. 13:30 Sloboda GOŠK x Gosk je jedna odlicna ekipa mora im se to priznati.Nisu imali srece u pojedinim tekmama inace bi bili daleko bolje plasirani .Sloboda nikad nije bila losija cini mi se .Kad se sve skonta X ko kuca,iako me nebi iznenadilo da Gosk konacno donese puni plijen sa gostovanja.
05.11. 13:30 Zvijezda Slavija 1 Treba li komentarisati zasto...
05.11. 13:30 Borac Velež 1 Cini mi se da sto prvenstvo odmice ovaj Velez sve slabije igra.Borac ako ovo ne dobije stvarno moze reci Zbogom Evropo...
05.11. 16:30 Zrinjski Leotar 1 Zrinjski ce dati gol ili vise njih ,Leotar nece jer su strava neefikasni,i to je to.
05.11. 17:00 Željezničar Sarajevo X Znam da je ovo tesko prognozirati da se ne zamjeris,ali moram reci da mi se Sarajevo vise dopada kako igra.Ali Grbavica je cudo.I kad god budem prognozirao derbi reci cu X.Mislim da je to uvjek najrealnija prognoza,jer na kraju derbi je derbi...
05.11. 13:30 Rudar P. Čelik X Nazalost prekinuta je serija dobrih igara komsija,a daj boze da ih ovo sa Zeljom nije dodatno poljuljalo.Rudar ce srljati da dobije jer ako se to ne desi ne valja im posao nikako.X iako mislim da je Rudar blize pobjedi...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...
zeljeznicar-SARAJEVO 1-2 Obuca i Pixi
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...
fk maleni - SARAJEVO 0:3 (2x pixi 1 obuca)

- SarajlijaTM
Željezničar - Sarajevo 3-0
-
- Kontakt:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Pridruzite se facebook stranici : PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE ¨!
Pridruzite se facebook stranici : PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE ¨!
Rudar - Čelik - poslije ove tekme neko ce se sigurno zaliti na sudjenje, a cim su Prolic i Dominkovic negdje zajedno to nemoze na dobro izaci, neznam mislim da je Celik blizi pobjedi
Travnik - Široki - ovu tekmu je nezahvalno prognozirati, kad se sve sabere i oduzme jedan remi, a ako je neko blizi pobjedi onda je to Siroki
Zrinjski - Leotar - bez neki veci problema domaci ovo uzimaju, ukoliko bude drugacije siguran sam da je neki dug u pitanju
Olimpic - Kozara - domacin je kvalitetniji to je sigurno, iako igraju toplo-hladno mislim da Kozaru uzimaju
Željezničar - Sarajevo - uvijek napeto i zadnji godina slabo bez golova i igre, malu prednost dajem Sarajevu koje je inace i malo kvalitetnije
Zvijezda - Slavija - neznam sta ovi iz Slavije cekaju sigurno zimu ali ako ovako nastave lose im se pise, mislim da domacin nece imati neki veci problema
Borac - Velež - domacin sigurno favorit, mozda da je u ekipi gostiju malo bolja situacija mislio bi i da mogu iznenaditi a ovako cist kec
Sloboda - GOŠK - nema puno kalkulacija i pobjediti moraju, dok i gosti igraju fino za oci..svakako mislim jedna interesantna tekma mala prednost domaci prvenstveno zbog stanja na tabeli
Travnik - Široki - ovu tekmu je nezahvalno prognozirati, kad se sve sabere i oduzme jedan remi, a ako je neko blizi pobjedi onda je to Siroki
Zrinjski - Leotar - bez neki veci problema domaci ovo uzimaju, ukoliko bude drugacije siguran sam da je neki dug u pitanju
Olimpic - Kozara - domacin je kvalitetniji to je sigurno, iako igraju toplo-hladno mislim da Kozaru uzimaju
Željezničar - Sarajevo - uvijek napeto i zadnji godina slabo bez golova i igre, malu prednost dajem Sarajevu koje je inace i malo kvalitetnije
Zvijezda - Slavija - neznam sta ovi iz Slavije cekaju sigurno zimu ali ako ovako nastave lose im se pise, mislim da domacin nece imati neki veci problema
Borac - Velež - domacin sigurno favorit, mozda da je u ekipi gostiju malo bolja situacija mislio bi i da mogu iznenaditi a ovako cist kec
Sloboda - GOŠK - nema puno kalkulacija i pobjediti moraju, dok i gosti igraju fino za oci..svakako mislim jedna interesantna tekma mala prednost domaci prvenstveno zbog stanja na tabeli
U poređenju sa vječitim derbijem, sve ostale utakmice su manje važne.
Željezničar - Sarajevo
U derbiju je sve moguće, svaki znak, svaki rezultat... Željo definitivno u usponu forme, sve bolje igre i kući i na strani. Željo ulazi bez kartoniranih igrača, nema povreda, sve spremno za dobru predstavu na derbiju. Sarajevo koliko znam također nema problema sa sastavom, što je još jedan bitan faktor da derbi bude pravi, bar na terenu.
