AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 16 avg 2021, 07:16

Ugovori se mogu produžiti bilo kad, a to je sad bilo teže izvodivo radi pauze i takmičenja preko ljeta. Ne dvojim da će Kessie ubrzo produžiti što su potvrdili i agent i on, a mislim da će i Romagnoli produžiti jer izgleda da je voljan da ostane i bori se za prvu postavu (a i nama treba dobra backup opcija). Nije nikad prije pravio probleme oko toga, kao ni oko svoje pozicije u timu, pa sumnjam da će i sad.

Ovo da će Milan ganjati bitne transfere zadnjih sedmica merkata se znalo već u junu, kad se u startu potrošilo pola budžeta na dva igrača. Loša strana svega toga je što ulaziš u sezonu bez pojačanja al' jbg, dobra strana je što ti mogu uletiti bolje prilike za manji novac. :zzz:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 16 avg 2021, 07:36

rope11 je napisao/la:
16 avg 2021, 07:16
Ugovori se mogu produžiti bilo kad, a to je sad bilo teže izvodivo radi pauze i takmičenja preko ljeta. Ne dvojim da će Kessie ubrzo produžiti što su potvrdili i agent i on, a mislim da će i Romagnoli produžiti jer izgleda da je voljan da ostane i bori se za prvu postavu (a i nama treba dobra backup opcija). Nije nikad prije pravio probleme oko toga, kao ni oko svoje pozicije u timu, pa sumnjam da će i sad.

Ovo da će Milan ganjati bitne transfere zadnjih sedmica merkata se znalo već u junu, kad se u startu potrošilo pola budžeta na dva igrača. Loša strana svega toga je što ulaziš u sezonu bez pojačanja al' jbg, dobra strana je što ti mogu uletiti bolje prilike za manji novac. :zzz:
Haman ce nama kardan uletiti do kraja marceta, i to ozbiljan kardan...

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 16 avg 2021, 07:37

Ne bih se složio oko produženja. Pa već smo imali situacije gdje smo bili uvjereni i znamo kako se završilo. Poučeni tim iskustvom produzenja za Kessia i Romagnolija su trebala biti završena u prvoj polovici mercata. Ili produženje ili transfer lista.
Il Club più titolato al mondo!

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 16 avg 2021, 08:27

Ja sam bio napadnut ovdje kad sam govorio da ce nam se desiti da kessie i rom odu dzabe. Uzasna je cinjenica da su Donarumma i Hakan otisli,a da klub nije dobio ni euro,ako se to ponovi i sa ovom dvojicom mislim da treba mnoge ljude u upravi smjenuti. Ali hajd vidjecemo

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 16 avg 2021, 08:40

Nisi bio napadnut nego smo ti govorili da je rano kritikovati i da menadžment nebi smio dopustiti sebi iste greške. Da li će to učiniti vidjet ćemo i naravno da ih tada niko neće braniti.
Moje lično mišljenje je da se pregovori oko produženja moraju završiti u prvoj polovici mercata, tako da imaš dovoljno vremena da prodaš igrača sa kojim nisu produžio ugovor i da mu nadješ adekvatnu zamjenu.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 16 avg 2021, 08:56

Ne mogu komentarisati jer niko od nas ne zna šta se dešava, ali kod Kessija postoji želja sa obe strane da se produži ugovor tako da sam 99% ubjeđen da ostaje. Čak i na stranu potencijalni gubitak novca, mnogo je više bitnije da se ne izgubi takav igrač tako da vjerujem da niko u upravi neće dopustiti da ode bez odštete, pa i pod cijenu da ga pretplatiš i daš milion više nego što si planirao.

Sa Donarumom je bilo drugačije, od početka su bile zavezane ruke. Hakan je pušten jer je opravdano procjenjeno da ne zaslužuje onoliku platu, što neće biti slučaj sa Kessijem jer takav igrač zaslužuje zarađivati tih 6m.

Za Romagnolija nisam siguran, ali moje lično mišljenje je da ostaje ili će se eventualno iskoristiti u nekoj trampi za igrača do januara. Ovi Raiolini klijenti su nezgodni jer lik namjerno čeka istek ugovora i odbija prodati igrača :roll: iako volim vjerovati da Romagnoli nije takav tip jer nikad nije bilo problema sa njim niti je dozvoljavao da mu Raiola rukovodi karijerom.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 16 avg 2021, 12:40

Adli DONE! Ako je vjerovati njegovom agentu.

