Meho Kodro - selektor reprezentacije BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Meho Kodro - selektor reprezentacije BiH
Imao je jedan, na fejsu (face), ako sam dobro upratio.
mosa lošmi stićko tit-ula!
Da, dan poslije presice.
Ništa novo nije rekao u odnosu na predstavljanje.
Opet je posebno istakao da ga jedino brine taj pad samopouzdanja kod igrača.
Ono što je primjetno jeste da je naš najelokventniji selektor kojeg smo imali.
Nek bude "elokventan" na terenu i bit će potaman.
Imam dobar osjećaj u vezi s njim...samo da nekako pregura Island jer će to biti izuzetno teška utakmica a mozda nedovoljno vremena da usadi nove ideje, motivaciju u igrače.
U sarajevu su ga bojkotovali tadasnji klan predvodzen rahmanovicem( cini mi se) zato sto ih je tjerao da treniraju 2 puta na dan.. nadam se da ce I u repci uvesti rezim treniranja 2 puta na dan I da ce se ustvari trenirati na treninzima a ne samo igrati seve I pimplati loptu.. dobro je da ce imati tu tekmu sa lihtenstajnom da spremi ekipu za island..hurem je napisao/la: ↑07 avg 2023, 22:55Da, dan poslije presice.
Ništa novo nije rekao u odnosu na predstavljanje.
Opet je posebno istakao da ga jedino brine taj pad samopouzdanja kod igrača.
Ono što je primjetno jeste da je naš najelokventniji selektor kojeg smo imali.
Nek bude "elokventan" na terenu i bit će potaman.
Imam dobar osjećaj u vezi s njim...samo da nekako pregura Island jer će to biti izuzetno teška utakmica a mozda nedovoljno vremena da usadi nove ideje, motivaciju u igrače.
-
- Kontakt:
Rahmanović je došao dvije i po godine poslije Kodre u Sarajevo. Nije on, nego Puzigaća, Velkoski i Berberović, još poneki takav igrač. Berberović ga je zvao "strućnjak". Nije im se sviđalo što traži od njih da uče o fudbalu i mimo ovog što odrađuju na terenu.
Prvi mu je ispit lokacija priprema. Ako šampite i Brajlović prevagnu, opet znamo na čemu smo.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
2008 - spisak za Japan : Hasagić, Tolja - Berberović, Spahić, Bajić, Nadarević, Papac - Rahimić, Krunić, Bajramović, Misimović, Grlić, Maletić, Ibričić i u napadu Džeko i Muslimović.
Bio je gost kod Lagumdžije sinoć.
Očekujem da ćemo konačno imati sposoban stručni štab. Rekao je, što se njega tiče da je riješeno, samo ti pomoćnici moraju riješiti status u ekipama, jer ih nekoliko ima posao i da očekuje da će u narednih tri, četiri dana kompletirati to i izaći sa imenima u javnost.
Rekao je da će graditi ekipu oko kvalitetnih igrača i da će tražiti sistem koji odgovara igračima.
Najavio je kako neće biti puno promjena na spisku, možda se desi da bude par neki imena koja možda nisu bila tu u zadnje vrijeme, ali da neće biti nekih velikih rezova bar sad u samom početku.
Očekujem da ćemo konačno imati sposoban stručni štab. Rekao je, što se njega tiče da je riješeno, samo ti pomoćnici moraju riješiti status u ekipama, jer ih nekoliko ima posao i da očekuje da će u narednih tri, četiri dana kompletirati to i izaći sa imenima u javnost.
Rekao je da će graditi ekipu oko kvalitetnih igrača i da će tražiti sistem koji odgovara igračima.
Najavio je kako neće biti puno promjena na spisku, možda se desi da bude par neki imena koja možda nisu bila tu u zadnje vrijeme, ali da neće biti nekih velikih rezova bar sad u samom početku.
Nek izbaci onih par oyebina tipa Sanicanin, imat ce moju dozivotnu podrsku i postovanje1921boy je napisao/la: ↑08 avg 2023, 13:332008 - spisak za Japan : Hasagić, Tolja - Berberović, Spahić, Bajić, Nadarević, Papac - Rahimić, Krunić, Bajramović, Misimović, Grlić, Maletić, Ibričić i u napadu Džeko i Muslimović.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Saničanin zadnja utakmica 27/05/23. Po meni dvojica su sigurna, Dennis i Anel, ostali će se krpiti. Barišić povrijeđen, Miličević igra u Larnaci, Kovačević poluspreman, klupiran. Oni koji su slobodni igrači ne vrijedi ih spominjati, Bičakčić, Đumić ili Mihojević. Memišević ne igra isto dugo.
Klupirani Saničanin koji ne igra skoro tri, a do utakmice će biti i četiri mjeseca (ali je igrao u repci) ili neko od standardnih u svojim ekipama (debitanti u reprezentaciji) - Zolotić, Radeljić, Gojković ili Mujakić. Ili možda neko iznenađenje, neki štoper U21 reprezentacije.
