Isto kao vi u judu, pa uvozite nekakve Sovjete.
Tvoj je problem što umanjuješ rezultate Hrvatske. Hrvatska ima ukupno 27 medalja na Olimpijskim igrama (ljetne + zimske), dok je Srbija na 15. To ti jednostavno ne možeš prihvatiti.
Moderatori/ce: Monolog,Pasha,VanBasten
Fasizam kao takav.limenka je napisao/la:Ma vama je to u krvi, tako ste i jugoslavenske prisvajali.![]()
Super. Toliko te boli Gerasimenko.Isto kao vi u judu, pa uvozite nekakve Sovjete.
Ja o Hrvatskoj uopste nisam ni pricao. Tema je sve vreme bila "uticaj Crnogoraca na olimpijske rezultate SRJ/SCG" iliti "da li su to srpske ili necje druge medalje". Sve vreme je bio problem tvoj pristup. A to sto si ti kompleksas najordinarniji, sta da ti radimoTvoj je problem što umanjuješ rezultate Hrvatske.
Jesam li ja to negiraoHrvatska ima ukupno 27 medalja na Olimpijskim igrama (ljetne + zimske), dok je Srbija na 15.
Ma evo me, nabio sam se u misju rupu i kukam sto su Hrvati tako dobri u sportu.To ti jednostavno ne možeš prihvatiti.
underPFC je napisao/la:Dodaj svemu da Srbija kada je imala najjače sportiste zbog sankcija nije mogla učestvovat na nekim OI+ što vi kao naše komšije pozivate nekakve japance da učestvuju pod vašom zastavom
![]()
![]()
Mozda nije posteno al' je zvanicno.Iako je Srbija kao neovisna država nastupila samo dvaput na Ljetnim olimpijskim igrama, u Stockholmu 1912. i Pekingu 2008., te na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru 2010., osvojivši pritom tri medalje - jednu srebrnu i dvije brončane, na ispraćaju svoje respektabilne i dosad najbrojnije ekipe s više od 100 sportaša za London rečeno je kako se očekuje da u prijestolnici Velike Britanije padne i 100. olimpijska medalja za Srbiju!
Srpski sportaši s pravom očekuju više medalja u Londonu, ali je li ulazak u “klub 100” malo pretjerana priča? Ne, nije. Naime, kako nam je rekao predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, Srbija, odnosno OKS prema Statutu Međunarodnog olimpijskog odbora sljednica je svih nastupa i medalja koje je osvajala Jugoslavija od prvog 1920. u Antwerpenu do zadnjeg u Seulu 1988. godine!
- Mi tu ništa ne možemo napraviti. To je odlučeno još 1992. godine. Naime, sve novonastale države primljene su u MOO kao nove članice, a Srbiji se računalo članstvo SFRJ, pa tako i rezultati - objasnio je Mateša. Dodao je da olimpijske medalje nisu predmet sukcesije bivših republika te da HOO nikad nije pred međunarodnim tijelima pokretao bilo kakvo pitanje da se, eventualno, “zamrznu” medalje Jugoslavije i da njene uspjehe dijele sve države nastale nakon njezina razdruživanja. Prema Matešinim riječima, “takva su pravila igre”.
- Za nas su hrvatski osvajači medalja u dresu Jugoslavije hrvatski olimpijci, ali formalnopravno HOO ne može sebi pribrojiti te medalje - kaže Mateša.
Zbog toga uz imena osvajača olimpijskih trofeja Matije Ljubeka, Đurđice Bjedov, Mate Parlova, Franje Mihalića, Vlade Lisjaka, Kreše Ćosića i brojnih drugih hrvatskih sportaša piše - Srbija.
Nepravda za sve
To piše i pokraj imena Miroslava Cerara, Šabana Trstene, Redžepa Redžepovskog, Aziza Salihua, Šabana Seidiua, Mateje Svet i Jure Franka. Pogotovo to nije pravedno zato što su mnogi sportaši Hrvati nastupali u drugim republikama ili se, pak, neki pripadnici drugih nacionalnosti mogu podvući pod “hrvatske sportaše”. Gdje je i što je kriterij? Budući da je teško tako podijeliti medalje, svi bi trebali imati pravo na njih.
Možda bi slijedom toga i OK Srbije trebao riješiti pitanje “mirovina” nekadašnjim osvajačima medalja iz cijele bivše Jugoslavije?!