Sljedeći je Florenzi.

A za kraj nadam se Vlašić.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 16 avg 2021, 12:54

Opet bi ostalo neriješeno desno krilo. Mada, da se hoće Samua riješiti pa makar nikog ne doveli

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 16 avg 2021, 13:52

Vlašić je polivalentan, znao je odigrati i na desnom krilu neke utakmice, kada bi doveli Adlija, Florenzija i njega ja bih opet bio zadovoljan prelaznim rokom jbg.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 16 avg 2021, 14:07

Ja cu biti zadovoljan kad se Kessiu produzi ugovor.

Adli je po meni odlicna kupovina, jer ce nam trebati veznih u januaru gdje cemo biti mjesec bez startnih veznih ihraca

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 16 avg 2021, 14:09

Da se ne zavaravamo, desno krilo neće ni doći. Možemo se lupati nogom u guzicu od sreće ako i Vlašić dođe, inače će biti "fine as we are" sa Adlijem i Florenzijem do kraja merkata. :zzz:

Al' ne kontam majku mu, već godinama ti je desno krilo rak rana i Pioli već odavno kuka kako želi prodornog igrača, a ti već ko zna koji merkato ne pojačavaš tu poziciju? Pa yebemu, je li moguće da ne postoji baš nijedno krilo na svijetu, pa makar to bila neka posudba jer postoji gomila igrača koji nemaju minutažu u matičnim klubovima ili neko talentovano dijete, da već godinama ne uspijevaš dovesti nekoga?
Ja sam se već odavno prestao nadati nekom zvučnom imenu, ali ne treba ti ni takav profil igrača jer svaki iole pristojan igrač iz lige petice bi bio bolji od Salamandera/Samua. Ili u najgorem slučaju bar bolja backup opcija od jednog Samua, a za to ne moraš biti vanserijski talenat da nadmašiš učinak dotičnog.

Iako postoji mogućnost da Samu blokira transfere jer tog konja nikome ne možeš uvaliti, ali i mimo njega mi se čini da Milan nema ni ideje ni novca.

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 16 avg 2021, 14:59

Jedva se rijese Susa i onda dodje gori od njeg. Suso oprosti nam 😁
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 16 avg 2021, 20:46

📰 @DiMarzio: #Roma opens to a loan with right to buy for #Florenzi. Giallorossi ask €1M for loan + €3.5/4M for the final buy. A deal could be made in the next hours

Znaci ovaj je do sutra nas vjerovatno,predpostavljam da ce njega forsirati na desnoj strani.

Nadam se da ce ipak do kraja mercata zavrsiti Vlasica to bi nam bilo top pojacanje

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 16 avg 2021, 21:30

Niko ne pise kako je Elliot stavio klub na prodaju.

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 16 avg 2021, 21:59

meepo je napisao/la:
16 avg 2021, 21:30

Zato što nije. Barem ne još.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 16 avg 2021, 22:54

ronaldo99 je napisao/la:
16 avg 2021, 14:07
Ja cu biti zadovoljan kad se Kessiu produzi ugovor.

Adli je po meni odlicna kupovina, jer ce nam trebati veznih u januaru gdje cemo biti mjesec bez startnih veznih ihraca
Slažem se za Kessiea. No, ovaj Adli će također propustit januar, biti pozvan za Alžir, o'kle li je već, regija Magreb, po faci i imenu. Živi bili pa vidjeli... u januaru nas čekaju i i Juve i Roma, te Spezia i Venezia; bez vezne linije ili vam bezvezne linije, Krunić i ekipa :mrgreen:

Edit: Florenzi je nešto najbliže Salihamidžiću anno 2021, pokriva sve pozicije osim GK i CB :mrgreen:

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 17 avg 2021, 00:40

AC Milan have wrapped up their pre season preparations consluding the European Summer Tour as well as some other friendlies last weekend. Milan played 6 matches over the course of a months. Milan won three games and drew the other three. Milan beat Pro Sesto 6-0, Moden 5-0 and Panathinaikos 2-1. Milan drew 1-1 with Nice, 0-0 with Valencia and 0-0 with Real Madrid. Here is a look at the tops and flops from the past month:

Flops
Ciprian Tatarusanu

What a howler in the previous game. Tatarusanu is not inspiring a lot of confidence heading into his second season at the club. Obviously we do not expect him to feature much regardless but it is nice to know that a reliable pair of hands is there if needed. The penalty he conceded against OGC Nice should’ve been saved and he underperformed in the shoot out against Valencia. Overall a pre season to forget for the Romanian veteran.