Derbi možda i bude ličio na derbi, ali na tribinama nikako. Hordi neće biti, manje para u kasi Želje, nema podrške za igrače Sarajeva. To nije strano za njih, i prošli put je bila ista situacija na Grbavici, još su i veći dio utakmice igrali sa igračem manje, ali to je čar derbija, kad bi Željo i Barceloni dao go, Sarajevu nije mogao. Malo sam pretjerao, ali tako to dođe. U odnosu na zadnji derbi na Grbavici Željo jači za dobrog napadača, koji će zabiti prvu ili drugu priliku koja mu se ukaže, a ne kao Lazo, tek neku desetu. Zeba je kotačić koji bi trebao voditi Željinu mašinu do pobjede, ali teško ako bude morao sam. Smajić će biti spreman, i kao takav, velika opasnost po go Sarajeva. Bešlija je tu da iskoristi prvu grešku odbrane Sarajeva, a tu je i Selimović. Vezni red će se teško probit, pored Nijeme i Svrake, i našeg Chamaka(Jamaka), nadam se da Sarajevo neće bitnije ugroziti našu odbranu koja je veoma stabilna u zadnje vrijeme, jedina mana cijelog tima Želje su bekovi. Po mom mišljenju Čolić i Kvesić nisu idealna riješenja, ali trenutno nemamo bolje. Sarajevo s druge strane, igra veoma dobro od početka, svako malo im se desi neki kiks, ali kad se sve uzme u obzir, veoma dobar početak sezone. Kojašević i preporođeni Obuća su najveća opasnost. Tu je još i Haskić, uz jak srednji red i Torlaka pozadi, neće biti puno mjesta za Željin napad. Najveća mana po meni je i ovdje bek, Čomor se gubi u odbrani, to je ono što sam mogao zapaziti. Eventualno šansa za Zebu, Smajića... Željo je bio katastrofa pa je slavio pobjede, Željo je vodio bitku za titulu, Sarajevo je pobjeđivalo, isto je s druge strane, ništa se ne zna, sve taktike će pasti u vodu kad sudija u subotu u 17:00 označi početak utakmice i tad ostaje 11 plavih i 11 bordo momaka. Subjektivna prognoza 1:0.
Željezničar - Sarajevo
U derbiju je sve moguće, svaki znak, svaki rezultat... Željo definitivno u usponu forme, sve bolje igre i kući i na strani. Željo ulazi bez kartoniranih igrača, nema povreda, sve spremno za dobru predstavu na derbiju. Sarajevo koliko znam također nema problema sa sastavom, što je još jedan bitan faktor da derbi bude pravi, bar na terenu.
Derbi možda i bude ličio na derbi, ali na tribinama nikako. Hordi neće biti, manje para u kasi Želje, nema podrške za igrače Sarajeva. To nije strano za njih, i prošli put je bila ista situacija na Grbavici, još su i veći dio utakmice igrali sa igračem manje, ali to je čar derbija, kad bi Željo i Barceloni dao go, Sarajevu nije mogao. Malo sam pretjerao, ali tako to dođe. U odnosu na zadnji derbi na Grbavici Željo jači za dobrog napadača, koji će zabiti prvu ili drugu priliku koja mu se ukaže, a ne kao Lazo, tek neku desetu. Zeba je kotačić koji bi trebao voditi Željinu mašinu do pobjede, ali teško ako bude morao sam. Smajić će biti spreman, i kao takav, velika opasnost po go Sarajeva. Bešlija je tu da iskoristi prvu grešku odbrane Sarajeva, a tu je i Selimović. Vezni red će se teško probit, pored Nijeme i Svrake, i našeg Chamaka(Jamaka), nadam se da Sarajevo neće bitnije ugroziti našu odbranu koja je veoma stabilna u zadnje vrijeme, jedina mana cijelog tima Želje su bekovi. Po mom mišljenju Čolić i Kvesić nisu idealna riješenja, ali trenutno nemamo bolje. Sarajevo s druge strane, igra veoma dobro od početka, svako malo im se desi neki kiks, ali kad se sve uzme u obzir, veoma dobar početak sezone. Kojašević i preporođeni Obuća su najveća opasnost. Tu je još i Haskić, uz jak srednji red i Torlaka pozadi, neće biti puno mjesta za Željin napad. Najveća mana po meni je i ovdje bek, Čomor se gubi u odbrani, to je ono što sam mogao zapaziti. Eventualno šansa za Zebu, Smajića... Željo je bio katastrofa pa je slavio pobjede, Željo je vodio bitku za titulu, Sarajevo je pobjeđivalo, isto je s druge strane, ništa se ne zna, sve taktike će pasti u vodu kad sudija u subotu u 17:00 označi početak utakmice i tad ostaje 11 plavih i 11 bordo momaka. Subjektivna prognoza 1:0.

Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !
derbi uvijek težak za prognozirati,ali prednost dajem želji zbog osima koji bolje poznaje ekipu sarajeva nego plišek želju .
Moderator edit: Imate teme o Sarajevu i Želji, a imate i temu Sarajevo vs Željeznićar.Ovo je tema posvećena 13. kolu Premijer Lige BiH i prognoziranju utakmica toga kola.
Moderator edit: Imate teme o Sarajevu i Želji, a imate i temu Sarajevo vs Željeznićar.Ovo je tema posvećena 13. kolu Premijer Lige BiH i prognoziranju utakmica toga kola.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.