Sva odličja
Hrvatski su sportaši u pojedinačnoj konkurenciji ili sudjelujući u ekipnim sportovima osvojili 41 odličje na Ljetnim olimpijskim igrama od ukupno 83 koliko ih je dobila Jugoslavija. Hrvatski sportaši osvojili su gotovo pola medalja Jugoslavije na Olimpijskim igrama i najbrojniji su osvajači olimpijskih trofeja u odnosu na predstavnike drugih republika.
U pojedinačnoj su konkurenciji osvojili 14 medalja - šest zlatnih, šest srebrnih i dvije brončane, a kao članovi momčadskih sportova osvojili su 27 medalja - devet zlatnih, 12 srebrnih i pet brončanih.
No, nije problem samo za Hrvate. Kraljevina Jugoslavija na tri je Olimpijade osvojila osam medalja, no sve su to dobili slovenski gimnastičari, od kojih Leon Štukelj čak pet. Na ZOI su slovenski sportaši osvojili sve četiri medalje za SFRJ, i to 1984. i 1988. godine.
Statut MOO-a
Srbija se tako, po Statutu MOO-a, ali i zbog inertnosti olimpijskih odbora država bivše Jugoslavije može podičiti, osim sa svoje tri medalje iz Pekinga 2008., s još 83 “ljetne”, četiri “zimske” medalje osvojene pod stijegom Jugoslavije te još devet osvojenih u zajedničkoj državi s Crnom Gorom.
Ne griješiš Tia Helebaut tada niodkud iskače i uzima zlato, a Blanka je bila prvi favoritunderPFC je napisao/la:Što se Blanke tiče veruj da sam mogao plakati nakon onog u Pekingu (biću iskren jedno vreme sam onu ruskinju gotivio,kako nje nije bilo u Pekingu), navijao sam za Blanku,al ona belgijanka (ne grešim?) osvoji zlato....
Nije baš ona bila ove sezone nešto bog zna šta njen prime(što reko MagicaSiguran sam da bi Blanka uzela sad zlato.... Što se Perkovićke tiče,pa glavna konkurencija joj je ona muškobanjasta iz Novog Zelanda (možda opet grešim).
Top 10 rezultat sezone, sa ovakvim hitcem ima finale vjerovatno, za medalju mora prebaciti 21 bar, isto ko i za Blanku nikad se ne zna, uvijek možeš uzeti medalju kad uđeš u finale i biti zadnji, sve ovisi od raspoloženja tog dana .p.s. Kolašinac bacio hitac karijere trenutno 20,81 (stižu najave da bi mogao u Londonu prebaciti 21)
Ne znam samo na osnovu čega je MOK odlučio da je Srbija nasljednica SFRJ, Badinterova komisija je bila jasna po tom pitanju, Jugoslavija se raspala i nema država nasljednica. Mislim da bi ostale države trebale tužiti MOK sudu u Lozani zbog ove idiotske odluke.Devil je napisao/la:Kad ste vec kod medalja.![]()
Mozda nije posteno al' je zvanicno.Iako je Srbija kao neovisna država nastupila samo dvaput na Ljetnim olimpijskim igrama, u Stockholmu 1912. i Pekingu 2008., te na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru 2010., osvojivši pritom tri medalje - jednu srebrnu i dvije brončane, na ispraćaju svoje respektabilne i dosad najbrojnije ekipe s više od 100 sportaša za London rečeno je kako se očekuje da u prijestolnici Velike Britanije padne i 100. olimpijska medalja za Srbiju!
Srpski sportaši s pravom očekuju više medalja u Londonu, ali je li ulazak u “klub 100” malo pretjerana priča? Ne, nije. Naime, kako nam je rekao predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, Srbija, odnosno OKS prema Statutu Međunarodnog olimpijskog odbora sljednica je svih nastupa i medalja koje je osvajala Jugoslavija od prvog 1920. u Antwerpenu do zadnjeg u Seulu 1988. godine!
- Mi tu ništa ne možemo napraviti. To je odlučeno još 1992. godine. Naime, sve novonastale države primljene su u MOO kao nove članice, a Srbiji se računalo članstvo SFRJ, pa tako i rezultati - objasnio je Mateša. Dodao je da olimpijske medalje nisu predmet sukcesije bivših republika te da HOO nikad nije pred međunarodnim tijelima pokretao bilo kakvo pitanje da se, eventualno, “zamrznu” medalje Jugoslavije i da njene uspjehe dijele sve države nastale nakon njezina razdruživanja. Prema Matešinim riječima, “takva su pravila igre”.