Samu Castillejo

These six games have shown how underwhelming his performances are and how he hampers Milan’s pace on the counter. The lack of creativity and the insistence on trying to dribble when he could pass is staggering. He managed to score a wild snap shot against Pro Sesto but it is telling that Pioli uses Alexis Saelemaekers - who is not a natural winger - in the position more than him.

Sandro Tonali

Ok, hear me out. Tonali is not a flop but rather more is expected from him. He is supposed to be one of the brightest talents in Italy and he will play a large role this season given the injury to Franck Kessie now and the impending AFCON pause for Kessie and Ismael Bennacer. He has been good but scrambled which will not fly in a competitive environment. Tonali van be great with his vision, physicality and passing but needs to turn up and grab hold of the opportunity he has this season.

Tops
Olivier Giroud

What an introduction by the player. He scored with his first touch coming off the bench against OGC Nice with a sublime header. He buried his penalty in the shoot out against Valencia. He scored a classy brace against Panathinaikos with a brilliant finish of a cross and a nodded header. He also completed a hat trick but was denied by the post. He brings pace, he can hold up the ball well, he plays in the wingers and overpowers defences. There is a lot to be excited about based on these performances.

Brahim Diaz

Diaz has shown growth in the latter stages of last season and this has proliferated over the summer. He looked dominant in the first two games of the pre season and then showed his ability to command the Milan attack in the Nice, Valencia and Madrid games. He is a threat with his long shots in that top right corner. His passing is breaking the lines and he is working to be stronger on the ball. He has made a case to be the starter for the season but let’s see if he can do the same in the league where defenders are rigid and overwhelming.

Mike Maignan

The post-Donnarumma era was never going to be easy but Maignan is making the most of his move and winning over fans with every touch. His passing has been fantastic with pinpoint releases to the wings. He reflexes and diving saves have been astounding already saving some sure goals. He stepped up and saved a penalty against Gareth Bale which brings confidence to himself and the squad. He constantly seems calm and composed, bringing an air of composure to the back which will be vital this season. A fantastic start from the keeper who has not conceded a goal from open play through the pre season.

Others

A number of players have shown the preparedness for the new season and have been solid with some partnerships emerging. Theo Hernandez and Davide Calabria doing well on the wings. Fikayo Tomori and Alessio Romagnoli showing good chemistry. Ismael Bennacer looks ready to bounce back following his injuries last season. Rafael Leao looks threatening down that left wing while Ante Rebic has shown some increased engagement further up the pitch.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 17 avg 2021, 02:38

celikmilan je napisao/la:
16 avg 2021, 21:59
meepo je napisao/la:
16 avg 2021, 21:30
Zato što nije. Barem ne još.
Carlo Festa novinar za Sole 24 Ore kaze drugacije. Ima tweet koji je objavio da su oba kluba navodno "up for sale" e sad ovaj lik nije sportski vec financijski novinar tako da je moguće, a nedavno se spominjalo kako Elliot treba da izvuče 605 miliona a klub trenutno mogu prodati za 650.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 17 avg 2021, 07:17

Ja koliko sam skontao, on MISLI da će Eliot ubrzo prodavati klub, bez ikakvih dokaza i potvrda. Samo njegov osjećaj.

U tom slučaju ne moraš biti novinar, znamo svi da će Eliot u jednom momentu prodati klub i da nikad nisu ni planirali dugoročno ostati u klubu. Samo što nešto sumnjam da je sad to taj momenat, ne vjerujem da će se desiti prije izgradnje stadiona.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 17 avg 2021, 09:47

Jbt jučer Adli haman pa završen, danas Adli na vrhu liste želja hahaha

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.