Ne vjerujem da će Saničanin biti u budućnosti na spisku (ako ne bude igrao), ali u ciklusu koji je ispred nas ipak mislim da će biti. Demantuj me Meho.
Klupirani Saničanin koji ne igra skoro tri, a do utakmice će biti i četiri mjeseca (ali je igrao u repci) ili neko od standardnih u svojim ekipama (debitanti u reprezentaciji) - Zolotić, Radeljić, Gojković ili Mujakić. Ili možda neko iznenađenje, neki štoper U21 reprezentacije.
Ne vjerujem da će Saničanin biti u budućnosti na spisku (ako ne bude igrao), ali u ciklusu koji je ispred nas ipak mislim da će biti. Demantuj me Meho.
Bravo.1921boy je napisao/la: ↑08 avg 2023, 14:18Saničanin zadnja utakmica 27/05/23. Po meni dvojica su sigurna, Dennis i Anel, ostali će se krpiti. Barišić povrijeđen, Miličević igra u Larnaci, Kovačević poluspreman, klupiran. Oni koji su slobodni igrači ne vrijedi ih spominjati, Bičakčić, Đumić ili Mihojević. Memišević ne igra isto dugo.
Isto sam htio napisati neki dan ali bilo mi mrsko.
-
- Kontakt:
Nek on bude na spisku, ali nek ne igra. Ja sam raspolozen i za tu opciju
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Ako pozove Saničanina i onda odu kod Brajlovića na ručak - Meho odlazi!
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac
Mehagi bi pod must potez trebao biti integracija Petra Sučića u A roster. Pogotovo sada kada je Cimirot otišao u Saudiju.
A odazvali se: Hasagic, Buric, Spahic, Merzic, Hrgovic, Nikolic, Vidic, Damjanovic, Vladavic, Zizovic, Jovanovic, Rascic, Regoje, Stilic, Salcinovic, Jugo, Skoro i Nikolic.
Tad je pokusavao svim silama da vrati sve pobunjenice potpisanog famoznog pisma. Uspio je to donekle protiv Makedonije, ali su mu iz saveza dohakali navodno neizbjeznom utakmicom protiv Irana, koju je Ciro nadoknadio tek u Augustu 2009. Tad je nastala ona famozna parola: Stigao Iran, $av€z miran! Valjda mu se ovaj put nece petljati u posao, no cisto sumnjam, jer nasli su se oni na pola puta da on kao neko, ko 15 nista nije stekao, moze biti "sretan" sto uopste ima priliku sjesti na uzarenu stolicu selektora...
⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
11 dana od imenovanja, još nema stručnog štaba, lijepo.
-
- Kontakt:
I meni to bas nesto pade na pamet. Cini mi se da je rekao da ce objaviti imena do kraja prosle sedmice, a evo jos nikakvih informacija nema
ne bi bilo lose da vrati Hajradinovica u tim iz Kasimpase sad je imao 2 asistencije u timu kola
Kad ce biti spisak?
Tri puta je bio gost kod medijskih kuća, ima još jedan u pripremi kod Bikića. Ispoštuje, ali ne eksponira se kao onaj ublehaš koji samo još u pašteti nije bio.
Vjerovatno imamo stručni štab, samo čekaju sjednicu IO pa da mogu i zvanično objaviti.
Čudi me kako niko nije krenuo čaprkati po tom pitanju da procuri neka informacija oko stručnog štaba.
Vjerovatno imamo stručni štab, samo čekaju sjednicu IO pa da mogu i zvanično objaviti.
Čudi me kako niko nije krenuo čaprkati po tom pitanju da procuri neka informacija oko stručnog štaba.
To je završeno, najvjerovatnije ćemo u ponedjeljak imati konferenciju za štampu, objaviti spisak za naredno okupljanje i imena osoba stručnog štaba.
-
- Kontakt:
Kako je Nogometni savez Bosne i Hercegovine dao odriješene ruke u izboru saradnika, Kodro je odlučio povećati svoj stručni štab. Uz postojeće Elvira Rahimića, Almira Seferovića, Sinišu Mrkobradu, kompletirao je svoj tim s ljudima s kojima je radio u Švicarskoj.
Ulogu video analitičara imat će Ermin Avdić. Kojeg “bije” glas, kao jednog od najboljih analitičara u Evropi. Kao takav imao je angažman tokom svjetskog prvenstva u Kataru. Surađivao je s mnogim klubovina i reprezentacijama. Avdić je radio s Kodrom u Lozani.
Drugi trener, koji će biti uz Kodru, je Dalibor Stevanović. I on je radio s Kodrom u Švicarskoj. Stevanović je imao “pristojnu” karijeru u Španiji, Izraelu, Poljskoj, Ukrajini…
Kodro će uskoro i zvanično objaviti imena svih svojih saradnika.