- Za nas su hrvatski osvajači medalja u dresu Jugoslavije hrvatski olimpijci, ali formalnopravno HOO ne može sebi pribrojiti te medalje - kaže Mateša.
Zbog toga uz imena osvajača olimpijskih trofeja Matije Ljubeka, Đurđice Bjedov, Mate Parlova, Franje Mihalića, Vlade Lisjaka, Kreše Ćosića i brojnih drugih hrvatskih sportaša piše - Srbija.
Nepravda za sve
To piše i pokraj imena Miroslava Cerara, Šabana Trstene, Redžepa Redžepovskog, Aziza Salihua, Šabana Seidiua, Mateje Svet i Jure Franka. Pogotovo to nije pravedno zato što su mnogi sportaši Hrvati nastupali u drugim republikama ili se, pak, neki pripadnici drugih nacionalnosti mogu podvući pod “hrvatske sportaše”. Gdje je i što je kriterij? Budući da je teško tako podijeliti medalje, svi bi trebali imati pravo na njih.
Možda bi slijedom toga i OK Srbije trebao riješiti pitanje “mirovina” nekadašnjim osvajačima medalja iz cijele bivše Jugoslavije?!
Sva odličja
Hrvatski su sportaši u pojedinačnoj konkurenciji ili sudjelujući u ekipnim sportovima osvojili 41 odličje na Ljetnim olimpijskim igrama od ukupno 83 koliko ih je dobila Jugoslavija. Hrvatski sportaši osvojili su gotovo pola medalja Jugoslavije na Olimpijskim igrama i najbrojniji su osvajači olimpijskih trofeja u odnosu na predstavnike drugih republika.
U pojedinačnoj su konkurenciji osvojili 14 medalja - šest zlatnih, šest srebrnih i dvije brončane, a kao članovi momčadskih sportova osvojili su 27 medalja - devet zlatnih, 12 srebrnih i pet brončanih.
No, nije problem samo za Hrvate. Kraljevina Jugoslavija na tri je Olimpijade osvojila osam medalja, no sve su to dobili slovenski gimnastičari, od kojih Leon Štukelj čak pet. Na ZOI su slovenski sportaši osvojili sve četiri medalje za SFRJ, i to 1984. i 1988. godine.
Statut MOO-a
Srbija se tako, po Statutu MOO-a, ali i zbog inertnosti olimpijskih odbora država bivše Jugoslavije može podičiti, osim sa svoje tri medalje iz Pekinga 2008., s još 83 “ljetne”, četiri “zimske” medalje osvojene pod stijegom Jugoslavije te još devet osvojenih u zajedničkoj državi s Crnom Gorom.
I šta sad kao ti si kul jer se šegačiš sa tim a ljudi koji su iznijeli mišljenje o tome su budale. Šta imaš problem s tim što ja kažem da je to idiotska odluka? Ova dvojica se danas čitav dan raspravljaju o medaljama, sigurno ti je i to smiješno. Imaš ti svoje mišljenje i o jednom i o drugom, al nećeš ga iznijet jer gradiš imidž popularnog moderatora koji se šegači sa temama u kojima iznošenje mišljenja znači zamjeranje ovom ili onom forumašu. Mi smo primitivne budale koje se svađaju, a ti si kul moderator koji to sve gleda odozgo i smije se. Bravo.Devil je napisao/la:Stvarno kako ih nije sramota da ih jos nisu tuzili sudu.Prosto neverovatno
Sad kad nagrnu svi advokati tamo i Srbi i Rusi i Cesi da brane svoje "nasledstvo".Bice zanimljivo to pratiti.
Bas ne znate da koristite Wikipediju.legenda reala je napisao/la:E haj da mi fino podjelimo te medalje ovako između nas.
Pošto mi BIH nikad nećemo uzeti nikake medalje na Svjetskim,Evroskim i Olimpijskim igrama, daj da bar dobijemo za zelenim stolom.Evo gledam u rukometu smo imali po pet igrača 88 u Seulu, imali smo i na SP 86,na još nekim prvenstvima prije 70-tih tamo.Mislim da mi zaslužujemo bar jednu od ovih medalja.
E sad pojedinačno ne znam jel ko osim Beneša šta uzimao, al eto sa dvije medalje bi bili zadovoljni
![]()
Ozbiljno Štefko ima li igdje kakav spisak svih Jugoslovenskih medalja![]()
![]()
I šta mislite ti i admin, 4-5 dana je do OI, a vi ni mukajetni znate zbog čega![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.